Перейти до змісту

Проблема з локальною мережею

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

Наш принтер скоріше схожий на комп ніж на принтер до яких ти звик: має свою материнку, вінчестер, оперативку і мережеву.

То поміняйте мережеву. Але я думаю, це ви так плату форматера назвали.

• Відповідей 143
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
2 хвилин тому, Zelensky сказано:

То поміняйте мережеву. Але я думаю, це ви так плату форматера назвали.

Ти, певно, обмежений трошки у знаннях промислової техніки. 

Якщо це великий "принтер / плоттер", то ним керує нормальний комп'ютер.  Можливо промисловий, із розпаяним на платі процесором і ОЗУ і підключеним вінчестером  і ОЗУ.  Або ж повноцінний ПК системний блок,  на 478 або 775 / 1155 / 1150 сокеті. Куди можна доставити / поміняти ОЗУ / мережеву і т.д. І все воно керується якоюсь Windows Embedded на основі ХР або 7,  то ніяких проблем. 

Ти плутаєш офісний великий мережевий принтер / МФУ.

Опубліковано
18 минут назад, Zelensky сказал:

То поміняйте мережеву.

Нащо міняти мережеву, якщо з старим роутером вона працювала нормально?

18 минут назад, Zelensky сказал:

Але я думаю, це ви так плату форматера назвали.

image.thumb.png.73437d06a31aced043aa374aec7cc68c.png

Опубліковано

Друканув два невеличких банери, але вони настільки швидко залетіли на принтер, що помилок не було і було б дивно якби були. Все буде видно завтра.

Опубліковано
16 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Ти плутаєш офісний великий мережевий принтер / МФУ.

Модель вказана не була. Відштовхувався від того, що стоїть у більшості.

6 хвилин тому, nickel сказано:

Нащо міняти мережеву, якщо з старим роутером вона працювала нормально?

Збийте новий роутер в дефолтові налаштування. І налаштуйте заново.

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

Спробуй там виставити "повний  дуплекс"

Так робити не можна, якшо виставляєш параметри вручну, то те саме треба робити і з іншої сторони, інакше інша сторона ці параметри буде виставляти на свій розсуд і часто такі параметри на тій стороні виявляються 10мбіт напів дуплекс, хоча можуть бути будьякі.

Опубліковано
26 минут назад, Zelensky сказал:

Модель вказана не була. Відштовхувався від того, що стоїть у більшості.

Я відразу вказав, що принтер широкоформатний.

26 минут назад, Zelensky сказал:

Збийте новий роутер в дефолтові налаштування. І налаштуйте заново.

Який смисл? Я його з упаковки дістав з дефолтними налаштуваннями і в перший же день почалися проблеми з друком, навіть не встиг вай-фай налаштувати чи навіть в меню розібратися.

Опубліковано

21 хвилин тому, nickel сказано:

Який смисл? Я його з упаковки дістав з дефолтними налаштуваннями і в перший же день почалися проблеми з друком, навіть не встиг вай-фай налаштувати чи навіть в меню розібратися.

А ну то там точно SPI firewall включений. Спробуйте його виключити. В налаштуваннях роутера на сторінці Security. 

On 18.03.2021 at 18:32, Zelensky сказано:

покажіть скрін сторінки Security.

Якщо не допоможе, міняти прошивку на роутрі або сам роутер.

Опубліковано

і я запишусь на пиво),

новий роутер має гігабітний лан, а принтер 100мб (або навіть і гігабіт), але вони не контачать добре, або через криві дрова самого принтера, або через поганий кабель (малоймовірно так розумію).

і тут кілька варіантів, оновити фірмваре принтера (принаймні глянути чиє), понизити швидкість локалки, якщо можливо на арчері, або ж додати комутатор чи навіть старий адсл модем в якості комутатора, ну якщо десь в налаштування принтера є опція швидкості з"єднання, поставити її на 100 мегабіт, або і менше, головне, щоб не авто.

Опубліковано
11 хвилин тому, nickel сказано:

@Zelensky і @Revolver  зможу глянути вже завтра, працюю до 17,00.

16 годин тому на форумі Tp-Link опублікували прошивку для роутера TP-link AX-1100 яка має виправити проблему по опису схожу на вашу.

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/240274?page=1

До Archer C6 невідомо коли прошика буде. Можна звичайно шити якусь WRT,  але простіше поставити світчик 100 Мб і все.

Опубліковано
2 годин тому, Lisovic сказано:

Так робити не можна, якшо виставляєш параметри вручну, то те саме треба робити і з іншої сторони, інакше інша сторона ці параметри буде виставляти на свій розсуд і часто такі параметри на тій стороні виявляються 10мбіт напів дуплекс, хоча можуть бути будьякі.

вони через свіч в роутері бігають. Це ж не пряме з'єднання.  єдине, що змінилося, то це з'єднання примусове між мережевою на ПК і роутером на 1Гбіт.

Вже з принтером роутер з'єднується на 100Мбіт.

Добре було б побачити це все, так би мовити вживу. Щоб щось казати напевно.

ну і ще спадає а думку,  то це все ж роутер.

Зі старим все було ок. Трабли стали із появою нового.

Можна було б спробувати з'єднати ПК і принтер в мережу банальним Свічом, але чимось свіжішим.  Ну і роутер в той же свіч вмикнути.

Опубліковано
2 годин тому, Zelensky сказано:

Відштовхувався від того, що стоїть у більшості.

тобто 2 сторінки перед тим ти вже не осилив?

Опубліковано
15 хвилин тому, Zheny@ сказано:

вони через свіч в роутері бігають. Це ж не пряме з'єднання.  єдине, що змінилося, то це з'єднання примусове між мережевою на ПК і роутером на 1Гбіт.

Нє, ти не зовсім розумієш як воно працює, автоузгодження працює в межах одного кабелю, два пристрої які підключені кабелем домовляються за конфігуруванння порту кожен зі своєї сторони. Якшо ти з однієї сторони його виключаєш, то інша сторона налаштовує порт по своїй логіці, хтось ставить в максимум, а хтось рахує шо з кабелем проблеми і ставить в мінімум. І тут не важно хто на тому кінці тупий комутатор чи умна циска.

Опубліковано
22 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Можна було б спробувати з'єднати ПК і принтер в мережу банальним Свічом, але чимось свіжішим.  Ну і роутер в той же свіч вмикнути.

Я пропонував підключити комп і принтер напряму на час друку, якшо все буде гуд, значить таки роутер, якшо тоже будуть проблеми то ковиряти вже комп і принтер.

А взагалі самий кращий варіант це заплатити комусь, хто в цьому розбирається, шоб приїхав і на місці подивився і спробував найти проблему. Бо може бути банально патчкорд неправильно обжатий

Опубліковано
2 хвилин тому, Lisovic сказано:

Я пропонував підключити комп і принтер напряму на час друку, якшо все буде гуд, значить таки роутер, якшо тоже будуть проблеми то ковиряти вже комп і принтер.

А взагалі самий кращий варіант це заплатити комусь, хто в цьому розбирається, шоб приїхав і на місці подивився і спробував найти проблему. Бо може бути банально патчкорд неправильно обжатий

Та я це і безоплатно зроблю, час знайти.

Якщо хочеш отримати грошей - говори з @nickel-ом.

Опубліковано
5 минут назад, Lisovic сказал:

А взагалі самий кращий варіант це заплатити комусь, хто в цьому розбирається, шоб приїхав і на місці подивився і спробував найти проблему.

Так не цікаво.

Спойлер

Ми цей роутер в кредит взяли. Я з цього факту ржу і кажу, що це єдине, що треба знати про нашу фірму. Анекдот про степлер в оренду пам'ятаєте?

Цитата

Бо може бути банально патчкорд неправильно обжатий

Та нормально він обжатий, до цього ж друкував.

Опубліковано
2 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Якщо хочеш отримати грошей - говори з @nickel-ом.

Я в Києві знаходжусь :) Та і такі маленькі системи мені не цікаві, тут більше гемору чим заробітку. Це якби nikel-ю надо було десяток каталістів настроїти з вланами і якусь isr-ку тоді да, можна було б і напрошуватись :)

Опубліковано
3 хвилин тому, nickel сказано:

Та нормально він обжатий, до цього ж друкував

До цього на тому кінці міг бути 100мбіт порт, якшо пачкорд неправильно обжатий , не всі жили зажаті, чи кольори не в тій послідовності, то на гігабіті можеш получити веселі глюки

Опубліковано
25 минут назад, Lisovic сказал:

Диму буде багато, якщо виявиться, що треба було через кросоверний кабель підключати? :)

Чи просто пінгуватися і друкувати не буде?

Опубліковано
3 хвилин тому, nickel сказано:

Чи просто пінгуватися і друкувати не буде?

Перестане пінгуватись і друкувати не буде. Якшо з двох сторін відносно нове обладнання то воно саме визначить тип кабелю і сконфігурується. Від неправильного типу кабелю нічого не згорить.

Опубліковано

@Zelensky виключення SPI firewall не допомогло. Заміна роутера на мій домашній також не допомогла. Зараз поставив заводський патч-корд також свій домашній, ніби обривів немає. Буду ганяти ще цілий день, але вже дивлюся що купити. Стоїть такий як на фото, а почав вибирати, так там тих типів кабелів як гною. Не знаю який обрати.

IMG_20210324_111519.thumb.jpg.0315f1e3a52c85531268c9094896c154.jpg

image.png.d3c50a71c1201ee54e72536d5457f9d6.png

Опубліковано
26 хвилин тому, nickel сказано:

Заміна роутера на мій домашній також не допомогла. Зараз поставив заводський патч-корд також свій домашній, ніби обривів немає. Буду ганяти ще цілий день

На такі малі відстані взагалі пофіг який кабель, аби контакт був. Бери будь-який 5е+мідь.

Опубліковано
8 минут назад, alexvvv сказал:

На такі малі відстані взагалі пофіг який кабель, аби контакт був. Бери будь-який 5е+мідь.

Ну а ті F-UTP, S-UTP та інші UTP також пофіг?

3 метра мені впритик вистачило, тому буду брати 5м.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...