Перейти до змісту

Стяжка і тепла підлога.

Garfild

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Метал прекрасний провідник, це і є головна функція фольги в стяжці, коли труби чи нагрівні кабеля вкладаються поверх пінополістеролу. Вона проводить тепло не даючи трубам і кабелям перегріватись в місцях контакту з пінополістиролом. Це все. Ніякого отраженія в бетоні немає: фольга проводить тепло, бетон проводить, пінопласт дуже погано проводить. Головний теплоізолятор - повітря, саме пористість і насиченість пінопласту киснем, робить його теплоізолятором.

Опубліковано
1 минуту назад, romaxa11 сказал:

Метал прекрасний провідник, це і є головна функція фольги в стяжці, коли труби чи нагрівні кабеля вкладаються поверх пінополістеролу. Вона проводить тепло не даючи трубам і кабелям перегріватись в місцях контакту з пінополістиролом. Це все. Ніякого отраженія в бетоні немає: фольга проводить тепло, бетон проводить, пінопласт дуже погано проводить. Головний теплоізолятор - повітря, саме пористість і насиченість пінопласту киснем, робить його теплоізолятором.

Поправлю, не киснем, а повітрям ;)

Опубліковано

Тепло передається або при взаємодії молекул, густина молекул в газі незначна, отже погана теплопередача, повітря це газ. Інший випад передачі - інфрачервоне випромінювання через енергетичні кванти-фотони світла.))) 

Опубліковано

Хто вірить у відбиваючі властивості фольги в бетоні, раджу через ту фольгу потримати піддошву електричної праски, відразу відпаде багато питань.

ЗІ ну і крем від опіків щоб був під рукою :)

Опубліковано
7 часов назад, S30 сказал:

Strotex 1300V це дахова вітро\гідроїзоляція.

"Менбранка" в народі. Не знав що вона для підлоги годиться.

Стосовно фольги, в бетоні , дійсно, не працюватиме, а от під вагонку саме те. Що металева, що напилена на піноізолі.

Собі під вагонку пускав. Перевіряв тепловізором - працює.

Вагонка в смислі ламінад? 

Опубліковано

Вагонка в смислі вагонка деревяна для стін.

Де між пароізоляцією і обшивкою є повітряний простір фольга буде ефективна.

• 7 місяців потому...
Опубліковано
В 18.03.2016 at 23:17, fedor сказал:
  Показать содержимое

20141021_232354_HDR.jpg

20141021_232404_HDR.jpg

Перебив все перемішав з цементом і залив водою, аля сухомокра стяжка чернова. :) далі самовирівнюючою стяжкою - купував в епіку якийсь дешевий "Бауд...мауд" (не помню)

а арматуру чи сітку не треба в стяжку?

Опубліковано
В 06.11.2016 at 14:07, deluxkangoo сказал:

а арматуру чи сітку не треба в стяжку?

Я не давав. Це ж не новобудова....

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Таке питання. колектор теплої підлоги віддлений від системи 2 кранами. я їх перекриваю коли не користуюсь підлогою.
В момент коли я відкриваю крани і вмикаю насос, чути звук перетікання води.. таке відчуття що там береться десь повітря. Це ж видно по розширювальному бакові. в ньому води меншає, хоча жодного сочіння води з батарей немає..
Як перевірити чи є прорив десь в трубах ТП? і як знайти такий прорив, якщо він є?

Опубліковано
1 година тому, Dima4s сказано:

Таке питання. колектор теплої підлоги віддлений від системи 2 кранами. я їх перекриваю коли не користуюсь підлогою.
В момент коли я відкриваю крани і вмикаю насос, чути звук перетікання води.. таке відчуття що там береться десь повітря. Це ж видно по розширювальному бакові. в ньому води меншає, хоча жодного сочіння води з батарей немає..
Як перевірити чи є прорив десь в трубах ТП? і як знайти такий прорив, якщо він є?

Вмикаєте теплу підлогу і запрошуєте людину із тепловізором.

Опубліковано
2 часа назад, Dima4s сказал:

При нагріванні труби ТП розширюються, при охолодженні звужуються (фізика) - що і видно по бачкові. Інша картина, якщо ти постійно підживлюєш систему водою, а поступове паління рівня\тиску в системі при постійному включенн ТП - тоді протікання. Імхо.

Опубліковано
35 хвилин тому, vaz75 сказано:

При нагріванні труби ТП розширюються, при охолодженні звужуються (фізика) - що і видно по бачкові. Інша картина, якщо ти постійно підживлюєш систему водою, а поступове паління рівня\тиску в системі при постійному включенн ТП - тоді протікання. Імхо.

з бачка зникло відро води... явно не випарувалось... от і думаю..

Опубліковано
1 година тому, Anders сказано:

Вмикаєте теплу підлогу і запрошуєте людину із тепловізором.

під 10 см стяжки я сумніваюсь що він щось побачить.. та поки попробую компресором накачати і глянути чи падає тиск

Опубліковано
1 година тому, Dima4s сказано:

під 10 см стяжки я сумніваюсь що він щось побачить.. та поки попробую компресором накачати і глянути чи падає тиск

Побачить

101223_st_02.jpg

Опубліковано
2 годин тому, Dima4s сказано:

з бачка зникло відро води... явно не випарувалось... от і думаю..

За який час? Бачок відкритий? 

В мене в ненагруженій системі (замкнутій) літом тиск 1 атм. , в нагруженій - 4 атм. На початку холодів поповнюю систему водою, запускаю, і за перших три дні з котла через запобіжний клапан зкапує літрів 10, поки вся система не прогріється. 

Опубліковано
3 годин тому, difoto сказано:

За який час? Бачок відкритий? 

В мене в ненагруженій системі (замкнутій) літом тиск 1 атм. , в нагруженій - 4 атм. На початку холодів поповнюю систему водою, запускаю, і за перших три дні з котла через запобіжний клапан зкапує літрів 10, поки вся система не прогріється. 

місяць.
Бачок відкритий. система гравітаційна.  відповідн оі тиску там...5 метрів стовпа води.
Заливав холодну воду в систему, зверху линув відро води запасу. ось заліз глянути,при таких же холодних батареях, тому що котел був вимкнутий,.....води десь на відро менше..
Може вода устаканилась?)) типу свіжа була..спресувалась))

Опубліковано

Це, я так розумію, приватний будинок, затоплювати немає кого. Не парся, запускай систему і споглядай витрату. Якщо буде значна викликай тепловізорівців (тут десь є тема на Борді).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...