Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
16 часов назад, Zheny@ сказал:

Коли і якщо.

Все це ще пісями по воді вилано.

за рік-два саме зникне, як казав хтось вище в темі. І згадувати будемо як страшний сон.

Коронавірусна епідемія - можливо і зникне, та ж "іспанка" протрималася з 1916 до 1918, а тоді штам грипу мутував до значно менш летального варіанту, і все.

А от з вакцинацією і "паспортами" - тепер точно буде жорсткіше, як було, і не тільки від COVID. І вже точно тупо відмовитися від "обов'язкового переліку щеплень", і далі спокійно жити (подорожувати, куди і чим захочеш, відвідувати масові заходи, можливо навіть ходити на роботу чи відвідувати навчальні заклади) - буде неможливо, принаймні в багатьох країнах Європи - 100%.

Хвороб, які ніби-то повністю знищені - не так і багато, до прикладу, та ж натуральна віспа, якою понад 40 років ніхто вже не хворіє, а зразки збудників є тільки в 2-х лабораторіях в Сша та Росії. Але в 2014 р. в США в одній з наукових лабораторій знайшли пробірки з збудником віспи, яких там не мало бути - їх просто ЗАБУЛИ...

Завтра мутувати може що завгодно - туберкульоз, банальний грип, може "повернутися" щось на зразок вищезгаданої віспи... І якщо ще від туберкульозу щеплення є обов'язковим, то від тієї ж віспи - вже не щеплять... А скільки різного "щастя" є в "теплих краях"...

А "принципові антивакцинатори"  - то взагалі загроза для всіх (то я не тільки про ковід). Ок, є якийсь відсоток, хай навіть 1% людей у великому колективі на роботі, в навчальному закладі, чи присутніх на масовому заході, не щеплених навіть обов'язковими щепленнями. Здається, дрібниця - ну, захворіє той 1 зі 100, решта то імунні... Але гарантії, що саме в організмі того рідкісного невакцинованого збудник хвороби не мутує, і не почне заражати навіть вакцинованих - НЕМАЄ. А те ж щеплення проти туберкульозу (як і багато інших) - НЕ дає 100% вірогідності, що ти не захворієш, посилює імунітет, а не дає гарантії. Я промовчу вже про "унікумів", які не щепляться від того ж правця - хвороба від людини до людини не передається, епідемія ніби як і неможлива, але людина сама себе наражає на можливіть вмерти (летальність до 70%), просто подряпавши руку чи ногу, і забруднивши ранку грунтом. ПІСЛЯ травми і забруднення рани бігти вакцинуватися чи обробляти рану кінськими дозами антисептиків - вже пізно, то не сказ - збудник потрапив в організм, і захворієш 100%, питання тільки - в легкій формі, чи летально.

От чи зможуть в нас таки вакцинувати більшість населення - то питання. Тоді як в Польщі, де 38% вакциновані хоча б однією дозою (так, знайомі теж писали, що ОБИРАЛИ навіть вакцину) вакцинують навіть НЕгромадян, в нас вакцина доступна для "обраних", вакциновано 3-4%, притому ні про який вибір, чим щепитися, мова не йде взагалі, питання звучить "коли". Та і користі з такої вакцинації протягом цілого року, якщо вакцина дає імунітет на півроку? А коли в нас МЕДИКИ відмовляються від вакцинації - то взагалі абзац.

А "паспорти вакцинації", що б там не казали противники - річ потрібна, я б взагалі на місці влади, пускав в країну лише вакцинованих людей, не з тестом, зробивши який, і отримавши негативний результат, можна за 10 хвилин заразитися, і привезти нам "щастя", і добре, якщо не "індійський" штам, чи який ще новий (Пфайзер, здається, заявив, що їхня вакцина і на нього таки діє).

Змінено користувачем AgentSmith13
  • +1 1
Опубліковано
45 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

А "принципові антивакцинатори"  бла-бла-бла..

Для цього є інша тема.

Там їм доказуй.

А краще десь у групах ФБ, там припижжених мамочок антивакцинованих - просто цілий стадіон.

Розумні люди це розуміють і без того.

нам ще в часи СРСР доказали і розказали і пояснили.  Але ж псевдолікарі-гомеопати та інші дебіли цього не розуміють. Ще й іншим свою дічь втирають.

• +1 3
Опубліковано
2 хвилин тому, weldermaster сказано:

Ті що з болота і то краще б впоралися. 

Ти темою помилився.

Про 6-го президента в політиці.

• Ха-ха 1
Опубліковано
6 минут назад, Zheny@ сказал:

Ти темою помилився.

Про 6-го президента в політиці.

6-тий тут не причому. Він вообще не вкурсє що робиться на Русі. Тут про те, як працює МОЗ Польші і України. 

• -1 2
Опубліковано
1 година тому, AgentSmith13 сказано:

Я промовчу вже про "унікумів", які не щепляться від того ж правця - хвороба від людини до людини не передається, епідемія ніби як і неможлива, але людина сама себе наражає на можливіть вмерти (летальність до 70%), просто подряпавши руку чи ногу, і забруднивши ранку грунтом.

що ж ти сам себе стрАшиш? попри те, що вакцинація від правцю де-факто провалена (За 10 місяців в Україні вакциновано від правця лише 64,8% дітей до року. Охоплення щепленнями в інших вікових категоріях: 18 місяців — 66,4%, 6 років — 46,5%, 16 років — 63%, дорослі — 39,3%), серед тих десятків мільйонів нещеплених, фіксуються десятки випадків на цілу країну, одиниці з них помирають, причому заражаються і ті, хто щеплений.

статистики за періоди, коли вакцини не було - тобі просто не дають, але тебе це влаштовує :)

гамериканська державна контора CDC, принаймні, не встидається писати, наприклад, що по кашлюку - 49% випадків заражень припадає на фуллі вакцинатед, і тільки 9% - на тих, що зовсім не вакциновані

https://www.cdc.gov/pertussis/downloads/pertuss-surv-report-2016-provisional.pdf

ти, головне, бійся, і дяді в білих халатах дяді-казнокради тобі обов'язково підберуть укольчик, і не один, як треба буде...

А "принципові антивакцинатори"  - то взагалі загроза для всіх (то я не тільки про ковід)

чому в мене  відчуття, що в Північній Кореї тобі було б дуже комфортно мешкати :)

думати й перевіряти страшні цифри - ніхто не заставляє, держава правляча партія давно взяла на себе всю відповідальність,  розкаже, як тобі жити треба, встановить правила і жорстко накаже за їх порушення :)

• Ха-ха 1
  • +1 3
  • -1 2
Опубліковано
12 хвилин тому, rrid сказано:

гамериканська державна контора CDC, принаймні, не встидається писати, наприклад, що по кашлюку - 49% випадків заражень припадає на фуллі вакцинатед, і тільки 9% - на тих, що зовсім не вакциновані

І все?

Как би суха статистика?  ок.

Який відсоток від вакцинованих матимуть ускладнення, і який відсоток невакцинованих його не матимуть?

• +1 3
Опубліковано (змінено)

Украина начала признавать вакцинацию других стран при въезде на нашу территорию.

Венгры будут вакцинировать всех владельцев венгерских паспортов, даже в других странах. Так что Закарпатье скоро будет самым вакцинированым регионом Украины.

Интересно, что в Венгрии и Словакии сняли карантинные ограничения, но между собой границы полностью не открыли, мелкие дороги так и закрыты.

IMG-2282a43646f642b6c5907608b5c8f23c-V.jpg

IMG-c16af92b49775d6354125db0775a9908-V.jpg

Змінено користувачем romanc
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
2 часа назад, rrid сказал:

чому в мене  відчуття, що в Північній Кореї тобі було б дуже комфортно мешкати :)

думати й перевіряти страшні цифри - ніхто не заставляє, держава правляча партія давно взяла на себе всю відповідальність,  розкаже, як тобі жити треба, встановить правила і жорстко накаже за їх порушення :)

Ну, взагалі-то,якщо хочеш жити в СУСПІЛЬСТВІ - треба виконувати встановлені ним правила, і отримувати по шапці за їх порушення... Піди в Європі запали багаття в лісі в невстановленому місці, чи полови рибку без ліцензії - влетить "по саме не можу", і ніхто про "Північну Корею" не згадує чомусь.

Приклад, який бачив особисто ще в школі - був гаврик (не в мене в класі), батьки якого, коли робили планові щеплення, "набігали зі скандалом" до директора і медпункту, і свою дитину "відмазували" від усіх щеплень підряд, результат - захворів дифтерією, притому так, що ледь дуба не дав, результат лікарня (ще й , здається, в Києві), ШВЛ (не міг дихати), і т.д. І реабілітація з пігулками жменями довго-нудно потім... Ніхто не заставляє, все Ок, вибір кожного...

У Італії вакцинація дітей є обов’язковою умовою для відвідування державного дошкільного закладу та школи. Батьки зобов’язані завчасно надавати довідку про щеплення.  Італійським батькам не дозволяється свідомо відмовлятися від вакцинації дітей. А якщо дитина не була щеплена вчасно, то батьки мусять сплатити штраф.

У червні минулого року Німеччина також внесла зміни до законодавства, згідно з якими всі дитячі садки повинні повідомляти органи охорони здоров'я, якщо батьки не подали довідку про консультацію щодо вакцинації своїх дітей. Таким чином, у Німеччині батькам необхідно надавати докази про те, що вони відвідали консультацію щодо вакцинації, перш ніж приводити дітей до дитячого садка.

Франція прийняла новий закон щодо вакцинації, згідно з яким усім дітям, які народилися 1 січня цього року та пізніше, необхідно робити 11 обов’язкових щеплень згідно з календарем вакцинації.

У всіх штатах США діє обов’язкова вимога, згідно з якою діти не можуть відвідувати школи та дошкільні навчальні заклади, якщо їм не зробили щеплення за календарем. У деяких штатах є винятки: людям дозволяють відмовитись від щеплень з медичних, релігійних або світоглядних причин.

Прийнята у Австралії політика «без вакцинації немає соціальної допомоги на дитину» (ориг. "No Jab, No Pay" Policy) передбачає як позитивні фінансові стимули, так і негативні. Громадяни із низьким рівнем доходу отримують додаткові податкові пільги на сім'ю, за умови, що дитина отримала усі планові вакцини за календарем щеплень. Це політичне рішення почало діяти з січня 2016 року.

Концтабір же, натуральний!

Але ніхто і ніде не каже, що щеплення дає гарантований стовідсотковий імунітет, хоч пробірку з вірусом випий... У всіх різний організм, різний імунітет, в когось - вакцина і не дає нічого. Серед акцинованих від різних хвороб завжди хворів якийсь відсоток.

2 часа назад, rrid сказал:

вакцинація від правцю де-факто провалена (За 10 місяців в Україні вакциновано від правця лише 64,8% дітей до року. Охоплення щепленнями в інших вікових категоріях: 18 місяців — 66,4%, 6 років — 46,5%, 16 років — 63%, дорослі — 39,3%), серед тих десятків мільйонів нещеплених, фіксуються десятки випадків на цілу країну, одиниці з них помирають, причому заражаються і ті, хто щеплений.

У випадку з КОВІДом - теж не зрозуміло, чи 100% не захворієш, а от по ускладненням і важкості перебігу дані вже, хай сирі, але є, і відсоток "важких" - менший серед вакцинованих. От тільки де ковід, а де правець... Правець - він навіть значно летальніший, але НЕ передається від людини до людини взагалі, а тим більше - повітряно-крапельним шляхом...

• Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано
4 минуты назад, AgentSmith13 сказал:

Ну, взагалі-то,якщо хочеш жити в СУСПІЛЬСТВІ - треба виконувати встановлені ним правила, і отримувати по шапці за їх порушення... 

Якщо правила дебільні, то і результат відповідний. 

По друге, ти прилітив сюди Італію, Німеччину, франців, США. Навіть Австралію. Чого ти їх порівнюєш з найбільш корумпованою і найбіднішою країною в Європі?

Ти коли будеш вакцинуватися то не забудь підписати бумажку що відмовляєшся від претензій на побічні реакції на вакцину. 

• +1 2
  • -1 2
Опубліковано
20 хвилин тому, weldermaster сказано:

Не подобаються правила?

Чемодан - Вокзал - Урал!

• +1 4
  • -1 1
Опубліковано (змінено)

Серед акцинованих від різних хвороб завжди хворів якийсь відсоток.

:blink:

то в тебе є дані щодо захворюваності на правець і летальних випадків ДО введення обов'язкової вакцинації, чи немає?

то в тебе є дані щодо кількості захворілих на правець які були й не були щеплені? і летальні випадки серед тих і тих?

чи тебе просто тішить сам факт наявності заборон?

ну, я порівнювати концтабір в Австралії (тут з тобою не можу не погодитись - натуральний концтабір), з:

у Німеччині батькам необхідно надавати докази про те, що вони відвідали консультацію щодо вакцинації

чи:

У деяких штатах ... людям дозволяють відмовитись від щеплень з медичних, релігійних або світоглядних причин.

і ставити їх в один ряд - це просто абзац :)

Змінено користувачем rrid
  • Ха-ха 1
  • +1 1
  • -1 3
Опубліковано (змінено)
1 година тому, weldermaster сказано:

Ти коли будеш вакцинуватися то не забудь підписати бумажку що відмовляєшся від претензій на побічні реакції на вакцину. 

Ти - коли не будеш вакцинуватись, не забудь підписати бумажку, в якій буде вказано - що ніхто, і нічого тобі не повинен...

Держава - запропонувала допомогу, відмовився - нах...

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 5
Опубліковано
20 минут назад, Bliksss сказал:

Ти - коли не будеш вакцинуватись

Я буду вакцинуватися добровільно лише в одному випадку - якщо це потрібно буде для поїздок в ЄС інші країни. Всьо! У всіх інших випадках я релігійна людина ))). Так що не нада нам тут..

• -1 3
Опубліковано (змінено)
21 час назад, weldermaster сказал:

По друге, ти прилітив сюди Італію, Німеччину, франців, США. Навіть Австралію. Чого ти їх порівнюєш з найбільш корумпованою і найбіднішою країною в Європі?

А може, тому в нас країна і є найбіднішою, що всім покласти на правила, і кожен намагається щось постійно "порішати", обійти, перехитрити? Притому від "Васі", який на права здає, чи довідку якусь бере, до найвищих посад... І контрабанда тому така в нас на кордоні, і корупція навіть на "побутовому" рівні всюди - бо навіщо стояти в черзі, як можна дати умовні 50 гривень, і отримати щось ВЖЕ...А те, що бюджет не отримає нічого, і держава скочується в прірву - то таке...

Дебільні правила? Велкам до Індії, де "недебільні" масові збіговиська на фоні традиційної антисанітарії призвели до катастрофи.

До чого тут Франція, Італія і т.д? Нам краще їхній досвід копіювати, чи якоїсь Анголи, М'янми, рашки? Он, у таргана вусатого в сусідній Білорусі - і карантину не було... Давайте зараз, на радощах від спаду захворюваності, відкриємо кордони, і пустимо в країну натовп туристів без не те що вакцинації, а й навіть без тестів? А з Індії  - пріоритетні туристи! І взагалі повний безвіз для всього світу відкриємо, плюс відновимо не просто на 100%, а на 150, авіасполучення, під лозунгом "Ласкаво просимо до України - ні тестів, ні масок, ні карантину, відпочинь, як востаннє!". Боюся, то буде останній рік України, яка вона є - далі ми на карті будемо червоною плямою з жирним таким значком біологічної загрози...

А коли ВІДМОВИШСЯ від вакцини, не забудь підписати папірця з добровільною відмовою від госпіталізації та реанімації, в тому числі, від ШВЛ і кисню...

20 часов назад, rrid сказал:

:blink:

то в тебе є дані щодо захворюваності на правець і летальних випадків ДО введення обов'язкової вакцинації, чи немає?

то в тебе є дані щодо кількості захворілих на правець які були й не були щеплені? і летальні випадки серед тих і тих?

чи тебе просто тішить сам факт наявності заборон?

ну, я порівнювати концтабір в Австралії (тут з тобою не можу не погодитись - натуральний концтабір), з:

чи:

і ставити їх в один ряд - це просто абзац :)

Правець - як ПРИКЛАД було наведено. За все життя жодного разу не чув, щоб хтось ним захворів.

Якщо люди не хочуть захистити себе ДОБРОВІЛЬНО (ще й безкоштовно) - де6ржава мусить вдаватися до якихось обмежень, то як з страховкою на авто - скільки відсотків "пересічних" сказали б "а ну нах ту страховку, вона необов'язкова". Правильно, до 80% точно. А тоді, коли ДТП - "людоньки, лишенько, де ж гроші взяти".

"Концтабір в Австралії" - наслідок того, що там невакциновані проживають, як правило, компактно, і серед них час відчасу спалахують локальні епідемії, в тому числі і смертельних хвороб.

По медичним протипоказанням  - можна не щепитися всюди, за наявності тих протипоказань, встановлених медиками. За "релігійні" - я б давав штраф.

• +1 3
Опубліковано
3 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Правець - як ПРИКЛАД було наведено. За все життя жодного разу не чув, щоб хтось ним захворів.

так, як приклад. в тебе немає реальних даних, але ти пишеш, що летальність - до 70%.

я тобі натякав, що там і близько немає 70% летальності, це - одиничні випадки як серед вакцинованих, так і серед невакцинованих (при тому, що більше половини НЕ вакцинуються).

ефективність конкретної вакцини - завищена як не в мільйон разів, то мінімум в сто тисяч.

але для цього треба включити мізки, а не репетувати - "не буду ходити в школу, бо половина учнів не отримали вкрай неефективне щеплення, яке що є, що нема його".

7 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Якщо люди не хочуть захистити себе ДОБРОВІЛЬНО (ще й безкоштовно) - де6ржава мусить вдаватися до якихось обмежень, то як з страховкою на авто - скільки відсотків "пересічних" сказали б "а ну нах ту страховку, вона необов'язкова".

як я можу мати польську зелену карту на авто, яка дійсна в Україні, так і в маси людей є антитіла.

крім того, ніхріна держава мені безкоштовно не дає (навіть газ власного видобутку) - я плачу податки. і на медицину в тому числі, яка де-факто не така вже й безкоштовна.

спочатку доведи ефективність вакцини, а тоді вже нав'язуй її!

ти перед вакцинацією підписуєш бамажку, що не має ні до кого ніяких претензій, ні в якому випадку (в т.ч. і до суми прос*аних бюджетних коштів), і отримуєш укол, який офіційно підтверджено - засекречений, але в боротьбі за це право - ще й готовий перегризти горло своєму ближньому?

• +1 3
  • -1 1
Опубліковано
1 час назад, weldermaster сказал:

Я буду вакцинуватися добровільно лише в одному випадку - якщо це потрібно буде для поїздок в ЄС інші країни. Всьо! У всіх інших випадках я релігійна людина ))). Так що не нада нам тут..

> Я буду вакцинуватися добровільно
> Якщо це потрібно буде для поїздок в ЄС інші країни
Щось тут не так...

• Ха-ха 1
  • +1 3
Опубліковано
19 хвилин тому, Ghost_manka сказано:

> Я буду вакцинуватися добровільно
> Якщо це потрібно буде для поїздок в ЄС інші країни
Щось тут не так...

що ж тут не так?

до половини населення вже перехворіли короновірусами, отримали антитіла.

але ж успішні бізнесмени фахівці-політики краще знають, що тільки сертифікат вакцинації, причому тільки певних виробників, дадуть йому матеріальну вигоду тобі "захист", а не вироблені в природній спосіб антитіла твої антитіла не куплять чиновнику та вакцинатору нову яхту

жиди підійшли до цієї "проблеми" досить своєрідно, в плані недопущення сегрегації та утиснення прав - перехворів і не хочеш вакцинуватись - звільняйся з роботи дали зелений паспорт тим, хто одужав, з терміном дії... та-да-дам... до 30.06.2021р., незалежно від того, одужав ти у вересні 2020, чи в червні 2021. пруф: https://corona.health.gov.il/ru/directives/corona-recovered-patients/

така-от вона, єврейська мудрість :)

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
4 годин тому, weldermaster сказано:

Я буду вакцинуватися добровільно лише в одному випадку - якщо це потрібно буде для поїздок в ЄС інші країни. Всьо!

да йух з тобою, чи комусь не пох що з тобою буде? раніше крякнеш - більше свіжого повітря залишиться для нормальних людей.

4 годин тому, weldermaster сказано:

Всьо! У всіх інших випадках я релігійна людина ))). Так що не нада нам тут..

релігійна людина... як релігія називається? "мормон сороковський"? чи - "свідок білочки третього дня"?

• +1 2
Опубліковано
2 часа назад, Bliksss сказал:

да йух з тобою, чи комусь не пох що з тобою буде? раніше крякнеш - більше свіжого повітря залишиться для нормальних людей.

Ти ще напиши що всі хто вакциновані відразу в рай попадуть. А не вірні, антивакцинщики, горітимуть в пеклі. 

• Ха-ха 1
  • +1 2
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
6 хвилин тому, weldermaster сказано:

Ти ще напиши що всі хто вакциновані відразу в рай попадуть. А не вірні, антивакцинщики, горітимуть в пеклі. 

я ж написав - пох, від слова - зовсім.

Дело помощи утопающим — дело рук самих утопающих. ;)

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...