Перейти до змісту

Для чого потрібні відливи?

jack74

Рекомендовані повідомлення

Збираюсь замінити вінка і от задумався, а для чого взагалі потрібні відливи? Ну підвіконня всередині приміщення - це ясно, а от зовні - для чого? 
Щоб під час бокового дощу вода з вікна не стікала прямо на стіну, як пояснюють деякі сайти? - ну це брєд, так як якщо той дощ потрапляє на заглиблене вікно, то й на стіну під вікном тим більше дощ потрапить, хоч там і відлив буде...
Мені здається, що відливи виконують чисто декоративну функцію, а значить при бажанні його можна викинути взагалі, а вікна встановлювати в площині стіни, а не втоплювати в нішу, завдяки чому збільшиться корисна площа внутрішнього підвіконня...

Може спеціалісти розтолкують про інші функції відливу, про які я недопетрав... 

Чи з іншого боку - поясните, чому не добре ставити вікна "заподліцо" з стіною, а потрібно ховати в нішу...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@jack74  питання із розряду, "як програмісти написали мову програмування, коли ще не було ніякої мови програмування?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

35 хвилин тому, jack74 сказано:

ну це брєд, так як якщо той дощ потрапляє на заглиблене вікно, то й на стіну під вікном тим більше дощ потрапить, хоч там і відлив буде...

відлив захищає від снігу, дощу, бо інакше там буде накопичуватись волога і руйнуватись цегла чи що там таке

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Надибав.

А ще радять погуглити про "нульову ізотерму".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, alexvvv сказано:

відлив захищає від снігу, дощу, бо інакше там буде накопичуватись волога

з якого дива вона там має накопичуватись? Це якщо б вікно було встановлено в заглиблені, як всюди у нас, а бляшаного відливу не було б - тоді так. А я ж кажу про варіант, коли вікно висувається назовні, в зовнішню площину стіни, і в результаті там не буде "карнизу", на якому збиралися б сніг та вода.

30 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Надибав.

А ще радять погуглити про "нульову ізотерму".

а от на рахунок "нуля" - да, дійсно... От в цьому є сенс... Тож дійсно, якщо я висуну вікно за "точку роси" стіни, то відкос всередині кімнати просто постійно буде "плакати"... І холодити...

Ок, питання розкрито: Відлив потрібен, щоб прикрити "карниз" під вікном, а він полюбому є, так як вікно потрібно втоплювати в стіну, щоб пересунути його за "точку роси" стіни

Тепер лишилось лише прорахувати місце "нуля" моєї стіни, взяти трішки запасу, і зробити по-мінімуму нішу вікна :)  

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@jack74  відлив можеш не робити, якщо ти все внизу герметизуєш, і зробиш "уклон" до низу. Щоб все, вся волога  таки стікала. Але тоді вона стікатиме по стіні. вбираючись у конструкцію нижче вікна.

Сенсу немає.

А відлив не дає воді тікти по стіні. А заставляє капати далі.

Ну, я просто думаю, що то не дурний же придумав.  Виключення становить лише мансардне вікно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 хвилин тому, Zheny@ сказано:

відлив можеш не робити, якщо ти все внизу герметизуєш, і зробиш "уклон" до низу. Щоб все, вся волога  таки стікала. Але ...

та ні, сенс був не в тому, щоб саму "бляху" викинути, а втому, щоб вікно висунути назовні, щоб всередині збільшити глибину підвіконня. А так як, ми вияснили, вікно мусово втопити, то питання відпало

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, jack74 сказано:

щоб всередині збільшити глибину підвіконня

жінці мало місця для вазонів? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Типу да :) Хочу вкоротити внутрішні підвіконня, щоб відкрити простір для повітря, котре піднімається від батареї... І таким чином типу компенсувати втрачену глибину :) Схоже, вазонам не повезло :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, jack74 сказано:

щоб відкрити простір для повітря, котре піднімається від батареї..

так розжени батарею!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) я в курсі про цей мазохізм :) я таким страждати не збираюсь :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Під час утеплення будинку пінопластом відливи також давав намісці цокольної рейки,щоб захистити фундамент від стікаючої по стінах води під час дощу . Вийшло не тільки корисно,а ще й досить гарно!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 18.06.2019 at 15:26, jack74 сказано:

... для чого взагалі потрібні відливи?...

1. Щоб пташкам було де сідати й серунькати.

2. Щоб час від часу протирати відливи.

3. Щоб дощ по ним барабанив.

4. Щоб майстрам, які утеплюватимуть хату, був геморой із заміною підвіконь на глибші.

А якщо серйозно - то це до певної міри пережиток минулого: раніше вікна були дерев'яні, і довго вони б не прожили, якби їх не рятували від дощу шляхом поглиблення. Крім того, "впуклість" вікон трохи захищає їх від бокових вітрів, від швидкого забруднення. Ну і у "впуклому" вікні забута кватирка не стане причиною потопу під час дощу, а якщо вікно "вровєнь" зі стіною - дощ може потрапити всередину.

On 18.06.2019 at 17:50, jack74 сказано:

Хочу вкоротити внутрішні підвіконня, щоб відкрити простір для повітря, котре піднімається від батареї...

А не варіант зробити підвіконня з гарними отворами для проходження повітря?

39_1.jpg ÐŸÐ¾Ð²â€™ÑÐ·Ð°Ð½Ðµ зображення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 годин тому, Yarchik сказано:

+1

Доповню, можна ще LED-підсвітку зробити. Чи втоплені лампочки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Zheny@ сказано:

+1

я теж додам свої пять копійок, 

якщо лампочки то вже можна туди впихнути якийсь контроллер який буде плавно імітувати схід сонця зимою, організму буде лекше вставати,

я задам просте питання, якщо пластик, то яким чином робиться приточна вентиляція?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 годин тому, Zheny@ сказано:

12 годин тому, Voronin10 сказано:

... якщо лампочки то вже можна туди впихнути якийсь контроллер який буде плавно імітувати схід сонця зимою, організму буде лекше вставати,

ото вас понесло :) 

Я вже трохи переріс вік такого юнацького ентузіазму :) Мені головне функціональність, а не цяцьки :) 

21 годин тому, Yarchik сказано:

варіант, звичайно, але я лінивий :) (хоча цей варіант я розглядав від самого початку)

12 годин тому, Voronin10 сказано:

я задам просте питання, якщо пластик, то яким чином робиться приточна вентиляція?

до кого питання? 

І для чого питання? - типу екзамен?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, jack74 сказано:

варіант, звичайно, але я лінивий :) (хоча цей варіант я розглядав від самого початку)

Звісно, розхерачити вікно, винести його максимально назовні (якщо не доведеться замовляти більше вікно), встановити вікно, запінити, утеплити, поштукатурити, пофарбувати, зробити відкоси, поштукатурити та пофарбувати їх, поміняти підвіконня - це якраз для лінивого.

А просверлити в підвіконні (якщо пластикове чи дерев'яне) десяток отворів свердлом і поклеїти на отвори люверси - це ж роботи на цілу бригаду! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) ну, перше - це необхідність, те мусово робити, а друге... еее... це вже якби не дуже необхідно... "плюс" до роботи ;) 

І реально я знаю, що відразу не зроблю, лишу "на потім", а от те "потім" вже ніколи не настане :) Бо тих висячих "плюсів" за життя вже назбираааалось....

Короче, ладно, то таке... то вже інша тема... За послання дякую, але я знаю чим свердлять отвори в дереві та що таке люверси ;) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Стосовно літаючих серунів.

На висоті 10 см від підвіконня і 5 см від краю стіни вбив два дюбеля і між ними натянув товсту рибальську ліску. Вже з 10 років ті чудовиська не турбують.

Раджу вкрутити не гвинт, а крючка. Зручніше примотати ліску.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 hours ago, KotMatros said:

Стосовно літаючих серунів

Ти про що?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Waver сказано:

Ти про що?

Про міських літаючих крис (птушок-серушок) голубів коротше.:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну підвіконня всередині приміщення - це ясно

що для нас ясно, то наприклад для Фінів не ясно

ось відео де мужик показує і розказую про вікна і їх монтаж в Фінляндії  з 20 секунди, ну і взагалі там багато чого цікавого не так як у нас

а ось ще відео де інший мужик робить екскурсію по Фінському будинку і також показує вікна без будьяких підвіконь

з 4:25 хв.

Мені здається, що відливи виконують чисто декоративну функцію, а значить при бажанні його можна викинути взагалі

Звісно що це нісенітниця, і тема з розряду "а поговорити".

Але навіть якщо серйозно взяти до уваги Вами запропонований варіант

вікна встановлювати в площині стіни, а не втоплювати в нішу

то реалізувати його можна тільки без зовнішнього утеплення на стінах.

Бо в інших випадках я не розумію як ви збираєтесь змонтувати і закріпити віконну раму до пінопласту чи вати.

Такщо як не крутіть а відлив буде присутній, тільки його ширина буде залежати вже від товщини утеплювача.

P.S. особисто собі при монтажі підвіконь старався робити по мінімум їх вузькими, не розумію для чого робити ті полиці для збору пилу і зайвого хламу.

При ширині внутрішніх відкосів в 180мм. підвіконня в мене виступає від стіни на 30мм.

а радіатор від стіни на 25мм.

Тобто для підняття теплого повітря вгору ніщо не перешкоджає, та і бажання на підвіконня поставити вазон чи ще щось не виникає  та і  можливості такої немає:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...