Gendruk Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 17:58 #26 Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 17:58 Знайомий опалює будинок світлом 120 квадратів дуплекс (спільна стіна) блоки утепленні пінопластом. За минулу зиму максимум чи 2000 чи 2500 платив, осінню продав 2 машини дров минулорічних навіть не хоче займатися, твердопаливний котел стоїть.
HelloBoy Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 22:41 #27 Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 22:41 тут ще треба враховувати, чи в співрозмовника( з яким ведеться діалог, дискусія) є якісь субсидії і всякі плюшкі.... за умови що побудуєш грамотно утеплений будинок, електрика буде те саме а іноді і вигідніше ніж газ... газ гівно розбавлене повітрям... ну маю знайомого, в нього овер 300 житлової, + пільгі (багатодітний атец, шахтьор, ліквідатор аварії на ЧАЕС + шей ветеран АТО, Афганістану і ше шось) слугі народу ниньче такі))) завжди ставить мою квартиру і свій фіг вам в порівняння... коли в мене за правління бАТЬКа націїї Вальцмена, за Січень було в районі 5к за 3=ох кімнатну квартиру, а внього за його фігвам, було не більше 4800-5200))) і діти по підлозі повзали, а хазяїн в трусілях ходив) бо було +25, +26 вікна навстіж.... а я в носках вязаних ходив.... ой шось занесло мене... ах да Грамотне утеплення, ГРАМОТНА ВЕНТИЛЯЦІЯ, грамотно підібране(підраховане) опалення, електрика виграє в битві з газом... тільки я електрику ставив би в двійці з твердопаливним, бо шо хоч може бути....
jack74 Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 23:48 #28 Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 23:48 5 годин тому, Gendruk сказано: продав 2 машини дров минулорічних навіть не хоче займатися, твердопаливний котел стоїть. а хто ж хоче... Твердопаливні котли - це одна сракоморока. І якщо альтернативу можна тягнути (фінансово, маю на увазі), то ніхто і не морочиться. 5 годин тому, Gendruk сказано: Знайомий опалює будинок світлом "світлом"? Типу лампочками? - іронізую, але погодься, що ти написав - нічого не написав. Чим же він опалюється? Електрокотел + батареї і носій "вода"? З накопичувальним баком, чи без? А чи тепла підлога з кабелями? З теплоакумулюючою товщею бетону, чи просто нагрів? 5 годин тому, Gendruk сказано: За минулу зиму максимум чи 2000 чи 2500 платив головне - скільки кіловат споживав?!??, а не скільки грошей платив... Якщо система опалення з накопичувачем (неважливо який варіант) - лічильник багатозоновий? Тобто, нічний тариф використовувався? Короче, ти більше "нічого не сказав", ніж сказав.
jack74 Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 23:53 #29 Опубліковано 29 Грудня, 2019 в 23:53 1 година тому, HelloBoy сказано: Грамотне утеплення, ГРАМОТНА ВЕНТИЛЯЦІЯ, грамотно підібране(підраховане) опалення, електрика виграє в битві з газом... ти хтів сказати "... електрика виграє в битві з газом, в "якого" НЕграмотне утеплення, НЕграмотна вентиляція, НЕграмотно підібране(підраховане) опалення" А коли перераховані тобою вихідні умови рівні, то газ знову ж виграє, так як кіловат тепла, добутого газом, дешевший кіловата тепла, добутого електрикою. Давно доведено людьми, котрі ставили паралельно газовому котлу, електрокотла. Тобто, умови рівні були і була можливість порівняти споживання в грошах. Якщо обирати "з нуля", що ставити, газове опалення, чи електро, то "електро" обирають у випадках, якщо дійсно підведення газу до будинку є проблематичним і затратним.
jack74 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 00:02 #30 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 00:02 А вбухувати гроші в купівлю ДВОХ видів опалення, типу ставити + твердопаливного (в двійці, як пише HelloBoy), то взагалі ідіотизм хохлів останнього часу. Вбухувати купу грошей на ще один котел, на грамотну обв'язку/розв'язку, - грошей, яких типу ж нема на газ Позалазять в кредити, а коли воно те все відіб'ється, щоб почати економити - одному Богу відомо. А до того часу вже остогидне возитися з дровами/брикетами/пеллетами, набридне попіл, чистка димаря і т.д. А там і ще й газ візьме здешевшає, і все на смарку Але да, кожен сходить з ума по-своєму. Якщо вже ставити "двійки" для перестраховки, то я б робив газ основний і електро як резерв. Але це теж з розряду "параной"
Zevs_Isver Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 02:08 #31 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 02:08 в вигляді офтопу, бекап то є завжди добре але електро як резерв то якось нераціонально, імхо якщо вже прийдеться електрикою грітися то поставив по калориферу і вже не замерзнеш бекап має бути якийсь енергонезалежний щось типу каміну, щоб працювало без живлення на різному паливі
Gendruk Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 05:31 #32 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 05:31 5 годин тому, jack74 сказано: Короче, ти більше "нічого не сказав", ніж сказав. Написав більше ніж ти своїми здогадками теоретичними. Перший поверх тепла підлога водяна, другий батереї, тариф на електроопалення, лічильник двохзонний, котел працює цілий день в однаковому режимі. До речі других пів будинку з таким же утепленням, системою опалення опалюють газом що стає дорожче на 10-15%, але там і на декілька градусів тримають вищу температуру.
jack74 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 06:31 #33 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 06:31 1 година тому, Gendruk сказано: Написав більше ніж ти своїми здогадками теоретичними. "теоретичні здогадки"? А які ще можуть бути? Але я взагалі ніяких здогадок не писав, а запитував (знак запитання - він саме це й означає). 1 година тому, Gendruk сказано: Перший поверх тепла підлога водяна, другий батереї, тариф на електроопалення, лічильник двохзонний, котел працює цілий день в однаковому режимі. оце вже щось. Але вже й кіловати в місяць розпитай - це саме головне, і цікаво всім буде. 1 година тому, Gendruk сказано: котел працює цілий день в однаковому режимі Тобто, ніякого акумулятора тепла немає? 1 година тому, Gendruk сказано: До речі других пів будинку з таким же утепленням, системою опалення опалюють газом що стає дорожче на 10-15%, але там і на декілька градусів тримають вищу температуру. ну, це теж не зовсім коректний показник порівняння... Друга половина може бути і більш підвітренною, і провітрюватись можуть регулярно по-фанатичному (по-Комаровськи), і багато інших чинників. Та й те, що "але там і на декілька градусів тримають вищу температуру" вже дає зрозуміти про те, що "перша половина" економить на градусах 4 годин тому, Zevs_Isver сказано: то поставив по калориферу і вже не замерзнеш 100% 4 годин тому, Zevs_Isver сказано: бекап має бути якийсь енергонезалежний щось типу каміну, щоб працювало без живлення на різному паливі Ооо! О це - самий ідеал! Але то робиться ще на етапі проекту і будівництва. А коли вже житло "живе", рідко коли можна ефективного каміна вмутити
zluden' Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 06:53 #34 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 06:53 електрика це прикольно + дійсно є варіанти взяти 3тищ кіловат під опалення по зниженому тарифу но є одне но минулого року відмінили двох-трьох зонні лічильники для держ установ і ходить мова про відміну їх для всіх без двох-трьох зонних лічильників то не вигідно ніразу далі, щоб поствити електрокотел, потрібно мати хочаби 10кВт запасу по потужності (вільної) ну і шоб лінія була відповідною бо тільки зменшується температура, зразу по лінії напруга сідає, бо всі починають грітися електрикою враховуючи те, що споживання росте, а лінії ніхто не міняє, настане момент шо на всіх одночасно електрики не вистачить )))
Gendruk Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 07:00 #35 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 07:00 10 хвилин тому, jack74 сказано: Але я взагалі ніяких здогадок не писав, а запитував (знак запитання - він саме це й означає). На першій сторінці про газ однозначно дешевше. 12 хвилин тому, jack74 сказано: Тобто, ніякого акумулятора тепла немає? Підключений тільки до твердопаливного. 13 хвилин тому, jack74 сказано: оце вже щось. Але вже й кіловати в місяць розпитай - це саме головне, і цікаво всім буде. 25 хвилин тому, jack74 сказано: Та й те, що "але там і на декілька градусів тримають вищу температуру" 21-22 проти 24. П.с. багато пишеш, але все суха теорія яку видаєш за чисту правду.
jack74 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 07:12 #36 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 07:12 13 хвилин тому, Gendruk сказано: П.с. багато пишеш, але все суха теорія яку видаєш за чисту правду. Я ж написав "нетеорію" 7 годин тому, jack74 сказано: Давно доведено людьми, котрі ставили паралельно газовому котлу, електрокотла. Тобто, умови рівні були і була можливість порівняти споживання в грошах. Чи ти хочеш, щоб я тобі відео зняв? Чи яку "нетеорію" тобі дати? Давно і не раз досконально цією темою цікавився, перелопачував купу спеціалізованих форумів (де пишуть практики, і де "рекламщиків" швиденько вираховують і відсіюють), і бачив лише підтвердження моєї "теорії". НІ ОДИН не написав, що перейшов з газу на електрику, і залишився радий, а навпаки. Зара вишукувати цитати, щоб комусь щось довести? - а воно мені тра? Для себе я, як і багато реалістів, висновок зробив. Хто хоче викидати газ, і переходити на електро - удачі.
Unknown Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 07:18 #37 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 07:18 7 годин тому, jack74 сказано: коли перераховані тобою вихідні умови рівні, то газ знову ж виграє, так як кіловат тепла, добутого газом, дешевший кіловата тепла, добутого електрикою. Ти тугий? На скільки ж газ дешевший у цифрах напишеш? Якщо ти у порівнянні використовуєш ціну електрики 1,68грн/квт, то так і є, але так не завжди. А те що хтось там паралелив газ і електро, і у нього газ дешевший, то навряд чи в нього тариф на опалення, бо ж має газове опалення. Те, що немає впевненості в збереженні пільгових цін на електрику, я вже писав, але зараз ціни співставні.
Gendruk Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 08:28 #38 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 08:28 1 година тому, jack74 сказано: НІ ОДИН не написав, що перейшов з газу на електрику, і залишився радий, а навпаки. Тариф на опалення при наявності газу неможливий! Опалювати електрикою без тарифу на опалення і двозонного лічильника економічно не вигідно!
Webmaster Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 08:45 #39 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 08:45 В мене так. Наступного року, в літку, буду ставити в кожну кімнату кондиціонери з функцією опалення в зимку. В морози, -5 град і нижче буде підстраховувати ТТ котел. Газ залишиться лише для приготування їжі.
jack74 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 08:54 #40 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 08:54 16 хвилин тому, Gendruk сказано: Тариф на опалення при наявності газу неможливий! По-перше, ти судиш про "неможливий" по тарифах України, а інет-форуми кордонів не мають А по-друге - ну люди ж не дурніші за тебе - рахують КІЛОВАТИ, і розуміють (перераховують), в скільки буде обходитись опалення "світлом" по "опалювальним" тарифам 2 хвилин тому, weldermaster сказано: кондиціонери з функцією опалення в зимку. а от це - взагалі збочення. Почитай професійні форуми кондиціонерщиків. В результаті будеш або регулярно морочитись з ремонтом/обслуговуванням кондиціонерів своїх, або постійно кочегарити оту "буржуйку" 1 година тому, Unknown сказано: Ти тугий? На скільки ж газ дешевший у цифрах напишеш? нетугий, а ти вже написав? То я вже почекаю твоїх "розрахунків". 1 година тому, Unknown сказано: А те що хтось там паралелив газ і електро, і у нього газ дешевший, то навряд чи в нього тариф на опалення, бо ж має газове опалення. читай перший абзац (люди якщо вже таким заморачуються, до добре розуміють, як порахувати "копійки")
Webmaster Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:00 #41 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:00 1 минуту назад, jack74 сказал: а от це - взагалі збочення. Почитай професійні форуми кондиціонерщиків. В результаті будеш або регулярно морочитись з ремонтом/обслуговуванням кондиціонерів своїх, або постійно кочегарити оту "буржуйку" Да, да. Будеш розказувати. Я цілий рік обігрівав попередню хату б.у. кондиціонером. Все супер. Навіть буржуйки не потрібно було. Головне не брати дешеві моделі.
jack74 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:03 #42 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:03 3 хвилин тому, weldermaster сказано: Да, да. Будеш розказувати. я - не буду. Я ж кажу 9 хвилин тому, jack74 сказано: Почитай професійні форуми кондиціонерщиків.
Webmaster Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:16 #43 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:16 8 минут назад, jack74 сказал: Вот робити мені не має що як читати ті форуми. В мене був практичний досвід. І він показав що все добре з ними
olsad Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:18 #44 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:18 Електричний котел + камін. За календарний рік спожито рівно 8 тис. кВТ. В зимові місяці 1000-1500 кВТ. Влітку - 300-500. Опалювальна площа 120 м.кв. Це без нічних тарифів, пільг і т.д. Але правди заради, камін забезпечує мабуть 40-50% теплової енергії взимку. В будинку менше 20 градусів не буває, мабуть...
olsad Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:18 #45 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:18 Електричний котел + камін. За календарний рік спожито рівно 8 тис. кВТ. В зимові місяці 1000-1500 кВТ. Влітку - 300-500. Опалювальна площа 120 м.кв. Це без нічних тарифів, пільг і т.д. Але правди заради, камін забезпечує мабуть 40-50% теплової енергії взимку. В будинку менше 20 градусів не буває, мабуть...
jack74 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:20 #46 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:20 7 хвилин тому, weldermaster сказано: 29 хвилин тому, jack74 сказано: Почитай професійні форуми кондиціонерщиків. Вот робити мені не має що як читати ті форуми. В мене був практичний досвід. І він показав що все добре з ними та справа твоя. Я ж не примушую В мене просто на обслуговуванні є декілька контейнерів з обладнанням, в яких кондиціонери якраз працюють в режимі "авто" (з обігрівом), то регулярно маємо проблеми з ними... Тому й лазив-читав по їхніх (кондиціонерщиків) форумах... А ти собі як собі хочеш... ПиСи: Читати зара взагалі не люблять
WebTraveller Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:21 #47 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:21 А камін з розводкою труб по кімнатам? Спеціально для опалення робилося? Собі такий в бані хочу ставити. Як побудую))
Webmaster Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:31 #48 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:31 1 минуту назад, jack74 сказал: та справа твоя. Я не примушую В мене просто на обслуговуванні є декілька контейнерів з обладнанням, в яких кондиціонери якраз працюють в режимі "авто" (з обігрівом), то регулярно маємо проблеми з ними... Тому й лазив-читав по їхніх форумах... А ти собі як собі хочеш У вас просто не правильні кондиціонери ).
alexvvv Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:32 #49 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:32 по ідеї дешевше тільки тепловий насос, а не кондиціонери, десь темка на борді про це була
HelloBoy Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:38 #50 Опубліковано 30 Грудня, 2019 в 09:38 9 часов назад, jack74 сказал: А вбухувати гроші в купівлю ДВОХ видів опалення, типу ставити + твердопаливного (в двійці, як пише HelloBoy), то взагалі ідіотизм хохлів останнього часу. Вбухувати купу грошей на ще один котел, на грамотну обв'язку/розв'язку, - грошей, яких типу ж нема на газ Позалазять в кредити, а коли воно те все відіб'ється, щоб почати економити - одному Богу відомо. А до того часу вже остогидне возитися з дровами/брикетами/пеллетами, набридне попіл, чистка димаря і т.д. А там і ще й газ візьме здешевшає, і все на смарку Але да, кожен сходить з ума по-своєму. Якщо вже ставити "двійки" для перестраховки, то я б робив газ основний і електро як резерв. Але це теж з розряду "параной" Коли Вам нарахують 320 тищ( така сума була в 2016 році) за підводку і врізку в трубу з пердячим паром, я думаю параноєю твердопаливний котел+електро вам не буде казатись...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.