Перейти до змісту

Хто опалює будинок тільки електрикою?

Lesichka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
13 хвилин тому, weldermaster сказано:

У вас просто не правильні кондиціонери ).

я теж так подумав спочатку, а потім начитався людей, котрі давно і професійно ними займаються, то зрозумів, що це, все ж, не в неправильності кондиціонерів справа, а в "неприродності" режиму використанні ОХОЛОДЖУВАЛЬНОГО приладу для ОБІГРІВУ, так як він, прилад, все ж оптимізований для охолодження, а режим можливості працювати в режимі опалення (а правильніше - підігріву, а не повноцінного опалення) ввели по запитах маркетологів (ну хоче споживач таке, і що ти з ним зробиш :))

9 хвилин тому, HelloBoy сказано:

Коли Вам нарахують 320 тищ( така сума була в 2016 році) за підводку і врізку в трубу з пердячим паром

ти неуважно мене читаєш, через рядок, певно, чи через повідомлення... Про варіанти, коли нема можливості підключитись до газу, чи коли це дуже дорого, я писав

21 годин тому, jack74 сказано:

Інша справа, якщо немає газу, тут вже діватись нема куди, мусиш шукати альтернативу

і

9 годин тому, jack74 сказано:

Якщо обирати "з нуля", що ставити, газове опалення, чи електро, то "електро" обирають у випадках, якщо дійсно підведення газу до будинку є проблематичним і затратним.

а параноєю я маю на увазі встановлення ТП-котла саме для "перестраховки", в "двійку", як ти пишеш.

Он в Польщі, де опалюються електрикою здавна, не видумують "резерви" у вигляді будівництва "кочегарок". Сам бачив в Варшаві муровані "груби" ще революційних часів, перероблені під електрику (вмонтованими ТЕНи), і навіть не заморачувались лишати топку під дрова "напровсяквипадок" (хоча це елементарно було лишити)

• Відповідей 97
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
3 годин тому, jack74 сказано:

ти вже написав? То я вже почекаю твоїх "розрахунків".

Я ж написав раніше, що куб газу дає в районі 8 кіловат ефективного тепла. Звідки взяв 8? Все просто - в платіжках газовики пишуть цифру в районі 10,6. Я їм трохи не вірю,  і беру за базу десь 9 кіловат,  і корегую на ККД котла,  отримую 8. Навіть,  якщо повірити газовикам,  ну то максимум 9кіловат з куба вийде ефективних. Ціна газу 6,3, тобто кіловат в районі 0,7-0,78 грн. 

Електрика 0,9 вдень і  0,45 вночі.  На тих же 0,7-0,8 в середньому вийдемо,  якщо тепло акумуляторами не заморочуватись. 

Тобто ціни СПІВСТАВНІ! 

Я не кажу газ відрубати і на електрику переходити.  Але при новому будівництві варто розглянути і варіант електрики. 

IMG_20191230_143146.jpg

Опубліковано
10 хвилин тому, alexvvv сказано:

це тариф на електроопалення? 

Аналогічний тариф наразі також прописаний для багатодітних сімей (3 і більше дитини) , і тут без обмеження в 3000 кіловат. 

Опубліковано
3 годин тому, WebTraveller сказано:

А камін з розводкою труб по кімнатам? Спеціально для опалення робилося?

Собі такий в бані хочу ставити. Як побудую))

так

Опубліковано
16 хвилин тому, Unknown сказано:

Я не кажу газ відрубати і на електрику переходити.  Але при новому будівництві варто розглянути і варіант електрики.

В приватних секторах часто проблемки в потужностях, всіх мережа не потягне.

Опубліковано
6 хвилин тому, alexvvv сказано:

Ясно,  що, крім ціни, є купа супутніх факторів,  які потрібно враховувати.  Але ж Джек кричить,  що газ завжди безумовно дешевший,  а це не так насправді. 

Опубліковано
Щойно, alexvvv сказано:

100 пудово в мене мікрохвильовка деколи в холосту ганяє бо в мережі 190 напруга

Опубліковано
3 хвилин тому, Unknown сказано:

Ясно,  що, крім ціни, є купа супутніх факторів,  які потрібно враховувати.  Але ж Джек кричить,  що газ завжди безумовно дешевший,  а це не так насправді. 

все правильно він кричить а ти його не чуєш

Опубліковано

Електрика дорожча, бо це більш універсальне джерело енергії. Тіж мої кондиціонери влітку будуть охолоджувати, що також +. Маючи 30кВт лінію можна вже запустити хоч пилораму, що також важливо.

Опубліковано
6 годин тому, zluden' сказано:

минулого року відмінили двох-трьох зонні лічильники для держ установ

і ходить мова про відміну їх для всіх

ого,

невже знайшли куди дівати надлишок потужності  в нічний час і на вихідних?

Опубліковано
7 хвилин тому, weldermaster сказано:

Електрика дорожча, бо це більш універсальне джерело енергії. Тіж мої кондиціонери влітку будуть охолоджувати, що також +. Маючи 30кВт лінію можна вже запустити хоч пилораму, що також важливо.

давав заявку переведіть на 10кВт лінію -відповідь а пукан не трісне

Опубліковано
52 минуты назад, westboiuu сказал:

давав заявку переведіть на 10кВт лінію -відповідь а пукан не трісне

З 220в перевести на 10кВт? Мені обіцяли до 50кВт. Коли спитав чи потягне ваш трансформатор, то відповіли що це вже їх проблеми. В січні подам заявку на 30кВт. Побачимо. Якщо не дадуть, то домовився з сусідом, що доберу в нього 10кВт. 

Опубліковано

в договорі за часів ссср вказано 5кВт максимальна потужність -по факту деколи сраній мікрохвильовці не вистачає потужності 

Опубліковано
8 минут назад, westboiuu сказал:

в договорі за часів ссср вказано 5кВт максимальна потужність -по факту деколи сраній мікрохвильовці не вистачає потужності 

Поміняйте провід від стовба до лічильника. Якщо проводка по хаті слабенька, то і її міняйте. І наскільки я знаю, то 220в йде до 5кВт. Більше не можна. Якщо хочеш більше то тільки трифазна лінія 380в. Тому якщо хочете 220в на10кВт то прийдеться замовляти 30кВт. 

Опубліковано

в мене трифазна лінія 380в - провід від стовпа в тому році міняв - відписуються шо трасфоматорна  не має потужності

Опубліковано
15 хвилин тому, weldermaster сказано:

Поміняйте провід від стовба до лічильника.

І шо це дасть? Провід пропустить будь яку потужність або згорить.

Опубліковано
5 минут назад, westboiuu сказал:

в мене трифазна лінія 380в - провід від стовпа в тому році міняв - відписуються шо трасфоматорна  не має потужності

У вас який лічильник? Він з відсічкою по потужності? В мене на іншій хаті 380в на 3кВт, але реально качнути можу і всі 20кВт, поки не почнуть плавитися провода

Опубліковано
3 хвилин тому, weldermaster сказано:

380в на 3кВт, але реально качнути можу і всі 20кВт, поки не почнуть плавитися провода

а ввідний автомат не обмежує потужність ?

Опубліковано
2 хвилин тому, Unknown сказано:

обмежує, але можна самому замінити на більший, чи ні?

Опубліковано

Не знаю, чи то 100% правило, але ввідний автомат зазвичай пломбується. Колись лічильник не вміли самі обмежувати, тому цю роль автомат виконував.

Опубліковано
11 минут назад, Unknown сказал:

Ми посталили той який був, на 32А. Електрики були не проти)

Опубліковано

до мене коли приходять електрики завжди попередників називають як в анекдоті

- Кто тебе дом строил? Здорово получилось...
- Да пидорасы!
- ??
- Нанял рабочих залить фундамент. Выкопали, залили, ушли. Нанял каменщиков, те пришли спрашивают: Какие пидорасы фундамент заливали? Стены выложили, ушли. Нанял штукатуров, те тоже - что за пидорасы кладку делали? Ну, и так далее. Вот и получается, что дом строили одни пидорасы...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...