Перейти до змісту

Порадьте як оптимально проапгрейдити комп. (племінник грати хоче)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Задача не проста, бо грошей мало (гривень 1200-1400).

Я іграми давно не цікавлюсь, тому не орієнтуюсь у сучасних відеокартах зовсім, і в потребах ігр теж. Можна звичайно перелопатити купу інформації і вникнути, але вільного часу  не маю.

Ігри понаписував такі:

CS GO global offensiv

Crusout

WoT

Batl fild thelf ground

War tander

...

Якщо хоч частину з цього на мінімальних налаштуваннях вдасться  з нормальним фреймрейтом ганяти, то вистачить.

Наразі системник  такий:

Foxconn H67M-S v2.0 (Intel® H67 Chipset • Supports LGA 1155, Dual channel DDR3 1333/1066 x 4 DIMMs, 1* PCIe2.0 x16, 1* PCIe x1,2* PCI 4* SATA II + 2* SATA III)

Celeron(R) CPU G530 @ 2.40GHz 

оперативка 4096 Мб 1-єю планкою 1066 МГЦ

GeForce 8400 GS (128 Мб)

WDC WD10EARX-00N0YB0 (931 Гб)

БЖ GMC   AP-400X

Корпус досить компактний, тому гаряче відео буде проблемою.

Чи є сенс суто відеокарту міняти?, чи краще оперативки ще 4 гіга докинути,  а на здачу відео купити  для старту, з перспективою заміни в майбутньому?

На скільки критична продуктивність процесора в даній системі? Переходити на і-3 якось  я якось мало змісту бачу, краще вже і-5 відразу, чи я помиляюся?

Опубліковано
32 хвилин тому, Unknown сказано:

чи краще оперативки ще 4 гіга докинути,  а на здачу відео купити  для старту, з перспективою заміни в майбутньому?

а що ви купите на здачу, після покупки 4Гб ДДР3, якщо бюджет всього 1200-1400?

Опубліковано
9 хвилин тому, Bliksss сказано:

а що ви купите на здачу, після покупки 4Гб ДДР3, якщо бюджет всього 1200-1400?

не конструктивно!

Я не орієнтуюся у відео, тому питання такого змісту  --  для мене темний ліс. Я не знаю що можна купити і за повний бюджет, тому і питаю пораду. Давайте більш конкретну пораду. 

Опубліковано
28 хвилин тому, Unknown сказано:

не конструктивно!

Я не орієнтуюся у відео, тому питання такого змісту  --  для мене темний ліс. Я не знаю що можна купити і за повний бюджет, тому і питаю пораду. Давайте більш конкретну пораду. 

при такому бюджеті важко щось оптимально порадити - глобально якщо нема достатньо бюджету - то не варто апгрейдитися бо буде якась фігня

але якщо все таки хочеться  витратити 1400 грн - купи ССД..... комп стане значно шустрішим

(якщо потрібно щось велике зберігати - то залиш шпиндельний 2м в системі, а якщо ні то продати)

Опубліковано
1 час назад, Unknown сказал:

Чи є сенс суто відеокарту міняти?, чи краще оперативки ще 4 гіга докинути,  а на здачу відео купити  для старту, з перспективою заміни в майбутньому?

На скільки критична продуктивність процесора в даній системі? Переходити на і-3 якось  я якось мало змісту бачу, краще вже і-5 відразу, чи я помиляюся?

Якщо в рамках бюджету.

В існуючій системі замінити відяху на щось типу HD7750, GTX650 - ціна їх до 1000 грн.

Це вже дозволить хоч якось запускати з іграбельним фпс CS GO, WOT, War Thunder.

Якщо виходити за межі бюджету.

Викинути на смітник або пустити на брелок процесор G530 @ 2.40GHz бо він по продуктивності слабший ніж Core2Duo Е8400.

Замість нього поставити хочаб якийсь Core I3 якого до вищевказаної відяшки вистачить.

Добавити ще один модуль ОЗУ на 4 ГБ щоб не паритись із закриванням зайвих програм перед запуском гри.

Ці всі дії по принципу максимум за мінімум. Більш серйозна модернізація системи виллється у відповідні витрати.

Якось так.

Опубліковано
5 минут назад, Zevs_Isver сказал:

при такому бюджеті важко щось оптимально порадити - глобально якщо нема достатньо бюджету - то не варто апгрейдитися бо буде якась фігня

але якщо все таки хочеться  витратити 1400 грн - купи ССД..... комп стане значно шустрішим

(якщо потрібно щось велике зберігати - то залиш шпиндельний 2м в системі, а якщо ні то продати)

Якщо хочуть запускати вказані ігри то для початку тре замінити відяху. Та що встановлена тільки електрику дарма жере.

В сучасних ЦПУ від Інтел інтеграт більш продуктивний ніж 8400.

Опубліковано
8 хвилин тому, Litovets сказано:

Якщо хочуть запускати вказані ігри то для початку тре замінити відяху. Та що встановлена тільки електрику дарма жере.

то хотелка аффтора - може бути не "рерлізовуаємуя"  :(

заміна диску радикально пришвидшить систему

а з іграми потерпіти :(

і добути трохи більше грошей

Опубліковано

Пацан в 7-й клас пішов, гроші поки добути не має де.

Можливості SSD  я знаю,  але він не оцінить))). 

Запусти ніяку гру він так і не зможе,  а комп толком більше ні для чого не використовує.

Щодо проца - то колись я таким користувався,  і його середня продуктивність якраз на рівні е8400.  

Років 4 тому я на подібній системі (g550, 4 оперативки, HD5670(512)) достатньо комфортно WoT ганяв, але тепер мабуть більші апетити в ігор. 

1 година тому, Litovets сказано:

HD7750, GTX650 - ціна їх до 1000 грн.

Що з цієї пари пріоритетніше?, думаю,  що для старту повинно вистачити,  може ще й планка оперативки поміститься.  А проц і  Ssd наступний етап... 

Опубліковано
1 минуту назад, Unknown сказал:

Що з цієї пари пріоритетніше?

HD7750 і GTX650 приблизно рівні по продуктивності якщо не вдаватись в деталі.

Купляти той варіант який швидше і дешевше знайдеться. 

Опубліковано

@Unknown треба брати відео 7770 + 4Gb оперативки 

по цінах відео приблизно 800грн, пам'ять - 500 грн

Спочатку треба міняти відео, потім пам'ять докинути.

Опубліковано

29 минут назад, Unknown сказал:

Як щодо надійності даних карт? Чіпи не відвалюються? Великий ризик на прогріту нарватися? 

7750 і ГТХ650 холодні (ТДП до 70 ват) а значить доволі надійні.

Опубліковано
25 минут назад, case_l сказал:

треба брати відео 7770

А от ця вже більш гаряча і жруща (вроді 80-85 ват ТДП) хоча і потужніша на 20-30%

Опубліковано

А от ця вже більш гаряча і жруща (вроді 80-85 ват ТДП) 

10 Вт різниця не така суттєва 

Опубліковано
6 минут назад, case_l сказал:

10 Вт різниця не така суттєва 

Насправді більш суттєва. Ц 7750 ТДП значно менше ніж 70 ват, точно не памятаю скільки, вроді 55. Щось подібне і з 650ою.

Але якщо в ПК про який говорить ТС БЖшка не якесь епічне г..но то звісно краще 7770.

Опубліковано
Только что, Unknown сказал:

ну от коло пошуку і вимальовується )))

Поставлена задача не така складна як це може здаватись:)

І взагалі це елементарщина.

Опубліковано

1 хвилина тому, Litovets сказано:

Поставлена задача не така складна як це може здаватись:)

І взагалі це елементарщина.

Мабуть.

Я б і з допомогою гугла дійшов би до чогось подібного, але з допомогою бордівців я зекономив купку часу )). 

Дякую.

Опубліковано

Насправді більш суттєва. Ц 7750 ТДП значно менше ніж 70 ват, точно не памятаю скільки, вроді 55. Щось подібне і з 650ою.

7770 є холодною, ще як скинути напругу то і подавно

Опубліковано
45 хвилин тому, lord сказано:

В твій бюджет влізе заміна процесора на І3(500-600грн)

https://newauction.com.ua/offer/processor_intel_core_i3_2100_3_1_s1155_super_cena-i105082407069083.html

і відеокарти на GTS 450,GTX 650,GTX  550ti(600-800грн)

https://www.olx.ua/obyavlenie/vdeokarta-gigabyte-gtx-650-oc-1-gb-gv-n650-oc-1gi-IDBo2tL.html#6d03f74dfb

Xeon напевно взяти краще, ще й грошей трохи буде

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...