Перейти до змісту

на Л.Українки позрізали липи

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У Луцьку – скандал через зрізання дерев на вулиці Лесі Українки

Показати прихований контент  

Дерева вирізують в рамках реконструкції вулиці Лесі Українки.

Люди, які мешкають на вулиці Лесі Українки, не задоволені масовим вирізанням дерев. Про це розповів громадський активіст Ігор Алексєєв 30 червня під час сесії Луцької міської ради.

Депутат Луцькради Олександр Кравченко розповів, що поки триває сесія, на вулиці Лесі Українки масово вирізають дерева.

"А де ви були три місяці тому, коли ми обговорювали проект реконструкції?" – спитав Луцький міський голова Микола Романюк.

Ігор Алексєєв сказав, що йому ніхто не дав чіткої відповіді на запитання, для чого вирізувати дерева.

"Я за реконструкцію, але категорично проти зрізання дерев", – сказав Ігор Алексєєв.

Микола Романюк дав розпорядження, що 1 липня о 18:00 на перехресті вулиць Кривий Вал та Лесі Українки відбудеться зустріч проектанта із мешканцями прилеглих будинків, який покаже їм проект реконструкції і пояснить, чому зрізують дерева.

(тут, на його, Ігора Алєксєєва, ФБ є викладені відео цікавого спілкування з заступником нашого поважного мера, Тарасом Яковлевим)

Hide  

Вздовж вулиці Лесі Українки зріжуть усі дерева. Лучани - проти (за посиланням багато фото)

Питання варварського вирубування дерев на центральній пішохідній вулиці міста підняли перед депутатами міськради.

Про це йшлося під час 10-ї сесії Луцької міської ради 30 червня.

Зокрема, під час розгляду питань порядку денного депутат Олександр Кравченко просив надати слово громадському активісту Ігорю Алєксєєву. Та зауважив, що став випадковим свідком подій на вулиці Лесі Українки, де з 12.00 сьогодні зрізають дерева. Депутат зауважив, що гілки падають майже на голови людей, а працівники підприємства, які виконують роботи, зневажливо ставляться до перехожих.

Ігор Алєксєєв розповів, що підтримує ідею реконструкції вулиці, але сьогодні, виходячи з будинку та сідаючи в авто, побачив, як падають дерева. На запитання до працівників про те, що вони роблять, ті відповіли «вирізаємо всі дерева на вулиці», начебто на основі рішення про реконструкцію. На місці події почали збиратися люди і ніхто не міг дати адекватну відповідь про те, що відбувається. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, прибувши на місце, пояснював, що згодом тут посадять нові гарні дерева. Втім, відповіді на те, яким чином реконструкція вулиці пов’язана з нищенням дерев, ніхто не дав. Усі посилалися лише на рішення міськради про реконструкцію вулиці. Натомість, як зауважує активіст, знищення дерев - це варварство.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що мешканці просто не ознайомились з проектом реконструкції. Він запевнив, що наприкінці робочого дня можна організувати зустріч з проектаном, який дасть детальні пояснення місцевим мешканцям. У підсумку, домовилися організувати таку зустріч завтра, 1 липня, о 18.00.

Hide  

Лучани обурені через зрізання дерев на центральній вулиці міста

20160702103809.jpg

Цього року планують реконструювати частину вулиці Лесі Українки у луцьку від Театрального майдану до перехрестя із вулицею Кривий Вал. Детальний перегляд проекту за посиланням

На пішохідній вулиці імені Лесі Українки, що у Луцьку, зрізали 8 лип. Це викликало обурення у мешканців міста. 1 липня вони влаштували міському голові Миколі Романюку справжні громадські слухання.

Лучани кажуть, що нічого не відали про такі наміри влади. Їх непокоїть, що в таку спекотну пору не буде навіть де сховатися в тіні, повідомляє «Громадське.Волинь».

За словами міського голови, дерева зрізали не просто так, а в рамках реалізації масштабного проекту з реконструкції пішохідної вулиці.

«Буде замінено стару зливну систему, каналізацію, бруківку і дерева замінять на нові. Планується зрізати 22 дерева, а висадити 32», – намагалися заспокоїти бунтівників і проектант і міський голова.

Але лучанам не потрібні канадські клени чи інші декоративні дерева, вони й далі продовжили відстоювати десятилітні луцькі липи. Обурювались і через вартість проекту, яка, за словами виконавців, сягатиме 9 мільйонів гривень.

Люди кажуть, що в місті є нагальніші проблеми. Під натиском громади міський голова прийняв рішення не зрізати решти дерев, принаймні до осені. Далі, каже, люди передумають.

Відео: Громадське.Волинь

Hide  

«Це дерево планують зрізати за рішенням міськради», – траурні стрічки на деревах у центрі Луцька

Аби привернути увагу лучан, активісти пов'язали траурні чорні стрічки на дерева, які, згідно з рішенням міської ради, планують зрізати. Окрім того, на місці уже свіжозрізаних дерев встановили символічні таблички, зокрема: "Дерево "Липа". Вік - 10-15 років. Знищено за рішенням Луцької міської ради".

Акцію ініціювали Громадська організація "Бойкот" спільно з Спілкою власників зброї Волині. Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив голова ГО "Бойкот" Михайло Бабенчук.

З його слів, наразі продовжується збір підписів проти вирубки дерев на вулиці Лесі Українки.

"Ігор Алєксєєв виступав під час вчорашньої сесії. Відбувається збір підписів. Сьогодні зустріч з мером на 18:00. Далі побачимо", - прокоментував Бабенчук.

Нагадаємо, питання варварського вирубування дерев на центральній пішохідній вулиці міста підняли перед депутатами міськради. Оскільки вчора лучани стали свідками того, як на центральній пішохідній вулиці міста почали різати дерева. На місці події почали збиратися люди і ніхто не міг дати адекватну відповідь про те, що відбувається. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, прибувши на місце, пояснював, що згодом тут посадять нові гарні дерева. Втім, відповіді на те, яким чином реконструкція вулиці пов’язана з нищенням дерев, ніхто не дав. Усі посилалися лише на рішення міськради про реконструкцію вулиці.

Так, вздовж центральної вулиці Лесі Українки планують зрізати усі дерева. Лучани - проти такої ініціативи.

13579982_988736794575903_194888930_o%20%13552719_988736784575904_740590070_nw.jp
Відео  
Відео  

Hide  
Hide  
Hide  

Дерева у центрі Луцька обіцяють більше не зрізати

У відповідь на обурення мешканців міста знесенням дерев на вулиці Лесі Українки міський голова Микола Романюк пообіцяв, що надалі дерев не різатимуть, а на місці знищених посадять нові.
Про це стало відомо під час зустрічі лучан з міським головою сьогодні, 1 липня.
Зустріч відбулася на розі вулиць Лесі Українки та Кривий Вал. Нагадаємо, що вчора обурення лучан викликало знесення дерев на головній пішохідній вулиці міста. Питання підняли у залі засідань міськради під час сесії, мер погодився зустрітися з громадою.
Знищення дерев мешканці вулиці називали ганьбою, а меру передали список підписів проти зрізання. Лучани наголошували, що місто потребує зелених насаджень, аби дихати, а нові дерева, які планують посадити на місці знесених, мовляв, навіть не даватимуть достатньо затінку для лучан. Ауру міста руйнують, вирізаючи липи, що могли б простояти ще десятиліття, - стверджував дехто з учасників зібрання.
Вже з перших хвилин зустрічі лучани демонстрували своє невдоволення рішенням про видалення дерев та емоційно відстоювали свою думку.

Проект реконструкції вулиці від Театрального майдану до перетину з вулицею Кривий Вал продемонстрували лучанам міський голова та директор департаменту ЖКГ Юрій Крась. З їхніх слів, у рамках проекту реконструкції вартістю понад 9 мільйонів гривень з міського бюджету (5,2 мільйона вартує реконструкція частини вулиці, решту – облаштування скверу) планують здійснити благоустрій та відновлення вулиці Лесі Українки. Так, йдеться про заміну зливової каналізації, яка знищена на усій вулиці, ремонт фасадів будинків, повну заміну бруківки, заміну дерев на «нові та хороші», замість тих, які вже виривають корінням бруківку. Цьогоріч заплановали роботи з реконструкції відрізка вулиці від Театрального майдану до Кривого Валу. Планують рядову посадку великомірних дерев віком до 10 років. Серед інших зелених насаджень передбачили клумбу та сквер з невеликим сучасним фонтаном, газонами та квітниками.

Присутній депутат міськради Олександр Кравченко зауважував, що чимало вулиць у Луцьку більш нагально потребують ремонту. Учасники зустрічі стверджували, що у місті є багато дворів, де неможливо пройти, тож заміна бруківки на вулиці Лесі Українки не на часі.

Пояснення міського голови про те, що проект реконструкції був півроку тому оприлюднений на веб-сайті міськради та у соцмережі Facebook, не влаштувало учасників зустрічі – лучани стверджували, що про їхню думку ніхто не запитував і громадських слухань не організовував.

Юрій Крась розповів, що загалом на відрізку вулиці Лесі Українки до перетину з Кривим Валом планували посадити 35 дерев, орієнтовна відстань між осями становитиме 5 метрів. Нові дерева матимуть висоту до трьох метрів та не повинні рости вище 3,5 метра. Точну вартість кожного нового дерева ніхто з присутніх посадовців назвати не зміг. Очільник департаменту ЖКГ повідомив, що ціна залежатиме від виду (глід, липа чи клен), а наразі дерева лише вибирають. Орієнтовна вартість становитиме від трьох до шести тисяч гривень.

Микола Романюк запевнив, що наразі знесення дерев припинять. На місці вісьмох зрізаних дерев восени посадять ті дерева, що були передбачені проектом, аби лучани, мовляв, побачили різницю. Він визнав, що у зв’язку з розробкою проекту реконструкції вулиці потрібно було організувати таку зустріч раніше і ознайомити лучан з проектом.

Hide  

Озеленення по-романюківськи?

Опубліковано

я щось не зрозумів кіпіша... ті каштани реально погнули бруківку. виглядають жахливо, як самі дерева, так і бордюри навколо. дощова каналізація давно забита і місцями взагалі відсутня.
З ыншоъ сторони то новий привыд роздерибанити грошей) дерева по 3-6 тисяч за штуку то ппц)

Опубліковано
14 хвилин тому, Dima4s сказано:

ті каштани реально погнули бруківку.

липи.

щодо каналізації, то потрібно вчасно замітати і все чистити, і дерева не винні втому, що їх (лівньовки) не чистять.

щодо бруківки, то я частково згоден. Але це знову ж таки, можна було б щось і лишити. А щось замінити.

Опубліковано

то не озеленення, а повна переробка вулиці!

Ви ж самі плакались про велосипедистів, стоки і некомфортність.... це гоніво. Я бачу народ, який проти через 10 років в джунглях Луцька, зато блін з деревами і мавпами.

Всі ж бачили проект,чи нє? ІМХО черговий піар тих хто проти. Тіпа я вот такий нів***** захисник природи, я проти різання дерев, А сам бидло бидлом - повз смітник бички кидає.... та шо там казати - смітить на вулицями свого ж міста всіма способами

Опубліковано

А чи на часі така реконструкція? 9 млн грн! Можливо варто їх на енергоефективність направити. Бо взимку гріємо вулицю, просимо субсидії а витрачаємо гроші на красу. Розум є?

Опубліковано

енергоефективність чого???? Повісити сонячні батареї на ліхтарі як в Нововолинську? Шоб їх путо розкрали\розфірбували?

Запропонуй свій проект, палиця вроді за це башляє. І ще... а де вас носило 3 місяці тому, коли ця вся краса затверджувалася? Висунути голову з нори раз в півроку і скиглити - дуже бісить,чесно.

Опубліковано
8 хвилин тому, vetalforever сказано:

енергоефективність чого???? Повісити сонячні батареї на ліхтарі як в Нововолинську? Шоб їх путо розкрали\розфірбували?

Запропонуй свій проект, палиця вроді за це башляє. І ще... а де вас носило 3 місяці тому, коли ця вся краса затверджувалася? Висунути голову з нори раз в півроку і скиглити - дуже бісить,чесно.

Енергоефективність

Сонячні батареї до енергоефективності не мають стосунку - це зміна традиційного джерела електричної енергії на відновлювальне. А от заміна ламп на світлодіодні це є енергоефективність. Ви багато бачили в держбудівлях енергоощадних джерел світла? Старі лампи розжарювання це прямі витрати/втрати наших грошей. Скільки ламп можна на 9 000 000 грн закупити? Без відкатів та за гуртовими цінами.

А бачили наші теплотраси взимку - їх утеплення є також енергоефективністю. Автоматика, що виключає непотрібне світло, розумно організовані світлофори та багато іншого.

Але певно, що на бруківці та деревах за 3 000 легше отримати відкат.

Опубліковано
2 годин тому, sergkots сказано:

А чи на часі така реконструкція? 9 млн грн! Можливо варто їх на енергоефективність направити. Бо взимку гріємо вулицю, просимо субсидії а витрачаємо гроші на красу. Розум є?

Все залежить від тих кого ми обирали в міську раду! Пиши свої фе і пропозиції великими букави, бо за відсутності пропозицій все робиться чи не робиться на їх розсуд. Звернення форма, або в довільній

Опубліковано
2 годин тому, vetalforever сказано:

то не озеленення, а повна переробка вулиці!

Ви ж самі плакались про велосипедистів, стоки і некомфортність.... це гоніво. Я бачу народ, який проти через 10 років в джунглях Луцька, зато блін з деревами і мавпами.

Всі ж бачили проект,чи нє? ІМХО черговий піар тих хто проти. Тіпа я вот такий нів***** захисник природи, я проти різання дерев, А сам бидло бидлом - повз смітник бички кидає.... та шо там казати - смітить на вулицями свого ж міста всіма способами

Не згідний!

Йти літом у спеку пр. Волі від Київсього Майдану до вул.Шопена куди комфотніше ніж від Шопена до ЦУМу!

Опубліковано
20 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Все залежить від тих кого ми обирали в міську раду! Пиши свої фе і пропозиції великими букави, бо за відсутності пропозицій все робиться чи не робиться на їх розсуд. Звернення форма, або в довільній

Так і є - все правильно. Мене почують ті кого ми "обрали"?

Опубліковано
6 хвилин тому, sergkots сказано:

Так і є - все правильно. Мене почують ті кого ми "обрали"?

Ну згідно закону іншого не дано! Або тоді роби майдан! :)

Якщо питання в міськраді підніме 2-3 депутати і обгруновано все викладе, то впевнений, що реакція буде відповідна, а відреагувати на звернення мають обов"язково, навіть так само в письмовій формі. 

Опубліковано

@vetalforever мінуси за "бєшенство". Всіх тих, хто проти, бидлом не потрібно обзивати А на рахунок "через 10 років джунглі і мавпи" - шо ти верзеш? Луцьк завжди був зеленим містом.

І про "за пів-року висунути голову і скиглити" - ТИ ЗНАВ, наприклад, що їх будуть зрізати? Я -ні. І, я впевнений, що дуже мало людей про це знали. А те, що там для видимості вивісили якись стендік з типу проектом - то це смішно!

4 годин тому, Dima4s сказано:

я щось не зрозумів кіпіша... ті каштани реально погнули бруківку. виглядають жахливо, як самі дерева, так і бордюри навколо. дощова каналізація давно забита і місцями взагалі відсутня.

ці????

21w.JPG

Не треба пропихати проекти, котрі зараз абсолютно не на часі! І ті липи абсолютно нікому не шкодили, крім "проекту". Хай міський пляж краще "спроектують", "пиляльщики" міськбюджету,  блін

БРУКІВКУ ПО БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО нехай перекладуть! В себе під носом!

Опубліковано
Цитувати

Луцьк завжди був зеленим містом.

Приїздила людина з Закарпаття - сказала, "добре у вас місто, тільки дерев мало", і я реально згадав що 15-20 років назад Луцьк був набагато зеленіший. Правда тоді він мені (як місто) набагато менше подобався.

Опубліковано

Добре, що у нас жек навіть траву не підстригає, а то довелося б виходити на мітинг, і реконструкції ніякої немає і не буде .... краса. Всі задоволені. Шиба і депутати не приїжджають ... Добре ...., поруч кіз пасуть, в парку кури гуляють, правда щороку фарбують дерева і бордюри. :)))) Тому протестуючих розумію, давно пора вже для Романюка розпалити багаття

Опубліковано
35 хвилин тому, jack74 сказано:

Не треба пропихати проекти, котрі зараз абсолютно не на часі! І ті липи абсолютно нікому не шкодили, крім "проекту". Хай міський пляж краще "спроектують", "пиляльщики" міськбюджету,  блін

БРУКІВКУ ПО БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО нехай перекладуть! В себе під носом!

я писав саме за каштани.
Для чого спиляли гарні липи -хз.

все інше сказане підтримую.

Опубліковано

@jack74 ну, за бєшєнство я згідний.

Далі я не казав про всіх, для чого утрірувати? ХТОСЬ на цьому робить піар, я більш ніж впевнений. Особисто я  підтримую цю реконструкцію. Десяток звичайнісіньких дерев потім пересадять і  все.

Проект: Проект був поширений соцмережами ше бог знає коли. І якщо цікавитися своїм містом, то треба часом і по держ сайтах полазити, вони люблять такі штуки писати жирними заголовками, щоб начальство бачило.

Опубліковано

в тому то і справа, якщо не подобається проект, треба було протестувати проти проекту, а не проти зрізання дерев, ну і не в останній день! І я не вірю, що наші політики, які грудьми закривають дерева, не бачили план реконструкції. Так і живемо... :(

Опубліковано

Проект дійсно кілька місяців тому маячив в соцмережах. Але проект "сирий",акцент в реконструкції зроблено на бруківку(теоретично на бруківці гарні гроші відмити можна).Проект варто було б винести на борд на початку вулиці,як було зроблено із зоопарком.Всі відвідувачі парку знали,що Чорнуха риє в парку не котловани під свої курники,а робить реконструкцію зоопарку за гроші Унії,на борді чітко розмальовано шо і як буде.І ні в кого не виникало питань.

Стосовно дерев,то нормальна практика.Якщо ми хочемо позиціонувати вулицю Л.Українки для туристів,як частину старого міста з унікальною архітектурою,то турист хоче ту архітектуру бачити,фоткати і т.д.Вулиця вузька і високі старі дерева всі фасади затуляють,не видно гарних муралів.Тому дійсно в проекті правильно було обрано на заміну саме кулясті клени. Вартість одного клена, в залежності від висоти,2000-4000 грн.Всього мали посадити 35 дерев (в півтора рази більше ніж зрізати) 35х4000=140000(це по максимальній ціні),тобто 1,5% від загальної вартості проекту(я вважаю це мізер і дерев можна було б посадити більше).Інше питання,що посадка дерев має бути прив'язана до розміщення зон відпочинку(газони,лавки).Клени мають щільну крону і добре захищають від сонця і дощу.ПІд ними комфортно відпочивати влітку(зайдіть до фонтанів навпроти ВДУ). Тому в проекті малоб більше бути не бруківки,а газонів(можна класно дизайнерам обіграти каскадні газони від бувшого к-ру "Батьківщина",поставити там стаціонарні шезлонгі,зробити арт-куток для творчої і музикальної молоді-там зручно на узвишші виступати-готова сцена). Ідей в людей багато.

Я думаю,що кожен згодиться,що така, якою зараз є вулиця Л.Українки- "мертва". Максимум якісь рухи відбуваються до Кривого Валу-далі пустеля.Вона нецікава.

За вулицею немає догляду. Власники приміщень нівечать архітектуру фасадів,змінюють вікна на пластик,фарбують в дикі кольори,вішають величезні і потворні вивіски.А влада б мала б це впорядковувати.

Вся проблема не  у факті зрізання дерев,а в тому,що відсутній зворотнй зв'язок влади з народом,бо влада "совкова" і все,що вона видає,в тому числі і проект вул. Л,Українки -совкове.Вони доганяють вчорашній день,вони не вміють мислити широко і на роки вперед.

Для чого під велодоріжки класти бруківку? Бо вони не бачать далі слова вело! Але гляньте ширше! Велодоріжками у європі їздять на роликах,скейтах(пенібордах),сігвеях,самокатах,міні-роверах,інвалідних візках тощо. А на бруківці  "комфортно" тільки "горнікам".Навіть мамам з колясками на бруківці некомфортно. В Болгарії я завітав в один з парків і був шокований кількістю роллерів,сігвеїв,міні-роверів і скейтів.Все просто там для них поклали асфальт,і вони там тусуються.

Народ піднявся через 20 дерев,але мовчить про забудову луга багатоповерхівками,які закриють огляд старого міста з Львівської і Ковельської.Луг в центрі міста-ось ізюминка для туристів,ось де б мали розгорнути свою фантазію дизайнери,там можнв було б зробити унікальну зону відпочинку.

Міняти місто треба,але не через дупу.

Опубліковано

Не встигли знищити дерева на Л. Українки, як вже готуються до вирубки нові дерева:

Цитувати

Виконком підтримав договір між ДЮСШ олімпійського резерву плавання та «Проміньпарксервіс» щодо будівництва автопарковки на проспекті Президента Грушевського, 2а.

Засідання виконавчого комітету відбулося у середу, 6 липня.

Нагадаємо, що товариство з обмеженою відповідальністю «Проміньпарксервіс» може облаштувати парковку на території спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву плавання. Її матимуть змогу використовувати відвідувачі басейну, а також люди, які відпочиватимуть у «Промені».

На попередньому засіданні виконавчого комітету проект не підтримали, оскільки для облаштування парковки необхідно буде зрубати частину дерев на території.

Цитувати

«Тут має місце маніпуляція. Це не зелена зона і не сквер – це територія обслуговування басейну, і вона має працювати в інтересах басейну. Я хочу, щоб цим не маніпулювали. Це раціональний проект», – зазначив заступник мера.

http://lutsk.rayon.in.ua/news/10109-grushevskogo-na-teritoriyi-baseinu-zrobliat-parkovku-popri-protesti-meshkantsiv

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...