Перейти до змісту

Позов до суду на "Луцьктепло"

cardianl

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня.

Чи зможе хтось допомогти у складанні позовної заяви до суду на "Луцьктепло" щодо невиконання останнім умов договору?

Суть справи в тому, що у вітальні радіатор взагалі холодний, а в інших кімнатах і кухні - ледь теплі.

Акт-претензію написав. Прийшли з Луцьктепло, написали акт перевірки і вказали, що у вітальні немає циркуляції, в кутовій кімнаті наміряли на 1 градус нижче норми і сказали, що перерахують вартість послуги лише за той градус тепла, а за те що вони не опалюють мені 16.9 кв.м. площі - перераховувати не будуть.

Живу на 9-му поверсі, система опалення П-подібна, тобто тепло подається знизу. Чи можу добитись через суд встановлення автономного опалення?

Наперед дякую.

Опубліковано

Скоріше за все проблема в мудаках які встановлюють теплові підлоги і тд. По поверхам ходили, як з температурою нижче? В батьків схожа ситуація, теж щось там хочуть судитись. Потім спитаю як прогрес.

Опубліковано

На першому і третьому поверхах батареї теплі, на четвертому і вище - холодні. На другому поверсі ніхто не відкриває, хоча ввечері світло світиться - хтось живе.

Якщо можете, то скиньте зразок заяви. Буду дуже вдячний. Або може знаєте юриста, який спеціалізується на подібних справах. Ця ситуація повторюється кожен рік.

Опубліковано
  В 11.11.2017 в 20:40, cardianl сказав:

На першому і третьому поверхах батареї теплі, на четвертому і вище - холодні. На другому поверсі ніхто не відкриває, хоча ввечері світло світиться - хтось живе.

Якщо можете, то скиньте зразок заяви. Буду дуже вдячний. Або може знаєте юриста, який спеціалізується на подібних справах. Ця ситуація повторюється кожен рік.

Показати  

Якщо на першому і третьому поверху батареї теплі, а вище холодні, то проблема не на другому поверсі а на третьому. Перевірте вхід-вихід на третьому поверсі і вхід на четвертий.

Опубліковано

Якщо будете писати в луцьктріпло,то і напишіть зразу на роботу жкп,бо вони обслуговують будинок,а луцьктріпло тільки надає теплоносій( її компитенція закінчується на запірній арматурі при вході в будинок). Бо луцьктріпло скаже,теплоносій в нормі,немає церкуляції - а це проблема жеку,бо жек обслуговує всю нутрянку в будинках з 13-го року( якщо не помиляюсь)

Опубліковано

Акт-претензію я написав і тим і тим. Тоді тільки вони прийшли. А так ЖЕК тільки ходив, трогав батареї і казав: "ну да, холодні"...

Опубліковано
  В 12.11.2017 в 06:28, cardianl сказав:

Акт-претензію я написав і тим і тим. Тоді тільки вони прийшли. А так ЖЕК тільки ходив, трогав батареї і казав: "ну да, холодні"...

Показати  

позов до суду питання не вирішить, хіба  якщо з цілью компенсувати гроші за опалення якого не має або ж не належної якості, але все зводиться до температури внутрішнього повітря в квартирі іякщо вона навіть не відповідає нормі то вам компенсуть не більше (як там в кінці договору написано за кожен градус відхилення температури від норми)

всі перерахунки робляться на основі акту претензії який має бути складений тільки у присутності представника луцьктепло і за його підписом

все фіксується в тому акті і тільки на даний час тобто по факту, бо багато людей думають що напишуть заяву (і що цікаво пишуть куди попало наприклад в міську раду, а те що та заява до луцьктепло може дойти тільки за півтори неділі то то нвчого) наприклад опалення офіційно подане на будинок скажем 23 жовтня, а усі батареї в квартирі почали гріти з 1 листопада і прийде луцьктепло і напише в акті що не гріли батареї в той період, то такого не буде, акт складається ПО ФАКТУ, тому і беруться факти які є на данний момент, а те що прийшли як то кажуть коли вже все гріє то заяву треба напряму в луцьктепло давати тоді вони виходять напротязі 2-3 днів

а можна ще і через президента дати то взагалі місяць можна чекати комісію

і як зазначив вище Barkas луцьктепло відповідає за параметри до фундамента будинка, все що всередині будинку обслуговує осбб та жекі і в 90 відсотків випадків вина їхня, інше питання що луцьктепло по договору отримує оплату за тепло, яке наприклад не надано або ж надано не належної якості, в такому випадку луцьктепло може робити перерахунок згідно акту претензіїї і писати листа на жек чи осбб з вимогою налагодити теплопостачання

ще один нюанс вертаємось до тепло подали 23го а загріло 1го, так ось жекі осбб можуть дати в луцьктепло довідку що будинок запущено пізніше а до того - негріло, тоді луцьктепло нарахування зробить згідно тої довідки, але як тут і які є нюанси я не знаю, скоріше всього що вони ту довідку надали то це має статись щось дуже надзвичайне

а і ще одне жекі на сьогоднішній день дуже бідні, по крайній мірі ходять бідкаються, тому не дивно що вони " А так ЖЕК тільки ходив, трогав батареї і казав: "ну да, холодні"

тому люди і створюють осбб, і самі поступово, не зразу а по тихеньку вирішують питання

і так як писали вище " Скоріше за все проблема в мудаках які встановлюють теплові підлоги і тд. По поверхам ходили, як з температурою нижче? В батьків схожа ситуація, теж щось там хочуть судитись. Потім спитаю як прогрес."

це також правда і також є 99.9% причиною чому батареї погано гріють, ті люди навмисно в квартири до себе не пускають, бо квартира приватизована - тобто мають право, а ще як написано в постанові 630 мають надавати доступ балансоутримувачам, тепло та водо постачальним організаціям, доступ саме до мереж загального користвання, тому як в процесі оказалось доступ в квартиру можна отримати тільки по судовому рвшенню, а для суду потрібно вагома причина, те що у вас не гріють батареї - то це не вагома причина, тому і так, тому і жекі забивають болт, вони то ходять дивляться, але коли вибачте на слові їх не те що в квартиру не пустять,  їм нахамлять, троха з леснічної клітки не спустять , то за ту копійкову зарплату воно їм також не потрібно

осбб для того люди і створюють, і вже тоді самі зі своїми сусідами розбираються

Опубліковано
  В 12.11.2017 в 06:28, cardianl сказав:

Показати  

"Ну да" не катить - потрібен паперовий акт невідповідності.

Опубліковано

Представник "Луцьктепло" написав, що на вході температура 58 градусів, зворотня - 38. Оскільки в мене кінцева точка споживання, то має бути температура радіатора 48 градусів, а вона 20.

Ніби ЛТ подає тепло згідно норм, але воно не доходить до моєї квартири. Виходить, що винен ЖЕК.

Опубліковано
  В 12.11.2017 в 08:45, vaz75 сказав:

"Ну да" не катить - потрібен паперовий акт невідповідності.

Показати  

Сантехніки ЖЕКу не надають таких папірців. Їх надає майстер дільниці. До нього телефонуєш, кажеш, що є проблема, висказуєш своє невдоволення, то він ще й трубку кидає. Отаке в нас ставлення. Ніби ми їм всі зобов'язані, а не навпаки...

Опубліковано
  В 12.11.2017 в 08:50, cardianl сказав:

Сантехніки ЖЕКу не надають таких папірців. Їх надає майстер дільниці. До нього телефонуєш, кажеш, що є проблема, висказуєш своє невдоволення, то він ще й трубку кидає. Отаке в нас ставлення. Ніби ми їм всі зобов'язані, а не навпаки...

Показати  

Зрозумій: в нашій державі діє правило "без бумажки - ти какашка". Не телефонуй, а пиши з відміткою про отримання ними (ЖЕКом). В тексті вказуй, що припинеш сплачувати квартплату в зв'язку з неналежним обслуговуванням і т.п.

І від Луцьк тепло нехай будуть письмові відповіді "що в них все добре", пиши в Мерію. Залишай сліди... А вже потім в суд. А ще ройдись по сусідам і покажи їм, що ти серйозно налаштований, що будеш викликати правоохоронців, щоб перевірити чи немає в них теплих полів...

Опубліковано

Сусіди можуть мене і послати, а перевіряти чи є теплі підлоги чи їх немає, повинен ЖЕК. Якщо забороняють встановлювати автономку, мотивуючи це тим, що порушується цілісність системи, то мають і перевіряти, чи хтось часом не порушив. Хай через суд добиваються доступу до квартири.

Сьогодні напишу ще один Акт-претензію до ЖЕКу. І в понеділок їм занесу. Нехай щось вирішують. Маю акт перевірки від ЛТ про те, що вони подачу тепла до будинку забезпечують, а те що це тепло не доходить до моєї квартири, то це проблема ЖЕКу.

Опубліковано
  В 12.11.2017 в 08:50, cardianl сказав:

Показати  

майстер луцьктепло дає документ коли запущено будинок, а от коли жекі налагоджують по стояках в квартирах трохи інше питання, коли вони налагодили теплопостачання в окремих квартирах таку бумагу нехай і пишуть, ще раз повторюю луцьктепло будинки не обслуговує, тому коли теплоносій запустили до будинку тоді і розпочато опалювальний сезон і з того дня береться нарахування, а те що ще два тижні після того жекі не можуть або не хочуть запустити окремі стояки - зовсім третє питання

Опубліковано

Зрозумів. Дякую. Вже написав акт-претензію до ЖЕКу. Завтра занесу їм зранку. Якщо нічого не вирішать, наступним кроком буде позов до суду.

Опубліковано

Ще не встиг занести акт-претензію, як працівники ЖЕКу з самого ранку почали "шуршати" в підвалі мого будинку, а об 11 годині вже батареї стали теплі.

"Вот что крест папірець животворящий делает" ) (с)

Опубліковано
  В 13.11.2017 в 09:53, cardianl сказав:

Ще не встиг занести акт-претензію, як працівники ЖЕКу з самого ранку почали "шуршати" в підвалі мого будинку, а об 11 годині вже батареї стали теплі.

"Вот что крест папірець животворящий делает" ) (с)

Показати  

Сьгодні прийдуть представники зафіксують що температура в квартирі ОК і підуть.

А завтра роботяги знову пошуршать в підвалі і знову буде холодно:D

Опубліковано

В мене вже готовий акт-претензія. Залишиться тільки змінити дату, роздрукувати і підписати з сусідом.

І я вже знову в них.)))

Опубліковано
  В 13.11.2017 в 13:43, cardianl сказав:

В мене вже готовий акт-претензія. Залишиться тільки змінити дату, роздрукувати і підписати з сусідом.

І я вже знову в них.)))

Показати  

це такий головняк доказати свою правоту проти ЛТ і жеку...

висновок один: не селитися вище 3го поверху!:D

Опубліковано

В мене батьки живуть на 9-му поверсі, тільки в панельному будинку, то в них в квартирі "ташкент", а з 1-го до 5-го поверху люди мерзнуть. Багато чого залежить від того, звідки йде подача тепла: зверху чи знизу. В моєму будинку знизу тепло подають.

Опубліковано
  В 13.11.2017 в 13:46, Fireboss сказав:

Показати  

Може й важко доказати, але якщо сусіди підтримають і будуть свідчити проти ЛТ і ЖЕКу, то шанси збільшуються.

Опубліковано
  В 13.11.2017 в 13:46, Fireboss сказав:

Показати  

Дивна логіка. А що, мерзнути з року в рік? "Борітеся  поборете"(Шевченко Т.Г.)

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Як рухається справа? в мене в будинку схожа ситуація, ходив говорив з сусідами, холодно майже скрізь! зі слів сусідки, була комісія, і немає циркуляції

Опубліковано

Після того як я написав акт-претензію до ЖКП і Луцьктепло, то на 2-й день прийшли представники тих і тих. Написали в акті обстеження, що у 2-х кімнатах температури нижче норми і що у вітальні немає циркуляції. Представники ЖКП акт обстеження підписувати відмовились, але на наступний день все відремонтували і батареї у вітальні стали тепліші. На початку грудня наш будинок переключили на іншу котельню. Тепер батареї гарячі. В хаті тепло (24-25 градусів).

Опубліковано

До речі, не люблять ці контори актів-претензій. Бо споживач може подати до суду, а далі штрафи і т.д. і т.п. Я вважаю, що ситуація змінилась в кращу сторону для споживача.

P.S. Я випадково підслухав у ЖКП як головний інженер натягував працівників щодо мого акту-претензії. Казав, що буде, коли громадянин (моє прізвище) подасть до суду - будемо мати великі проблеми.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...