Перейти до змісту

Діти та догляд за ними.


Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Що я пропоную у цій темі:

Будемо ділитися практичними порадами, щодо догляду за дітьми різного віку.

Почну із себе :lol:.

Перші проблеми, що виникають із новонародженими дітьми - годування та купання.

Годування

Ваша дитина їсть те, що їсть його мама (при умові грудного годування), дитина ість стільки, скільки хоче, не варто пхати у неї більше, аніж вона сама з'їсть. Буває, що у перервах між годуваннями, дитинка знову плаче, ніби хоче істи, що ми дорослі робимо після їжі? - правильно - п'ємо. Ваше чадо теж може хотіти пити, спробуйте дати їй (дитині) кип'яченої води. Теплої. Теплішої аніж кімнатної температури. РОзігріти можна у мікрохвильовці, або у пляшечці занурену у киплячу воду. Температура води повинна мати ~37-38 градусів. Якщо із соски крапнути води на внутрішню сторону зап'ястя, Ви не повинні відчувати її. Мама, що годує дитину груддю, не повинна зловживати продуктами харчування, хоча може їсти практично все. (виключити червоні продукти: помідори, суниці, вишні іт.д., оскільки саме вони викликають у дитини алергічні реакції.)

Продукти які "дують" - піддувають живіт (горох, квасоля, капуста...) варто обмежити теж. Інакше дитина влаштує вам вночі такий концерт, що Паваротті та Кабальє лише позаздрять. ДІйшли до того, коли у дитинки болить животик. Це часто трапляється через продукти харчування. Якщо вже таке трапилося, то не варто панікувати та бігти в аптеку по пігулки чи ще незрозуміло по щось. Є способи інші:

- праскою нагріти пелюшку щоб вона була гарячою, але не пекла, і прикласти дитинці на живіт, це допоможе розслабити м'язи живота і позбавить метеоризмів. Дитинка зможе пукнути - відведуться зайві гази, що спричиняли метеоризми (як є так і кажу, із пісні слів не викинеш), і їй одразу полегшає.

- погладити животика ЗА ЧАСОВОЮ стрілкою рукою. Це теж допомагає відвести гази.

Штучне годування, та додаткове підгодовування.

Дуже болюча тема для всіх батьків. Необхідно пересвідчитися, що ваша дитина не має алергії на ті, чи інші добавки (Нан, Нутрілон, Малиш, тощо.). Требв вибрати оптимальний. Як перевірити - просот - дати їсти і спостерігати, що і як. Жорстоко, зате інакшого способу, не існує.

(дружині моїй, для збільшення молока приписали таблетки "Апілак", на бджолиному маточному молоці.. жах. Мед - самий найгірший алерген. вагітним та годуючим матерям, його не бажано їсти, після цих пігулок, дитина мала дуже великі проблеми із здоров'ям. Тому радьтеся із іншими лікарями, не лише із участковим)

Ми догодовували малу соєвим "Нутрілоном", соя не викликає алергії, і мала пила його запоєм :)

Перші кашки та супчики .

М'ясо - тільки молоденька телятина, варена дууже довго, без солі. Перетерте на сито, до однорідної маси. Це ж саме стосується і картоплі. Довго варити і так само перетерти на ситце. Поступово, можна додавати по-трошки моркви, та капусти. (від 4-6 місяців, при умові, що материнським молоком, якщо вистачає, вона не наїдається)

Манка - не зловживати. Це мука, хліб. Зайві калорії. Не перекорміть дитину.

Поїхали далі.

Купання.

Пам'ятайте, ваша дитина, знаходилася у животі матері 9 місяців, і весь цей час, вона була там у воді. Тому вода, це її звичне середовище, втопитися дитина, якщо її занурити у воду - не зможе, вона там хв 5 без кисню плаватиме. (не експериментуйте, це для загального розвитку).

Тому, купатися дитя любить. Купати її треба щодня. Бажано перед вечірнім годування, а далі й сном.

Мити (підмивати) дитину після того, як дитина покакає - обов'язково (виключенням є відсутність під рукою теплої води, тоді варто скористатися вологою серветкою). Зробити це (підмити) - елементарно. Татусі, вам наука! :D Кладемо дитину на руку, вона у вас більша за мамину, і дитина там прекрасно почуватиметься. Лицем до внутрішньої сторони ліктя, а живіт тримаємо у жмені. Підставляємо дупу під струмінь води (про температуру води, я говорив вище), і миємо. Можна із дитячим милом. А тут увага!! МИлом ми змиваємо окрім шкідливих мікробів та бактерій ще й корисні!!! Їх безліч на людському тілі. Після купання, вищевказану частину тіла насухо витерти рушником (Бажано натуральним, на дитині не економлять), після чого змастити зволожувальною олійкою, або спеціальним кремом "під підгузник".

Купати дитину повністю, потрібно у теплій воді, постійно підливаючи гарячішу, щоб вода не захолонула. Не давати воді потрапити у вушка, при попаданні, вимокнути ватною паличкою (вушною паличкою). У воду можна, також, додавати відвари із різних трав. Заспокійливих, та косметичних - ромашка для прикладу. Відвар проціджують через марлю і додають у воду перед тим як у неї покласти дитину.

Ну поки що все.

Буду доповнювати свою розповідь.

Вибачте що так хаотично, але все те, що сам робив.

P.S. Запам'ятайте, кожна дитина по-своєму особлива і відрізняється від інших.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може хто мав таку проблему: після введення прикорму дитина перестала, пробачте, какати (3-4 дні). Причому незалежно чи прикорм овочевий, чи фруктовий. До цього була на грудному вигодовуванні. Прикорм вводився по всім правилам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може хто мав таку проблему: після введення прикорму дитина перестала, пробачте, какати (3-4 дні). Причому незалежно чи прикорм овочевий, чи фруктовий. До цього була на грудному вигодовуванні. Прикорм вводився по всім правилам.
Запори:

Про запор можна говорити, якщо у дитини понад 32 годин не було стільця. Важливо своєчасно усунути запор, так як його негативними наслідками є порушення виведення токсинів з організму, пригнічення секреції травних ферментів та небезпека мікротравм ніжної слизової оболонки прямої кишки. Досвід свідчить, що запори супроводжуються також змінами бактеріальної флори товстого кишечника, тобто дисбактеріозом. При цьому кількість корисної мікрофлори значно зменшується, а її місце займають умовно-патогенні, а іноді й шкідливі патогенні мікроорганізми.

Особисто я з таким не стикалася, але часто чула від мам, що при переході на прикорм відбуваються, або запори, або дисбактеріоз.

Способи є різні, медикаментозні та ні. З медикаментів хороший препарат Дуфалак (віддсутнє звикання, дозволяється з народження).

Але, звісно краще обійтись іншими способами: масаж животика, активні зарядки, використання кусочків мила, клізмочки (але без зловживань), добавляння олії в пюре, печені яблука. Зверни увагу, що варена морква є дуже скріплюючим засобом.

Наберись терпіння, маля мусить саме адаптуватися до нового харчування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже важливо, щоб дитина сама справилася і "справилася", якщо довго немає очікуаного результату- бігом до лікаря. Можливо порушення роботи кишкового тракту. Варто тоді давати біфідо-бактерії (це те що пили ми) (Біфідобактерин).

Але, звісно краще обійтись іншими способами: масаж животика, активні зарядки, використання кусочків мила, клізмочки (але без зловживань), добавляння олії в пюре, печені яблука. Зверни увагу, що варена морква є дуже скріплюючим засобом.

Наберись терпіння, маля мусить саме адаптуватися до нового харчування.

Ми змащували анальний отвір невеличкою кількістю зволожуючої олійки, для полегшення відходу газів, а також для полегшення випорожнення (какання). Варто дати у раціон трішечки яблука, це - клітчатка, сприяє травленню..

Далі із того що знаю - продовжу.

Одягання

Як би Вам не здавалося холодно на дворі чи у квартирі/ на дворі, чи спекотно, варто знати наступне. Дитина повинна бути одягнена НА ОДНУ одежину більше, ніж одягнені самі Ви.

На сонці не забувати про головний убор! Пам'ятайте, також, наступне - сонце - це природний вітамін "D", (проти рахіту). Розсіяне сонячне світло, краще всілякої хімії.

Сон

Дитина спить так, як їй зручно, не намагайтеся робити протилежного, класти її так, як на вашу думку зручно їй, - це хибна думка. Єдине чого слід уникати - закидання голови- тобто щоб дитина не спала, закинувши голову і лежачи на спині.

Нехай спить на животі, на боці, наставить дупу чи у будь-якій позі.. (згадайте у цей момент себе, як Вам зручно? - Думаєте дитина гірша від Вас?)

Зачасту, дитина вночі хоче пити - майте під рукою перекип'ячену водичку, кімнатної температури, (~20-23 градуси).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хороша тема,підтримав.Але варто було б зазначати для якого віку рекомендації.Також з деякими пунктами не згоден,а дещо хочу додати.

1.Годування.

якщо мама годує дитину груддю,то давати воду немає потреби.Воду починають давати тоді ж коли починають давати прикорм.А до того дитині цілком вистачає материнського молока.І як їжі і як питва.

Що збільшує молоко в матері:пити кип'ячене молоко(але не магазинне) з додаванням насіння фенхелю,кропу,тміну(на ніч),кориці (зранку).Також можна пити мамі чайок з кропиви та молоко з морковним соком(фреш).

2.Штучне годування та підгодовування.

Як на мене,то кращої підгодовки або заміни материнському молоку,ніж коров'яче молоко не існує.Ми пропустили повз вуха всі байки про шкідливість коров'ячого молока.Знайшли хорошу хазяйку зі здоровою коровою і щодня беремо в неї молоко.Прикормлюємо цим молоком і зараз спробували давати домашній йогурт на цьому ж молоці.Ще буду пробувати сквашувати молоко симбітером і давати такий кефірчик для попередження і лікування дисбактеріозу і полегшення травлення нових для дитини продуктів.

Давати манку я б рекомендував утриматись років зо три.Чому? В ній найбільше серед інших круп фітіну,який не дає засвоїтись кальцію(а зараз це велика проблема),такж там багато глютену.Найкраще давати дітям гречану,вівсяну та кукурудзяну каші.Їх можна варити з відповідного борошна,яких зараз багато в супермаркетах(брав в Фуршеті).Якщо ці каші в дитини підуть добре,то можна додати вісвсяну.

3.Купання.

Перед купанням обовязково зробіть дитині легенький масаж.Найкраще купати дитину у великій ванні з самого народження.Не просто купати,а так щоб вона плавала.Але якщо є трохи невпевненності,то можна відкласти до 3-х місяців.Але купаючи в маленькій ванночці не забувати періодично поливати водичкою на обличчя,говорячи перед цим слово "УВага,ниряємо".Потім легше буде плавати.Температура води з початку має бути 36-37 і поступово щотижня чи через 2,зменьшуватись на пів градуса.Ні в якому разі не потрібно підливати гарячу воду,навпаки дитинка жвавіша,коли водичка прохолоднішає поступово.

Кожне купання дуже добре закінчувати обливанням прохолодною(спочатку літньою,а в з 3-х 4-х місяців і холодною) водою.Не бійтесь,що вода зайде у вушка.Після купання переверніть дитинку на один,а потім і надругий бік,щоб водичка вийшла і не лізьте паличками у вуха!!!!Просто промокніть тонким рушничком і змажте топленим маслом.Також топленим маслом змажте всередині носик.

Складочки ми змазуємо кунжутною олійкою,нею ж робимо всі масажі.Вона оптимальніша за джонсони і вирівнює температуру тіла.

далі буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо манки - мали неприємності (алергію - мусили відмовитися, вона не така вже й корисна, напхати шлунок - згоден, чогось корисного - мало.) Згоден із гречкою.

Коров'яче молоко, знову ж таки, посперечаюся. Саме безпечне - козяче молоко, і воно жирніше. Не викликає алергії. (чиста коза, вимите вим'я, і ніякого запаху. )

Купання і закалювання - різні речі :otk: (я про додавання води під час купання).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коров'яче молоко, знову ж таки, посперечаюся. Саме безпечне - козяче молоко, і воно жирніше. Не викликає алергії. (чиста коза, вимите вим'я, і ніякого запаху. )

От через те, що жирніше, можуть бути і проблеми. Навіть коров"яче молоко спочатку треба розводити водою, поки організм не звикне. Все залежить від віку дитини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одягяння:абсолютно не згоден з тим ,що пише Zheny@.Ні в якому разі не потрібно вдягяти на дитину оту лишню одежину.В дітей від народження набагато краще поставлена терморегуляція.Головна заповідь-дитині повинно бути комфортно.Холодний ніс не означає,що дитині холодно,а означає,що в дитини нормально працює терморегуляція.Нам дорослим може бути холодно,а от диитині тепло,то навіщо на неї вдягати лишню одежину.Таким чином ми пригасаємо природню терморегуляцію.

Сон:на животі дитина може спати,коли навчиться без проблем перевертатись,інакше є небезпека задушення.

Ще один мінус,коли дитина з народження спить на животі-вона потім не може нормально гуляти в калясці(було таке в моїх знайомих).

Запори:коли додається прикорм,водичка,чайочки та інше,в дитине перестроюється робота кишечника і шлунку і запори можуть тривати 2-4 дні,це норма.Але якщо це турбує дитину,то можна дитинці допомогти покакати.Обовязково робити вправки(велосипед,піднімання прямих ніжок,класти на животик).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Адміністратори
1.Годування.

...Також можна пити мамі чайок з кропиви...

В кого є проблема з надмірною кількістю тромбоцитів в крові, потрібно обмежити приймання такого чайку. Він навіть протипоказаний; і для тих, хто вже знайомий з інфарктом міокарда. Лікарі підтвердять мій коментар.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:( у спорі народжується істина .

zaHARE - погляд на догляд за дітьми дещо змінився за ті 6 років, коли я нянчив свою малечу ;)

Прогрес на місці не стоїть. .

Лікарі взнаЮть щось нове, бабки кажуть своє, бо вони так робили і вони так само виросли.

З рештою, кожен для себе може почерпнути у цих постах саме те, що необхідно його дитині.

До всіх батьків/матерів (молодих). що є на форумі.

Діліться своїми спостереженнями, враженнями, досвідом.

Прогулянки.

Ну, це дуже просто. :)

Одягнули дитину, щоб їй не було гаряче, і не холодно - і вперед. Максимум свіжого повітря. Влітку - по-менше відкритого сонячного світла, тінь штучна ( навіс, "палатка") чи природна (тінь від дерев, будинків). Взимку - сонце не пече. Не задягайте дитину. (коли я казав, що вдягнути на одну одежинку більше, малося на увазі саме спека (не ходити ж дитині голій? коли нам хочеться зняти із себе все зайве, то на дитині варто лишити щось легеньке. )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

(коли я казав, що вдягнути на одну одежинку більше, малося на увазі саме спека (не ходити ж дитині голій? коли нам хочеться зняти із себе все зайве, то на дитині варто лишити щось легеньке. )

от ми й залишаємо підгузок :)

Але нам надарили купу літнього одягу і капелюшків,а мамі так кортить ними похизуватись,бо ж мала швидко з них виростає,тож приходиться їй іноді терпіти ті кожухи. :)

ТО serega:

так точно,тому я й написав ЧАЙОК,а не настій і навіть не чай. :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коров'яче молоко, знову ж таки, посперечаюся. Саме безпечне - козяче молоко, і воно жирніше. Не викликає алергії. (чиста коза, вимите вим'я, і ніякого запаху. )

1.Козяче молоко має зовсім інший склад,який сильно відрізняється і від материнського і від коровячого.

2.В козячому молоці відсутня фолієва кислота.

3.Алергію чисте свіже(не магазинне) молоко не викликає.Буває в окремих випадках,коли корова зьїла якусь траву(не памятаю точно яку).А от магазинне може викликать не тільки алергію.

4.І саме головне,як на мене,це не хіміко-біологічний склад молока,а так звана тонка енергія.Подивіться на корову,яка вона спокійна і добра.І порівняйте з козою,яка постійно скаче,лізе десь і бігає від одної травинки до іншої,метушлива,коза одним словом.Відповідно вживаючи коровяче молоко дитина стає спокійнішою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Штучне годування, та додаткове підгодовування.

Дуже болюча тема для всіх батьків.

Мед - самий найгірший алерген. вагітним та годуючим матерям, його не бажано їсти, після цих пігулок, дитина мала дуже великі проблеми із здоров'ям. Тому радьтеся із іншими лікарями, не лише із участковим)

Так тема болюча,але знання-сила.Не лінуйтесь побільше вникати у все самостійно,повірте,що ніякий лікар так не бажає здоровья вашій дитині,як ви самі.Знаючи(100% факт),що 90% лікарів сидять на відсотках від реалізації тих чи інших ліків і пігулок,ми тільки беремо в них рецепти і киваємо головою.Але робимо по своєму.Нам у 2 місяці виписали ліки для малої з вмістом спирту!!!!!!Альтернативу я знайшов за день.

Стосовно меду,не так страшний він як його малюють(так само як і молоко).Якщо мова про чистий,справжній мед,то мама може його трошки розчиняти у водичці та пити,коли дитині вже білше 4-5 місяців.На один невеличкий сумнівний мінус мед має тисячі плюсів.

Перші кашки та супчики .

М'ясо - тільки молоденька телятина, варена дууже довго, без солі. Перетерте на сито, до однорідної маси. Це ж саме стосується і картоплі. Довго варити і так само перетерти на ситце. Поступово, можна додавати по-трошки моркви, та капусти. (від 4-6 місяців, при умові, що материнським молоком, якщо вистачає, вона не наїдається)

Мабуть ніхто тут і не сумнівався,що я категорично проти мяса,особливо дитині.Це надто важка їжа для дитини.Наповнена токсинами по самі вуха.І дуууже груба.Не кажучи вже про інформативну начинку(те саме стосується і дитячої іжі з мікрохвильовки).

Я розумію,що батьки ліплять дитину під себе і свою кухню і хочуть їй найкращого.Але...

Ось тільки факти:

-Арнольд Шварценнегер за все життя не з'їв ні грама м'яса!!!!Лікарі заборонили,бо в нього був порок серця.

-Усі 4-ро дітей сера Пола Макартні-вегетаріанці від народження,а молодший навіть веган.

-американьскі вчені встановили,що коефіцієнт розумового розвитку в дітей вегетаріанців на 17 пунктів вище середнього(це досить багато).

-ось що пише лікар-натуропат Шелтон:"Естественно, ни мясо, ни мясной бульон, ни яйца никогда нельзя давать ребенку до 7-8 лет. В этом возрасте у него еще нет сил для нейтрализации токсинов".

-останнім часом на Заході вегетаріанські дитячі заклади вже стали нормою,яку вже почала в себе вводити і Росія.Вегетаріаньске харчування в школах рекомендує навіть мер Москви Лужков.

Дитина і її здоров'я у руках батків.Удачі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мед - самий найгірший алерген.

Хибна думка. Сам мед зовсім не алергічний. Алергію може викликати цвіт з якого зроблений мед. Тому коли є проблема з алергією, то просто треба підібрати той мед, який не буде викликати алергію. А його різновидів вистачає (гречаний, квітковий, липовий і т.д.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

насчет манки - ее абсолютная бесполезность вроде как доказана <_<

Чим шкідлива манна каша?

Недолік №1: манка "поїдає" кальцій

Справа в тому, що в манній крупі є фітин, а фітин містить фосфор, що зв'язує солі кальцію й не дає їм надходити в кров. Рівень солей кальцію в крові в людини повинен бути постійним - приблизно 10 мг на 100 мол сироватки крові. Як тільки солей стає менше, паращитовидние залози "вилучають" їх з костей і відправляють у кров. Тільки от у дітлахів у костях кальцію не так вуж багато, до того ж діти швидко ростуть, їм він дуже потрібний.

Виходить, що манна каша позбавляє їхнього кальцію. Якщо в організмі мало кальцію - погано працюють м'яза, серце, гірше свертивается кров. Яскравий приклад недоліку кальцію - підвищена збудливість нервових кліток і поява судорог. Тому діти, яких посилено годують манною кашею (по 2-3 порції в день), нерідко занедужують рахітом і спазмофілією.

У батьків можуть виникнути питання. А що, інші каші теж зв'язують кальцій? Так, але в меншому ступені, чим манка. Саме тому лікарі тепер рекомендують прикормлювати дитин спочатку овочевим пюре, а потім м'ясом. Чи не врятує в цьому випадку вітамін D? Адже він сприяє відкладенню кальцію в костях. На це я відповідаю так: ті дози вітаміну D, які потрібні при правильному харчуванні, недостатні для зростаючого як на дріжджах дитини (а саме так він росте на манній каші). Чим більше вага, тим більше треба й кальцію, і вітаміну D.

А чому дорослим манка не шкодить? Чому ми їмо хліб кілька разів у день і не втрачаємо кальцій? Ми, дорослі, їмо не так багато каші щодо своєї ваги, та й потреба в кальції в нас набагато менше, ніж у дітей. Але якщо харчуватися тільки манкою, недолік кальцію позначиться й у дорослого: виникне остеопороз - підвищена ламкість костей. Що ж стосується хліба, то в ньому фітин втрачає здатність зв'язувати кальцій під дією кислоти, що утвориться в дріжджовому тесті. Багато вчених уважають, що ті народи, які не освоїли виробництво кислого хліба й харчувалися прісними пшеничними або ячмінними коржами, не змогли створити потужних, розвинених цивілізацій. "Рисові" же цивілізації (у білому рисі фітину мало) - навпроти, виявилися життєздатними.

Недолік №2: не всі переносять глютен

У манній крупі багато глютена. Цей білок ще називають клейковиною. Саме клейковина дає пружність тесту й м'якій пишності хлібу. Але багато з людей не переносять глютен. він викликає в них целиакию - важку спадкоємну хворобу, що зустрічається приблизно в одного з 800 європейців.

Глютен і подібні з ним білки є в п'ятьох злаках: у пшениці, житі, вівсі, просі (пшоні) і ячмені. Під впливом глютена у хворих целиакией слизувата оболонка кишечнику истончается й порушується усмоктування всіх живильних речовин, особливо жирів.

Хвороба проявляється, коли маленькій дитині починають давати манну (рідше - вівсяну) кашу. Стілець стає рясним, кашкоподібним або рідким, світлим, із блискучої (жировий) поверхнею Дитина перестає додавати у вазі, у нього збільшується живіт, а м'яза, навпаки, зменшуються. Якщо хвороба проявляється в більше старшому віці, дитина скаржиться на болі в животі, дисфункцию кишечнику, але хвороба проявляється не настільки бурхливо, як у дитинстві.

Треба сказати, що глютен може викликати ще одне захворювання - алергію. Вона також проявляється розладом стільця.

Діагноз целиакии поставити неважко - треба зробити біопсію слизуватої кишечнику А далі - дієта: всі продукти із глютеном виключаються на все життя. Прийде відмовитися від хліба й борошняних виробів, від каш (крім гречаного й рисової) і всього продуктів, куди входить борошно - вареної ковбаси й сосисок, соусів, рибних консервів у томаті... Адже навіть 200-500 мг глютена в добу досить, щоб порушити кишкове усмоктування.

Взято http://babyzone.org.ua/content/view/84/1/.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Еще хотел бы порекомендовать родителям почаще брать ребенка на руки.Не бойтесь он не станет разбалованным.Веды говорят,что до 5 лет ребенок-царь.И отношение к нему должно быть соответствующее.Дети нуждаются иногда просто,чтобы их на секундочку обняли,взяли на руки,побросали вверх,покружили.Вы не представляете как они от этого счастливы.Не разменивайте 5 минут счастья ребенка на 5 минут футбола,компьютера и т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так від нестачі уваги у дитини можуть вникнути шкідливі звички. Десь таке читала. В нас проблема : дитина не може заснути без кінчика подушки ( просто триматись : ) ). От я і думаю : чи не упустила я чого ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вопросик для тех у кого дети постарше (4 и больше). Как вы боретесь с компьютерно-игровой и мультико-киношной зависимостью? По опросам знакомых - очень актуальная проблема. Моему сыну почти 5. Стараюсь изначально обговорить время игры или просмотра мультика, но естественно частенько не помогает....отлипает от экрана через слёзы или шантаж (хотя знаю, что так делать не рекомендуеться).

Только, плиз, не постите статьи психологов всяких из инета по этому поводу. Только личный опыт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажу: "комп"ютер "завис" , "не відкривається" , одним словом лапшу вішаю ( поки вдається :)) . Для старших - переконувати або шукати інше заняття. Але після того відразу не "присідати" самому. Щоб не вийшло : тобі можна, а мені ні ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так від нестачі уваги у дитини можуть вникнути шкідливі звички. Десь таке читала. В нас проблема : дитина не може заснути без кінчика подушки ( просто триматись : ) ). От я і думаю : чи не упустила я чого ?

Скільки дитині і якої статі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дівчинка , 4 з "хвостиком"

Ну так вона ще маленька та й ще й дівчинка:mellow: ,не варто хвилюватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тримання кінчика подушки чи одіяла, часто зустрічається. Дехто навть тримається за волосся мами ;)

А щодо компютера, то доступна бесіда і роз"яснення дитині необхідне. Мій розуміє, хоч має власний компютер. Може загратись, але при першому нагадуванні вимикає.

Варто самим урізноманітнювати дітям їх відпочинок, тоді і тяги такої не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дівчинка , 4 з "хвостиком"

Ну так вона ще маленька та й ще й дівчинка:0003: ,не варто хвилюватись.

у

А я хвилююсь , тому що думаю від звичок потрібно позбуватись якомога швидше, тоді це й процес буде менш болючий і вразливий для дитини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...