Перейти до змісту

Рецепт приготування шашлика


Гість Selbeor

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Друзі, ділимось смачними рецептами приготування шашлика. Я думаю в арсеналі бордівчан є чимало випробуваних і улюблених рецептів.

Мій рецепт простий, я ним користуюсь давно, але хотілось би щось спробувати новеньке)

Зазвичай беру свинячий ошийок, ріжу середніми кусками. Багато цибулі ріжу кільцями, готую домашній майонез і вимішую м'ясо з цибулею і майонезом, додаючи сіль і перець до смаку. Зазвичай це все маринується 6-8 годин, якщо потрібно швидше - ставлю в тепліше місце. Коли м'ясо промаринувалось, нанизую на шампур і на мангал. Шашлик виходить дуже м'який і ніжний))) 

 

Опубліковано

рецепт найкращого шашлика від мене:

свиняча шия, помідори, цибуля, сіль, перець, 

мясо ріжемо середніми кусками

помідори тремо на тертку і замочуємо в помідорній каші мясо

додаємо сіль перець по смаку

+ цибуля (не кільцями, а четвертинками. так легше вішати на шомпол + не падають і прожарюються)

перемішуємо

тримаємо в холодильнику 8 + годин (краще на ніч)

шашлик получається сочний та смачний

смачного

Опубліковано

а я не випендрююсь (давно вже те пройшов і набридло ;) ) і роблю з чого попало під руку і з майонезом обов'язково (провансаль який-небудь). Цибульки штуки дві на 2 кг кільцями, прянощі, сіль. Можна й сухарів сипнути-обваляти. В холодильник не ставлю (хіба що жара 30* і треба напіслязавтра). Нашвидку вистачає і дві години маринації. М'ясо - і свинина, і телятинка, що є..

І не на шампур, а на решітку. На решітці бавитись менше, і від шматків м'яса абсолютно не залежиш, можна як рівненькі гарненькі шийні, так і з рубанки нарізані шматки. А саме більше я люблю з бочка (м'ясного) чи з щоковини, щоб сальця смужечки були... ММММММ.... 

І 50 гр! :_26:

Опубліковано

Мій рецепт такий же, як перший, тільки додаю ще порізаний кріп, 50 гр оцту (на 2-2,5 кг м’яса) і вичавлюю декілька зубчиків часнику.

Опубліковано

Одним з секретів хорошого шашлика - треба додавати олію в маринад.

По перше олія виконає роль транспортировщика маринаду в середину м`яса, по друге м`ясо не буде пригорати на углях.

Також додаю свіжомелений перець ГРУБОГО помолу. Дуже смачно потім коли попадається такий шматочок перчика.

 

Вважаю що найкраще в м`ясі це смак м`яса. Люблю всяке, і телячу вирізку, і свинячу шию.

Тобто рецепт дуже простий: м`ясо, цибуля, олія, перець грубого помолу, сіль. І все.

Всякі там оцти лити чи пару кілограм приправ сипати - вважаю повним не розумінням що таке шашлик.

Цибулю надівати на шампур не має сенсу, вона почне горіти набагато раніше ніж приготується м`ясо.

Вогонь можна гасити сілью, просто посипати на вугілля.

 

image.jpg
 

Опубліковано

Маринування в томатному сокові і тан-айрані - це практично топові варіанти, яким може бути шашлик

на третє місце можна поставити цибулевий сік
 

Опубліковано

Так як свинини з дружиною майже не вживаємо, шашлик робимо тільки з телятини або дуже молодої яловиччини...

Найголовніше в шашлику - вибрати найкраще і найсвіжіше молоденьке м'ясо, без прожилок і жирка. Зовсім не потрібні ніякі оцети чи майонези. М'ясо ріжеться доволі великими кусками (майже як кулак) і маринується в холодильнику на 5-6 годин в перемеленій на блендері чи мясорубці цибулі (разом з пару зубчіків свіжого часнику, свіжой петрушкой і укропчиком) іноді додаю пів-бутилочки сухого вина... якщо інколи без вина - вижимаю туди пів лимона. Тоді добавляю звичайні спеції - свіжомелений чорний перець, паприку, трошки червоного перчику і майже все... Олію добавляю в самому кінці коли нанизую на шомпури - допомагає зберігати вологу (сік) в мясі. Якщо потрібно зробити шашлик терміново - маринуємо в теплі або сильногазованій мінералці.

Ще один головний момент - м'ясо солиться тільки за 20-30 хвилин до смаження, інакше пустить сік і буде не таке сочне...

Опубліковано

Роблю шашлик в цибулі. На 1 кг м'яса треба 1 кг цибулі. Цибулю почитити та змолоти на мясорубці. Потім викладаю в кастрюлі шар м'яса та шар цибулі. І так шар за шаром так, щоб з верху була цибуля. І на суткі-півтора в холодильник. За 30 хв до приготування посолити, поперчити, додати трішки олії та спецій за смаком (я спецій не додаю ніяких), все дуже гарно перемішати, можно навіть мняти м'ясо руками і залишити вже в теплому місці. Через 30 хв нанизали та смажити. Все дуже просто :), але шашлик дуже смачний получається.

 

А ще знайшов стару темку :) - бо в нас на борді можно знайти все

Опубліковано

справжній шашель не маринують. бо мясо досит мяке. сіль і перець за смаком. усі маринади пішли з срср. коли хотілось шось добреньке а продавали шмурдяк.

Опубліковано
2 hours ago, H-Q said:

справжній шашель не маринують. бо мясо досит мяке. сіль і перець за смаком. усі маринади пішли з срср. коли хотілось шось добреньке а продавали шмурдяк.

Так, хороше м'ясо можна і не маринувати, бо стейки з молодого бичка тільки натираю кошерною сілью (ні, я не єврей, просто це найкраща сіль для м'яса) і свіжомеленим чорним перчиком, змащую топленим маслом і на гриль... виходять ідеально. Але ж, хочеться іноді іменно шашличка промаринованого цибулькою!

Опубліковано

А ми берем шию, практично завжди(свинину). Від майонезу у вигляді маринаду давно відмовились, не знаю чого, просто перестав смакувати. А маринуєм в цибулі і розчині оцету. Хватає 2-3 годинкі і можна на мангал) Оцет можна замінити лимонним соком. 

ПС ніколи не куштував і не чув про маринад томатами чи томатним соком. тра буде спробувати.

ППС колись на морі бачив як люди маринувадли мясо в пепсіколі О_о ніхто не пробував?

Опубліковано

Ой карочє!) рецептів мульйон, все залежить що хочеться,наприклад я часто робив з томатами,але зараз то ще рано,немає зараз ще хороших помідорів,але за два, три рази такий шашлик надоїдає, вже хочеться простого м'яса маринованного з цибулькою, сіль,перець+ приправки різні, і ще трішки мінералки ,і це все сильно,дуже сильно помняти, вижмякати сильно щоб цибуля перетерлася з м'ясом,потім її смажити тільки на решітці,ну а м'ясо на шампур і на хороший жар, щоб не томилося а смажилося,бо висохне якщо довго його марудити.

Опубліковано

Натер сіллю, свіжо меленим перчиком, часником, трошки приправки для стейка... І на вогонь. В процесі обмазував топленим маслом... Стейк вийшов ідеальним!  Тобто, свіже і хороше м'ясо (T-Bone Stake, молодий бичок) - можна і не маринувати, намазав приправками і сіллю, хвилину промасажував - і на вогонь!

image.jpeg

Опубліковано
20 minutes ago, nickel said:

Картоплі не забагато? :)

Трошки забагато... але, це вдень як снотворне... вночі - на Нью Йорк!

 

 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...