Перейти до змісту

Фіксований дохід,або прощайте субсидії.

Nokian

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ідея не моя, але на сьогодні в нас має бути дуже актуальна.

Суть полягає в тому, що кожному громиадянину України виплачується щомісячно якась конкретна сума.Скажімо зараз 2 500 грн.

Натомість знімаються всілякі дотації,сусидії .Всі послуги (крім середньої та часткововищої освіти та ургентної і ще деякої іншої медицини) стають платними.

І життя саме починає все розставляти по своїх місцях, зявляєтья здорова конкуренція за гроші українців , якість послуг росте.Всім цікаво вклади кошти у розвиток тих же тролейбусів , енергомереж і тд і тд.

Звичайно з часом сума цього доходу буде суттєво збільшуватись.

Ну і виплачувати його лише громадянам України, всякі сєпари тоді добре подумають, чи бігати їм на які рехверендуми.

• Відповідей 71
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
44 хвилин тому, halcogen сказано:

тут Юлькіну тисячу мучили, мучили і так всім і не виплатили. А ви хочете кожному щомісяця по 2500 грн на руки ))) Народ спється, працювати перестане )))

Точно. Деяким не потрібна ні медицина, ні траліки.

Тільки випити.

Опубліковано

І звідки держава буде брати по 4,25 мільярда долларів в місяць? Ця сума буде оподатковуватись?  Що стане з цінами? Да і щє купа запитань. Схема не робоча... Да і купа шахраїв\фондів і т.д. вилізе на цій почві, які будуть знати, що на початку місяця у всіх по 2,5к грн. намалювалося. То як на телефон десятку закинув і завалило СМС'ками всяких "послуг".

Опубліковано

як на мене, то утопія... ідея хороша для відповідальних і свідомих людей, а у наших, підсвідомість працює в напрямку "заграбати побільше, а зробити мінімум"  тай це на словах легко, а ввести в дію... законопроекти, хто виплачуватиме, коли, звідкіля взяти кошти на перші виплати (держ бюджет місцевий і т д,)де брати кошти на підтримання наступних виплат, відповідальність за розкрадання цих самих коштів,  відповідальність відповідальних за відповідальність розкрадання і багато багато чого ще... крч, утопія... хоча особисто я був би безмежно щасливий якби так було і ніхто, то не паплюжив, а чітко виконував те що потрібно... і навіть працював би)) :)

Опубліковано

Таку штуку хочуть зробити в Швеції. Хдається хочуть платити всім мінімальну заробітну плату, в них це чи 2 чи 3 тисячі євро. Якщо приймуть, буде перша країна в європі де таке є. Провели опитування і тільки 1 відсоток покине роботу) Нам би таке.

Опубліковано
5 годин тому, AnimaNoir сказано:

Таку штуку хочуть зробити в Швеції. Нам би таке.

Швейцарії, якщо точніше. У нас такий фокус не вийде. В Швейцарії народу мало, а грошей багато. А в Україні - з точністю до навпаки. А сама ідея називається Безусловный основной доход.

Опубліковано
8 годин тому, Nokian сказано:

Суть полягає в тому, що кожному громиадянину України виплачується щомісячно якась конкретна сума.Скажімо зараз 2 500 грн.

Натомість знімаються всілякі дотації,сусидії .Всі послуги (крім середньої та часткововищої освіти та ургентної і ще деякої іншої медицини) стають платними.

Це називається утопія, або комунізм.

1) Як бути із бізнесменами. У кого є бізнес. І він приносить не 2.5 к грн.  А як же ж Лєксуси і відпочинок на Канарах?

2) Це вийде, що прибиральниця без освіти, буде мити підлогу 2-3 год на день. І отримає стільки ж, скільки хірург, який 23 години на ногах оперував? спасаючи життя чиєїсь дитини?

Це маразм.

Мертвороджена ідея.  Не з нашим менталітетом.

Опубліковано

А хіба хтось забороняє хірургу на роботі лишитися і заробляти на Канари ?

Сума повинна бути на рівні мінімалки щоб стимулювати роботодавців платити більше. Тобто держава забезпечує прожитковий мінімум всьому населенню, а хто хоче більше – той працює як і раніше.

Зате в країні оздоровлюється економіка бо починають живі гроші ходити а не пільги та субсидії.

Опубліковано

Пільги та субсидії - пережитки минулого.

Виключно адресна допомога.  Дайте бабульці пенсію овер 3К грн і відмініть усі пільги. І всім усього вистачить.

Бо одні платять за квартиру овер 1,5К грн. А хтось ледь 400 грн.  Питання: чого хтось має доплачувати за іншого отих 600 грн?

Взагалі - штука цікава, але не в нашій країні. Не з нашим менталітетом.

І така тема існувала уже. Щось подібне уже пропагувалося.

Опубліковано

Це брєд і маразм. Такі виплати будуть породжувати безробіття, народ буде ще більше спиватися. Ви заїдьте в будь-яке село, та не треба в село.....придивіться до своїх сусідів і обов'язково знайдете серед них таких, які постійно в "пошуках" пляшки, і вони для цього хоть щось роблять чи підробляють. А дайте таким людям 2,5 штуки кожен місяць просто так, ефект від цього я не буду описувати.  В нас не ОАЕ, де кожному громадянину держава виплачує % від продажу природних ресурсів. Нам потрібен такий механізм, коли для того щоб отримати якісь виплати потрібно щось зробити. Наприклад, по тих самих субсидіях - призначена сума субсидії 3 тис. грн., людина "напалила" на 2 тис.грн., тобто зекономила 1 тисячу. Тепер ту тисячу - 40% державі, 60% людині живими грошима. Це буде стимулом до економії і в кінцевому результаті виграє і держава і людина. Це моє ІМХО)

Опубліковано
6 хвилин тому, Selbeor сказано:

Це брєд і маразм. Такі виплати будуть породжувати безробіття, народ буде ще більше спиватися. 

Маразм це те що Ви пишете. Народ п'є незалежно від доходів. По Вашому так людям грошей взагалі не треба давати :)  Ті гроші, що люди отримають на руки, вони пустять не тільки на алкоголь але на інші товари - що в стою чергу буде стимулювати їх виробництво.

Опубліковано
7 минут назад, alexvvv сказал:

Маразм це те що Ви пишете. Народ п'є незалежно від доходів. По Вашому так людям грошей взагалі не треба давати :)  Ті гроші, що люди отримають на руки, вони пустять не тільки на алкоголь але на інші товари - що в стою чергу буде стимулювати їх виробництво.

Народ п'є навіть коли зовсім немає доходів, а коли держава буде давати гроші на халяву буде пити в рази більше. Просто так не потрібно давати гроші нікому- це однозначно! Такі виплати "простимулюють" підняття цін, а не виробництво!

Опубліковано
11 хвилин тому, alexvvv сказано:

Народ п'є незалежно від доходів.

Ну, як тобі сказати. Знайомий був в штатах. То каже, що там цілі поселення є тих, хто живе на "пособіє". Бо їх влаштовує те, що є.

Купили кончений трейлер, ніфіга  ні за що не платять, і пробухують те, що отримують. Вбиваються дешевим пивом.

Їх це влаштовує.

І в нас з'явиться верства населення, якіу все це буде влаштовувати. А нафіга ходити на роботу ,якщо і так дадуть бабла, щоб хватило на прожиття або пропиття.

Це не буде спонуканням йти шукати роботу.

Так, це буде спонукати роботодавців підняти мінімальну ЗП. Але це  не виведе її з тіні. Лише навпаки.

2500 по безробіттю + в дяді на чорний налік ще стільки ж.

Такі речі потрібно приймати в комплексі. Зі стабільними курсами валют і стабільними цінами!

Опубліковано
32 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Ну, як тобі сказати. Знайомий був в штатах. То каже, що там цілі поселення є тих, хто живе на "пособіє". Бо їх влаштовує те, що є.

Купили кончений трейлер, ніфіга  ні за що не платять, і пробухують те, що отримують. Вбиваються дешевим пивом.

Їх це влаштовує.

В штатах продуктивність праці одного працівника більша, тому вигідніше тримати одного толкового працівника і платити "пособіє" алкашу, ніж тримати толкового і алкаша на роботі.

Опубліковано
39 хвилин тому, Selbeor сказано:

Народ п'є навіть коли зовсім немає доходів, а коли держава буде давати гроші на халяву буде пити в рази більше. Просто так не потрібно давати гроші нікому- це однозначно! Такі виплати "простимулюють" підняття цін, а не виробництво!

Ви п'єте недостатньо багато через нестачу коштів? 

Опубліковано
3 минуты назад, alexvvv сказал:

Ви п'єте недостатньо багато через нестачу коштів? 

Якщо не маєте що написати, то краще промовчіть, а не пишете всяку х@рню! Хіба мова йде про вас чи про мене? 

Опубліковано
3 хвилин тому, Selbeor сказано:

Якщо не маєте що написати, то краще промовчіть, а не пишете всяку х@рню! Хіба мова йде про вас чи про мене? 

То ж Ви так пишете, що алкоголь це перша потреба у людини, на що підуть в першу чергу гроші - от це і є маразм.

Опубліковано
Щойно, alexvvv сказано:

Наприклад мені грошей вистачає щоб пити скільки влізе, але мені це не цікаво :)

як і мені іще 500 000 людей.

Але завжди знайдеться 100 000 які будуть надавати перевагу буханині, а не роботі.

5 хвилин тому, alexvvv сказано:

В штатах продуктивність праці одного працівника більша

не міряв. Не можу сказати. Знаю, лише, що вони доволі вузько-заточені.  Якщо він вчився на юриста, то географія для нього уже із паралельного всесвіту.

У нас же, працівники більш універсальні. Якщо він будівельник - то будівельник. І тупо вміє все.

У них, якщо плиточник, то з гіпсокартоном він уже може і не розібратися.

Опубліковано

Хто хоче лише пити- той і так буде пити.Але маючи ЗА ЩО випити- він не буде красти і грабувати,як сьогодні.Хоча б на 50 % це зменшиться і вже добре всім.

Якщо порахувати, скільки грощей йде на субсидії,пільги-шмільги, різні ,,добровільні пожертви,, в лікарнях наприклад- то це ще й держава зекономить

А саме головне-не буде очього викривлення, коли однією рукою дають, іншою забирають, і ніхто не знає куди все дівається. В резудьтаті ні лікарні, ні школи, ні депо тролейбусні  нічого не мають , крім боргів.

І саме зараз момент  запустити таку реформу, бо нам вже і так боляче.

А за рік два при прозорій оплаті бізнес сам все витягне.

Опубліковано
1 минуту назад, alexvvv сказал:

То ж Ви так пишете, що алкоголь це перша потреба у людини, на що підуть в першу чергу гроші - от це і є маразм.

Покажіть мені де я написав, що акоголь це перша потреба у людини?! 

Опубліковано
1 хвилина тому, Selbeor сказано:

Покажіть мені де я написав, що акоголь це перша потреба у людини?! 

якщо не перша потреба, значить гроші на щось інше підуть?

Опубліковано
2 минуты назад, alexvvv сказал:

якщо не перша потреба, значить гроші на щось інше підуть?

Немає з ким говорити.....

Опубліковано

Навпаки!

Треба закон про ледацюг вводити, наприклад: не заробляєш без об"єктивних факторів мінімальної суми (знач не платиш податків), в табір на примусові роботи; не виконуєш і там нормованого завдання 1/2 пайка, все одно не виконуєш 1/4, 1/8 і т.д.  Натомість одночасно з цим перейти на накопичувальну пенсію і нах всі субсидії!

Не гуманно хтось скаже? А як ще швидко привчити Українців працювати і платити податки? 

Опубліковано
9 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Навпаки!

Треба закон про ледацюг вводити, наприклад: не заробляєш без об"єктивних факторів мінімальної суми (знач не платиш податків), в табір на примусові роботи; не виконуєш і там нормованого завдання 1/2 пайка, все одно не виконуєш 1/4, 1/8 і т.д.  Натомість одночасно з цим перейти на накопичувальну пенсію і нах всі субсидії!

Не гуманно хтось скаже? А як ще швидко привчити Українців працювати і платити податки? 

І як результат - на утримування та створення таких таборів будуть потрібні кошти. То який в цьому сенс?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...