Перейти до змісту

Шостий президент України

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, WebTraveller сказано:

Ну от і вертаємось до того самого питання. Треба будувати ще багато шкіл? Де гарантія шо там будуть нормальні вчителі і туди захочуть батьки віддавати своїх дітей.

Чи може краще "підняти" рейтинг/престиж тих шкіл, які є?

Обов'язково.

1) розвантажити існуючі школи. Щоб ніяких 2-х змін.

2) дати змогу працювати вчителям як новим, так і існуючим. Забезпечити нормальну кількість навчальних годин, учнів.

3) дати змогу учням / батькам обирати школу.  Профільні, професійні, спеціалізовані чи які там ще.

Це позитивно скажеться на якості навчання.  20-ти учням легше викласти матеріал. Опитати, поставити оцінки. Перевірити роботи і т.п. Аніж коли їх 30!

У тебе (умовно) 8-годинний р.д. То у вчителя з 8 ранку і може бути до 6 вечора. І ще дома написання конспектів, перевірка зошитів, контрольних і т.п. А ще дома є сім'я! Їсти, прибрати, свої діти уроки і т.д.

Якість роботи вчителя також сказується на якості навчання учня.  Все взаємопов'язане!

Робочі місця додаткові.

Факультативи, гуртки і т.п.

Підняти рейтинг, тут питання дуже цікаве.

Все залежить від директора. Якщо захоче, то із шкіри вилізе, і буде за свою школу горою.

Якщо ні, то буде отримувати свою ЗП і у "вікнах" між уроками бухати з трудовиком (якщо мужик), чи постити фоточки в інсті (якщо баба) . І сратиме на той престиж і рейтинг.

Це стосується і садочків.

• +1 1
Опубліковано

Не буде вже радянської зрівнялівки, розшарування шкіл на для бидла і для еліти відбувається вже давно

Опубліковано
9 часов назад, Zheny@ сказал:

Я в першому класі вчився в 1Є, а був ще 1Ж чи навіть З

Я вчився в 26-ій школі, був у 1-М класі. Потім, будучи вундеркіндом, пройшов програму 2-го класу за літо, і мене перевели в 3-П. І це не правничий!

• Ха-ха 1
Опубліковано
9 годин тому, case_l сказано:

Не буде вже радянської зрівнялівки

а хіба вона була? що стосується шклі, то в Луцьку завжди були школи для дітей "еліти", наприклад, 4-5-9, в першу простіше було потрапити, хоча і там вистачало.

• +1 2
Опубліковано

11 hours ago, Bliksss said:

Треба, немає в Луцьку "пустих" шкіл, інша справа, що школи/дитсядки та інша інфраструктура має будуватись забудовником, та передаватись на баланс міста, а ця норма не виконується - дешевше "занести" кому-треба, ніж витрачати гроші на будівництво.

Тут теж не все чисто просто: бачив інтерв'ю з одним львівським забудовником, якому поставили аналогічне питання. Забудовники тепер відкашлююють офіційну плату "на інфраструктуру" в бюджет міста, а як потім місто розпоряджається - забудовник не в темі.

Spoiler

Звичайно, той "чесний" забудовник запевняв, що як тільки він перестане відкашлювати мільйони - то відразу готовий приступити до будівництва об'єктів соціальної сфери.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
7 хвилин тому, xc90 сказано:

Тут теж не все чисто просто:

В Луцьку щороку прокуратура вибиває кілька мільйонів із забудовників, які забули зробити внесок у бюджет міста.

Але, це трохи не те, з одного житлового комплексу - всого иільйон-півтора гривень, тобто, це гроші на приєднання до каналізації і т.п.

Навіть в цьому році вже 1-2 випадки було, що доплачували гроші. Крім того, був випадок, коли міськрада звільнила забудовника від цього внеску, а прокуратура оскаржила і заставила заплатити.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано

Це дуже складне питання, хто має будувати школи і їх утримувати. 

Або цим має займатися повністю держава або громади. Не так як воно є зараз - вроді би як громади фінансують, але субвенція падає зверху. Аналогічно і будівництво шкіл. Треба чекати подачку зверху.

Але місцева влада повинна планувати. Тобто якщо існуючі школи заповнені , то нове будівництво повинне здійснюватися разом із побудовою школи. Причому школа має бути введена в експлуатацію не пізніше, ніж перший будинок. Великий привіт Струмівці, де вже набудовано  житла не на одну школу і будується далі.

Опубліковано
6 годин тому, TFA сказано:

Я вчився в 26-ій школі, був у 1-М класі. Потім, будучи вундеркіндом, пройшов програму 2-го класу за літо, і мене перевели в 3-П. І це не правничий!

Школу будували, можна сказати, ударними темпами.

Ми на будівництві тієї школи в "зомбі" грали. :)

Я був в 10 класі, коли її здали і набрали учнів.

Опубліковано
1 година тому, Waver сказано:

Моя відповідь не стосується цієї конкретної твоєї відповіді, тобто цього мого-твого "квот" (просто хотілося щоб ти звернув увагу на свої попередні відповіді), але...

звичайно, батьки стараються відправити в найкращу школу своє чадо... але абсолютно пофіг в якій школі "воно" це чадо навчається якщо майже усьому воно вчиться та бере приклад від своїх батьків... тобто, якщо батьки все життя б'ють байдики - діти в більшості вийдуть ледарями в свому житті беручі приклад з батьків і абсолютно пофіг в якій школі вони вчилися. Якщо батьки тільки що й роблять що все своє життя сумлінно працюють на когось та на чиїсь ідеї - вийде також дуже працьовите дитя (бо знову ж таки - вони все беруть від батьків а іншого і не знають), але тільки щоб працювати на когось але без своєї власної думки та втілення своїх ідей в життя бо так все їхнє життя робили їхні батьки та так вони навчились... 

Я про те - що все в більшості залежить від нас, тобто від батьків а не від школи... а вони, діти, в більшості уже беруть приклад з нас у всьому, тобто як з повсякденного життя так і з прикладів втілення та відстоювання своїх ідей, і відносно так само ведуть себе в любій школі і в свому дорослому житті беручі приклад з батьків та свого дитячого життя та з кого брали приклад...

Важко не погодитися. Але все одно дитина в школі проводить 50% часу. Як і ми на роботі. І там отримує багато "вуличного" виховання.

Ну і вчителі відіграють далеко не останню роль.  Є вчителі, які реально лідери і авторитети. І вони можуть вкласти дітям в їхні голови ті знання, які дійсно потрібні.

банальний  приклад.  Мала в школі вчилася добре.  Майже  по всім предметам.

З математикою була на ти.  Чудово розуміла і все таке. І це була заслуга вчительки!

Бо, як тільки їм поміняли вчительку, бо їхня пішла внуків глядіти,  дитина з'їхала в математиці. І так всі інші діти. Оцінки погіршали.

В малого польська так само. Їхня попередня вчителька з польської взагалі була мало адекватна. Навіть я з нею встиг поконфліктувати!  І це на карантині!

тепер  вчителька інша. Діти в захваті.  Вона на одній хвилі з ними. Обговорюють Доту, інстаграми всякі і т.д.  Дитині цікаво стало польську вчити.

І це лише мій одиничний приклад. Впевнений, що таких прикладів по всій Україні сотні тисяч

стосовно домашнього виховання, то тут теж не все однозначно! 

Буває, що в інтелігентній сім'ї росте дитина-бидло!  (навіщо далеко ходити, в нашому дворі дитинча викололо очі котеняті і забило. На очах інших дітей. Тато - мєнт, мама - хз, явно не прибиральниця. От і все.)

А буває, що в сім'ї де горілка на столі постійно, дитина росте обдарованою, має хороші оцінки.  А не бухає з татом / мамою.

Спойлер

1522183674148994738.jpg

• +1 1
Опубліковано
21 хвилин тому, volks сказано:

Це дуже складне питання, хто має будувати школи і їх утримувати. 

Або цим має займатися повністю держава або громади. Не так як воно є зараз - вроді би як громади фінансують, але субвенція падає зверху. Аналогічно і будівництво шкіл. Треба чекати подачку зверху.

Але місцева влада повинна планувати. Тобто якщо існуючі школи заповнені , то нове будівництво повинне здійснюватися разом із побудовою школи. Причому школа має бути введена в експлуатацію не пізніше, ніж перший будинок. Великий привіт Струмівці, де вже набудовано  житла не на одну школу і будується далі.

Це питання до голови громади.

Якщо він лише гребе бабло (поки голова, бо потім можуть і нахйу послати), то ніякої школи і не буде. Він земельку продає на ліво і на право.

Можна подати адвокатський запит на роз'яснення про цільове/не цільове використання коштів. Із звітами і т.п. І прокуратуру прислати з перевіркою .

тоді буде як в рекламі - "Знайдеться все!".

Я тобі казав, що від пустого ниття на форумі ні чого не міняється. Прокуратура Борду уже  не читає.

Даю підказку: Струмівка - Луцький район. Громада луцька? Чи яка.

Створюєш петицію про будівництво школи.  Вважаю, що розглянуть.

А ще, можеш сходити в офіс ненависних тобі зєлєбобиків, і написати листа. Нинішній владі. А чому б і ні.

Мовляв, так і так. Село велике, стільки-то жителів. А школи жодної. Садочка немає і т.д і .т.п.  Прошу посприяти!

Опубліковано
12 часов назад, Zheny@ сказал:

вважають конченою

звичайно :0016: тому повертаєхмся жо мого першого посту про вавку в голові :D

12 часов назад, Zheny@ сказал:

Купа людей возить дітей в інші школи і заради престижу і заради знань

бля, жоден заради знань не возить, виключно заради престижу і іншої х*йні. Ще жоден двієчник не став відмінником при переході в іншу школу і навпаки. Ще з села в місто, то ще куди не йшло, бо там буває проблема з вчителями і інші нюанси, а в місті, загальна програма одна на всіх, то переводитись кудись окрім дійсно якихось конкретних часних проблем з вчителями, не  бачу смислу, ну ще переїхав хто куди, то в школу ближче до дому

13 часов назад, Zheny@ сказал:

Але оточення і вплив - таки дають про себе знати

згідний, але розмова має бути предметною

може хоч один любітєль престижу і знань, по пунктам ?

1

2

3

4

розказати, чим же така ху*ова 19та школа ? Бо це нагадує той анекдот, коли стільки зробив всякого добра, а варто було лише один раз ви*бати козу .....

Ну да ладно, кожен сам вибирає свій шлях

Опубліковано
9 минут назад, Zheny@ сказал:

Можна подати адвокатський запит на роз'яснення про цільове/не цільове використання коштів. Із звітами і т.п. І прокуратуру прислати з перевіркою .

тоді буде як в рекламі - "Знайдеться все!".

Я думаю там не зовсім дурні люди і все гарно сховане.

10 минут назад, Zheny@ сказал:

Даю підказку: Струмівка - Луцький район. Громада луцька? Чи яка.

Громада Підгаєцька. І це був лише приклад.

Я тобі казав, що від пустого ниття на форумі ні чого не міняється.

Створюєш петицію про будівництво школи.  Вважаю, що розглянуть.

Скільки ти петицій створив про будівництво шкіл в Луцьку чи тільки на борді ниєш про переповнені школи?

• Дякую! 1
Опубліковано
12 часов назад, MACCEN сказал:

Всі вміняємі батьки хочуть віддати дитину в гарну школу де дають знання.

Тому що школа, особливо початкові класи це фундамент, якщо його фігово закладуть на початку то він розсипиться.

Тому до гарних вчителів черга так само й до шкіл.

Якби всі школи були по рейтингу однакові то ніхто б не парився з батьків куди віддавати, надавали б перевагу тільки розташуванню.

Але нажаль директори деяких шкіл не можуть зібрати колектив який буде гарно навчати дітей.

крім окремих конкретних випадків, в більшості, це все пафосна хєрня, яку ніхто конкретно нічим не може аргументувати і батьки як стадо сунуть своїх чад туди де всі і де модно. Я жив на львівській, а потім на 33му, вчився в 2, 21 і 10й школах і на особистому досвіді перевірив весь цей брєд про хороші (хєрові) школи :0016:

Опубліковано
2 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

Ще жоден двієчник не став відмінником при переході в іншу школу і навпаки.

Племінник вчився в 21й школі. До якогось там класу - не вивозив. З'їхав на 3-ки.

Перевівся поближче в школу - 4-5.  (така ж ситуація була, і з моєю однокласницею, з 21 перейшла, бо було заважко, у нас мало на медаль не вийшла, чи вийшла) Тому тут повз каси.

4 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

в місті, загальна програма одна на всіх

та шо ти кажеш.

Малий вчить англійську по одній програмі, а на рік менший племінник уже по зовсім іншій!  Це, блін, в межах однієї школи!

Якщо (умовно) в 4-й школі директор зібрав найкращих вчителів, то які тоді в 22-й чи 20-й?

6 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

може хоч один любітєль престижу і знань, по пунктам ?

1

2

3

4

розказати, чим же така ху*ова 19та школа

А чим вона така 3,14здата?

Я навів приклад вище. Сусід забрав дітей в 10 школу з 19,  через пох*їзм вчителів і директора. 4 дітей з того ж класу  перевелися.

• +1 1
Опубліковано
15 хвилин тому, volks сказано:

Скільки ти петицій створив про будівництво шкіл в Луцьку чи тільки на борді ниєш про переповнені школи

Ти не вперше ниєш, що тобі щось не так. Натомість нічого не робиш. І тобі про це не лише я казав.

Я констатую факт переповненості шкіл. І Взагалі, давав відповідь на питання @WebTraveller чи дійсно потрібні школи у Луцьку.

Опубліковано
17 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

крім окремих конкретних випадків, в більшості, це все пафосна хєрня, яку ніхто конкретно нічим не може аргументувати і батьки як стадо сунуть своїх чад туди де всі і де модно. Я жив на львівській, а потім на 33му, вчився в 2, 21 і 10й школах і на особистому досвіді перевірив весь цей брєд про хороші (хєрові) школи :0016:

А, ну ок.

Питань немає.

• Ха-ха 1
Опубліковано
13 минут назад, Zheny@ сказал:

Ти не вперше ниєш, що тобі щось не так. Натомість нічого не робиш. І тобі про це не лише я казав.

Я констатую факт переповненості шкіл. І Взагалі, давав відповідь на питання @WebTraveller чи дійсно потрібні школи у Луцьку.

А можна, для загального розвитку, дізнатися. Чому твоя відповідь @WebTraveller, що Луцьку дійсно потрібні школи - це констатація факту, а моя відповідь йому ж, що школа потрібна Струмівці - це ниття?

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
40 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

Я вчився в 14 в 90-тих, то всіх, хто мав "3" - перевели в 24. То трійочники там мало не відмінниками поставали на фоні інших. Але то були 90-ті, зараз хз як.

Змінено користувачем alexvvv
  • +1 1
Опубліковано
1 хвилина тому, volks сказано:

А можна, для загального розвитку, дізнатися. Чому твоя відповідь @WebTraveller, що Луцьку дійсно потрібні школи - це констатація факту, а моя відповідь йому ж, що школа потрібна Струмівці - це ниття?

Ти за вчорашній день передавав привіти  Струмівці, щодо відсутності школи і садочка - двічі.

Тобто проблему ти знаєш. І тебе вона бентежить, раз ти аж двічі за день згадав про це.

Опубліковано (змінено)
7 минут назад, alexvvv сказал:

Я вчився в 14 в 90-тих, то всіх, хто мав "3" - перевели в 24. То трійочники там мало не відмінниками поставали на фоні інших. Але то були 90-ті, зараз хз як.

Малий вчиться в 24-й.

Вроді не погано. Зараз це "технологічний ліцей". Правда чи там змінилось шось, порівняно з минулим не можу сказати. Сам вчився в 20-й

p.s. До 10-го класу вчився в самому "хорошому" класі. Вчителі від цього класу плакали. Не переводили в інший, звик там.

На контрольних роботах йому давали окремий варіант. Тоїсть на весь клас 2 варіанти, а йому особисто 3-й. Шоб ніхто в нього не списав.

Зараз хочуть вчителі тягнути його на медаль, він сам правда не дуже хоче.

Я це до того, шо й поганому класі при бажанні можна добре вчитися. Але й "чарівна пиздюліна" вдома добре стимулювала до навчання)))

Змінено користувачем WebTraveller
Опубліковано
6 минут назад, Zheny@ сказал:

Тобто проблему ти знаєш. І тебе вона бентежить, раз ти аж двічі за день згадав про це.

Бо це найяскравіша проблема. Є ще Ліпіни на Відродження, де вже добрих півтисячі квартир і буде ще стільки ж.

8 минут назад, Zheny@ сказал:

Ти за вчорашній день передавав привіти  Струмівці, щодо відсутності школи і садочка - двічі.

Тобі порахувати, скільки разів тивчора написав про перевантажені школи в Луцьку?

Опубліковано
1 хвилина тому, volks сказано:

Бо це найяскравіша проблема. Є ще Ліпіни на Відродження, де вже добрих півтисячі квартир і буде ще стільки ж.

Тобі порахувати, скільки разів тивчора написав про перевантажені школи в Луцьку?

Якщо тебе не затруднить.

Бо я з ліку збився!

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...