Перейти до змісту

Стидоба України (самокритика)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, volks сказано:

От я поки хз як ставитись до цих солдат. До країни (совка) питань немає - агресор однозначно. Солдати були на 100% в системі, вони виросли у ній, жили, іншого не бачили і не чули. Їх кинули як витратний матеріал - бо так захтіла партія. Чи герої вони - ні, захисники - ні. Гвинтики яких використав комунізм - так, мають травми після війни - так. Чи варто допомагати - так, чи варті якихись почестей - ні. 

Такий спадок від того, що свого часу здались.

• +1 2
  • -1 1
Опубліковано
11 хвилин тому, sergkots сказано:

От я поки хз як ставитись до цих солдат.

деякі з цих солдат ще й досі воюють і захищають Україну...

Опубліковано
15 хвилин тому, Basil сказано:

деякі з цих солдат ще й досі воюють і захищають Україну...

Знаю, багато й на початку війни не залишились осторонь. Тому й не знаю, всіх під одну гребінку не правильно - воїни (ті що стали на захист України) окремо, солдати, що воювали на чужині (а це не лише афган) теж окремо. Не все воно так просто та прямолінійно.

Опубліковано
3 годин тому, volks сказано:

Зі всією повагою, вони воювали проти України? Чи мало з тих хлопців, які пройшли Афган, з першого дня, коли почалась війна на Сході, пішли захищати Україну?Це їх частина життя.. Так, вона така, яка є, і війна була дурна, і жертви даремні, але то ЇХ війна.... Мій покійний батько теж пройшов війну, ту, Велику вітчизняну, і перед смертю отримав нагороду вже в часи України незалежної... Теж військовий країни агресора? Чесно кажучи, не зрозумів Ваш меседж...

• +1 4
Опубліковано
5 часов назад, bublik007 сказал:

Чесно кажучи, не зрозумів Ваш меседж...

Та що ж не зрозумілого. "День вшанування учасників бойових дій на території інших держав". То виходить, що в цей день треба і кацапів, які воюють на Донбасі вшановувати?

• +1 1
  • -1 2
Опубліковано
2 годин тому, volks сказано:

Та що ж не зрозумілого. "День вшанування учасників бойових дій на території інших держав". То виходить, що в цей день треба і кацапів, які воюють на Донбасі вшановувати?

Навіщо ж вже так ускладнювати?))))

Опубліковано (змінено)
2 годин тому, volks сказано:

То виходить, що в цей день треба і кацапів, які воюють на Донбасі вшановувати?

А що ти скажеш на рахунок наших військових, які виконують миротворчу місію в Конго.  А там десь скоро і в Ірак збираються.. До речі, в Іраку вже були раніше, а тепер і далі служать в ЗСУ...

А українці, що брали участь у російсько-грузинській війні 2008 році. А щодо грузинів, чеченців і не тільки, що допомагають нам зараз захищати Україну від ху&ла?

Змінено користувачем Basil
  • +1 2
Опубліковано
11 годин тому, sergkots сказано:

Чи герої вони - ні, захисники - ні. Гвинтики яких використав комунізм - так, мають травми після війни - так. Чи варто допомагати - так, чи варті якихись почестей - ні.

Ну не зневажати ж їх за це?

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Basil сказано:

Ну не зневажати ж їх за це?

Звісно, що ні. День пам’яті про ті події має бути. Але чи має бути саме вшанування та героїзація?

• -1 1
Опубліковано
39 хвилин тому, sergkots сказано:

День пам’яті про ті події має бути. Але чи має бути саме вшанування та героїзація?

А тепер представ, що через енну кількість років так само будуть говорити про воїнів, які захищають Україну в російсько-українській війні 2014-... року...

• +1 4
Опубліковано
11 минут назад, Basil сказал:

А тепер представ, що через енну кількість років так само будуть говорити про воїнів, які захищають Україну в російсько-українській війні 2014-... року...

Ніби з язика зняв, підтримую 100%.

Опубліковано
18 минут назад, Basil сказал:

Деякі вже подібне трендять. А що далі? Так що це діло як не крути, неблагодарне..

Опубліковано (змінено)
6 хвилин тому, weldermaster сказано:

А що далі? Так що це діло як не крути, неблагодарне..

тобто? захищати свою землю і країну від агресора "діло як не крути, неблагодарне"?

Змінено користувачем Basil
Опубліковано
3 часа назад, bublik007 сказал:

Навіщо ж вже так ускладнювати?)))

Ніхто нічого не ускладнює. Просто треба називати все своїми іменами.

2 часа назад, Basil сказал:

А українці, що брали участь у російсько-грузинській війні 2008 році. А щодо грузинів, чеченців і не тільки, що допомагають нам зараз захищати Україну від ху&ла?

Моє відношення до них точно таке саме як і до тих, хто воює на боці ху&ла.

32 минуты назад, Basil сказал:

тепер представ, що через енну кількість років так само будуть говорити про воїнів, які захищають Україну в російсько-українській війні 2014-... року...

А то нічого, що воїни афганці влізли в чужу країну так як кацапы, а не зсу.

• -1 4
Опубліковано
1 година тому, sergkots сказано:

Але чи має бути саме вшанування

Хоча б для цього..

«Я дякую батькам загиблих воїнів, які сьогодні з нами. На превеликий жаль, горе передчасно їх зістарило, тому багато уже не з нами. Я дякую нашим дружинам та дітям за ту любов і турботу, яку вони віддають нам. Уже 31 рік Афганістан без «шураві» – радянських хлопців. А для тих, хто був в перших ешелонах, минув 41 рік. Афганська війна навіки в нашому житті і житті наших побратимів», – наголосив головний афганець Волині. (с)

• +1 3
Опубліковано
2 хвилин тому, volks сказано:

А то нічого, що тоді була інша держава, і вони давали військову присягу?))))

• +1 5
Опубліковано
14 минут назад, bublik007 сказал:

А то нічого, що тоді була інша держава, і вони давали військову присягу?))))

Пфф. Кацапи, які Крим віджимали, також давали присягу. Як і частина тих, хто на Донбасі воює.

19 минут назад, bublik007 сказал:
1 час назад, sergkots сказал:

Але чи має бути саме вшанування

Хоча б для цього..

Пропоную вшанувати кацапів, які загинули на Доебасі. В них же також залишились батьки. 

• -1 3
Опубліковано
2 хвилин тому, volks сказано:

Пфф. Кацапи, які Крим віджимали, також давали присягу. Як і частина тих, хто на Донбасі воює.

Пропоную вшанувати кацапів, які загинули на Доебасі. В них же також залишились батьки. 

політика міняеться,історію переписують.

нездивуюся якшо іх колись якась влада зробить героями.

Опубліковано
14 хвилин тому, volks сказано:

Не плутайте праведне з грішним))))

• +1 1
Опубліковано
11 минут назад, bublik007 сказал:

Не плутайте праведне з грішним))))

Я й не плутаю. Просто треба називати речі своїми іменами. І як би це боляче не звучало. Афганці - це бійці армії держави-агресора.

Опубліковано
3 хвилин тому, volks сказано:

Я й не плутаю. Просто треба називати речі своїми іменами. І як би це боляче не звучало. Афганці - це бійці армії держави-агресора.

Тож Україна була в складі тої держави.... Знаєте, не в образу Вам, але хотів би я побачити , як Ви в очі тим хлопцям таке сказали.....

• +1 6
Опубліковано
2 часа назад, sergkots сказал:

Звісно, що ні. День пам’яті про ті події має бути. Але чи має бути саме вшанування та героїзація?

Соромлюсь запитати, а ти сам хоч служив?

Опубліковано
28 минут назад, bublik007 сказал:

Тож Україна була в складі тої держави.... Знаєте, не в образу Вам, але хотів би я побачити , як Ви в очі тим хлопцям таке сказали.....

Від того, що в мене є інстинкт самозбереження, суть подвіцних стандартів не змінюється.

Опубліковано
1 година тому, ForZa сказано:

Соромлюсь запитати, а ти сам хоч служив?

А чого ж соромишся то? Не служив за станом здоров'я.

А сам то де служив?

Опубліковано
3 годин тому, volks сказано:

Підозрював, але зараз переконаний, Ти упоротий.

Афган - окрема тема, і окрема сторінка історії воєн взагалі.

"Інтернаціональний борг", то було вбивство солдат. З Волині загинуло ціла купа хлопців у 80-х.

І повір мені, хлопче, НІХТО з низ, НІХТО не хотів  туди йти, і там воювати і, тим паче, вмирати. Ніхто нікого не питав - наказ - вперед.

Отак це працювало.....

Спойлер

• Дякую! 2
  • +1 5

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...