Перейти до змісту

Потрібна консультація по роботі POS терміналів

sergkots

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потрохи виникає потреба у вивчені роботи POS терміналів. Де можна почитати, подивитись, дізнатись технічні деталі. Більше цікавить особливості програмної реалізації.

Опубліковано
5 хвилин тому, Witiok сказано:

Ви маєте на увазі банківські термінали?..чи комп'ютери з тачскріном?

Комп'ютери із тачскріном.

Опубліковано

в значенні програмної реалізації?..точскрін в більшості терміналів бачиться як мишка. Мультитач не підтримується(і резистивні екрани встановлені на більшості дешевих терміналів)..Ваше питання не зрозумів...

Опубліковано
19 хвилин тому, Witiok сказано:

в значенні програмної реалізації?..точскрін в більшості терміналів бачиться як мишка. Мультитач не підтримується(і резистивні екрани встановлені на більшості дешевих терміналів)..Ваше питання не зрозумів...

Я знаю як вони реалізовані технічно, цікавить програмне забезпечення - як, на чому.

Мені потрібно вивчити питання підключення додаткової периферії. Цікаво також знати виробників ПЗ.

Опубліковано
17 минут назад, sergkots сказал:

Я знаю як вони реалізовані технічно, цікавить програмне забезпечення - як, на чому.

Мені потрібно вивчити питання підключення додаткової периферії. Цікаво також знати виробників ПЗ.

Вінда) 

Опубліковано

Якщо точніше, то мені потрібно отримувати інформацію про вибрані та потім оплачені товари в режимі реального часу.

20 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Вінда) 

Я мало вірив у те, що це буде лінукс.

Опубліковано

Лідером по підключенню периферії є 1С.   На сьогодні є лідером по інтеграціям практично по усім технологіям. Велика база готових рішень. 

Варіації на тему 1С  в фронт-фісі

Приклад реалізації

Також багато хто на сьогодні рухається в сторону  мобільних технологій: 

Також в 1С є варіації.

Опубліковано
4 хвилин тому, LSD сказано:

Лідером по підключенню периферії є 1С.   На сьогодні є лідером по інтеграціям практично по усім технологіям. Велика база готових рішень. 

Варіації на тему 1С  в фронт-фісі

Приклад реалізації

Також багато хто на сьогодні рухається в сторону  мобільних технологій: 

Також в 1С є варіації.

В Луцьку також 1С лідер? 

Опубліковано

Ну я так як лазив по маркетах і ТД скажу що бачив: 

1) Наш край своя пос системка. По інтерфейсу дуже нагадує делфу (+ вакансії у них є на делфістів) то думаю то воно. 

2) Багато де ще (по дріних піцеріях і тд) бачив картинку 7.7 "Ресторан-бар-кафе" : 

hqdefault.jpg.609e616a77c941843058bf1ae23d3f54.jpgimages.jpg.bb1b2dc55e96a02929104c8ca0517231.jpg

Також точно знаю декілька компаній у яких фронт на 1С(Аптеки Ківі і Аспіринка теж наче) .  Ну у більшості  бек - офіс на 1С тому це значно спрощує інтеграцію. 

Точної статистики Вам не дам але думаю що  в  лідируючих:) 

Опубліковано
16 часов назад, sergkots сказал:

Якщо точніше, то мені потрібно отримувати інформацію про вибрані та потім оплачені товари в режимі реального часу.

Я мало вірив у те, що це буде лінукс.

А проблема периферії в чому? Касовий апарат, чи принтер чеків? Практично до усіх, в тому числі мегапопулярної марії є драйвера на Linux.

Так що морду можна накнопати на тому на чому пишеш стандартно. Демона повісити на любий порт, в який кидатись json'ом а він буде кліпати чеки. А бек взагалі тримати в хмарці від гріха (у вигляді наших перевіряючих) подалі.

Опубліковано
17 хвилин тому, Zeuss сказано:

А проблема периферії в чому? Касовий апарат, чи принтер чеків? Практично до усіх, в тому числі мегапопулярної марії є драйвера на Linux.

Так що морду можна накнопати на тому на чому пишеш стандартно. Демона повісити на любий порт, в який кидатись json'ом а він буде кліпати чеки. А бек взагалі тримати в хмарці від гріха (у вигляді наших перевіряючих) подалі.

Як периферія буде планшет.

Опубліковано
7 минут назад, sergkots сказал:

Як периферія буде планшет.

Тоді яка архітектура? Поки не ясно..

Типу можна кнопати замовлення, чи там набивати чек і з стаціонарного POS, а можна на планшеті а потім синхронізувати?

Опубліковано
22 хвилин тому, Zeuss сказано:

Тоді яка архітектура? Поки не ясно..

Типу можна кнопати замовлення, чи там набивати чек і з стаціонарного POS, а можна на планшеті а потім синхронізувати?

Мені потрібно оцінити можливість отримувати інформацію про поточне замовлення в реальному режимі часу. Вибрали товар - на планшет пішла інфа. Оплатили товар теж йде інфа.

Плюс хочу ознайомитись із функціоналом - інтерфейс, можливості та інше.

Дізнатись недоліки діючих терміналів - найбільше мене цікавить програмна частина, потім апаратна.

Опубліковано

Онлай запити  до існуючої баз з планшета\термінала? 

Оптимістичний у Вас прогноз :) 

Давай вже тоді  дивитися на що орієнтуємся в серверній частині? 

SQL server? REST Web? SOCKS? 

Опубліковано
5 хвилин тому, LSD сказано:

Онлай запити  до існуючої баз з планшета\термінала? 

Оптимістичний у Вас прогноз :) 

Я лише вивчаю питання.

Опубліковано

Ну вся логіка наявності планшета з незалежним енергоживленням саме в автономності роботи...

А так чесно сесію РДП а там  налаштоване ередовище з чим хочеш і мережевими протоколами. 

Скажу так, з досвіду перше з чим тобі порібно визначитися це: клас периферійного обладнання, і основне чи буде у тебе фіскальний реєстратор :) 

Опубліковано

Зараз популярні два рішення.

1. Описане вище. На базі 1с. Резистивні екрани. В них персонал тикає карткою. Головна вимога до ПЗ великі кнопки, шоб не промахнулись при тиканні. Проведені операції летять туде де лежить база. Тобто у випадку одного робочого місця, гіпотетично, базу можна покласти навіть в термінал і бекапити її скриптом раз в день, наприклад. Для планшета можна написати (або, скоріш за все, вже є написані) свою морду яка проведені операції буде теж буде класти в базу.

По факту отриманих та проведених документів база може робити якусь агрегацію і висилати це в онлайн в якусь систему статистики.

2. Цілком хмарне рішення. Все побудовано на планшетах. База лежить в хмарі. Додатки на планшетах гетом, путом, постом відсилають інфу в хмару. Там відбувається бізнес логіка (прихід,  реалізація, списання, калькуляція). Звідтам можна формувати вибірку на інвентаризацію і т.д. Там же є онлайн-морда, яка на основі всіє цієї кухні малює графіки і статистику.

Є готові рішення, вони продаються переважно по підписці. У них навіть є модуля китая-мать, які по по езернету на порту слухають запити і відсилають по юсб на фіскальні апарати. Щоб планшетка могла чеки штампувати.

Опубліковано
1 година тому, Zeuss сказано:

2. Цілком хмарне рішення. Все побудовано на планшетах. База лежить в хмарі. Додатки на планшетах гетом, путом, постом відсилають інфу в хмару. Там відбувається бізнес логіка (прихід,  реалізація, списання, калькуляція). Звідтам можна формувати вибірку на інвентаризацію і т.д. Там же є онлайн-морда, яка на основі всіє цієї кухні малює графіки і статистику.

Є готові рішення, вони продаються переважно по підписці. У них навіть є модуля китая-мать, які по по езернету на порту слухають запити і відсилають по юсб на фіскальні апарати. Щоб планшетка могла чеки штампувати.

А як вони до планшета периферію підключають? 

Опубліковано
1 година тому, LSD сказано:

Ну вся логіка наявності планшета з незалежним енергоживленням саме в автономності роботи...

А так чесно сесію РДП а там  налаштоване ередовище з чим хочеш і мережевими протоколами. 

Скажу так, з досвіду перше з чим тобі порібно визначитися це: клас периферійного обладнання, і основне чи буде у тебе фіскальний реєстратор :) 

Трохи інша специфіка. Буде готове рішення то покажу, що  вийшло. 

Наразі я вивчаю питання чи варто зв'язуватись із діючими POS терміналами чи пропонувати повністю готове власне рішення, а стару техніку на списання.

Опубліковано

а яка Вам периферія - Принтер - езернетом в роутер.

Сканер - Кабель OTG- USB.(або Bluetooth).

Фіскальний реєстратор - до Езернет - або через Raspberry Pi(перетворює Ethernet to RS232)

Ваги -  є декілька Bluetooth китайваг... З чекодруками не бачив реалызацій

Опубліковано
Только что, sergkots сказал:

А як вони до планшета периферію підключають? 

Принтери чеків включені в wi-fi-роутер по лану, і вони на конкретне айпі в середині мережі відсилають пакет.

Фіскальні реєстратори через приблуду описану вище, тобто прибуда одним кінцем включена в роутер і має айпі, в інший через usb затикнутий реєстратор.

Зчитувачі картки зараз є такі, що єднаються в стандартний miniUSB порт андроїда, той де зарядка.

Сканер штрих кодів через перехідник  miniUSB->USB.. otg помоєму вони називаються

Опубліковано
4 хвилин тому, Witiok сказано:

а яка Вам периферія - Принтер - езернетом в роутер.

Сканер - Кабель OTG- USB.(або Bluetooth).

Фіскальний реєстратор - до Езернет - або через Raspberry Pi(перетворює Ethernet to RS232)

Ваги -  є декілька Bluetooth китайваг... З чекодруками не бачив реалызацій

Якраз в ідеалі передбачити підключення всього.

5 хвилин тому, Zeuss сказано:

Принтери чеків включені в wi-fi-роутер по лану, і вони на конкретне айпі в середині мережі відсилають пакет.

Фіскальні реєстратори через приблуду описану вище, тобто прибуда одним кінцем включена в роутер і має айпі, в інший через usb затикнутий реєстратор.

Зчитувачі картки зараз є такі, що єднаються в стандартний miniUSB порт андроїда, той де зарядка.

Сканер штрих кодів через перехідник  miniUSB->USB.. otg помоєму вони називаються

Через miniUSB можна підключати кілька пристроїв? Щоб була зарядка та ще й периферія?

Опубліковано

3 минуты назад, Witiok сказал:

Фіскальний реєстратор MG707TS працює без приблуд напряму по Ethernet і підтримує протокол JSON. 

Круто, давно пора викинути на брухт весь той застарівший зоопарк.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...