mvr72 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 12:11 #1 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 12:11 Доброго дня, Є приватизована ділянка в садівничому товаристві на дачному масиві. Хочу припинити членство щоб не платити внески, так як ділянкою не користуюся, але в товаристві мені повідомили що цього зробити неможу, бо у статуті товариства вказано: "кожен громадянин, що має земельну ділянку в межах садівничого товариства незалежно від форми власності на земельну ділянку та шляхів її придбання, являється членом товариства." Якщо платити внески не буду, то їх стягнуть в судовому порядку. В товаристві кажуть, що спочатку потрібно розприватизувати ділянку, а тоді вже писати заяву на припинення членства. Як припинити членство в товаристві, не розприватизовуючи ділянку?
vaz75 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 13:06 #2 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 13:06 54 минуты назад, mvr72 сказал: Як припинити членство в товаристві, не розприватизовуючи ділянку? Продати\подарувати ділянку іншому, хто буде платити.
Vadimm Опубліковано 23 Січня, 2017 в 15:05 #3 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 15:05 Суд, можливо це є порушенням антимонопольного законодавства. Але якщо наприклад у садівничому товаристві присутні постійні видатки на обслуговування електромережі, освітлення під'їздів до вашої ділянки, водопостачання, вивозу сміття, підтримки стану дорожнього покриття, то ніхто, в тому числі в судовому порядку, не буде встановлювати, чи споживаєте ви фактично ці послуги, чи користуєтесь тою дорогою, чи сміття якесь після вас треба вивозити... Це як в місті, мешканці багатоквартирних будинків змушені оплачувати прибирання прибудинкової території, вивіз сміття, освітлення під'їзду, не залежно від того чи живуть фактично чи ні.
Vikvik Mawr Опубліковано 23 Січня, 2017 в 16:00 #4 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 16:00 як варіант змінити цільове призначення але зараз це складно, якщо не користуєтеся і вона вам не потрібна віддайте комусь, (мені не завадить, скажіть який номер і домовимося), інакше внески нараховуватимуть все одно
vaz75 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 16:04 #5 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 16:04 3 минуты назад, Vikvik Mawr сказал: як варіант змінити цільове призначення але зараз це складно, якщо не користуєтеся і вона вам не потрібна віддайте комусь, (мені не завадить, скажіть який номер і домовимося), інакше внески нараховуватимуть все одно 3 часа назад, mvr72 сказал: приватизована ділянка
flashmax Опубліковано 23 Січня, 2017 в 16:52 #6 Опубліковано 23 Січня, 2017 в 16:52 ..... або здайте в оренду а про яку суму внесків, річ йде ?
Vikvik Mawr Опубліковано 24 Січня, 2017 в 07:38 #7 Опубліковано 24 Січня, 2017 в 07:38 14 годин тому, flashmax сказано: про яку суму внесків, річ йде ? гривень 200-300 в рік те що ділянка приватизована не позбавляє Вас права змінити її цільове призначення ...
mvr72 Опубліковано 24 Січня, 2017 в 11:36 Автор #8 Опубліковано 24 Січня, 2017 в 11:36 Дві ділянки, за рік майже 300грн. Отже просто написавши заяву припинити членство все-таки не можна? А якщо я не користуюся ніякими послугами -світло тільки проводять, фактично його ще немає, вода на ряду і я нею не користуюсь - чому я маю платити за те чим не користуюсь? Якщо я не хочу бути членом товариства, але змушений, бо маю приватну ділянку в межах території товариства - невже тільки через розприватизацію, або зміну цільового призначення?
flashmax Опубліковано 24 Січня, 2017 в 14:53 #9 Опубліковано 24 Січня, 2017 в 14:53 3 годин тому, mvr72 сказано: Дві ділянки, за рік майже 300грн. Отже просто написавши заяву припинити членство все-таки не можна? А якщо я не користуюся ніякими послугами -світло тільки проводять, фактично його ще немає, вода на ряду і я нею не користуюсь - чому я маю платити за те чим не користуюсь? Якщо я не хочу бути членом товариства, але змушений, бо маю приватну ділянку в межах території товариства - невже тільки через розприватизацію, або зміну цільового призначення? а нереально поговорити з головою товариства, и хай хоча б, зробить вам скидку?
Yarchik Опубліковано 24 Січня, 2017 в 20:39 #10 Опубліковано 24 Січня, 2017 в 20:39 Для початку варто познайомитися зі статутом товариства (член товариства має право) і пофоткати його. Чи дійсно там таке є і який в статуті порядок виходу.
justice777 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 08:57 #11 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 08:57 В будь-якому СТ є майно товариства - дороги загального користування, світло, вода ... Вартість користування цими благами для членів товариства входить, як правило, у вартість членських внесків. Якщо вийдете з товариства - повинні укласти окремий договір на користування вищезазначеним. І я дуже сумніваюсь, що він буде безоплатним
mvr72 Опубліковано 18 Лютого, 2017 в 13:55 Автор #12 Опубліковано 18 Лютого, 2017 в 13:55 Якщо користуватись водою та світлом, згідний, маю укласти договір і платити за це. А на рахунок дороги - ми ж не платимо за користування дорогами в місті.
Pr0ektant Опубліковано 19 Лютого, 2017 в 17:45 #13 Опубліковано 19 Лютого, 2017 в 17:45 Я також почав задумуватись про вихід з товариства. Цьогоріч на зібранні членів садівничого товариства вирішили що кожен має по 100грн заплатити за сотку в рік. 600грн лише за земельну ділянку. В товаристві більше 1700 ділянок - це більше мільйона грн. в рік получається!!!. Попросив ознайомити звідки взялася саме така цифра і вказати коротенький звіт - куди йдуть/підуть гроші але нічого внятного не відповіли. Єдине - це ЗП бухгалтеру, електрику, сантехніку і водопостачання з башні.. Типу електропостачання насосів і латання труб. І мені трохи смішно, оскільки на моїй ділянці три роки назад тріснула труба і затопило весь город. Певно, кілька днів текло і реально вся ділянка стала, як ставок... від забора до забора. А відремонтували потім "надійно" - обмотали місце прориву гумовою камерою і поверх проволкою... так і досі тримається. Якби не сусіди, вже давно б ту трубу відрізав, маючи свою скважину. От я також нерозумію за що я плачу, і чому повинен платити!? Куда йдуть гроші - х.з... ні ремонту доріг, ні прибирання їх взимку, ні вивозу сміття, ні освітлення вулиць... Електрика і сантехніка в очі ніразу не бачив. Субсидію чи пільги на електропостачання оформити не можна... або роблять, що не можна. Виставили тариф в 150% від загальнодержавного, типу 50% - це за обслуговування мереж. Від трансформатора до будинку - це лінія, що належить товариству, відповідно юридичній особі, тому члени товариства всі рівні і однаково платять, навіть якщо державою комусь гарантовані пільги. І платять стільки, скільки скажуть. На даний момент 2,02грн за 1 кВт., до нового року було 1,79грн. А електропостачання ппц... бувало два дні електрики небуло. Ну і скачки... буває 120В, буває 270В. Як тільки повідомив, що хочу вийти з товариства, так відразу почалось - "неможна просто так вийти, куча гєморою в вас буде. не буде світла, води, не матимете права користуватися дорогами, не продасте ділянку... і т.д.". Відразу сказали, що якщо вийду, то договора на електропостачання заключати не будуть. Вже з сусідами почали продумувати як заключити договір з обленерго напряму. Навіть дійшло діло до тех. умов на підключення. Але як тільки в кооперативі взнали - що хочемо тянути лінію, то відразу заборонили використовувати спочатку стовби (бо то типу власність товариства і їм впадло...), а коли побачили що готові свої стовби поставити або протянути під землею( нам не далеко, метрів 700) то і землю використовувати заборонили... грьобані монополісти. х.з. як з ними далі боротися!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.