Перейти до змісту

CityCard - система безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Луцька

Рибка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
52 хвилин тому, TFA сказано:

Вже двічі поповнював картку, вводяться 11 цифр,

Досить дивно, бо я вчора поповняв картку, але на сайті, і вводив 10 цифр ! І в інструкціі по поповненню вказані 10 цифр, без останньої. То що виходить різними методами поповнення потрібно вказувати різну кількість ?! Це жесть ! 

• Відповідей 2,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
25 хвилин тому, Barugan сказано:

В терміналі коли поповняєш, то всі 11 цифр, що під кодом потрібно вводити. Мене смущає там графа *Комісія*, яка поки 0, але з часом як буде хто зна.

А не було би "Комісія" = 0, всі би дзвонили, писали на форумах і т.д. питали, а є комісія. 

Опубліковано
On 19.11.2019 at 12:16, Ukrainec сказано:

В гугл пей можна завести карту, але не в розділі проїздні документи, а в розділі дисконтні картки. 

І що тоді можна платити через Гугл Пей? А контролер, як перевірить оплату?

Опубліковано
14 хвилин тому, SunSeth сказано:

І що тоді можна платити через Гугл Пей? А контролер, як перевірить оплату?

Та я звідки знаю? просто знайшов таку опцію. Для чого вона, не знаю. Казав же тут здається соромітник, що прилад по qr коду працює, хз? Можливо це лише для поповнення.

Я ще не користувався.

Опубліковано

Я не можу тобі сюди завантажити скрін, але повір додає ;) 

Зайди в гугл пей меню "картки", далі додати нову ->вибираєш програма лояльності - пишеш латинською "card city" / вибираєш зі списку / скануєш qr код зі своєї / зберігаєш до решти

Опубліковано

@Ukrainec так то додало, тільки чомусь номер який зчитує QR-сканер не збігається із тим, що під QR-кодом на картці і QR-код, який генерує GooglePay відрізняється від коду на картці. Так має бути чи то турки накосячили? 

Опубліковано

Я вже сьогодні застав контролера нового гатунку, проапгрейдженого сканером !

Цікавий момент - в неї є своя картка, і коли вона починає контроль вона прикладає її до валідатора і вони всі по тролейбусу блокуються і припиняють приймати оплату, а на екрані пише "Інспектор".

Тобто не варто думати, що мовляв поки вона до мене дійде я ще 3 рази встигну оплатити, уви, не прокатить.

Ну а до свого сканера прикладає електронні квитки і за 2-3 с він їй на екрані пише що проїзд оплачено і можливо видає ще якусь інформацію по картці, не роздивився.

Опубліковано
1 час назад, SergLutsk сказал:

Цікавий момент - в неї є своя картка, і коли вона починає контроль вона прикладає її до валідатора і вони всі по тролейбусу блокуються і припиняють приймати оплату

Щось не розумію.... тобто далі маршр має зупинитись і не приймати нових пасажирів? поки контролер не обійде усіх... Оо

ну тобто як заблокований валідатор.... то як нові пасажири мають заходити ....

Опубліковано
58 хвилин тому, Pavelix сказано:

ну тобто як заблокований валідатор.... то як нові пасажири мають заходити ....

Ну я ж не казав що двері блокуються, а валідатор :D

Так, нові пасажири заходять, намагаються пікнутись, валідатор не дає, а контролерша їм каже мол зачекайте, я закінчу контроль, тоді прикладете картку. Вона доходить до кінця тролейбуса, перевірила всіх, тоді ще раз приклала свою картку і розблокувала всі валідатори, і тоді новозайшовші починають пікатись.

Ну і це все актуально лише для тролейбусів, в маршрутках думаю водій сам буде дивитись чи всі "приклались". Тим більше що я так розумію що до водія виводиться ще якийсь додатковий термінал, окрім валідаторів. Можливо він там і буде бачити скільки пройшло оплат.

Опубліковано

Довбоє*ізм. Черговий! А НА ВИХОДІ перевіряти вони без заходу в транспорт не можуть? Стати біля ждверей, і всіх, хто виходить, перевіряти.Принаймні в маршрутці? В повній маршрутці буде розпизхання пасажирів ліктями? Штовхну у відповідь, в вікно катапультується...

Опубліковано
16 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Довбоє*ізм. Черговий! А НА ВИХОДІ перевіряти вони без заходу в транспорт не можуть? Стати біля ждверей, і всіх, хто виходить, перевіряти.Принаймні в маршрутці? В повній маршрутці буде розпизхання пасажирів ліктями? Штовхну у відповідь, в вікно катапультується...

Ти про що... на якому виході?

Вони будуть "скакати" з маршрутки в маршрутку, і так цілий день.

Опубліковано
2 часа назад, SergLutsk сказал:

Ну я ж не казав що двері блокуються, а валідатор :D

Так, нові пасажири заходять, намагаються пікнутись, валідатор не дає, а контролерша їм каже мол зачекайте, я закінчу контроль, тоді прикладете картку. Вона доходить до кінця тролейбуса, перевірила всіх, тоді ще раз приклала свою картку і розблокувала всі валідатори, і тоді новозайшовші починають пікатись.

Ну і це все актуально лише для тролейбусів, в маршрутках думаю водій сам буде дивитись чи всі "приклались". Тим більше що я так розумію що до водія виводиться ще якийсь додатковий термінал, окрім валідаторів. Можливо він там і буде бачити скільки пройшло оплат.

ну сумнівна процедура м"яко кажучи.... в хаосі часпіку блокувати валідатори..... чьоооо ... вона не встине перевірити й третини людей як нові 10 мають заходити.... і якось розходитись по транспорті..  

а потім ше ті нові давай доводити що я щойно зайшов... не стиг оплатити.... 

короч звучить бредово це все... хз

Опубліковано
15 хвилин тому, Pavelix сказано:

ну сумнівна процедура м"яко кажучи....

Ну так, не без того, а які ще варіанти ? Якщо вона не блокуватиме валідатори, тоді який мені сенс платити за проїзд аж поки я не побачу контроль ? Виходить ніякого. Зазвичай тих контролерш видно і чутно здалека, можна спокійно їхати безкоштовно доки не побачиш їх, тоді чемненько пікнувся і ти в ажурі. В результаті платити доведеться може 1 раз з десяти, як не менше...  Ну це все звичайно на совісті пасажира, але як тут хтось недавно писав, що скупий платить двічі, дурний тричі, а лох завжди..... то хто хоче бутм лохом ? :)

Опубліковано
2 часа назад, AgentSmith13 сказал:

Довбоє*ізм. Черговий! А НА ВИХОДІ перевіряти вони без заходу в транспорт не можуть? Стати біля ждверей, і всіх, хто виходить, перевіряти.

Якщо він хоч ногою стане на тротуар, то він буде як у вас кажуть гражданський. Тому може сміливо услати контроль.

Опубліковано

Турнікети мають стояти на дверях, приклав картку - тебе пропустило в салон, на вихід з салону - вільно прокручується.

Спойлер

maxresdefault.jpg

Опубліковано
2 часа назад, Oli сказал:

Ти про що... на якому виході?

Вони будуть "скакати" з маршрутки в маршрутку, і так цілий день.

На ЗУПИНЦІ до дверей підходять 2-є контролерів, вихід на одні двері, і факт оплати проїзду всіх, хто виходить, перевіряється. В малу маршрутку пхатися і пробувати просканувати всім картку - дебілізм гірше, як кондуктор в тролі, який бігає і пхає людей. Ну не будуть же на кожній зупинці онтролювати кожну маршрутку, суть контролю не в перевірці щозупинки, а в тому, щоб привчити пасажирів платити - контроль має бути несподіваним і непередбачуваним - надумав не платити, раз попав на штраф, і відшептало.

39 минут назад, weldermaster сказал:

Якщо він хоч ногою стане на тротуар, то він буде як у вас кажуть гражданський. Тому може сміливо услати контроль.

Нічого не забороняє принциповому зайцю послати контроль і всередині, та що там послати, і в морду заїхати, а тоді втекти.

6 минут назад, Maniko сказал:

Турнікети мають стояти на дверях, приклав картку - тебе пропустило в салон, на вихід з салону - вільно прокручується.

Показать контент

maxresdefault.jpg

А оце - дурість МЕГАмасштабу. "Вільно прокручується" воно, як в тебе порожні руки, а як тільки в руках СУМКА - ця херня стає некислою такою перешкодою.

Опубліковано
12 часов назад, AgentSmith13 сказал:

Якщо хтось не заплатив, і бачить на виході контроль, то спокійно собі їде до наступної зупинки і там виходить

Опубліковано
11 годин тому, SergLutsk сказано:

Ну так, не без того, а які ще варіанти ? Якщо вона не блокуватиме валідатори, тоді який мені сенс платити за проїзд аж поки я не побачу контроль ? Виходить ніякого. Зазвичай тих контролерш видно і чутно здалека, можна спокійно їхати безкоштовно доки не побачиш їх, тоді чемненько пікнувся і ти в ажурі. В результаті платити доведеться може 1 раз з десяти, як не менше...  Ну це все звичайно на совісті пасажира, ...

Всі "зайці" не зможуть біля валідатора стояти. Один-два... Ризик на попадалово великий, а тому сенс сумнівної економії маленький. Йому ("зайцю") обирати - чи їздити спокійно з оплатою, чи щоразу дійсно як заєць, постійно на ізмєні.

Ще за часів Совка були такі "розумні", котрі тримали талончик і не пробивали, поки не побачать контролера. Але все-одно попадались.

Блокувати валідатори сенса не бачу. Ти ж маєш пікнути на вході, тому всіх, кого всередині салону зловили без "талончика" - штраф. Один-два може й встигнуть пропікнутись, побачивши контролера, але повторюсь, всі "зайці" не зможуть постійно біля валідатора тулитись. А якщо взяти на озброєння відпрацьовану практику входу декількох контролерів одночасно на всі двері, то й шансів у "хитрожопих зайців" не буде.

Контроль - це не велосипед видумувати.

Опубліковано
13 годин тому, AgentSmith13 сказано:

А оце - дурість МЕГАмасштабу. "Вільно прокручується" воно, як в тебе порожні руки, а як тільки в руках СУМКА - ця херня стає некислою такою перешкодою.

Може не потрібно говорити про х...ню? Ніякої перешкоди коли в руках сумка, коли в руках валіза - це інша справа, та й таку ситуацію - можна легко вирішити. @AgentSmith13 ти взагалі, користувався  бачив міський транспорт - обладнаний турнікетами? 

P.S. Метро не рахується

Опубліковано
2 годин тому, jack74 сказано:

Блокувати валідатори сенса не бачу. Ти ж маєш пікнути на вході, тому всіх, кого всередині салону зловили без "талончика" - штраф. Один-два може й встигнуть пропікнутись, побачивши контролера, але повторюсь, всі "зайці" не зможуть постійно біля валідатора тулитись. А якщо взяти на озброєння відпрацьовану практику входу декількох контролерів одночасно на всі двері, то й шансів у "хитрожопих зайців" не буде.

Контроль - це не велосипед видумувати.

заблокувати.... ну вірніше  перевести в сервісний режим валідатори на час перевірки то норм, і контролерів має бути стільки скільки дверей,  і це мають бути не бабуськи, а бодрячкові молоді люди

це для тролейбусів

для маршруток - вхід черех передні двері і водій пасе чи "пік"  відбувся

p.s. 35 років тому бачив як працює контроль в трамваї Ляйпціга

так тоді ше були паперові талончики,

на зупинці заходять 3є крепких молодих людей в гражданці, "пробивають" 3 папірчики в компостерах (їх всього 3, кожен напроти дверей), вивішують бейджи на шию і пішли перевіряти, зайняло 15 сек, закінчили, сховали бейджи і мирно вийшли на наспупній

так, такої фігні з напханими автобусами\трамваями не бачив

якщо автобус регулярно їздить повний під зав'язку - значить треба пускати їх частіше

Опубліковано
2 часа назад, Bliksss сказал:

Може не потрібно говорити про х...ню? Ніякої перешкоди коли в руках сумка коли в руках валіза - це інша справа, та й таку ситуацію - можна вирішити. @AgentSmith13 ти взагалі, користувався  бачив міський транспорт - обладнаний турнікетами? 

P.S. Метро не рахується

В тролейбусі, і автобусі великому - НЕ маршрутці, може і ОК (і то займає зайве місце), в наших Богданах - х*йня, повна, хіба на задні двері поставити і то ХЗ як.

Не пиши х*йні, ок?

Валіза, валіза... От сумка, ага, вона і така буває...

https://www.flagman.kiev.ua/chehol-dlya-kresla-flagman-chair-bag/p188763/

Я особисто бачив як тільки цього року в приміщенні, де стоїть не самий дешевий турнікет, БЕЗ вологи і т.д., від двічі ламався... Щось мені підказує, що в транспорт в нас їх поставили б даааялеко не якісні і довговічні. З'явилась би нова причина втечі в депо - "вєртушка поламалася"...

В Рівному от немає ніяких турнікетів, немає навіть е-квитка, оплата на ВИХОДІ, і немає зайців - якщо повна маршрутка, виходять на задні, і передають водію гроші на передні. І водій не зриваєьться, як вжалений з зупинки, і нге сидить півгодини, рахуючи гроші перед стартом. Не знаю, як там з контролем - не зустрічав поки жодного разу, але і зайців, що втікають, не сплативши - теж не бачив. Певно, буває, і таки штрафують.

Опубліковано
7 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Не пиши х*йні, ок?

це  ти  пишеш х*ню, ще раз  повторюю, ти, мабуть турнікет бачив тільки  в метро,  або (скоріш  за все)  на малюнку. В багатьох  країнах світу,  в громадському транспорті  встановлені турнікети, на відміну від тебе - я сам  це  бачив  на власні очі, сам користувався, тому знаю про що пишу. Таке  явище як маршрутка,  в  такому  вигляді як у нас - залишилось тільки  на  територіії   країн колишнього срср, ну  і там в Африці,Індії....

Опубліковано
26 минут назад, Bliksss сказал:

це  ти  пишеш х*ню, ще раз  повторюю, ти, мабуть турнікет бачив тільки  в метро,  або (скоріш  за все)  на малюнку. В багатьох  країнах світу,  в громадському транспорті  встановлені турнікети, на відміну від тебе - я сам  це  бачив  на власні очі, сам користувався, тому знаю про що пишу. Таке  явище як маршрутка,  в  такому  вигляді як у нас - залишилось тільки  на  територіії   країн колишнього срср, ну  і там в Африці,Індії....

Ну НЕ буде в нас за рік-два-три "великих автобусів", НЕ БУДЕ! То  - фантастика. А в те, що є, поставити турнікети - дурня. Я в нас НЕ бачу транспорту, куди ті турнікети можна ставити, крім тролейбусів. І раджу ЧИТАТИ, що коментуєш, ОК, на рахунок ЯКОСТІ того. що ймовірно буде поставлено. Вже маєм "якісні" термінали, "якісний" додаток, будем мати якісну перешкоду, щоб зайти можна було максимум з масінькою жіночою сумочкою, та ще й як воно ламатися поччне...

Там, де вони стоять - є саме автобуси, тролейбуси і т.д., з нормальними дверима, там НЕ їздить транспорт переповнений. В нас - то фантастика поки.

Та і кількість зайців не турнікетами зменшувати треба, а грамотним контролем. Якщо потенційний заєць буде знати, що на будь-якій зупинці, від 6:30 до 23:00, БЕЗ закономірності, може бути контроль на виході, і його без варіантів оштрафують, і бажано не на 120, а на 1200+ грн. - буде платити або відразу після введення системи, або після першого "попандосу". Маршрутники ниють, що е--квиток додасть зайців? Та вони тупі, як валянок - саме ЗАРАЗ, коли проконтролювати нічого неможливо, можна "просто так взяти і сісти", і НІЧОГО не доведеш - квитка він не дає, а ти кажеш "я передав". Виняток - якраз тролейбус. В ідеалі - додати водію кнопочку на пульті чи в додатку - побачив, що хтось явно не "пікнув" карткою/смартфоном і сів, зробивши пику цеглинкою - натиснув, і в контролерів в додатку цю маршрутку виділило... Було б бажання, організувати можна все.

P.S. От в метро турнікет - якраз "для краси" - 100 разів бачив, як його тупо перестрибували в тому ж Києві, і то на очах в "держиморди, і втікали на ескалатор під мати в спину. Щоб когось ьзловили при тому  - не бачив. Один такий "побігунчик" при мені ледь людей не збив з ніг вже на сходах ескалатора... Від таких що ставити? Турелі з крупнокаліберним лазером?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...