milana Опубліковано 7 Січня, 2018 в 22:21 #1 Опубліковано 7 Січня, 2018 в 22:21 Порадьте, будь ласка, як облаштувати каналізацію приватного будинку при високих ґрунтових водах. Інформації в інтернеті "вагон", та хотілося б почути поради від людей, які вже зіткнулися з такою проблемою і вирішили її. Що краще септик чи станції біологічної очистки? Можливо, вже є конкретні вдалі приклади, які працюють не один рік. Буду вдячний за конкретну інформацію.
vampirich Опубліковано 8 Січня, 2018 в 08:50 #2 Опубліковано 8 Січня, 2018 в 08:50 Теж задавався цим питанням кілька років назад. Враховуючи що готові рішення були троха задорого, вирішив зробити "тимчасове" рішення, а тоді, по результатах дивитись що робити далі. Змурував септик орієнтовно на 2.5 куба (більше не було сенсу бо вода весною і осінню на пів метра від рівня грунту). Задумка була у тому що твердих фракцій у каналізацію попадає відносно небагато, які можна літом викачати асенізатором, а лишня вода все одно буде всмоктуватись грунтом. Минуло 2.5 роки, потреби переробити чи викачувати іще не виникло. Каналізацією користуються двоє дорослих і дитина. Тверді відходи з кухні в каналізацію не попадають, бо це село і їх викидаєм на купу гною.
Ukrainec Опубліковано 8 Січня, 2018 в 18:00 #3 Опубліковано 8 Січня, 2018 в 18:00 Раджу спробувати армувати поверхню вигрібної ями двома шарами склотканини, або 3-4шарами скловолокна і поліефірної чи епокидної смоли. Відносно дорого, але гарантовано надійно. Якщо таке надумаєте робити то стінки треба мурувати зі зворотнім кутом в 1-3градуси, щоб внутрішнє корито не "вирвалося".
wasistdas Опубліковано 8 Січня, 2018 в 18:26 #4 Опубліковано 8 Січня, 2018 в 18:26 В мене в селі один сусід зварив контейнер з колишньої вагонетки,і закопав у землю,другий придбав готову бочку від якогось бензовоза. В цих випадках потрібно надійно кріпити ємкість в землі,бо з приходом весни їх видавлює назовні. Також не потрібно глибоко закопувати підвідну трубу,але це вже по ситуації.
milana Опубліковано 8 Січня, 2018 в 19:10 Автор #5 Опубліковано 8 Січня, 2018 в 19:10 хочу трохи уточнити, земля - глина, шар родючого грунту 80-90 см. Вода десь 1 - 1,5 м. Те, що знаходив в інтернеті, то все сходиться до септика з дренажним полем, або станції біологічної очистки. На де що вода з септика буде всмоктуватись грунтом з самої ями надіятись не можна, так як писав грунт - глина.
Dima4s Опубліковано 8 Січня, 2018 в 21:41 #6 Опубліковано 8 Січня, 2018 в 21:41 2 годин тому, milana сказано: хочу трохи уточнити, земля - глина, шар родючого грунту 80-90 см. Вода десь 1 - 1,5 м. Те, що знаходив в інтернеті, то все сходиться до септика з дренажним полем, або станції біологічної очистки. На де що вода з септика буде всмоктуватись грунтом з самої ями надіятись не можна, так як писав грунт - глина. Глина глині рознь... Суглинок чи чиста натурна глина? В мене суглинок.. також вбирає погано... я докопав до 3 метрів і за.....кинув) Так довго втягується вода.. але за рахунок розміру- все ж всмоктується і не переповнюється. Як на мене - знайдіть спеціаліста, заплатіть за консультацію і хай вам скаже саме в вашій ситуації що краще.
vampirich Опубліковано 9 Січня, 2018 в 06:20 #7 Опубліковано 9 Січня, 2018 в 06:20 11 годин тому, milana сказано: хочу трохи уточнити, земля - глина, шар родючого грунту 80-90 см. Вода десь 1 - 1,5 м. Те, що знаходив в інтернеті, то все сходиться до септика з дренажним полем, або станції біологічної очистки. На де що вода з септика буде всмоктуватись грунтом з самої ями надіятись не можна, так як писав грунт - глина. така ж фігня, але поки справляється. я вас не переконую що моє рішення правильне. мені самому цікаво на скільки вистачить мого "тимчасового" рішення мені треба було зробити швидко і бюджетно, і поки що працює те все
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.