Перейти до змісту

Проблеми з HDD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім привіт. Потрібна порада. Десь місяць назад, почав шуміти (шкрябати, деренчати) вінчестер, але через деякий час, звук пропадав. Знову гудіти починав hdd тільки коли зберігав файл (при закриті програми). Потім, ще через деякий час, відкриватися файл що збережений на діску Д починав з 2 разу. При першому разі вибивало повідомлення "що файл не можна знайти" чи "файл не відповідає". Зараз вже 3-4 рази на протязі 2-3 тижнів, коли завантажується великий файл (графічні програми), підвісає комп, а потім появляється синій екран (пише erorr.... і далі англійською, не встигаю прочитати) система перезагружається і все ніби добре. Але після цієї перезагрузки комп дуже починає тормозити, і потрібно вже самому один чи два рази перезагружати систему. Я все схиляюся що потрібно вінт змінювати.

Додаю скрини з вікторії.

Питання чи ще довго в такому стані протяне вінт? 

001.png

002.png

003.png

004.png

Опубліковано
8 минут назад, alexvvv сказал:

@Brodyaga вінт бажано замінити та і робочий аналогічний буде коштувати 200 гнр.

Я планую. Тільки питання чи можу ще трохи попрацювати на цьому вінті? і чи краще брати SSD чи все таки HDD?

Опубліковано
2 часа назад, dj_design сказал:

повноцінно відчути хорошу роботу можна якщо мамка підтримує SATA3, SATA2 суттево зрізає швидкість самого вінта ...

Юзаю комп де SSD (дєшманскої серії) вісить на SATA2 і з практичного досвіду можу сказати що такий конфіг в порівнянні з HDD це просто самальот. Хоча повністю згідний - на SATA2 потенціал SSD не розкривається.

Опубліковано
39 хвилин тому, Litovets сказано:

SATA2 потенціал SSD не розкривається

Дурниці. На SATA1, як у ТС, ні нові HDD, ні тим більше SSD свій потенціал не розкриють точно. А от SATA2 цілком достатньо щоб розкрити відсотків 90 можливостей SSD. В повсякденній роботі на око різниці між SATA2 і SATA3 рядовий користувач SSD не побачить, лише у синтетичних тестах та при перекачуванні великих об'ємів данних з SSD на SSD різницю дійсно буде видно.

Установка SSD в систему с SATA 3 Гбит/с

Цитувати

Очевидно, что вы получите заметный прирост к отзывчивости системы, даже используя разъём SATA 3 Гбит/с. На практике интерфейс 3 Гбит/с не сдерживает производительность основных приложений. Интерфейс SATA III вступает в игру в синтетических тестах, достигающих технологических пределов, в задачах рабочих станций/серверов или в во время передачи больших объёмов данных с SSD на SSD.

ssd_upgrade_sata_3gbps_38.png

Опубліковано
24 минуты назад, Serpent сказал:

А от SATA2 цілком достатньо щоб розкрити відсотків 90 можливостей SSD. В повсякденній роботі на око різниці між SATA2 і SATA3 рядовий користувач SSD не побачить

Ну нібито про це я і писав вище) правда користуючись іншими словами:)

Ще раз наголошую, сам юзаю SSD на SATA2, можливості такого конфіга протестив і оцінив зповна.

Швидкодії дискової підсистеми вистачає заочі. Не один найсучасніший, одиночний, хом-едішин HDD і близько не наблизиться.

Опубліковано

SSD нормально на сата2  почувається, наприклад уявіть: тикнув пальцем на кнопку пуск копутера - 20...25с тобі робочий стіл, відкрив браузер з 30 відкритими закладками - за 3с вже можна листати будь будь яку, встановлюєш "важку" програму - пише "40хв до кінця" через 3хв пише "5хв до кінця", ще через хвилину 1хв до кінця. Супер!

Опубліковано

ще якщо десятку поставити то грузитиметься як реактивний літак, на мому звичайному HDD грузиться в порівнянні як ракета, уявляю собі якщо ще підкинути SSD то можна буде розвивати реацію і швидкість мислення і прийняття рішень :) 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...