Zalepok44 Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 12:59 #51 Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 12:59 В мене в кухні тепло і сухо, висушилась за тиждень, така твердюча шо капєц, але це класно. Сухі кусочки вийшли по 150 грамів, 3й кусок більший ще вісить, чекає хорошого польського пивка.
Zinger Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 17:42 #52 Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 17:42 Ну, ДУУже вері біг респект Нікелю.. прочитав, загорівся, зробив.. також 2 рази був в тьоті-приправи, 1 раз була "продавчиня", насипала трохи нето.. але за день була вже ТА тьотя - то домазали і вийшло все гут. "домазати" хватило на 3 куска, 1 залишився з попередніми спеціями, але при дегустації - всі кусочки супергут! (мясо - теляча філейка 1,4 кг. ізначально, готове до споживання - 900 гр.). Канечно все дуже смачно і кльово.. але пиво ллється щовечора по 2 літри в живіт. після місячного алкомарафону (19.12.15-19.01.16) - тре трохи на дієту присідати, а не далі грузити лівера.. але в загальному - дуже корисна практика.. напевно це вже назавжди буде вона підсихати-підрізатися-підхвалюватися ))) бо ж то точно як семечки.. наші діди-баби та й батьки за совка самі робили собі вкусняшки.. тараньки, мацьки і т.д... тре, панове, і нам вже згадувати народні рецепти ) і до-речі набагато економніше, бо різні сиро-сухо-вялені-сушені прибамбаси коштують від 350 за кг. ну і деякі фото процесу.. ) писи. всім раджу долучатися.. в мене всі хто пробував - вже сушать )
nickel Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 18:28 Автор #53 Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 18:28 Ця жовта обмазка (з карі) то від продавчині? Мені також карі всипала в чаман (обмазку називають чаманом, як і пажитник).
Zinger Опубліковано 5 Лютого, 2016 в 07:49 #54 Опубліковано 5 Лютого, 2016 в 07:49 13 годин тому, nickel сказано: Ця жовта обмазка (з карі) то від продавчині? Мені також карі всипала в чаман (обмазку називають чаманом, як і пажитник). дада, від неї )) але нічого страшного. 4 кусок пішов так само як і 3 перші червоненькі)
Zheny@ Опубліковано 6 Лютого, 2016 в 19:21 #55 Опубліковано 6 Лютого, 2016 в 19:21 засолив на 2 доби 900г
Mykola81 Опубліковано 8 Лютого, 2016 в 09:50 #56 Опубліковано 8 Лютого, 2016 в 09:50 http://beef-and-smoked.livejournal.com/66339.html Ще трохи в"яління
Zheny@ Опубліковано 11 Лютого, 2016 в 19:03 #57 Опубліковано 11 Лютого, 2016 в 19:03 В'ялиться по рецепту брезаоли. Ну майже:) Солилася і вимочувалася по рецепту nickel-я. А потім я не став робити "кашу" для обмазування. А обсипав сухою сумішшю. Висить в холодильнику. найменшому кусочку буде 6 днів у неділю. Спробую! Будуть фото готової бастурмо-брезаоли
Zheny@ Опубліковано 12 Лютого, 2016 в 20:53 #58 Опубліковано 12 Лютого, 2016 в 20:53 не витримав. Розмотав найменший шматок. не то дуже м'яка і мало солона. Дістав з холодильника (він звичайний, без ноуфрост) і повісив на кухні на "відкритому" повітрі. Тобто просто в кімнаті. В квартирі тепло, тому, сподіваюся, що досушиться швидше. Якщо із малим шматком проканає - то вивішу і більші шматки.
Mykola81 Опубліковано 13 Лютого, 2016 в 08:25 #59 Опубліковано 13 Лютого, 2016 в 08:25 Ти просто скомбінував два рецепти Брезаола повинна бути м"якою , тому в"ялиться в холодильнику і без обмазки А як поведе себе на повітрі -- хз
Zheny@ Опубліковано 14 Лютого, 2016 в 10:44 #60 Опубліковано 14 Лютого, 2016 в 10:44 On 13.02.2016 at 10:25, Mykola81 сказано: Брезаола повинна бути м"якою , тому в"ялиться в холодильнику і без обмазки 2 доби без холодильника. Самий маленький шматок (тестовий ), зверху має тверду "скоринку". Тобто сохне. Сьогодні зняв пробу. Всередині м'який. Мало солі, і трошки мало-госта. Ще посохне кілька днів. 2 великих шматка - перемотав марлю, залишив її менше, значно. (Фактично, вона від комах, а оскільки їх немає, то просто, щоб не забруднилася і нічого не забруднила). Це дасть повітрю краще її обсушити. Мама порадила біля батареї повісити. Думаю, що пересохне. Ще тиждень повисить так. А далі буду знімати пробу Наступну таки робитиму по рецепту nickel-я. Точно-точно
Zheny@ Опубліковано 16 Лютого, 2016 в 18:07 #61 Опубліковано 16 Лютого, 2016 в 18:07 середній кусок уже пішов на пробу Завтра розбавиться пивом. Більший висітиме до кінця тижня. А там і нову порцію забульбеню
Mykola81 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 08:13 #62 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 08:13 А я шматок свинячої шиї засолив на 2 дні , вимочив 2 години і обсипав спеціями , що залишились від брезаоли . Побачимо , що буде .
Zheny@ Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 09:33 #63 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 09:33 1 година тому, Mykola81 сказано: Побачимо , що буде . повір, з'їсться аж бігом!
Rubak Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 14:31 #64 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 14:31 6 годин тому, Mykola81 сказано: А я шматок свинячої шиї засолив на 2 дні , вимочив 2 години і обсипав спеціями , що залишились від брезаоли . Побачимо , що буде . У свинячій шиї є жир, а він у сушеному м’ясі дасть специфічний присмак. Проте 5 годин тому, Zheny@ сказано: повір, з'їсться аж бігом!
Mykola81 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 14:47 #65 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 14:47 Я просто бачив таке , тому вирішив спробувати http://pikabu.ru/story/vyalenaya_svinaya_sheya_3227302 http://javapower.ru/?p=2140
Mykola81 Опубліковано 21 Лютого, 2016 в 07:12 #66 Опубліковано 21 Лютого, 2016 в 07:12 Спробував =) Смакота .
yura-patriot Опубліковано 25 Лютого, 2016 в 23:11 #67 Опубліковано 25 Лютого, 2016 в 23:11 Ну що! нарешті і я забабахав(засолив),давно хотів,але то-те,то-се, то часу нема,то забув,то на яловичину гарну не попадав,то ліньки шукати,ну як завжди короче,але сьогодні у "Там там" нарешті!!!! я ненароком побачив цей самий шматок,і подумав "Оооує!" це він красавчік,це те і се))),саме те що я хотів і я його здєлаю.Короч запиз..ся))Отож, сьогодні в там-там купив шикарнющу яловичину,філєшка,по 102грн.за кіло,шматочок 400г. м'ясце бомба!Ну а далі усе по схемі першого поста пана Нікеля буду робити, ну ваще то вже почав,промив,висушив,посолив,і в холодильник під кутом,щоб водичка збігала. Ну що, буду ждать два дня,там відмочу і в маринад,короч ще напишу,ну і фото
nickel Опубліковано 25 Лютого, 2016 в 23:55 Автор #68 Опубліковано 25 Лютого, 2016 в 23:55 А нащо маринад, якщо вже засолив? о_О Це не мій рецепт.
yura-patriot Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 07:33 #69 Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 07:33 5 годин тому, nickel сказано: А нащо маринад, якщо вже засолив? о_О Це не мій рецепт. Да ти не зрозумів,маринада ще немає, це потім через два дня, маринадом я називаю трави(приправи)замочені у теплій воді. Так що, вона посолиться 2дні,потім відмочу 2години,потім розведу приправи і обмажу,потім буду домазувати,все залежить як буде сохнути і тріскатися. Так що, твій рецепт?
Zheny@ Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 07:39 #70 Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 07:39 Планую в суботу чи неділю похід на базар. По м'ясо. Хочу зробити 2 варіанта. по рецепту nickel-я. Та по тому, що вже робив (типу брезаоли). Попередню порцію навіть сфоткати не встиг! Пішла, як діти в школу. Між іншим, навіть діти їли.
yura-patriot Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 08:50 #71 Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 08:50 Я от тільки не знаю одного, хочу зараз з"їздити на старий ринок, де там та точка з приправами? і як говорити? типу "мені потрібно приправу для бастурми,не дуже гостру"? хто може зараз підсказати, бо через хвилин 15 маю їхати туди по роботі,заодне і прикупив би.
nickel Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 15:38 Автор #72 Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 15:38 7 часов назад, yura-patriot сказал: Да ти не зрозумів,маринада ще немає, це потім через два дня, маринадом я називаю трави(приправи)замочені у теплій воді. Так що, твій рецепт? "Маринад" називається - чаман. Тепер мій. 6 часов назад, yura-patriot сказал: Я от тільки не знаю одного, хочу зараз з"їздити на старий ринок, де там та точка з приправами? і як говорити? типу "мені потрібно приправу для бастурми,не дуже гостру"? хто може зараз підсказати, бо через хвилин 15 маю їхати туди по роботі,заодне і прикупив би. В старому приміщенні, як заходиш через центральний вхід, то в правому ряду, за боковим входом. Да, так і скажеш "на бастурму". Але та тітка розбирається в тому трішки гірше за хазяйку з Варшавки, тому може всипати того, що там не треба, наприклад карі. То ти можеш сам наголошувати: карі не треба, коріандру побільше, наприклад. І порції в неї маленькі, мабуть не зовсім розуміє як та бастурма обмазується.
yura-patriot Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 18:17 #73 Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 18:17 2 годин тому, nickel сказано: "Маринад" називається - чаман. Тепер мій. В старому приміщенні, як заходиш через центральний вхід, то в правому ряду, за боковим входом. Да, так і скажеш "на бастурму". Але та тітка розбирається в тому трішки гірше за хазяйку з Варшавки, тому може всипати того, що там не треба, наприклад карі. То ти можеш сам наголошувати: карі не треба, коріандру побільше, наприклад. І порції в неї маленькі, мабуть не зовсім розуміє як та бастурма обмазується. Дякую )) але не дочекавшись відповіді, я подався на старий ринок, довго шукав бо там буваю рідко,але все як ти і пишеш в павільйоні вона там правіше сидить,лицем до дороги,спиною до центрального ряду,от я того і троха поблукав,ну це не суть.Так і сказав приправу для бастурми,і думаю що була та якраз тітка,а не хазяйка,бо відношення не сподобалося,таке-шонібуть,тяп-ляп, накидала всьо підряд))) ну мож і навпаки добре,не знаю,просто попросив не дуже гостру,а так слєгка(я таке люблю),а от про карі я не знав(( але здається вона його і не кидала вроді. Так ти прав на рахунок порцій я їй сказав що в мене 1кг. вона сказала що одного(замєса)вистачить 7 грн.,ну я глянув,прикінув, ну мля! мало вродь,для мого куска,хоча що там його всього400г.,кажу їй, я забув, в мене ще кум хотів )) давайте ще одну свою ту мішалку)) кароч дві її порції що 14грн. думаю нормальок,але що там вона намішала фіг його знає,ну в неділю розведу теплою водою і побачу понюхаю. Так і ще одне Нікель, ти після того як вимочив у воді м'ясо після солі,ти підвішував на 12год.щоб стікло,обсохло,ну водичка збігла, а тоді обмазувати,на ніч буде добре? і чи це обов'язково,чи мож просто висушити обтерти салфетками і відразу мазати? щоб була не дуже вже геть суха.
nickel Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 20:45 Автор #74 Опубліковано 26 Лютого, 2016 в 20:45 2 часа назад, yura-patriot сказал: Так і ще одне Нікель, ти після того як вимочив у воді м'ясо після солі,ти підвішував на 12год.щоб стікло,обсохло,ну водичка збігла, а тоді обмазувати,на ніч буде добре? і чи це обов'язково,чи мож просто висушити обтерти салфетками і відразу мазати? щоб була не дуже вже геть суха. Водичка не збігає, бо я спочатку обтираю, а тоді підвішую, щоб воно обсохло. Якщо м'ясо буде вологе, то обмазка буде зісковзувати з м'яса, особливо якщо на ньому плівки є. В мене цього разу саме так і вийшло, сушив дві години (більше часу в мене не було, треба було йти на роботу) і почав обмазувати. Але в м'ясові було багато плівки, то я його не розрізав на полоси, а просто порвав руками по слоях. Получилося, що усі плівки ззовні, а краще б було порізати, хай би плівки десь всередині залишилися, то і чаман би так не сповзав. п.с. Раніше не міг відписати, в мене котяча робота (цей тиждень). Вдень - сплю, а вночі мишей ловлю. п.с.2 Якщо все зростеться, то сьогодні вночі виложу ще один великий пост, з калькуляцією.
nickel Опубліковано 27 Лютого, 2016 в 06:45 Автор #75 Опубліковано 27 Лютого, 2016 в 06:45 Склад: Яловичина (телятина)………………………..1700 грам…………150 грн Трави…….……………………………………...90 грам……………37 грн Сіль…………………………………………..….250 грам…………..1 грн Разом 190 грн Трави: - Пажитник - Паприка - Часник сушений - Аджика - Коріандр - Зіра (Кумі) - Чілі - Карі і Базилік – в рецепті продавщиці з Старого базару На м’ясі було багато плівок, жиру і рваних шматків. Тому після їх обрізки залишилося 1350 гр. Перший раз обрізав до засолки, другий раз - після, тому що прозорі плівки від солі побіліли і набрякли, і муляли в очі. Хоча багато плівки все ж таки залишилося. М'ясо не різав на смуги, а порвав руками по плівках, які шматки вийшли, такі і солив. Отже 1350 грам м’яса і 90 грам трав (усього 1440 грам), перетворилися в 910 грам смачнючої бастурми, за 190 гривень. В принципі нічого нового не відкрив, зіпсувати м'ясо не вийшло. Але дещо добавлю в скарбничку досвіду: - телятина містить в собі багато води, під час засолки на піднос збігло набагато більше соку ніж з яловичини. Краще купляти яловичину, залишиться більше м’яса. Бо купляти воду по 90 грн за кілограм, а потім сушити м'ясо від неї – марнотратство. - м'ясо краще нарізати так, щоб плівки залишилися всередині, бо навіть підсохлі плівки знову розмокають від обмазки зі слизом і обмазка ну ніяк не хоче триматися на плівках, а сповзає до низу. Тому прийшлося обмазувати так як Микола, поклавши на тарілку і спочатку з однієї сторони, а коли підсохне – з другої. - обмазку краще робити густішу, як рідке тісто. Тоді нею можна навіть руками обліпити м'ясо і відразу підвішувати, чаман не буде сповзати до низу. - якщо шматки вийшли не циліндричні, а конічні, то краще підвішувати за товстий край, бо якщо вішати за тонкий (як я), то товстий край своєю вагою сильно витягне тонкий, з’являться тріщини в обмазці. Є ще один плюс від такого підвішування – тонкий край підсохне вже за тиждень і його можна буде по трохи підрізати. - виявляється чаман захищає не лише від мух, а й від цвілі. Так як перший раз мені бракнуло пажитника, то обмазати вистачило лише одну сторону, докупив і обмазав другу, але всипала мені продавщиця карі і зіпсувала гармонію, мусив докупляти третій раз, щоб затерти поверх карі. Від цієї постійної сирості, у тріщинах на двох шматках з’явилася біла цвіль, за декілька днів вона підсохла і пропала, але краще до такого стану не доводити. На самому чамані цвілі не було. - крупно мелені трави гарно виглядають на фото, але жувати їх не дуже приємно. Перший раз в обмазці були лише дрібномелені перці, то така обмазка з’їдається навіть без м’яса, якщо не сильно гостра. - три рази купляв обмазку, два рази в продавщиці, один раз в хазяйки. Усі три рази сипали різні трави і в різних кількостях. В результаті чаман гірчить, на смак м’яса не вплинуло, але шматки де багато чаману обчищав від нього. - зимою повітря в квартирі набагато сухіше. Бастурма зів’ялилася набагато швидше. Тонкий шматок (він окремо на фото) взяли з собою в гості вже через тиждень. І зараз коли вона вже готова вона не перестає сохнути і далі, бо сильно сухе повітря. Тонкі шматки висохли до стану сухої тараньки і навіть розсипаються коли ріжу. Ті шматки, що залишилися, тверді як камінь, навіть не знаю як вріжу, коли настане їх час. Скрытый текст Після першої обрізки Засолка Відходи (пішли в борщ) Коли зварився борщ і звільнилася друга доска Вимочування Настікало з м'яса під час засолювання Після другої обрізки Чаман Чаман на м'ясові В'ялимося Зважування готової бастурми Ще сирувата, але пішла Вже готова.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.