Перейти до змісту

Українську мову пропонується зробити обов'язковою

san4ez1

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 хвилин тому, romanc сказано:

Так Волинь в чотири рази менш по населенню. У самому Донецьку більше жило.

В 3 рази.

Ок, не Волинь. Львівську візьми. Та взагалі умудрилася віддавати те, що дала держава! Прикинь!

• Відповідей 283
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А я казав в сусідній темі пану @romanc .

Живеш в країні зобв'язаний знати державну мову .А розмовляй хоч на урду.

Приклади Німеччини, Англії чи Польщі. Як мінімум рівень B1.

рівні володіння мовою.

Опубліковано
12 минуты назад, Zheny@ сказал:

В 3 рази.

Ок, не Волинь. Львівську візьми. Та взагалі умудрилася віддавати те, що дала держава! Прикинь!

то щільність, а мова йде за кількість.

Опубліковано
15 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Я почав з себе давно. Дуже.

Вінда у мене українська, починаючи від 7-ки.

Фільмам надаю перевагу з українським дубляжем. Вкрай рідко російський. Серіали хіба що,і то по причині описаній нижче.

Тореенти наші українські, Толока, та HDClub, (так київські хлопці) , але от тільки росіяни на підтримку трекера і озвучки, витрачають дох*уя бабла, на відміну від наших.

Овери є українські. Також попри засилля російськомовних юзерів намагаюся спілкуватися українською.

Музика зазвичай така, яку я не розумію :) тобто англомовна. Багато слухаю наших, українською . та той же ОЕ. від якого моцкалі кип'ятком сцють уже давно.

А ти з себе почав?

Не почав.Я вирішую проблеми по їх пріорітетності для мене.Та і вибір серед українськомовного невеликий.

Опубліковано
Щойно, iiron сказано:

Та і вибір серед українськомовного невеликий.

хто шукає - той знаходить.

А хтось шукає причини.

Опубліковано
3 минуты назад, Zheny@ сказал:

А я казав в сусідній темі пану @romanc .

Живеш в країні зобв'язаний знати державну мову .А розмовляй хоч на урду.

Приклади Німеччини, Англії чи Польщі. Як мінімум рівень B1.

рівні володіння мовою.

Також я ні де не писав, що громадянин не повинен знати державну мову.

PS Я зовсім незрозуміло пишу украЇнською? 

Опубліковано
5 минут назад, iiron сказал:

Не почав.Я вирішую проблеми по їх пріорітетності для мене.Та і вибір серед українськомовного невеликий.

Мало в тебе патріотизму)))

Опубліковано
1 минуту назад, romanc сказал:

PS Я зовсім незрозуміло пишу украЇнською? 

Зрозуміло. Але дивись яка фігня. Тебе трошки почмирили щодо поваги до інших і культури спілкування українською тут на борді і, о диво, ти пречудово спілкуєшся з нами солов'їною. Отак має бути зі всією Україною.

Опубліковано
4 хвилин тому, romanc сказано:

Ти писав про "двоязычие". І що воно має "сплотить".  А я відписав тобі також іноземною - ніхуя. Ніякої двомовності. Виключно державна.

Опубліковано
23 минуты назад, Zheny@ сказал:

В 3 рази.

А є статистика уплати подохідного податку? А то що більше, то не народне, а олігархічне.

Опубліковано
1 хвилина тому, romanc сказано:

А є статистика уплати подохідного податку?

Тебе ,сподіваюся, в Гуглі не забанили. Запитай.

2 хвилин тому, romanc сказано:

А то що більше, то не народне, а олігархічне.

На заході олігархів було менше. На сході більше.

Опубліковано
6 минут назад, vaz75 сказал:

Тебе трошки почмирили щодо поваги до інших і культури спілкування українською тут на борді і, о диво, ти пречудово спілкуєшся з нами солов'їною.

Звиняйте, я нікого з вас не обзивав , а висказав свое ставлення до нахабства до мене, імхо, але мені шиють "ярлика". І домовився спілкуватися украЇнською виключно на тему мови.

Опубліковано
Только что, romanc сказал:

Звиняйте, я нікого з вас не обзивав , а висказав свое ставлення до нахабства до мене, імхо, але мені шиють "ярлика". І домовився спілкуватися украЇнською виключно на тему мови.

я перепрошую, я те ж не обзивав.

Опубліковано
6 минут назад, Zheny@ сказал:

Тебе ,сподіваюся, в Гуглі не забанили. Запитай.

На заході олігархів було менше. На сході більше.

згоден, а так як олігархи ділять гроші без народу, то порівнювати немае сенсу.

Опубліковано
4 минуты назад, Cherman сказал:

Одна з найбільших проблем україномовних продуктів - це відсутність нормальних перекладачів. Вбого перекладена більшість літератури, починаючи з Гарі Потера, і, закінчуючи, Біблією. Така сама проблема і з відеопродукцією.

тому що нормальні коштують нормальних коштів, "а у нас дєнєг нєт".

Вчора клоцнув на Новий канал, там якийсь американський фільм з російською озвучкою (!), чим останій не грішив, з українськими сабами. І подивившись трошки його я помітив, що російська озвучка зроблена голосами, які озвучують більшість переведеного на ураїнську контенту. Отака фігня, малята.

Опубліковано
42 хвилин тому, romanc сказано:

Мало в тебе патріотизму)))

В 90-х його було дуже багато.Зі школи хотіли виганяти.На галстуку в мене був маленький жовтоблакитний саморобний прапор(в ссср в продаж не поступали) + антирадянська риторика.В ті часи одиниці знали, що це за прапор.У мене товариш жив у Львові, часто на канікули їздив до ньго.Там набрався.Але з кожним роком незалежності патріотизм десь зникав до теперішнього рівня.

Опубліковано
9 минут назад, Cherman сказал:

Це також вагома причина. Але, в нас взагалі проблема з вченими-мовниками. Дуже багато псевдовчених хочуть зробити з мови посміховисько. Згадати хоча б, як в певний час хотіли прибрати букву "ф". Або, як в лексикон пропихують усілякі галицизми та інші діалекти. 

У мене проблема з "Ґ " , в школі такой еще не було, да и звучать вони с "г" для мене однаково.  Скоріш мое "г" таке, як  "Ґ "

Опубліковано
1 година тому, Cherman сказано:

Вбого перекладена більшість літератури, починаючи з Гарі Потера

ніколи б не подумав, і в чому ж убогість перекладу?

Опубліковано
9 годин тому, Cherman сказано:

Одна з найбільших проблем україномовних продуктів - це відсутність нормальних перекладачів. Вбого перекладена більшість літератури, починаючи з Гарі Потера, і, закінчуючи, Біблією. Така сама проблема і з відеопродукцією.

Гарі Потер українською визнаний кращим за руцкомовний.

І чим тебе не влаштовує Біблія в перекладі Огієнка?

Опубліковано
25 хвилин тому, Volyniaka сказано:

Гарі Потер українською визнаний кращим за руцкомовний.

І чим тебе не влаштовує Біблія в перекладі Огієнка?

на жаль це винятки :(

Опубліковано
9 часов назад, iiron сказал:

В 90-х його було дуже багато.Зі школи хотіли виганяти.На галстуку в мене був маленький жовтоблакитний саморобний прапор(в ссср в продаж не поступали) + антирадянська риторика.В ті часи одиниці знали, що це за прапор.У мене товариш жив у Львові, часто на канікули їздив до ньго.Там набрався.Але з кожним роком незалежності патріотизм десь зникав до теперішнього рівня.

Патріотизм це не прапорець десь, а стан душі, який не зникає, а або підсилюється, або послаблюється.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...