Перейти до змісту

Бактерії для стічної (каналізації) ями


Set

Рекомендовані повідомлення

Питання в першу чергу до власників приватних будинків, із власною стічною ямою, тобто каналізацією. І так саме запитання, всі Ви час від часу стикаєтесь з викачуванням води (нечистот) з каналізації, не знаю як хто часто, але я особисто раз в два-три місяці, і хоча сума послуги не значна, враховуючи як період, але все ж таки, коли раніше така процедура була раз в 7-8 місяців то зараз стала частішою, причина банальна замулення (замилення) дна каналізації, тобто вода не уходить в ґрунту а залишаться в ямі, тобто використовуючи мильні та порошкові суміші, а також і-за жиру яма стає частково герметичною і вода залишається, знаю що існують спеціальні бактерії які знищують цей прошарок, тим самим розчищаючи шлях воді, так ось хочу дізнатись можливо хтось користувався, має досвід, тому прошу поділитись, або тут або в ПМ, власним досвідом. Оскільки у людей, що викачують, чую не однозначні твердження, мов кажуть одним помагає іншим ні, розумію що їм такий препарат рекомендувати не на руку, адже то їх заробіток - "качати", та і у світі підробок, можна напоротись на неякісний препарат. Наперед вдячний за рекомендації....

P.S.: Якщо промазав гілкою форуму вибачайте, чесно кажучи не знаю куди вліпити це запитання.

P.S.S: Тролів прохання проходити, тема для Вас на форумі гора..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А у вас одна яма или 2 колодца с переливом? Есил одна будет забиваться, может переделать и сделать еще один колодец, чтото вроде этого:

septic2.gif

Старый оставляете как герметичный в котором будут оседать все твердые вещества, и делаете новый с переливом и щебнем для ухода воды.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Вас певно дуже низько на ділянці.

В мене дуже високе місце, вже майже 6 років і не разу не відкачував, кажуть і не варто взагалі качати без потреби, бо дуже замулюються пори в грунті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також зіштовхнувся з подібною ситуацією. Місяців 2 користуюсь препаратом водограй. Наразі такого добра і в новій лінії і в епіцентрі вистачає. Ссилка на препарати ось http://vodogray.dn.ua/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо відкачати воду з ями, то усі пори, що утворилися в грунті, через які вода потихенько просочувалася з ями - засихають, утворюючи кірочку. відновити властивість розсмоктування - неможливо. Тому, треба якомога довше користуватись існуючою ямою без відкачування.

Моя яма в експлуатації 6 років. Користуюсь "Водограєм" вже 2 роки. Яма невелика (6 куб.м). Рівень води постійний - розсмоктування - стабільне. Треба не забувати раз в тиждень вливати розведені бактерії. 200 грн. - вартість упаковки , якої вистачає на 8-9 місяців.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...