Перейти до змісту

Стяжка і тепла підлога.

Garfild

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт усім, хочу почути вашої думки і поради, буду робити теплу електричну підлогу і незнаю як краще і правильніше зробити стяжку, чи потрібно під саму стяжку ложити спеціальні голубі плати, чи можливо сильної плотності пінопласт буде достатньо, чи взагалі нічим не потрібно утеплювати стяжку і самих електричних тенів з відбиваючою фольгою буде достатньо ?

Опубліковано

Привіт усім, хочу почути вашої думки і поради, буду робити теплу електричну підлогу і незнаю як краще і правильніше зробити стяжку, чи потрібно під саму стяжку ложити спеціальні голубі плати, чи можливо сильної плотності пінопласт буде достатньо, чи взагалі нічим не потрібно утеплювати стяжку і самих електричних тенів з відбиваючою фольгою буде достатньо ?

IMG_4594[1].JPG

Опубліковано

Значить є декілька варіантів:

перший (якщо висота стяжки дозволяє встановлювати 2см екструдований пінополістирол (різного кольору, дуже міцний)): встановлюєте пінополістерол, на нього цупку, навіть армовану фольгу (є така) далі електричний кабель, далі стяжка. клей, плитка.

В даному варіанті фольга потрібна щоб не було контакту кабеля з пінопластом і щоб кабель не перегрівався в місцях дотику, тобто мав кругову тепловіддачу завдяки стяжці і фользі. Цей варіант має один мінус - інертність системи, бо кабль мусить прогріти стяжку виота якої від 3-5 см. Тобто потрібний певний час, щоб відчути тепло ногами.

другий варіант: пінополістирол, далі стяжка, далі вкладаєте кабель, заливаєте його самоирівнюючою (дог 1см товщина шару) або замазуєте клеєм і кладете плитку. Кабель має бути повністю в самовирівнюючій або в клеє, щоб навколо нього не було повітрної пустоти. Повітря фактично теплоізолятор і ця ділянка буде погано прогріватись, а кабель буде перегріватись в цих місцях. Плюс такого монтажу - швидкодія системи, кабель фактично під ногами, швидке нагрівання стяжки.

Ящо немає можливості вкласти пінополітирол (не дозволють пороги, чи обмежена висота стяжки), я б залива стжку практично до нуля і ставив би кабель, замазував би клеєм і ставив плитку. Ніякої "отражаючої фольги в такому разі не потрібно бо в стяжці вона нічого не отражає, а просто викинуті гроші.

І ще, якщо підлога в квартирі починаючи з другого поверх, то нафіг не потрібно ніяких пінопластів, сусід грітиме вам пдлогу і теплообмін між сусідом і вашою теплою підлогою буде мінімальним.

Опубліковано
12 хвилин тому, romaxa11 сказано:

Значить є декілька варіантів:

перший (якщо висота стяжки дозволяє встановлювати 2см екструдований пінополістирол (різного кольору, дуже міцний)): встановлюєте пінополістерол, на нього цупку, навіть армовану фольгу (є така) далі електричний кабель, далі стяжка. клей, плитка.

В даному варіанті фольга потрібна щоб не було контакту кабеля з пінопластом і щоб кабель не перегрівався в місцях дотику, тобто мав кругову тепловіддачу завдяки стяжці і фользі. Цей варіант має один мінус - інертність системи, бо кабль мусить прогріти стяжку виота якої від 3-5 см. Тобто потрібний певний час, щоб відчути тепло ногами.

другий варіант: пінополістирол, далі стяжка, далі вкладаєте кабель, заливаєте його самоирівнюючою (дог 1см товщина шару) або замазуєте клеєм і кладете плитку. Кабель має бути повністю в самовирівнюючій або в клеє, щоб навколо нього не було повітрної пустоти. Повітря фактично теплоізолятор і ця ділянка буде погано прогріватись, а кабель буде перегріватись в цих місцях. Плюс такого монтажу - швидкодія системи, кабель фактично під ногами, швидке нагрівання стяжки.

Ящо немає можливості вкласти пінополітирол (не дозволють пороги, чи обмежена висота стяжки), я б залива стжку практично до нуля і ставив би кабель, замазував би клеєм і ставив плитку. Ніякої "отражаючої фольги в такому разі не потрібно бо в стяжці вона нічого не отражає, а просто викинуті гроші.

І ще, якщо підлога в квартирі починаючи з другого поверх, то нафіг не потрібно ніяких пінопластів, сусід грітиме вам пдлогу і теплообмін між сусідом і вашою теплою підлогою буде мінімальним.

дякую за відповідь, це будинок, розглядаю якраз другий варіант.

Опубліковано

Кругом на будівельних форумах пишуть, що фольгу давати не потрібно, бо вона руйнується від цементно-піщаного розчину. Аби не було прямого контакту кабеля з пінопластом: поверх пінопласту кладуть металеву сітку, до якої і кріплять стяжками кабель.

Опубліковано

Є металізоване напилення на поролоні - це повна фігня з якого користі нуль, а є рулонна фольга з армуючою сіткою, по суті кусок тонкої бляхи, така не зруйнується під дією цементу, який хімічно активний декілька днів. Хоча сітка-рябиця дуже хороший варіант, оскільки ще й армує тонку стяжку, запобігаючи тріщинам бетону.

Опубліковано
18 хвилин тому, Kernel сказано:

Встановили собі ось таку.

Монтаж також тут.

Це все офігенна штука, тільки в одної жіночки на дачі паркетна дошка вже горіла. Я не дуже впевнений що на них видають сертифікати якості, бо струм тече фактично тільки під тонким шаром ламінації. Короче, пильнуйте.

Опубліковано

подивіться на сайті Деві http://devi.danfoss.com/ukraine

Там все правильно написано, доречі фольга взагалі ніякої користі не дає в стяжці, це все маркетинговий хід, стелять плівку яка служить гідроізолятором, і помітками для укладки кабеля або труби. Тепло й так саме по собі вгору підіймається. Хочте - трать гроші на плівку з фольгою, всі тільки від того будуть раді))))

Опубліковано

дякую усім велике, ось якраз на фірмі ,,Деvi,, і зупинились, а ви мені у цьому і допомогли, ще раз щиро дякую.

Опубліковано
On 12.03.2016 at 00:15, dimon18 сказано:

... доречі фольга взагалі ніякої користі не дає в стяжці, це все маркетинговий хід, стелять плівку яка служить гідроізолятором, і помітками для укладки кабеля або труби. Тепло й так саме по собі вгору підіймається. Хочте - трать гроші на плівку з фольгою, всі тільки від того будуть раді))))

Не говоріть небилиць - фольга виступає в ролі екрану інфрачервоних променів, якщо ви в курсі, що це таке.

Опубліковано
12 минуты назад, bormotuha сказал:

Не говоріть небилиць - фольга виступає в ролі екрану інфрачервоних променів, якщо ви в курсі, що це таке.

Ну не завсім так, фольга частково відбиває інфрачервоні промені (ІЧП) в повітряному середовищі, яке їх пропускає. Бетон не пропускає ІЧП, а поглинає їх, або при нагріванні бетону поверхня його випромінює ІЧП. Тому фольга в бетоні екраном не є.

Опубліковано
35 хвилин тому, vaz75 сказано:

Ну не завсім так, фольга частково відбиває інфрачервоні промені (ІЧП) в повітряному середовищі, яке їх пропускає. Бетон не пропускає ІЧП, а поглинає їх, або при нагріванні бетону поверхня його випромінює ІЧП. Тому фольга в бетоні екраном не є.

Правильно, але добавлю, що бетон поглинає (прогрівається) і в свою чергу віддає тепло в повітря, тобто підлога не прогріває сусіда знизу, тепловтрата зменшуюється.

Опубліковано
14 минуты назад, bormotuha сказал:

Правильно, але добавлю, що бетон поглинає (прогрівається) і в свою чергу віддає тепло в повітря, тобто підлога не прогріває сусіда знизу, тепловтрата зменшуюється.

Ні, фольга не сприятиме затриманню тепла в підлозі, а от пінопласт, ППС і тому подібне сприятимуть (бо ступінь теплопровідності фольги знааачно вища ніж у пінопласта)

Опубліковано

)))) я так розумію "bormotuha" сам не знає як насправді, і ще доказує. Я думаю що Ви можете жити з такою думкою що фольга в стяжці відбиває інфрачервоне проміння, тільки саме погано те що Ви іншим розказуєте неправду! Нічого вона не пропускає, я був на двох семінарах різних виробників теплої підлоги, це Санпол і Данфосс, і вона продають цю плівку "фольгу", на семінарах чітко сказали, що для того щоб переконати кінцевого споживача, в ідею було введено що фольга відбиває інфрачервоне проміння, а насправді, це міф, який розвіяно на експеременті на семінарі. 

Опубліковано
2 годин тому, dimon18 сказано:

Нічого вона не пропускає, я був на двох семінарах різних виробників теплої підлоги, це Санпол і Данфосс, і вона продають цю плівку "фольгу", на семінарах чітко сказали, що для того щоб переконати кінцевого споживача, в ідею було введено що фольга відбиває інфрачервоне проміння, а насправді, це міф, який розвіяно на експеременті на семінарі. 

Що потрібно покупцеві розкажуть у відділі реклами :) 

Фольга допомагає рівномірно розподіляти тепло від нагрівальних елементів, але використовувати не саму фольгу, а вспінений поліетилен с фольгованою основою, так як сама фольга кородирує у бетоні і за декілька років руйнується. Мої знайомі, які професійно займаються  сантехнічними роботами і монтажем парового опалення, встановленням котлів рекомендують використовувати не фольгу а плівку, типу такої http://prom.ua/p72823324-plenka-dlya-teplogo.html   

Опубліковано

Покажу/розкажу як робив собі на кухню. Критику не приймаю, ібо часу не було зовсім і потрібно зробити було швидко якісно і дешево.

Після зриву лінолеуму наткнувся на щурячі нори (пустоту) під стяжкою. Щурі зжерли будівельне сміття і підлога провалювалась.

Це був джек пот :) 

Скрытый текст

20141021_232354_HDR.thumb.jpg.7dcd848a3f

20141021_232404_HDR.thumb.jpg.7a17d55717

Перебив все перемішав з цементом і залив водою, аля сухомокра стяжка чернова. :) далі самовирівнюючою стяжкою - купував в епіку якийсь дешевий "Бауд...мауд" (не помню)

Скрытый текст

20141022_201150_HDR.thumb.jpg.684ba107de20141022_201205_HDR.thumb.jpg.ba8f26d45620141029_161034.thumb.jpg.f2bd97f23ff8dc20141029_161039.thumb.jpg.8b13feaf42a95e

Далі кинув поліуретанову підкладку з тепловідбивачем (склеївши її між собою)

Верхом пішла інфрачервона плівка яку надивився в епіку.... охрєнів від ціни, порив в інеті і замовив з губернії вдвічі дешевше... 

При монтажі вмонтував датчик температури по середині кімнати..

Скрытый текст

20141029_161048.thumb.jpg.90ff9199ac509c20141029_184118.thumb.jpg.d13592c03b32b020141029_184125.thumb.jpg.2fdb707179f107

верхом кинув чудо плівку гідроізолятор,  яка пропускає тепло і не пускає вологу. За тим урочисто вклали ламінад якогось 33 чи 34 класу куплений в новій лінії, ібо більше нігди такого не знайшов (там була примітка - мол спешал ту тепла підлога)

Скрытый текст

20141029_203741.thumb.jpg.5c75389f40772020141029_203833.thumb.jpg.6b9b390788dadc20141029_203848.thumb.jpg.443958b0f3968d20141029_203857.thumb.jpg.d6c2148d4776fe20141029_203901.thumb.jpg.327984ecf14d9f20141030_003709.thumb.jpg.968cba85af8f9520141030_003725.thumb.jpg.3089016b686dda

Ну там плінтуса стіни і всяку фігню як доробляв не фоткав. 

Програматор брав якийсь акційний зацікавить скину модельку. 

підлога нагрівається за 2 хв. Дружина дуже задоволена! 

якось так... 

Опубліковано

Strotex 1300V це дахова вітро\гідроїзоляція.

"Менбранка" в народі. Не знав що вона для підлоги годиться.

Стосовно фольги, в бетоні , дійсно, не працюватиме, а от під вагонку саме те. Що металева, що напилена на піноізолі.

Собі під вагонку пускав. Перевіряв тепловізором - працює.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...