Перейти до змісту

Бастурма домашня (nickelірована)


nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Пажитник (зерно)   Синонимы: фенугрек
 Магазин "Здоров'я"  пр.Президента Грушевського будинок (якщо не помиляюсь) 6

  • Відповідей 211
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
37 хвилин тому, Uliana сказано:

Пажитник (зерно)   Синонимы: фенугрек

Хто в темі де говорив про зерно?

нам потрібна приправа. мелений пажитнік.

  • 4 місяця потому...
Опубліковано

Нарешті і я дозрів до бастурми. Замірів ваги на перший раз не робив. Все на око. Засолював трохи більше двох днів. Чув, що вимочувати "один до одного" (дні=години) мало, тому зробив це 3,5 години. Підвісив на ніч підсушитися. Зранку обмазав сумішшю. За неї окремо далі...

 

Поруч з Фуршетом (навпроти кас) відкрилася точка зі спеціями "Часничок і цибулинка". Все на вагу в закритих прозорих лотках. Продавець гарно інформує, дає поради.

Показати прихований контент  

IMG_20170328_075217843.thumb.jpg.05d3e9276912b37a7e8806f5ecc62a47.jpg

IMG_20170328_075225034.thumb.jpg.a96a40aed70f89ab979b42063af06709.jpg

Hide  

 

Взяв готову суміш - 27 грн.

Половину баночки використав на першу обмазку, залишок - на другу. Буде мало - куплю ще. Думаєте вистачить 2-х разів?

 

Показати прихований контент  

IMG_20170328_075120062.thumb.jpg.bdcb3b5b851dce753a966307750a09de.jpg

 

IMG_20170328_075139605.thumb.jpg.f03b61d7ae6fb98606564b7b572ecb19.jpg

Hide  

 

А ось сохне/в'ялиться моя радість. :wub:

IMG_20170328_075110909_HDR.thumb.jpg.fc8c6b239f4fe705278ac74db2bf81a8.jpg

 

 

Опубліковано
1 минуту назад, MaestroA сказал:

Думаєте вистачить 2-х разів?

Я тако собі міркував: Бастурма - це був спосіб вберегти м'ясо від псування в кочових народів, тому обмазка робилася для того, щоб законсервувати м'ясо і вберегти від мух. Тому обмазка має щільно вкрити всю поверхню м'яса, чим шар товстіший, тим менше шансів у мух. Зараз в квартирах мух може і не бути, тому товщина обмазки великого значення не має, для смаку вистачить і тонкого шару.

Опубліковано

Не пройшло і тижня після підвіски, але я вже можу вам сказати, що іспит волі це ще той! Кожного разу проходити повз... Короче, я спокусився! Є там в мене кусок тоненький (середній) і він мене звабив. Беру на вечір смачного пива!

 

Показати фото  

IMG_20170401_125429660.thumb.jpg.e9d981fa0a10c103d36a200b4d7c27b2.jpg

 

IMG_20170401_125909571_HDR.thumb.jpg.babcd8a7b58ead284476dd680b3e1440.jpg

Hide  

P.S. Нагадаю, засолив рівно тиждень тому.

  • 1 місяць потому...
Опубліковано
3 минуты назад, Zheny@ сказал:

@Dialog Life Сховав ваш пост, тому як він містить рекламу. А реклама на цьому ресурсі платна.

 

А в чому реклама? В печатках на фото? Але, це захист моїх фото.

Опубліковано
Щойно, Dialog Life сказано:

А в чому реклама? В печатках на фото?

Саме так.

Щойно, Dialog Life сказано:

Але, це захист моїх фото.

Боїтеся за фото - не викладайте.  Тут 10 чи більше чоловік відписалися, і ніхто не очкує, що його фото десь "засвітяться" в інеті. Що за цирк?

В тексті також  проскакує реклама.

Опубліковано

Всім доброго дня!
Вирішив і я поділитися своєю бастурмою. Почав робити за 4 години до Нового Року. А в кінці січня її вже не було ... Смачно, аж дух захоплювало. Дуже смачно!
Ось рецепт моєї бастурми. Взяв у знайомих м'ясників 1 кг яловичини. Купив дешеве в паперових пакетах вино ... червоне сухе. Вино вилив в каструлю і став нагрівати. Грею і розчиняю в ній сіль кам'яну. Йодовану не можна - колір зіпсуєте. Як тільки сіль повністю розчиниться знімаємо з вогню. Зверніть особливу увагу: вино не повинно закипіти! Просто гріємо і розмішуємо. Далі засинаю туди приготовлені приправи. І ставлю під вантаж і на лоджію. Через 10 днів дістаю м'ясо і промиваю під водою.

590e1204dbbc3_.thumb.jpg.ae96621af3ac2083071e6568bbcbc61a.jpg

Далі загортаю в марлю і два дні сушу на лоджії. Увечері готую обмазку. Роблю обмазку знову ж на останньому вини. Обмазка повинна постояти ніч. Пажитник повинен «розкритися». Вранці починаю обмазувати м'ясо. Перший шар. Вішаю сушитися в прохолодному місці! У мене лоджія. Увечері починаю другу обмазку. Що б обмазка не лежала «соплями», мокрою рукою погладжуванням шліфую шматки м'яса. Далі готую обсипання: це сухі приправи. Застосував два види: набір трав і приправа у вигляді зерен. Мокрі шматки м'яса обвалюють в присипках і акуратно подвешиваю.

590e123f3eae9_1.thumb.jpg.ec27629832f79702dbec418e5dbadd95.jpg

Усе! Далі просто чекаю. Бастурму почав їсти вже на 10 день останньої просушування. До кінця січня бастурми вже не було ...

590e126e2a12a_2.thumb.jpg.c4af10b8c07b2323ad705f9bb81481a6.jpg
Якщо остаточна бастурма вийшла дуже гострою, то беремо шматок м'яса і промиваємо під струменем води. Ножем шкребти всю глину. Потім м'ясо в марлю і два дні на просушку. М'ясо буде казковим)
Ось як-то так) Було дуже смачно!

  • 1 місяць потому...
Опубліковано

привіт!

потребую допомоги і поради - моя бастурма в'ялиться вже 6-й день, сьогодні помітив, що є невеликі ділянки покриті типу цвіллю білого кольору....

щось пішло не так? все пропало?

Опубліковано
1 минуту назад, Saddy сказал:

привіт!

потребую допомоги і поради - моя бастурма в'ялиться вже 6-й день, сьогодні помітив, що є невеликі ділянки покриті типу цвіллю білого кольору....

щось пішло не так? все пропало?

Цвіль на м'ясі чи на обмазці?

Опубліковано
1 хвилина тому, Saddy сказано:

є невеликі ділянки покриті типу цвіллю білого кольору..

Де в'ялиться? (холодильник, кухня, горище, балкон)

Який запах м'яса ?

м'ясо було повністю покрите приправами?

 

Опубліковано

цвіль і на м'ясі і на обмазці - невеликі (по 2-3-4 мм) ділянки.

в'ялиться на балконі (засклений, вікна відкриті трохи) не на сонці, обмотане марлею.

запах приємний поки.... покрите повністю...

Опубліковано
Щойно, Saddy сказано:

цвіль і на м'ясі і на обмазці - невеликі (по 2-3-4 мм) ділянки.

фотку

може то не цвіль.

А якщо цвіль, то може варто збільшити доступ повітря? Може забагато марлі?

Опубліковано
4 минуты назад, Saddy сказал:

цвіль і на м'ясі і на обмазці - невеликі (по 2-3-4 мм) ділянки.

в'ялиться на балконі (засклений, вікна відкриті трохи) не на сонці, обмотане марлею.

запах приємний поки.... покрите повністю...

Якщо мух немає, то я взагалі б ту марлю зняв. Вона лише тримає вологу, яку так любить цвіль.

В мене колись в тріщинах обмазки також починала з'являтися цвіль, але за день засохла сама.

Опубліковано
1 хвилина тому, Saddy сказано:

біла цвіль переходить в якусь зеленувату. ппц.

знымай.

здирай обмазку

 

Взагалі фотку - б

Опубліковано
1 минуту назад, Zheny@ сказал:

знымай.

здирай обмазку

далі що з ним робити? на смітник?

2 минуты назад, Zheny@ сказал:

Взагалі фотку - б

фотку не хочеться, такий провал - соромно...

1 минуту назад, nickel сказал:

Простіше просто зрізати те місце.

і продовжувати в'ялити? це не небезпечно?

Опубліковано
Щойно, nickel сказано:

Простіше просто зрізати те місце.

як варіант.

Може не добре просоліло, або, як я подумав, могла цвісти приправа.

Не добре досушена.

Опубліковано
Щойно, Saddy сказано:

далі що з ним робити? на смітник?

для чого - зрізати те місце, можна присолити, для надійності. і замазати приправами. ніц йому не стане.

1 хвилина тому, Saddy сказано:

фотку не хочеться, такий провал - соромно...

можеш в приват.

1 хвилина тому, Saddy сказано:

і продовжувати в'ялити? це не небезпечно?

Знаєш скільки часу в'ялиться хамон? :)  І Як?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...