Перейти до змісту

Електровелосипед самотужки

laser

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

скутер на 500 ватах з сухою вагою 82 кіло - це пенсо-овощний апарат.

акуми там 99% - гелієвий свинець, бо літій 48В-20А\г за такі гроші, ніхто і ніколи туди не зарядить.

дохлий, малоресурний варіант...

• +1 2
  • Відповідей 379
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
  В 22.12.2019 в 18:44, Deemon сказав:

акуми там 99% - гелієвий свинець, бо літій 48В-20А\г за такі гроші, ніхто і ніколи туди не зарядить.

Показати  

так то зрозуміло, що акб там не літій, і такий скутер не є спортбайком :)

Змінено користувачем case_l
Опубліковано (змінено)
  В 22.12.2019 в 18:44, Deemon сказав:

Показати  

якшо гелевий, то його вага в районі 7кг*4шт=28 кг!!

якшо перевести на такий же по ємності фосфат буде ~9 кг, 

а на іони то і ще менше, в районі 5-6 кг

зменшивши вагу на 20 кг можна збільшити пробіг і тягу на процентів 20% + -  (по ціні вийде десь ще +5к, залежно за скільки свинець продати)

але так, з швидкістю в 30 км, то пенсо-скутер =) проте, як ти зазначив вище, хороша амортизація і зручність їзди.

якщо контролер китайський. то думаю легко розблочити обмеження швидкості чи потужності, якшо таке є. і вижати з нього ще трохи.

%20%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%

є така певна категорія - як вантажні електричні велосипеди. так от цей скутер може бути чимось таким — на багажник мішок картошки прив'язати, чи на заднє сиддіння дітлаха посадити

Змінено користувачем laser
Опубліковано (змінено)

В 22.12.2019 в 18:20, case_l сказав:

Вартість набору для електровелосипеда щось дорогувато виходить на фоні вартості скутера. 

Показати  

чого дорогувато? від 3-4к стартує https://ebike.in.ua/product-category/elektronabory/

http://www.e-bike.com.ua/elektronabory-dlya-velosipedov

• +1 1
  • 2 тижня потому...
Опубліковано (змінено)

Підсумок сезону. Частина 2 - моторколесо

Нарешті випав сніг, і бачу що не зовсім сприятлива погода для катання буде ще тиждень :D - пора нарешті відкривати двигун.

Я побачив краще ніж очікував: пилу, води, іржі, стружки і слідів зносу нема. смазки ще трохи є.  Нагадаю пробіг 2600 км.

я взяв чисту викрутку і акуратно зібрав залишки, які видавило чи спочатку не попали на механізм і заново наклав на шестерні.

Показати контент

• Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано (змінено)

Щодо смазки для товїх цілей рекоменжую: Mobilgrease XHP 222 (є на авто ринку),  bike grease 2000 (є в велопагазинах), grease pm600 (є в велосервісах).

bike grease 2000  найоптимальніше я б рекомендував bike grease 2000 бо вона виготовлена на основі кальцієвого мила, яке навіть при тривалому контакті з водою мало втрачає свої властивості, ну й має консистенцію тягучих соплей, що дуже добре по фізиці.

мобіл теж нічого, виробник заявляє як дуже вологостійку, але так як це літол то я не дуже впевнений, хоча всі гвинти в авто саджу на неї.

grease pm600 не знаю як вона буде себе вести на холоді, але як на мене це дуже високоякісна смазка хоч і дорога.

Змінено користувачем Ukrainec
  • Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано

я троха помоніторив хто чим маже і чесно кажучи хочеться закрити очі на те що читав  =))

хоча половина порад годні - не брати нафтопохідних мастил, сильно густих чи рідких... тощо.

але конкретно ніхто нічого якісно порадити не може через брак спецзнань. власне через це і вибати самотужки важко, хоча вибір великий як на мене.

половина їздить на вазеліні і дуже довольні, чи то простотою рішення чи ціною :D інші мажуть тим що під рукою.

десь побачив рекомендацію на Molykote EM-30L Grease. почитав, ніби шось таке, що може підійти. правда ціна там космос! найшов в україні 100г по 378 грн. треба попробувати. тільки дружині головне не казати :D

Mobilgrease XHP 222 не канає, так як в складі є мін.масло з нафти. в описі не вказано що підходить для пластику. а бльше для підшипників. а нам треба для редукторів.

bike grease 2000 теж щось для підшипників.

grease pm600 я так поняв це щось формально інше під велобрендом. хз хто виробник і який склад. ніде нема нормального опису.

Опубліковано

@laser  найкраще буде підшукати  мастило яке в своїй базі має - поліальфаолефін (пао), загусник може бути кальцієве мило, полімочевина, навіть з харчовими допусками, прекрасно будуть служити в твоїх задачах. Гарно працюють в парах пластик-пластик і пластик-метал. Бувають і з добавкою тефлону.

По консистенції, імхо NLGI 1-2 буде цілком оптимально.

Марки - той же Molykote, Berutox, Berulub, Efele, OKS, і тд

Ще бувають пао маслила для направляйок супортів гальм (але там загусник, здається літієвий)...

• +1 2
Опубліковано

На форумі електротранспорт не раз піднімалось питання.... По суті це все чистий вазелін з домішками +"клей"

Опубліковано
  В 07.01.2020 в 14:57, laser сказав:

grease pm600 я так поняв це щось формально інше під велобрендом. хз хто виробник і який склад. ніде нема нормального опису.

Показати  

Призначено якраз для вилок, в парах тертя пластикових втулок з направляючими ногами. також в повітряну камеру.

З практики, одне з найкращих рішень, що найдовше тримається. Думаю сюди теж підійде.

grease 2000 в мене на другуму місці після pm600 для тих же цілей.

Опубліковано
  В 07.01.2020 в 19:21, Ukrainec сказав:

Призначено якраз для вилок, в парах тертя пластикових втулок з направляючими ногами. також в повітряну камеру.

З практики, одне з найкращих рішень, що найдовше тримається. Думаю сюди теж підійде.

grease 2000 в мене на другуму місці після pm600 для тих же цілей.

Показати  

я не сумніваюсь що це хороше рішення для того, куди його рекомендують. але не в редуктори. ок. не будемо сперечатись лишній раз. при нагоді постараюсь придбати і перевірити. так як маю проблеми з тим, що вилка в мороз дубіє з моєю смазкою (закладав звичайний літол 24 якщо не помиляюсь).

• +1 1
Опубліковано
  В 07.01.2020 в 20:30, laser сказав:

я не сумніваюсь що це хороше рішення для того, куди його рекомендують. але не в редуктори. ок. не будемо сперечатись лишній раз. при нагоді постараюсь придбати і перевірити. так як маю проблеми з тим, що вилка в мороз дубіє з моєю смазкою (закладав звичайний літол 24 якщо не помиляюсь).

Показати  

Літол в вилку ні в якому разі не варто! Лише кальцієве! (Напр. той же гріз 2000) навіть солідол буде краще скользити замість літола ;) повір, я з цим наекспериментувався. 

• +1 1
Опубліковано

Ще на мою думку можна спробувати Sram Butter grease , ціна приблизно 300-350грн за 100грам( можна купити потрібну кількість). Вона не така густа та в'язка у порівнянні з pm600 а тим більше grease 2000.

Опубліковано
  В 07.01.2020 в 20:42, Ukrainec сказав:

Літол в вилку ні в якому разі не варто!

Показати  

Розїдає пластик, поклав так шестерні типу на зберігання...

Опубліковано
  В 08.01.2020 в 17:00, Oli сказав:

Що заважає на алі купити таку саму як в мк?

Показати  

Бо ми незнаємо назви яку нам треба.

В 08.01.2020 в 17:07, Oli сказав:

Розїдає пластик, поклав так шестерні типу на зберігання...

Показати  

Це я вже зараз такий умний став, раніше і не міг подумати! Тепер треба розбирати і вимивати і перемазувати все... та і взимку я перший раз їжджу.

Їде до мене молікот, отримаю - відпишусь

Опубліковано (змінено)

Народ, є провокативне запитання!

я тут забрів на форум електротранспорта, пройшовся по темах купле-продаж і чогось трохи не доганяю.

є категорія людей яка збирає якийсь транспорт і зразу ж його продає. "пробіг 20км, 2 зарядки, робив для себе всьо супер-пупер круто і ціна".

на ОЛХ троха по іншому, там взагалі є жестяки в буквальному сенсі - якісь драпачі з говна і палок, хай навіть і за невеликі 5кгрн, але страшні корчі.

пробую якось зрозуміти цих продавців.

так от питання: за скільки ви готові умовно купити мій саморучно зібраний байк? :D

приймаю любі адекватні відповіді. якщо не готові купити, то не пишіть. на вашу фінансову оцінку не ображусь. якщо вел не попадає в ваш ціновий, то скажіть, чи взагалі ви б купили щось, зібране чужими руками, не на ваше замовлення, не на ваш смак?

для полегшення задачі фото і короткі ттх продублю з попердніх постів

Показати контент

Опубліковано
  В 09.01.2020 в 12:54, laser сказав:

Народ, є провокативне запитання!

я тут забрів на форум електротранспорта, пройшовся по темах купле-продаж і чогось трохи не доганяю.

є категорія людей яка збирає якийсь транспорт і зразу ж його продає. "пробіг 20км, 2 зарядки, робив для себе всьо супер-пупер круто і ціна".

на ОЛХ троха по іншому, там взагалі є жестяки в буквальному сенсі - якісь драпачі з говна і палок, хай навіть і за невеликі 5кгрн, але страшні корчі.

пробую якось зрозуміти цих продавців.

так от питання: за скільки ви готові умовно купити мій саморучно зібраний байк? :D

приймаю любі адекватні відповіді. якщо не готові купити, то не пишіть. на вашу фінансову оцінку не ображусь. якщо вел не попадає в ваш ціновий, то скажіть, чи взагалі ви б купили щось, зібране чужими руками, не на ваше замовлення, не на ваш смак?

для полегшення задачі фото і короткі ттх продублю з попердніх постів

Показати контент

Показати  

Цікаві питання пішли) Як би я шукав собі на тому ж ОЛХ е-вела то за такий варіант як у вас я б більше 10к не дав! Якщо потрібно можу пояснити точніше)

• Подобається 1
Опубліковано

Опишу орієнтовно по цінам як я бачу даний б/у е-велосипед якщо купувати з рук і не знати скільки ти потратив:

Сам велосипед по комплектуючим:

Рама+ вилка + колеса б/у у зборі без мотору і т.д. 2К-2.5К грн.

Все інше б/у навісне крім підсиділа до 1К грн.

Підсиділа окремо 1-1.2К грн

Весь електронабор б/у: контролер+дисплей+АКБ+мотор колесо+інші компоненти 7К грн.

Загальна сума заокруглимо 12К без врахування останнього пункту!

Останній пункт витрати часу + твоя робота + затрати на доставку!

• Подобається 1
Опубліковано
  В 09.01.2020 в 14:36, alexvvv сказав:

@Саня94 Нормальний велосипед від 5к, контролер+дисплей+мотор колесо+інші компоненти від 4-5к , акб від 5-6к

Показати  

Так все вірно, тому краще купити готове рішення під конкретні задачі, але умова у кого вистачає грошей . Ціни орієнтовні на б/у компоненти вказав.

• +1 1
Опубліковано

а чому дешеві? то просте тупе оголошення в якому вказана ціна за якийсь самий дешевий мотор зі всього переліку і довжелезний список всього що продають, на яке було або лінь розписатьи цифри, або не писали щоб не розлякати покупців.

через це я не навиджу наші магазини і ніколи на таких сайтах чи оголошеннях нічого не купляю.

ціна має бути фіксована і відповідати написаному, якщо ні - то це вже шукають клієнтів лохів, щоб натрусити лапші.

я вже писав вище - мотори MXUS імпортує одна контора на всю Україну https://veola.com.ua/shop/мотор-колесо-36v-400w-задняя-ось/

у них же самі найдешевші ціни. всі інші магази в них перекуповують і ставлять націнку в міру своєї жадності від 100 до 500 грн умовно кажучи.

стосовно інших брендів не скажу, але думаю кооперація аналогічна, - заказують велику партію в Україну і діляться.

p.s. пришла 100г молікот ем30л. упаковка не оригінальна. про шо магазин попередив перед відправкою, оскільки мінімальне заводське фасування 1 кг.

на вигляд і по консистенції таке ж як мажуть пластикові шестерні в принтерах, сідюках чи іншій оргтехніці. не тягнеться як соплі! дуже м'якка і ніжна. без запаху.

треба закинути в морозилку заради тесту, ну і може нагріти до +50, чи не потече?

• +1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...