Перейти до змісту

Кому гетьманську булаву?


romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Надоїло спостерігати за місивом, яке зробили з парламенту (по ньому потопталися всі: і Юлька, і Янук, і Ющ, і Мороз). Зробили партійну систему, щоб ніхто персонально не ніс жодної відповідальності, мотивуючи тим, що депутатів-мажоритарників (можливо звіци пішло - мажор :( ) легше купити. Все хочуть сконцентрувати в парламенті, навіть президента вибирати. І що народ отримає в замін - колективну відповідальність, або іншими словами: тотальну безвідповідальність. Реальне по логіці і фантастичне по втіленню є керування нашою державою одною особою, яка б ЄДИНА несла весь тягар відповідальності перед народом. Додатково створити механізм відкликання бойца, якщо він загнався. Думаю бабла, що з'явится в б'юджеті після похорон Верховної Ради вистачить на створення такої системи і ще на серйозну професійну армію залишится. ІМХО: Україні потрібний тоталітарний патріот-президент, який би не кумувався з злодіями і аферистами, а саджав їх в тюрму; який би заставив чиновника зрозуміти, що він всього-на-всього чиновник (людина-яка не створює матеріальні блага, не надає послуг, а отже не платить податків, а навпаки користається з них у вигляді зарплати і різних пільг); який би заставив народ поважати закон і т.д.... Це повинен бути не Месія, а Тиран без любих друзів, який повинен пересаджати по тюрмах купу авторитетних і маргінальних злодюг, аферюг і іншу срань. І щоб його політичної волі вистачило на весь час приведення країни в цивілізоване русло, а тоді вже й за демократію можна згадати і подивитись, що ми не одні на планеті Земля. Після цього і флот рускоязичний закопнемо на Північний полюс для війни з чукчами-сепаратистами і олігархів заставимо похудати, або змінити громадянство і після цього воюваті заяви Росії і її чинуш будуть в нас викликати тільки приступи нестримного реготу :huh: ...

Так хто ж зможе понести таку каменюку на своїх плечах :rolleyes: ? Яка Ваша думка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згідно твого опису - Путін підходить майже за всіма параметрами. Але воно нам треба? :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо глянути поверхнево то підходить, бо Путін більшості росіян вбив в голову, що він великий патріот (фактично з того він і живе), але ж зарплати в росіян від зростання нафти і газу незалежать. Отже він просто кришує великий олігархічний російський бізнес і сам в ньому має немалу частку, тому і від влади боїться свалювати. Таких як Путін в нас доволі багато, а от "штоб не воровал", треба дуже добре пошукати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все правильно, тільки при президенті-патріоті демократія непотрібна. Він апріорі буде відстоювати інтереси нації. І буде робити як ти написав. Ніяких перевиборів. Зробити людей співвласниками всіх підприемств, без права передачі цієї частки. Всі компанії, фірми, і тп. перетворити в товариства. Розділити всю землю України між населенням, без права передачі. І головне, дозволити населенню мати вогнепальну зброю. Прописати це в конституції. Це і буде способом відкликання диктатора який загнався. Заодно кожен нормально навчиться стріляти. Отакі от пирогі ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кожна людина яка до ривається до керма змінюється, причому в гіршу. Майже ніхто неможе встояти перед веким коритом в якому повнозолота і не вхопити собі частку, причому немаленьку.

В теорії це дійсно виглядає гарно(майже як комунізм). А в житті, точно як комунізм, ---- УТОПІЯ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Імхо "щоб не крав" - це НЕРЕАЛЬНО. Грамотний керівник наперед прикидує частку, що в господарстві "погано лежатиме", бо важко всторожити і який допустимий процент "відкатів", після якого манагера пора звільняти. Не "німці" ми, ми слов'яни :)

Тут головне інше - потрібен лідер, який всього-навсього вміє відділяти головне від другорядного і не боятиметься йти на рішучі кроки, даби не втратити "корито влади".

Що я маю на увазі під словом 'головне' :

1. Відв'язати гривню від доллара. Я розумію, що Америка дуже "бідна" країна, Ющ з послом цілуються в дёсны з 2004, а Ахметову з Порошенком вигідно, щоб люди горбатились на їх заводах за копійки, але всьому є край ;)

2. Забезпечити функціонування судів. Ввести інститут присяжних, їх набагато важче купити, ніж 1 суддю. Ато фамілія Присяжнюк є, а присяжних - нэма :)

3. Максимально ужорсточити антикорупційні закони та провести люстрацію влади, силових і правоохоронних органів - геть свиней від корита, і гопників в погонах від розпоряджання людськими долями.

4. Ввести виборність всіх вагомих посад, включаючи мерів, на короткий термін - макс. 2-3 роки, потім можна і подовжити.

5. Припинити розкіл між Сходом і Заходом, нехай вже собі говорять, як хочуть. Буде економіка впоряді і добробут - ніхто до "матушкі" приєднувацця не захоче :)

А далі - по смаку, продовжіть самі...

Якщо хтось знаэ людину, яка все це зробить - на мій голос вона може розраховувати, і мені байдуже, з якої вона буде партії. Дістало вже все. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Джізас Крайст вам підійде, пацани. не краде, льогко відділятиме зьорна від плевел, нещадно грішників каратиме а всім іншим дарує царствіє небесне-себто щастя.

цікаво, що б ви сказали, якби замахалися міняти тоталітарних патріотів-диктаторів, які би "брали на себе весь тягар відповідальності"?я думаю, пропонували би запросити "закордонного тренера"....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Європейський парламентаризм на наших теренах вироджується в штовханину біля трибуни.

А з нашою дво-мовністю і дво-векторністю, ще плюс кожен маленький українець від народження мріє бути гетьманом - будемо мати цей цирк в ВР і у владі перманентно.

Вже краще диктатура, з урахуванням того, що всіх диктаторів рано чи пізно ставлять до стінки <_<:_17:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Досить звинувачувати народ в глупоті і говорити, що ми заслуговуємо тих кого обираємо - коли йде нечесна гра політиків зі зрадами, продажністю, яничарством, манкурдством, інтригами, підкилимними ігрищами, скажіть, як народу у цьому розібратись, та ніяк!!! Давніше мої батьки обирали в ВР Лавриновича (міністра юстиції в уряді Янука), яким був чеснісіньким патріотом і йшов під знаменами РУХу, хто він зараз?...а Балога - патріот Закарпаття...а в які ігри грає БЮТ!!! Як простому робітнику, доречі, порядному, розібратись в тонкощах приватизації Одеського Припортового заводу? А ви знаєте, що там робиться: сьогодні чув версії по Ері, що даний завод виробляє аміачні сполуки, які користуються попитом в Африці і в замін можна отримувати скраплений газ, диверсифікуючи надходження газу в Україну, крім того, він є важливою ланкою в проекті нафтопроводу Одеса-Броди, крім того, це посуті ворота для експорту і зараз БЮТ хоче його продати трьом підставним фірмам, власники яких є представники специфічного російського бізнесу, мотивуючи продаж виплатою заощаджень - хіба це не дибілізм і хіба це не зрада БЮТу, а як мені в цьому розібратись? А як в простій бабусі? Не заслуговуємо ми тих мудаків! Депутати йдіть до сра...!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як ти думаєш, проста американська чи європейська бабуся прагне розібратись у тонкощах процесів злиття та поглинання компаній?чи проста французська, японська бабуся старається вникнути в деталі та умови націоналізації чи приватизації залізниць????чи ти думаєш, що німецьку бабусю цікавить яка частка держави у Дойче Телеком??що значить ми не заслуговуємо???не заслуговуєш- іди в політику і роби її кращою.розбирайся у схемах продажу підприємств, планах рейдерських атак, шукай спільників, розробляй схеми захисту. тільки не апелюй до бабусь і робітників. ніколи роботяга чи проста бабуся не розбиратиметься у схемах продажу, у хитросплетінні інтересів, у боротьбі ФПГ. ніде у світі вони у цьому не розбираються, і не потикаються туди. вони борються за свої прості інтереси- вищу платню, пенсію, обалшутвання території своєї громади.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їх чиновник і наш чиновник - різні люди і чим меньше у нас буде чиновників тим краще буде всім. При чому тут апелювання до бабусь, я просто доказую, що ми незаслуговуємо, щоб нас обманювали, а раз вони обманюють н*х..їх всіх і одного чорта якогось вибрати замість 450 засранців от і все - небуло і небуде в нас парламентаризму поки є що вкрасти ІМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і обманювати тебе буде один чорт. і при ньому буде команда чортенят. віддана йому.ще й контролюватимуть щоб ти правильно думав:)і щоб не сумнівався ніхто, що тато за народ дбає:)а щоб тебе не обманювали ти або не слухай, що тобі говорять, або у всьому розберись:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і обманювати тебе буде один чорт. і при ньому буде команда чортенят. віддана йому.ще й контролюватимуть щоб ти правильно думав:)і щоб не сумнівався ніхто, що тато за народ дбає:)а щоб тебе не обманювали ти або не слухай, що тобі говорять, або у всьому розберись:)

Можливо ти підкажеш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коротше, я бачу ідеальну картину так:

Країною керує Президент, який призначає свою команду - уряд, СБУ, податкову і т.д. Президент обирається всенародно і за ситуацію в країні відповідає лише він.

Щоб він не заганявся і не зловживав диктаторськими повноваженнями, є парламент, неважливо скільки там депутатів, але він є. Але це не той цирк, що у нас, а представники від кожного регіону, тобто мажоритарна система. Парламент може оголосити імпічмент Президенту, для цього треба 2/3 його складу. Але цей імпічмент має підтримати народ, тобто, якщо парламент оголошує імпічмент, одразу відбувається референдум про довіру Президенту, на цей час той відлучається від виконання обов’язків, йде в відпустку, наприклад.

Тепер далі: парламент призначає Генерального прокурора, тобто чувака, який має право звинувачувати лише вищих посадових осіб, зокрема Президента. І знімає його теж парламент. Тобто, якщо Президент порушив закон, то він ніяким чином не може вплинути на Генерального прокурора, бо той йому не підпорядкований.

В результаті маємо цілком демократичну систему - Президент має цілком достатні широкі повноваження, але його в будь-який момент можуть зняти, якщо цього захотіли 2/3 парламенті і народ, або якщо він порушив закон.

Хто не згоден з даною схемою, пишіть, обгрунтовуйте

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Які повноваження крім імпічменту Президента буде мати парламент :) , я на рахунок законотворення. Як бути вразі просування небезпечних для безпеки Держави законів. Ти за президентско-парламентську модель? Яка кількість депутатів, який термін використання і які повноваження? Генеральний прокурор і сьогодні обирається парламентом, але ти бачиш які одіозні фігури постійно займають дану посаду і жодного гучного вбивства дотепер нерозкрито. Як бути?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коротше, я бачу ідеальну картину так:

пора варягов кликать...

Обгрунтовання:"Повесть временных лет" -"... И не было среди них правды, и встал род на род, и была у них усобица, и стали воевать сами с собой, и сказали они' себе: "Поищем себе князя, который бы владел нами и судил по праву".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 info Суть України - демократія, суть Російської імперії - тиранічна монархія. Тобі незрозуміти про що ми тут говоримо, займайся проблемами імперії в якій ти гражданін.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11

в принципі, це можна назвати президенсько-парламентським, хоча в світі це називається президентська форма правління, яка не виключає існування парламенту

Отже, по пунктах:

- Повноваження парламенту - це законотворення. Але так як за все відповідає Президент, то він їх і підписує, як і зараз. Лише треба відмінити будь-яке подолання ВЕТО. Тобто, якщо Президент не підписав, значить цей закон не входить в дію. Таким чином, він відповідає тільки за те, що підписав.

- Кількість депутатів і термін їх роботи - це вже другорядне питання, можна звести і до 27 - по кількості регіонів, але чи буде це доцільно, тобто тут ще треба думати

- По генпрокурору: "— Генеральний прокурор призначається і звільняється з посади президентом за згоди Верховної Ради. Строк здійснення його повноважень та підпорядкованих йому прокурорів — 5 років." - це зараз. Я ж кажу, що ніякої участі Президента тут взагалі не потрібно, відчуваєш різницю?

- По гучних справах - ними займається звичайна Прокуратура, яку призначає Президент, отже і він за це відповідає. А Генеральний прокурор розглядає ЛИШЕ справи, де замішані вищі посадові особи.

далі тут, створив окрему тему

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

если честно, то мне сейчас все равно кто, но лишь бы кто-то что-то делал.

а президент это или парламент - вопрос второй.

но они ж, сволочи, второй год уже дурью маются.

отсюда и инфляция выше крыши, и цены нецензурные...

когда они работать начнут? или перестрелять всех, набрать новых, может те будут бояться митинговать, а за дело возьмутся?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб була європа і культура - починати треба з школи. І з ВУЗу. А то, як каже клон Georg-a Info - впору варягiв запрошувать :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маючи певний життєвий досвід та світогляд, я вважаю, що жодна людина не достойна абсолютної чи й навіть обмеженої одноосібної влади. "Власть развращает а абсолютная власть развращает абсолютно". Людина жадатиме все більше влади, влада її мимоволі затягуватиме. Я не задовлений тим, що робиться у владі зараз. Але я далекий від емоційних гасел: розстріляти, розігнати, гетьмана нам, царя, і т.д.

також не ідеалізую європу чи США. у них теж є корупція, у них теж є незаконне лоббіювання, з цього приводу час від часу виникають скандали. у них теж є бійки в парламенті та парламентські кризи. навскидку те, що на слуху: у Італії з 1945 року уже був 61 уряд. частота зміни не менша, ніж у нас. У Бельгії майже рік тривала парламентська криза, у них була взагалі криза національна, вони були близькі до розділу країни на дві частини.

Я глибоко не аналізував системи державоустрою у інших країнах, думаю,що і ви цього не робили. тому вважаю некоректними і поверховими наші експертні суперчки.

бачу сенс у партійній системі виборів до верховної ради і мажоритарної до масцевих рад.

схиляюсь до думки, що президент може бути головою виконавчої влади. або це може бути прем"єр. але достатньо когось одного.

губернатори мають бути виборними.

але це лише моя думка. неекспертна. для того, щоб настоювати на певній моделі, необхідно досить глибоко вивчити державоустрій інших країн.

вважаю, що наша основна задача- це старатись вдосконалюватись у професії, дбати за добробут своєї родини та дбати за облаштування свого міста.необхідно проявляти соціальну активність у місцевій громаді. але державотворчими питаннями не варто займатись так, як це робимо тут ми.

і ще одне: завжди раджу задавати собі питання- як би витримав я випробування владою та грошима???великою владою і великими грошима???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоталітарний патріот-президент, для України це утопія. Хоча розумію ваші емоції, бо набридно бачити цей хаос і хочеться навести порядок жорсткою рукою. Та такий режим для мене не прийнятний.

Бо того ж такого політика не реально знайти, його треба виховати. А ті що є, як правило, псевдо патріоти і не витримують, як пише Tolik_lt, випробування грошима і владою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоталітарний патріот-президент, для України це утопія. Хоча розумію ваші емоції, бо набридно бачити цей хаос і хочеться навести порядок жорсткою рукою. Та такий режим для мене не прийнятний.

Бо того ж такого політика не реально знайти, його треба виховати. А ті що є, як правило, псевдо патріоти і не витримують, як пише Tolik_lt, випробування грошима і владою.

Я знаю одне, Український найрадикальніший тоталітаризм більш демократичний ніж російська демократія. А для того, щоб почати саджати за порушення Конституції і законів потрібно бути дуже жорстким і безкомпромісним (а оскільки політика - це мистецтво компромісів, то він навіть і політиком неповинен бути, посуті непогано в це вписується Янук - неполітик, жорсткий, правда відсутність інтелекту внаслідок операції по ампутації мозгів не дає майбутнього цій персоні в політичному свинарнику) керівником.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З усього топіка прозвучало лише два прізвища: Путін і Янукович. Ото договорились... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...