Перейти до змісту

Гроза 19.05.2008


ursa

Рекомендовані повідомлення

ТАКОЇ СТИХІЇ СЕЛЯНИ ЩЕ НЕ БАЧИЛИ

Небувала ще, як тут говорять, злива із градом накрила минулого понеділка після вісімнадцятої години село Бубнів Локачинського району

Як розповів головний агроном управління агропромислового розвитку держадміністрації цього району Ярослав Поперецький, котрий того ж вечора виїжджав на місце події, стихія прийшла у село та на довколишні поля із західного боку фронтом приблизно 600 – 800 метрів. За якихось півгодини було повністю знищено понад 400 гектарів посівів місцевого ТзОВ «Україна», в тому числі – 86 гектарів озимої та 30 гектарів ярої пшениці, 90 гектарів кукурудзи, 50 гектарів – цукрових буряків. Так само було знищено і близько 70 гектарів посівів різних сільгоспкультур на землях дрібних селянських господарств.

А в самому селі шквальний вітер і град зруйнували причілок та повністю зірвали дах на одному із житлових будинків, який за лічені хвилини залило дощем. Град побив шифер на дахах, а також скло у вікнах школи та багатьох інших приміщеннях. За деякими свідченнями, вал дощової води, що стікала із пагорбів і рухалася долиною за селом, моментами сягав двох метрів висоти і топив корів, які там паслися. Окремі градини, що падали з неба, були величиною з куряче чи навіть гусяче яйце.

Менше постраждало того дня від стихії сусіднє із Бубновим село Линів, деякої шкоди завдано і селам Привітне та Конюхи цього ж району.

Як повідомили з прес-служби ВАТ «Волиньобленерго», у понеділок під час грози повністю залишились без електроенергії 23 населених пункти області, а п’ять сіл були знеструмлені частково.

Ліквідацію наслідків стихії оперативні бригади ВАТ «Волиньобленерго» почали відразу ж увечері 19 травня і уже на вчорашній ранок усі населені пункти одержали електроенергію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ещё происшествие в тот же вечер, только в Ковеле...

БЛИСКАВКА РОЗСТРІЛЯЛА КВАРТИРУ КОВЕЛЬЧАНКИ

Жінка просто дивом залишилася живою

У понеділок ввечері над Ковелем бушувала сильна злива. Ковельчанка Наталія В'ячеславівна в цей час перебувала вдома. Вона проживає разом із неповнолітньою донькою в однокімнатній квартирі на останньому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку по вулиці Сагайдачного — напроти міськрайонного центру зайнятості. Коли почало гримкотіти, жінка позачиняла кватирки та двері на балкон. Близько 19 години за вікном почувся дуже потужний удар в перила балкона. Перед тим до господині якраз подзвонила по мобільному телефону знайома і вона почала з нею говорити.

— Це було щось неймовірне! — з хвилюванням згадує події того вечора Наталія В'ячеславівна. — За вікном так шарахнуло, ніби поруч бомба розірвалась. Здалося, що може будинок наш вже падає. Я сиділа на дивані, як поруч мене промайнула вогняна стріла, яка якимсь чином пройшла у кімнату з балкона, навіть не пошкодивши двері.

Жінка просто дивом залишилася живою і неушкодженою. Блискавка вдарила в стіну, зірвавши і обпаливши шпалери. Посипалася штукатурка. У цей момент на стіні над килимом вибухнула спочатку одна кругла електрична коробка, а за кілька секунд — друга — над диваном. Напруга в електромережі була настільки високою, що проводка спалахнула феєрверком. А у всіх квартирах на п'ятому та четвертому поверхах під'їзду «вибило» світло.

Відійшовши від шоку, господарка помешкання відразу ж зателефонувала у диспетчерську службу ремонтного житлово-комунального підприємства №2 і повідомила про те, що трапилось. Комунальники спочатку пообіцяли приїхати... наступного дня, але, зважаючи на ситуацію, до помешкання через годину таки навідався електрик, який лише розвів руками, побачивши наслідки «господарювання» блискавки.

У вівторок Наталія В'ячеславівна звернулась до начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Ковельського міськвиконкому Юрія Дідковського та побувала на прийомі у заступника міського голови Володимира Бойка, аби влада призначила комісію по обстеженню квартири і надала матеріальну допомогу для ремонту пошкодженого майна та електроприладів. За її словами, не виключено, що з ладу вийшли телевізор, холодильник, мікрохвильова піч та телефон, який працює від електропроводки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у нас на 33-третьем тоже что то подобное было, особенно когда ветер пыль со строек зачерпнул..

я хотел сфотографировать, но через оконное стекло ничего уже не получалось, а открывать окно я побоялся...

но...обошлось.. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мы с одноклассником стояли на остановке "біля першого будинку", смотрели, как сунутся тучи. Стало темно, как будто вечер на 2 часа раньше наступил. Потом со стороны моста пошла большая туча пыли; решив, что пора спасаться, он заскочил в маршрутку, а я пошёл пешком. Попал в пылевой смерчик - потом ещё час песок на зубах скрипел :)

Но сама гроза меня разочаровала, я ожидал большего.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мне мать, с села, 19-го звонила, у них град величиной с орехи падал. У соседей не осталось теплиц, деревья стоят без листьев ,посевам пришел трындец. В общем жесть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Но сама гроза меня разочаровала, я ожидал большего.

Ну і емоції у тебе :0011: . Тобі хотілося зрєліщ?

Виглядало, дійсно, як ніби наближався кінець світу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Небо было страшным. Всё шло к тому, что сейчас начнётся армагеддец... Соответственно, эмоции бурлили, воображение рисовало жуткие картины... а вышло всего ничего, пшик...

Страшная картина буйства Природы завораживает, по крайней мере меня. Конечно, хорошо, что Луцк пронесло, но какой-то осадок остался, обида на эту грозу, так сказать ;)

А вообще - я люблю сами грозы и напряжение перед ними - все эти чёрные стремительно несущиеся тучи на фоне ещё освещённых солнцем домов, ураганный ветер, пылевые завесы и смерчи, сумасшедший шелест листвы, раскаты грома, первые крупные капли, запах прибитой пыли, непроглядную стену воды, бурлящие потоки под ногами, вспышки молний...

Романтик, блин ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тоже наблюдав стіну пилі, яка йшла з двору біля 26 школи. Тільки фотік несфоткав. А ше пакет літав више 9 поверху. Зрєліщно ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вчора після обіду їхав в Луцьк із Умані. По дорозі із Умані в Житомир просто страх що робилось.

Куча дерев лежало на дорозі, а вітер з дощем був таких що машину просто зносило з дороги, більш як 60 не можна було їхати. В низинах, були броди такі, що я думав що непроїду...

Коли виїхали на трасу Житомир - Луцьк, трошки погода втихомирилась і аж до Новограда на узбіччі було багато поломаних дерев. Далі було тихо, навіть сонечко світило, деколи.

А гайців було. Це труба просто. Майже в кожному населеному.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...