Перейти до змісту

Новий вірус NePetya, Petya.A, ExPetya и WannaCry-2

Єретик

Рекомендовані повідомлення

7 хвилин тому, laser сказано:

Диски, які не бачаться, можна повнвстю відновити, без витягування файлів в два кліка. От тільки я непомню якою конретно штукою від акронікс це зробив...

можливо, не сперечаюсь, але я колись теж "якоюсь штукою" вбив до кінця, тому тут особливо не шукав "льогкіх, но нєізвєданих путєй" коли побачив, що Р-Студіо тяне. А час мене не жме.

7 хвилин тому, laser сказано:

Порти в хр закриваються штатним браундмаєром, тобіш фаєрволом помоєму http://www.ixbt.com/soft/windows-xp-sp2-firewall.shtml 

Але краще поставити щось нормальне на мою думку

якби було так, я б не запитував :) В ХР тупо це організовано в брандмауері - там можна закрити "всі, крім", а от закрити конкретно якийсь один-два - не знаходжу. Цей ікспішний файрвол заточений більш на блокування доступу програм до портів, а не суто портів. А портам

Цитувати

Создание исключений для портов

Файрвол предоставляет возможность открыть любой порт, разрешив, таким образом, устанавливать соединения из сети с сервисом, работающим на открываемом порту. Чтобы открыть порт нужно в окне исключений нажать кнопку Добавить порт...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 933
  • Створено
  • Остання відповідь

Короче, знайшов як це зробити в Eset Smart Security

А ще тут описані простенькі програмки для цього, але я вже не пробував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто стверджуєте, що файли вілновлюються нормально ви їх пробували відкривати? doc, xls? Зі. Петя не змінює назв, розширень, дат, просто псує файли документів .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В моєму випадку (пост трішки вище) в першому компі файли, котрі витягнув Р-Студіо, нормальні, відкриваються. З другого не було, в принципі, що перевіряти, бо витягнув лише потрібну папку історії і закладок Хрома (всю папку Chrome\User Data\Default), може пізніше гляну, в якому стані там файли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Малось на увазі не дешифровуються, а витягуються з пошкодженного логічного диску.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ощадбанк досі не відновив нормальноі роботи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

москалі провели аналіз пєті. http://www.yaplakal.com/forum7/topic1622023.html

якшо вірити їх словам, то файли дійсно тупо псувались. шансів на декодування немає.

форматуйте диски і починайте життя з 0

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Супермаркети "Салют" не постраждали, у них на касах MS-DOS ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, SunSeth сказано:

Супермаркети "Салют" не постраждали, у них на касах MS-DOS ))

і бази на фокспро

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 минут назад, n_a_p сказал:

і бази на фокспро

на firebird. Да кассы на DOS - и работают без проблем. Офис и магазины на винде лицензия (10, 7, XP, 2012, 2008, 2003 сервера) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось не помітно реакції СБУ, Фіскальної служби, Держспецзв'язку і т.д. на Медок... Чому б не заборонити к бісу використання Медка ХОЧА Б в держустановах "до з'ясування обставин" (перевірки серверів, отримання сертифікатів Держспецзв'язку), не ПРИЗУПИНИТИ прийом звітів з нього на цей час, як варіант - приймати паперові, і не повідомити користувачів про це? Звісно, їм же вигідно замість цього тупо оштрафувати фірму за "невчасне подання звіту", а не допомогти по факту зупинити поширення віруса. Європейський підхід, нічого не скажеш! Люди (а держустанови - з БЮДЖЕТУ взагалі) ЗАПЛАТИЛИ гроші за шматок лайнокоду від стрьомної приватної фірмочки, який знищив їм інфу, наніс мільйони подекуди збитків, тепер ще й мають шанс заплатити штраф... Особисто бачив, як це недоПЗ запускалося хвилину і 38 секунд на машині з 8!!! (8, Карл!) гіг оперативки і 4-ядерним феномом... І за це - платити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж не дуже полюбляю медок (за його глюки і т.п.) але скажіть хоча б один адекватний аналог з такою базою та перевіркою заповнених документів? Який би він не був глюканий але це значне покращення рутинної роботи бухгалтерів де овер 300 працівників, так і ціна його я б не сказав дуже велика, плюс є медова стиковка з 1с звичайно після танців з бубном вона починає працювати. Є дуже багато організацій де є медок але їх нічого не взяло так як і наоборот де її нема все лежить. І звичайно ми люди які користуємось майже всім софтом який ламаний всілякими аля crack можемо казати да це 100% медок)))) час покаже що саме призвело до цього, ах да я ж забув медок за бугром також є))) у всьому ПЗ є дирки а якщо і дійсно це пішло від цього програмного продукту то він був просто вибраний через те що його використовує багато організацій і будь то б якийсь інший софт в йому також найшли б дирку щоб розповсюдити вірус. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, foster сказано:

скажіть хоча б один адекватний аналог з такою базою та перевіркою заповнених документів?

ІС-ПРО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

58 минут назад, foster сказал:

але скажіть хоча б один адекватний аналог з такою базою та перевіркою заповнених документів?

Соната ? ..... а взагалі, якщо є 1С то в чому проблема з "перевіркою документів ? вчасно оновлені форми і МеДок "служить" лише для передачі звітності ... от тільки для "простої роботи" він надто роздутий .. і особисто з моєї точки зору - безграмотно написаний ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, Zheny@ сказал:

Ну наскільки я знаю це з одного корита що і медок, тобто власники)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

55 хвилин тому, foster сказано:

Ну наскільки я знаю це з одного корита що і медок, тобто власники)))

питання стояло у власниках чи у аналозі?

3 годин тому, dj_design сказано:

вчасно оновлені форми і МеДок "служить" лише для передачі звітност

і важить ця "дура"  аж 1 гіг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соната ? ..... а взагалі, якщо є 1С то в чому проблема з "перевіркою документів ? вчасно оновлені форми і МеДок "служить" лише для передачі звітності ... от тільки для "простої роботи" він надто роздутий .. 

Отак можуть казати тільки IT-шніки які не знають що їх бухгалтера роблять з тим ПЗ :D . Треба більше спілкуватися ;)

M.E.Doc вже давно вийшов за межі проги лише для подачі звітності. Крім подачі звітності до контролюючих органів, в Україні ще існує обов'язкова реєстрація податкових накладних та акцизних накладних (які вручну на папері ніхто ніяк і ніколи не реєстрував і не зареєструє), обмін їх між контрагентами. І кі-ть цих накладних  в деяких підприємств може доходити до декількох тисяч штук в день. А за відсутність вчасної реєстрації - величезні штрафи! А ще потрібно знати/порахувати "реєстраційну суму" на яку можна зареєструвати ці податкові накладні. Вручну це не реально зробити (хіба що у вас на п-ві одна-дві операції в місяць).  І Ви не повірите, поки бухгалтер шле запити в ДФС, щоб взнати цю заповітну цифру, а сервера ДФС на профілактиці чи перегружені і Витяги з сумою не приходять, то в той же час ПЗ M.E.Doc саменьке рахує цю цифру і показує бухгалтеру (не завжди вона достовірна, але зорієнтуватися можна). 

Перевіряють правильність заповнення не документів в 1С, а податкових накладних, і тому хто їх виписав пофіг чи вони правильно складені, а тому кому їх виписали якраз це дуже важливо. Так от в медку покупець і перевіряє надіслані продавцем до реєстрації накладні. 1С-ка такого не робить (я не можу зайти в Вашу 1С і подивитись чи Ви мені правильно накладну склали). 1С - це в основному бухгалтерський облік, а реєстрація податкових накладних - це вже вимоги податкового обліку. А це різні речі.

І Ви собі не уявляєте який гємор обмінюватись електронними податковими накладними з контрагентами, які користуються іншим ПЗ ніж Ви. Якщо у Вас до 10 накладних в день - то ще терпимо, а якщо понад 1000 шт? Виловлювати їх Витягами це просто триндец...

Крім того всього, у нас в Україні, віднедавна прийнято Закон про електронний документообіг.  M.E.Doc відразу випустив додатковий модуль. І хоч п-во може і не хоче ним користуватись, але інколи обставини складаються таким чином що потрібно. Реальний приклад: один монополіст в сфері мобільного зв'язку нещодавно заявив що Акти про виконані послуги з такого то числа будуть формуватись лише в електронному вигляді. Хочете документи - купуєте відповідне ПЗ і отримуєте електронний документ. Якщо ні - то документів не маєш, що призведе до податкових наслідків.

Це так, коротко)

І на рах. аналогів, M.E.Doc завжди був на крок попереду своїх конкурентів. Наприклад запровадили якісь нові обов'язкові реквізити в звітності, в медку їх вже впровадили і п-ва можуть здавати звіти, а користувачі іншого ПЗ, обривають телефони свої сервісних підтримок з запитаннями: "в медку вже є, а коли буде в нас..."

Єслі шо, я не користувач M.E.Doc, просто знаю/бачила як він працює.

Така його "роздутість" це вимоги сучасності...

Ще раз повторюсь, якщо ДФС/Мінфін доробить все в ЕКП, не будуть висіти сервера ДФС, і буде впроваджено все що прописано в ПКУ, то потреба в таких програмах практично може відпасти, хіба що ще щось нове в ВРУ наприймають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 часов назад, foster сказал:

... ах да я ж забув медок за бугром також є))) ...

Я також критично відносилась до прив'язки зараження  за кордоном через медок, але dj_design перконав, ну і  знаю вже реальні випадки як українські підприємства заразили своїх власників/корпорації в Німеччині та Франції...

7 часов назад, AgentSmith13 сказал:

... не ПРИЗУПИНИТИ прийом звітів з нього на цей час, як варіант - приймати паперові, і не повідомити користувачів про це? Звісно, їм же вигідно замість цього тупо оштрафувати фірму за "невчасне подання звіту", а не допомогти по факту зупинити поширення віруса. Європейський підхід, нічого не скажеш! ...

По-перше, це не реально зробити. По-друге, в нас фіскальна держава. Навіщо допомагати, якщо треба наповнювати бюджет?

ДФС заявила, що п-вам потрібно звернутись в кіберполіцію, а далі вони будуть приймати рішення.

На ранок 30.06.2017 було лише 1,5 тис. звернень. Це мізер - ніхто для них вийняток робити не буде. Реальна ж кі-ть постраждализ більша, просто багато хто боїться звертатись до кіберполіції і на те в кожного свої причини. Хтось боїться що поки буде тривати розслідування вилучать комп'ютери як докази і тоді робота всього підприємства взагалі "стане", хтось боїться що під час розслідування заодне і перевірять чи все ліцезійне ПЗ на п-вах виористовується..., а хтось не хоче щоб побачили де їх сервера знаходяться і т.д. і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 годин тому, dj_design сказано:

Соната ? ..... а взагалі, якщо є 1С то в чому проблема з "перевіркою документів ? вчасно оновлені форми і МеДок "служить" лише для передачі звітності ... от тільки для "простої роботи" він надто роздутий .. і особисто з моєї точки зору - безграмотно написаний ...

в 1с не так швидко оновлюється як медок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 годин тому, foster сказано:

Я теж не дуже полюбляю медок (за його глюки і т.п.) але скажіть хоча б один адекватний аналог з такою базою та перевіркою заповнених документів?

1с звіт (клон медка)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось не помітно реакції СБУ, Фіскальної служби, Держспецзв'язку і т.д. на Медок... Чому б не заборонити к бісу використання Медка ХОЧА Б в держустановах "до з'ясування обставин" (перевірки серверів, отримання сертифікатів Держспецзв'язку), не ПРИЗУПИНИТИ прийом звітів з нього на цей час, як варіант - приймати паперові, і не повідомити користувачів про це? Звісно, їм же вигідно замість цього тупо оштрафувати фірму за "невчасне подання звіту", а не допомогти по факту зупинити поширення віруса. Європейський підхід, нічого не скажеш! Люди (а держустанови - з БЮДЖЕТУ взагалі) ЗАПЛАТИЛИ гроші за шматок лайнокоду від стрьомної приватної фірмочки, який знищив їм інфу, наніс мільйони подекуди збитків, тепер ще й мають шанс заплатити штраф... Особисто бачив, як це недоПЗ запускалося хвилину і 38 секунд на машині з 8!!! (8, Карл!) гіг оперативки і 4-ядерним феномом... І за це - платити?

Ідіот? Та тебе бухгалтера і податківці проклянуть, які будуть паперові звіти в чергах здавати
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

42 минуты назад, rl72 сказал:

Ідіот? Та тебе бухгалтера і податківці проклянуть, які будуть паперові звіти в чергах здавати

Коли це СБУ звертали увагу хто і коли їх прокляне?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли це СБУ звертали увагу хто і коли їх прокляне?

Я щось писав про СБУ?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 часов назад, natalka) сказал:

Я також критично відносилась до прив'язки зараження  за кордоном через медок, але dj_design перконав, ну і  знаю вже реальні випадки як українські підприємства заразили своїх власників/корпорації в Німеччині та Франції...

По-перше, це не реально зробити. По-друге, в нас фіскальна держава. Навіщо допомагати, якщо треба наповнювати бюджет?

ДФС заявила, що п-вам потрібно звернутись в кіберполіцію, а далі вони будуть приймати рішення.

На ранок 30.06.2017 було лише 1,5 тис. звернень. Це мізер - ніхто для них вийняток робити не буде. Реальна ж кі-ть постраждализ більша, просто багато хто боїться звертатись до кіберполіції і на те в кожного свої причини. Хтось боїться що поки буде тривати розслідування вилучать комп'ютери як докази і тоді робота всього підприємства взагалі "стане", хтось боїться що під час розслідування заодне і перевірять чи все ліцезійне ПЗ на п-вах виористовується..., а хтось не хоче щоб побачили де їх сервера знаходяться і т.д. і т.п.

Реально. Нереально - виключно через бажання деяких вибл*дків, щоб у нас була ФІСКАЛЬНА держава. Туди ж "вилучити комп'ютери" - це тупо незаконно (максимум - жорсткі диски, та й не буде доказом в суді папка "Фотошоп" з ПОШИФРОВАНИМИ файлами).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 часа назад, rl72 сказал:

Соррі за перехід на особистості (не я то почав), але, ще раз соррі, ІДІОТ, КРАЩЕ ПОШИФРУВАТИ ВСЮ ФІРМУ? Чи штраф заплатити (і не подавши звіту через не виколримтання Медка, і поклавши всі дані і фізично не відправити)? Чи все-таки занести ПАПЕРОВИЙ ЗВІТ ОДИН РАЗ/відправити Сонатою/так званим "особистим кабінетом" і обійтися без того? І хто тепер ідіот??? Чи бухгалтер скаже "дякую", якщо вилетить вся фірма, понесе збитки, і всі, включно з ним, наприклад, без премії посидять місяць-два? І так, де я написав про паперові звіти як ЄДИНИЙ вихід з ситуації, а?

А на рахунок "бухгалтера і податківці проклянуть, які будуть паперові звіти в чергах здавати" - так там люди ж написали, що звернень в кіберполіцію було 1,5 тис. по всій державі, ага... Які черги? Звісно, багато хто зрадіє - "ото бабла штрафами в бюджет прийде"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...