Перейти до змісту

У Луцьку працівники торгових центрів хочуть відпочивати у суботу і неділю

ForZa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Якщо подивитись кому з цього вигода... (свічки ж тра продавати а народ на базарі)  то все стає зрозуміло.
Іі не здивуюсь що і самі базарники про те що вони хочуть вихідний не в курсі навіть ))).

• Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

дивне прохання тим, що типу працівники базару просять щось міськраду...

Якщо, припустім, на якійсь фірмі працівники схочуть змінити графік роботи, то вони по логіці повинні звернутися до своєї дирекціїї/адміністрації з відповідним проханням і вже там щось разом обговорювати і домовлятися про варіанти

При чому тут міська рада?

Опубліковано
18 минут назад, Oli сказал:

@R01and  взагалі тема про працівників торгових центрів.  

я сам працюю на вихідних теж, і не тільки субота неділя

Я до того що не лише працівникі торгівельних центрів працюють по вихідним, і нічим вони не кращі за інших щоб претендувати на кращі умови в "сфері обслуговування".

Опубліковано

@R01and  як на мене,  то взагалі ті торгові центри непотріб, ну хіба що є розваги, все.

а бутіки там нафіг непотрібні

Опубліковано

Хотя, будучи в Европе, были в шоке, что в субботу- воскресенье не работает большинство магазинов, а в маленьких городках жизнь замирает после 8 вечера.было такое, что Не могли купить хлеба, объездили весь городок, все закрыто кроме кафешек, даже супермаркет. В принципе то- же самое в Праге. В выходные все мелкие магазины закрыты, а если отъехать от центра, то и на улицах нет ни машин ни людей, работают только вьетнамские продуктовые магазины , продуктовые супермаркеты и торговые центры. А в праздеичные дни вообще только вьетнамцы. Дикость... Мы то привыкли покупать в любой день недели и до позднего вечера.

Опубліковано
1 minute ago, romanc said:

В принципе то- же самое в Праге.

Всякі-там Чорні Мости працюють у вихідні аж бігом. Так шо з торговими центрами - мімо.

Опубліковано
39 минут назад, Archon-ua сказал:

Іі не здивуюсь що і самі базарники про те що вони хочуть вихідний не в курсі навіть ))).

тема взагалі з серії *пчьоли протів мьода*

Опубліковано
9 минут назад, MANJAK11 сказал:

тема взагалі з серії *пчьоли протів мьода*

Такої ж думки. В які дні на ринку найкраща торгівля?

Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

В які дні на ринку найкраща торгівля?

коли люди з села повалять,  а в суботу і неділю й дітей можна взяти

Опубліковано

згадав, що десь я це вже бачив...

рік назад було:

5a89a643.png

до когось знову прийшла депресія, чи дійсно план по свічках не виконується?...

Опубліковано
1 година тому, romanc сказано:

Хотя, будучи в Европе, были в шоке, что в субботу- воскресенье не работает большинство магазинов, а в маленьких городках жизнь замирает после 8 вечера.было такое, что Не могли купить хлеба, объездили весь городок, все закрыто кроме кафешек, даже супермаркет. В принципе то- же самое в Праге. В выходные все мелкие магазины закрыты, а если отъехать от центра, то и на улицах нет ни машин ни людей, работают только вьетнамские продуктовые магазины , продуктовые супермаркеты и торговые центры. А в праздеичные дни вообще только вьетнамцы. Дикость... Мы то привыкли покупать в любой день недели и до позднего вечера.

ну ми ще не в європі :)  якби у нас в суботу/неділю роботодавець платив подвійний оклад, то може і в нас почали б рахувати. Тобі італієць ніколи в житті не вийде на роботу у вихідний за зазвичайну оплату. Французи взагалі приймають закони аби 35 годин/тиждень був мінімум, бо і цих годин не хочуть відпрацьовувати. У нас 45 годин, по суті на день більше, те що половина цих годин геть не продуктивна (особливо в будні до обіду в тих центрах), то питання вже інше, але роботодавцю вигідно тримати на місцях навіть і в цей час, бо оплата праці мізерна

Тому більш логічно вимагати більшу оплату у вихідні, коли виручка максимальна. А ті хто по змінах працюють, то я не знаю які в них можуть бути претензії по робочих днях. У тих у кого % від продажу, то хай подумають трохи головою

Опубліковано
1 час назад, romanc сказал:

выходные

Не вводьте людей в оману! Мова йде про неділю, а у суботу всі працюють але можуть до 15 -17.00 і це практикують у більшості європейських країн! Але ми ще не Європа... ну тільки географічно... :(

Опубліковано
4 годин тому, ForZa сказано:

а ми їх заставляєм працювати?! Та будь-ласка! Хоч взагалі не працюйте! :) Тільки мені здається, що це ВОНИ САМІ зацікавлені працювати ТОДІ, коли покупець вільний до них приходити :) 

А взагалі - один бєздєльнік писанув (я про першу петицію), інші "сєнсационщікі" підхопили (я про журналюг)

Перша петиція: Зробити неділю вихідним днем для всіх працівників ринків. На ринку теж працюють люди, які хочуть бути в сімї та відвідати храм.

Цитувати

Неодноразово чув про бажання від працівників ринку, щоб неділя була вихідним днем. " В нас також є сімї, ми хочемо, як і всі відпочити. Якщо правильно спланувати свій час все необхідне на ринках можна придбати і в суботу, або ж інші дні. Зрештою, ми хотіли б спокійно відвідати храм, щоб помолитися". Досвід сусідів європейців показує, що це можливо і реально. Вся громада міста тільки виграє, прийнявши таке рішення. Підтримайте. Допоможіть працівникам ринків Луцька отримати законний вихідний день. Поширте в соціальних мережах, особливо друзям, працівникам ринку... Треба 300 голосів!!!

Автор: Бутенко Микола Миколайович

на даний момент 217 підписів з 300 необхідних

І відразу з'явилась друга петиція: Не позбавляйте можливості!:) 

Цитувати

Не робити на ринках неділю вихідним днем. Не позбавляйте нас можливості заробити бодай якісь грошІ, щоб прогодувати наші сім'ї. Молитися ринки нікому не перешкоджають.

Автор: Матвіїв Юрій Ярославович

на даний момент 118 підписів з 300 необхідних

Цирк та й годі.

Опубліковано

я вже прям уявляю як міська рада виносить рішення типу "у всіх торгових центрах та базарах – субота та неділя є вихідними днями" :) круто

іпать невмєняємі люди ті петиції пишуть

це якась така форма знаходження однодумців для тих в кого немає друзів ? :)

нагадало петицію про "забрати дозвіл на будівництво церкви" з відповіддю виконкому "в них немає дозволу"

Перед тим як таку срань на міському рівні тулити, хоч би поцікавилися хто що регулює і на що впливає та на яких підставах воно відбувається

Опубліковано
2 годин тому, AID сказано:

згадав, що десь я це вже бачив...

рік назад було:

Показати прихований контент  

5a89a643.png

Hide  

до когось знову прийшла депресія, чи дійсно план по свічках не виконується?...

Ідійсно! Слово в слово! Лише АФФТОРИ різні :) 

Перший автор "геніальної рацухи" - рієлторкоординатор благодійної акції «Всенародний День батька 2010» від МГО «Міжнародний Центр Батьківства», 

другий - ...? не знаходжу... реінкарнація?

Опубліковано

Представьте, мерия издает приказ о запрете торговли в выходные дни, в город придется ввести войска, чтоб подавить бунт)))

Опубліковано

"Не хлібом єдиним буде жити людина"  Неділя - це святе, потрібно йти до церкви, а не шопінги влаштовувати!  

Опубліковано

і що? Вказівка Міськради змусить йти до церкви? ;)

Хто хоче йти до церкви, той ходить. І йому не потрібні вказівки, дозволи, петиції...

Опубліковано
9 минут назад, jack74 сказал:

і що? Вказівка Міськради змусить йти до церкви? ;)

Хто хоче йти до церкви, той ходить. І йому не потрібні вказівки, дозволи, петиції...

Ні, вказівка міськради дасть людям, що хочуть йти до церкви - можливість йти. 

9 минут назад, tirrol сказал:

Я от цього не розумію, йти в церкви на свята. Якщо ти живеш з богом та з його принципами у серці, тобі не потрібно на свята йти в церкви і молитися, бо віра в бога і церковно релігійні звичаї це різні речі. Як правило бояться бога тільки грішники і тому йдуть до церви, краще лишній раз обійняти своїх рідних, сказати що любиш їх, зробити щось приємне у ті свята, аніж іти до церкви і цілувати ікони і руки попам, бо Бог явно хотів не це бачити в людях.

Судячи з того, що ви пишете Бог з маленької букви, то роблю висновок, що  ви навіть поняття не маєте, що таке Церква і ні разу в очі не бачили Біблії, не те що її читали.  і не вам вчити, коли, кому йти до церкви і як і коли служити Богу.  Вибачте, можливо дуже різко, але справедливо!!! 

Опубліковано
30 хвилин тому, yvazhaemuy сказано:

Ні, вказівка міськради дасть людям, що хочуть йти до церкви - можливість йти. 

ТА ВИ ЩО?!!! :)

Є така приказка: хто хоче, знаходить можливість, а хто НЕ хоче - причини. Отут я бачу що хтось собі знайшов причину - базар, бачте-но, винен, бо тримає мене, не пускає в церкву!

Не потрібно брехати самому собі.

Ти продавець? - закрийся і йти молитись. Жаба давить, що сусіди-конкуренти твоїх покупців вигребуть? - то дави жабу, а не шукай "заборон".

Ти найнятий продавець? - поміняйся! Нема з ким? - звільнись! Ти знав умови роботи, коли влаштовувався! Не підходять умови - не потрібно було влаштовуватись, а не тепер "в чужому монастирі укази видавати".

Ти покупець-шопозалежний? не можеш втриматись не піти полазити по базару? - ЛІКУЙСЯ! Але чому інші мають з-за тебе відчувати незручності!

Короче, це все все-одно пуста розмова, бо петиція - ідіотська. Ніхто вказівками базаром керувати не зможе. Бо це не Совєцькій Союз з керованою економікою, це РИНОК! 

Опубліковано

Нічого з нізвідки не береться.Щоб заплатити продавцю більшу зарплату-потрібна більша виручка.

А вона нині ну ніяк не зросте. Маю на увазі тижневу.Якщо наприклад вівторок теж вихідний, або ще й середа-то в інші дні тижня виручка буде більша і компенсує втрачені вихідні.

Тобто за 4 дні торгівлі можна заробити точне те саме, що й за 6. Але матимеш ще два дні вихідних,які нікому не завадять.

На зорі Варшавського, коли там ще стояли лише столи і навіть Клітка не була огороджена-взагалі були три дня базарні четвер, субота і неділя.

І ніхто голий не ходив.

Опубліковано
2 минуты назад, Nokian сказал:

Але матимеш ще два дні вихідних,які нікому не завадять.

Базар працює до 14-15 години. Імхо вони і так не перетруждаються (уточнення: я про найманих продавців).

Опубліковано

імхо мета тут не в тому, щоб комусь там щось зробити добре, вихідні, церква, бла бла бла . Мета, так би мовити рожевий сон власників гіпермаркетів (чи бутіків там), щоб зробити вихідні на базарі, але не робити цього в гіпермаркетах, от тоді вони відтянутся по повній, косєво бабла й всьо такоє. Цілком можливий варіант, скажуть, спочатку зробим вихідні на базарі, а потім, колись і в гіпермаркетах *єслі захочєш* (с)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...