Перейти до змісту

космос все равно будет наш

Shkoder

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

15497-071241-e342834e84d0011d5282d2020b0e6aae.jpg

12 апреля весь мир отмечает День авиации и космонавтики. Это особенный день – день триумфа науки и всех тех, кто сегодня занимается космической отраслью.

12 апреля 1961 года гражданин СССР майор Ю.А. Гагарин на космическом корабле «Восток» впервые в мире совершил орбитальный облет Земли, открыв эпоху пилотируемых космических полетов.

Полет, длившийся всего 108 минут, стал мощным прорывом в освоении космоса. И сегодня мы видим поразительные успехи космической техники - вокруг Земли обращаются десятки тысяч спутников, космические аппараты сели на Луну и Венеру и привезли оттуда образцы грунта. На Марс и Венеру опускались автоматические зонды, несколько космических аппаратов покинули пределы Солнечной Системы и несут на себе послания Внеземным Цивилизациям.

:)

Опубліковано

Да, іменно СССР, так як хаяти країну, а при нагоді погордитись казати "ми" -- це неправильно. А взагалі це досягнення людства, не країни:)

Опубліковано

Вчора почув по нашому радіо запитання

"Що міг ще сказати Гагарін, замість слова "Поехали"?

Які ваші варіанти?

ЗИ. А чого не "полетели"?

Опубліковано

если бы не одна сволочь по фамилии Пеньковский, неизвестно, сколько времени полет в космос оставался бы исключительно лостоянием СССР.

а по поводу фразы Гагарина есть боян:

его слова были на самом деле "[censored] вашу мать, куда вы меня посадили, [censored]? эта [censored] ведь [censored] как [censored]!!! [censored], вы что, [censored], головой поехали!?"

но советская цензура решила оставить тольео последнее слово

:)

Опубліковано
хех. вы или СССР? :)
не треба забувати, що Корольов -- українець, народився в Житомирі. А без нього -- ну хто його знає коли б Гагарін сказав своє "Паєхалі!" :huh:
Опубліковано

ага. и Байконур на самом деле на военном аэродроме под Киверцами.

а средства на развитие и исследования - от Континиума :huh:

Опубліковано

До чого тут Байконур і гроші? Головне -- ідея.

Вертоліт виявляється американці перший зробили, а Сікорський, наприклад, також "тіпа американець"...

Опубліковано

первый вертолет сделал Леонардо да Винчи :huh:

а вертолет Сикорского - больше американское изделие все-таки

ИМХО

ибо финансирование - 90% в изобретении.

Опубліковано
первый вертолет сделал Леонардо да Винчи :)

а вертолет Сикорского - больше американское изделие все-таки

ИМХО

ибо финансирование - 90% в изобретении.

Леонардо да Вінчі зробив прототип, який реально не літав. А Сікорський зробив шість діючих моделей вертольотів ще до 1918 року, коли він виїхав в США. Точніше навіть до 1912 року. На той час він навчався в КПІ. І США він втілював свої розробки не за державні гроші, а на кошти власної фірми, яку він там заснував. І я впевнений, що якби не певні події в 1917му, то він міг би з таким самим успіхом робити це в Києві.
Опубліковано

в будь-якому випадку, я не кажу що СРСР не має відношення до розвитку космічної програми. Просто противно, що правонаступником цього всього стала Росія, хоча основний інтелектуальний вклад зробили українці, а фінансування було спільне.

Опубліковано

первый украинский космонавт - Леонид Каденюк

и летал он даже не на советском/российском/украинском аппарате.

а на Колумбии. мейд ин ЮэСЭй...

Вадим, противно, это когда поливать фекалиями СССР, Россию и всех называть москолями, а потом везде искать украинцев.

для Бурана тоже много было разработано в Киеве.

но это был советский проект, и про совместное финансирование вряд ли стоит говорить.

его источник просто невозможно определить.

Опубліковано
первый украинский космонавт - Леонид Каденюк

и летал он даже не на советском/российском/украинском аппарате.

а на Колумбии. мейд ин ЮэСЭй...

запустити в космос можна навіть мавпу, так що перший українець полетів в космос зовсім недавно і на шаттлі не тому, що раніше не було достойних укрїнців, а тому що така ідеологія була вигідна керівництву СРСР. А от розробити багатоступінчаті ракети і космічні кораблі мавпа, нажаль, не в змозі...
Опубліковано
Вадим, противно, это когда поливать фекалиями СССР, Россию и всех называть москолями, а потом везде искать украинцев.
ну бачиш, Шура -- в нас різні погляди на це все. На мою думку противно гнобити Україну, нищити її народ, називати її мову мужицькою, і разом з тим не бажати признатись самому собі, що багато з того що ти насправді вважаєш своїм зробили сини "недодержави". І я як українець гордий перш за все досягненнями не СРСР, а українців.
Опубліковано

ну якщо "все остальное" це ті блага які нам дав СРСР, то згідний -- я думаю що СРСР в нас забрав набагато більше, ніж дав. Та ж невелика переможена німеччина космонавтів нікуди не відправляла, зате живуть вони в тисячі раз краще ніж ми, і їздять на Мерседесах і БМВ, а не на Тавріях, бо там не було СРСР...

А погляди на українське в нас розходяться, починаючи вже з мови. Особисто я вважаю неповагою до України небажання розмовляти її державною мовою, будучи її громадянином. Мені абсолютно всерівно якою мовою ти розмовляєш вдома, в сім'ї, але принаймні з оточуючими українцями можна було б спілкуватись українською. Чому, наприклад, я можу в ICQ з тобою спілкуватись російською (для мене це не проблема ящо тобі так зручніше, бо чужу мені і моїй країні російську мову я знаю не набагато гірше, ніж рідну українську), а ти зі мною українською не можеш?

2 All:

вибачайте за офтопік, це останній пост з відходом від теми.

після всього цього я не перестаю поважати Шуру як людину і він не перестає бути моїм другом :)

Опубліковано

Святковий боянчег:

12 квітня 1961 р., глухе карпатське село.

- Куме, ти чув, москалі в космос полетіли.

-Що, УСІ ? :lopata::beer:

"

А в тему - аж невіриться, що при тодішньому розвитку техніки, коли електроніка вся "на лампах" - і літали, і розраховували траекторії щоб сісти, і конструювали без CAD-ів, рахуючи (страшно уявити) на логарифмічних лінійках :angry:

Торжество людського духу, одним словом :horse:.

Опубліковано

Harddriver, были в то время уже и транзисторы и прототипы микросхем. а профессионалы на кульмане чертили получше современных "кадовцев", поверь :smile3: единственное существенное преимущество современной техники только в том, что большинство процессов можно сымитировать на компьютерах, а не запускать раз за разом модели наблюдая как и почему они разбиваются. другими словами, несмотря на все торжество теоретической науки, практические испытания на то время оставались единственным способом получить нужные знания. про памятник Лайке ты в курсе, наверное?

Опубліковано

Мікросхема музикальної відкритки має більше потужності ніж компютери за допомогою яких запускали людей на місяць :smile3:

Так що дивлячись на це ще раз розумієш що розумна голова значно важливіша за любу техніку.

Опубліковано
Harddriver, были в то время уже и транзисторы и прототипы микросхем.

Були транзистори, згідний. 1948, Bell Labs, якраз через рік після Розуельського інциденту.

Тільки дуби-генерали надавали перевагу лампам. По типу "навіщо придумувати щось нове, якщо старе відмінно працює".

Сам не раз "незлим тихим словом" їх згадував в 1988 році, коли на власному горбу тягнув на свою радіостанцію сікрєтний ламповий скрамблер, (код "ламається" за 10 хв.) ще й з магнітофоном типу "Днєпр" всередині, 60 кіло однако  :smile3:  

Опубліковано

В мене на фірмі головний конструктор (дідок глибокого пенсійного віку) на кульмані креслить швидше, ніж всі інші на компах в автокаді або в соліді :smile3:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...