Перейти до змісту

Пробити дверний проєм в стіні

Plum

Рекомендовані повідомлення

приватний будинок. ЧИтайте вище.

ну і що? на приватні будинки не розповсюджуються Закони, норми та вимоги?

в приватних будинках можна наражати на небезпеку проживаючих, сусідів та оточення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проєм в несучій стіні, замуровування вентканалів, газові труби під гіпсокартоном і все це самовільно, без проектів . Якби я знав, що мої сусіди таким займаються, то спав би в кошмарних снах.

приватний будинок. ЧИтайте вище.

І взагалі - мої помідори - чим хочу тим і поливаю.

Тут ви не праві взагалі. Читайте, а потім будете говорити про помідори

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приватних будинках можна наражати на небезпеку проживаючих, сусідів та оточення?

Впевнений, що чоловік мав на увазі сусідів за стіною.

Тут ви не праві взагалі. Читайте, а потім будете говорити про помідори

У нашій "правовій" та "демократичній" державі - будь-який закон написаний простим олівцем на білому папері.

А Григорій Сковорода - той взагалі творить чудеса.

Ви реально крізь пальці читаєте?

Вам чоловік з практичної точки зору розписав вище! Перенесіть і баста. А потім покличте - хай внесуть зміни в проект. Дешевше оплатити "штраф" аніж робити все "по закону"!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Волиньгазі є інженерний відділ (саме так називається, якщо не помиляюсь), йдете туди, кажете, що у зв'язку з ремонтом, потрібно переробити схему труб/колонки. До Вас виїзжає спеціаліст, вирішуєте питання схеми, роблять проект, їдете на Львівську до самих робочих, де також вирішуєте всі ці питання легально. Вони приїзжають і перероблюють все, що потрібно. Грошей це все не так багато коштує, як думаєте, єдине що - приїдеться походити до них + куча паперів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Волиньгазі є інженерний відділ (саме так називається, якщо не помиляюсь), йдете туди, кажете, що у зв'язку з ремонтом, потрібно переробити схему труб/колонки. До Вас виїзжає спеціаліст, вирішуєте питання схеми, роблять проект, їдете на Львівську до самих робочих, де також вирішуєте всі ці питання легально. Вони приїзжають і перероблюють все, що потрібно. Грошей це все не так багато коштує, як думаєте, єдине що - приїдеться походити до них + куча паперів.

О вони більше бумаг тобі продадуть ніж теї реальної роботи

Мені зробили без проблем, єдине що - прийшлось проект трохи довго чекати (десь до місяця приблизно, точно не памятаю, пару років назад було). З таким підходом то два варіанти - або робити все самому і потім платити штрафи, або робити по закону, довго, але дешевше в рази :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага! "вирішуєте питання схеми"! О, скільки криється в цьому "вирішуєте"! І часу, і нервів, і грошей! Спочатку ти бігаєш за ними, вислуховуєш, які вони нуДУЖЕдуже зайнятіі, тоді своєю машиною (ну щоб хоч якось прискорити процес) везеш його до себе, а от далі! ... Він слухає, ЯК і ЩО хочеш ти, а тоді починає розповідати, чому саме так НЕ МОЖНА, бо ж розуміє, що тобі саме ТАК потрібно і ти будеш якось "вирішувати питання схеми" ;)

І на рахунок "Грошей це все не так багато коштує, як думаєте" - ну то озвуч, скільки для тебе "не так багато", бо все відносно! Комусь і 10тис "не так вже й багато"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага! "вирішуєте питання схеми"! О, скільки криється в цьому "вирішуєте"! І часу, і нервів, і грошей! Спочатку ти бігаєш за ними, вислуховуєш, які вони нуДУЖЕдуже зайнятіі, тоді своєю машиною (ну щоб хоч якось прискорити процес) везеш його до себе, а от далі! ... Він слухає, ЯК і ЩО хочеш ти, а тоді починає розповідати, чому саме так НЕ МОЖНА, бо ж розуміє, що тобі саме ТАК потрібно і ти будеш якось "вирішувати питання схеми" ;)

З таким підходом Вам в жодну держ установу краще не ходити, бо там сидять одні "нєгадяі і падлєци" :)

І на рахунок "Грошей це все не так багато коштує, як думаєте" - ну то озвуч, скільки для тебе "не так багато", бо все відносно! Комусь і 10тис "не так вже й багато"

Якщо не помиляюсь, то десь до 1.5к грн за все пішло, але Ви ж освідчена люди, як я розумію, і маєте розуміти, що все індивідуально (розмір проекту, матеріали, робота).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З таким підходом Вам в жодну держ установу краще не ходити, бо там сидять одні "нєгадяі і падлєци"

це не "такий підход", це досвід неодноразового "вирішування питань схеми" у Волиньгазі.

І така ситуація не від моїх бажань чи мого сприйняття, а від так поставленої системи в нашому Гондурасі в монополістичних давачів послуг, де кожна сошка в кабінеті хоче отримати якийсь зиск, а не тобі допомогти.

І 1,5к - це по-твоєму мало?! За те, що він перемалював квадратик і лінієчку???

До речі, ПАТ "Волиньгаз" - не ДЕРЖустанова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вам чоловік з практичної точки зору розписав вище! Перенесіть і баста. А потім покличте - хай внесуть зміни в проект. Дешевше оплатити "штраф" аніж робити все "по закону"!

Женя, вибач, але ти заганяєшся.

Я кілька років тому особисто мав справу з газовиками по двох житлових об"єктах. Тому з власного досвіду можу сказати, що твої поради... застосовуй їх сам, в своєму житлі, а не радь іншим.

Якщо перенести труби самому і при цьому порушити щось в нормативах - наслідком буде:

- штраф;

- перекритий і запломбований газ;

- переробка проекту;

- перенесення труб;

- ремонт (як мінімум - стіну після зварювальних робіт побілити).

- ходіння у "Волиньгаз" (може, й хабарі), щоб швидше зняли пломбу.

Знаю випадок, коли людина зробила квартиру-студію, поклала болт на нормативи... і отримала перекритий газ. Хабарі не допомогли. Тепер живе на електриці.

Як юрист і як людина, яка двічі приходила до тями в реанімації із-за неправильного встановлення газових приладів, не раджу вийо...ватися, а зробити нормально. Тим більше, що "Волиньгаз", як на піврадянську структуру, працює в цілому непогано. Та й, як писали вище, і приватники є, які зроблять все згідно норм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Женя, вибач, але ти заганяєшся.

Є трохи, не заперечую.

Колись, продана мною схема (і не тільки мною) - працювала на ура. Тепер же ситуація трішечки не така. Хоча не так вже й кардинально змінилася.

Стосовно квартир-студій, ну тут взагалі маразм, там , зазвичай, ламають все всупереч не тільки проектам і нормам, а ще й всупереч здоровому глузду.

Тому те, що його "відрізали" - це нормально.

Є ідіоти які болгаркою кромсали газову трубу, бо вона, бачте, інтер'єр псує. Коли запахло жареним, тобто газом (ой пздц, як йому повезло) - викликав газовщиків.

Коротше кажучи. Автору топіка варто для очистки совісті поїхати у ВГ, привезти їх до себе - показати і розпитати, що і до чого.

Поки вони будуть переробляти проект )а на це піде чимало часу) за той час, варто зробити усе бажане. Двері, труби і т.д. Хто робитиме - це вже залежатиме від бажання автора теми. Чи самі газовщики, чи хлопці з вулиці.

Згадав за якийсь там закон Яничарський ,який взагалі багато чого забороняв робити самотушки. Особливо, якщо справа торкалася будівництва і втручання у проектну документацію.

Щось там типу 3 роки.. Поправ мене, якщо я не правий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це не "такий підход", це досвід неодноразового "вирішування питань схеми" у Волиньгазі.

І така ситуація не від моїх бажань чи мого сприйняття, а від так поставленої системи в нашому Гондурасі в монополістичних давачів послуг, де кожна сошка в кабінеті хоче отримати якийсь зиск, а не тобі допомогти.

І 1,5к - це по-твоєму мало?! За те, що він перемалював квадратик і лінієчку???

До речі, ПАТ "Волиньгаз" - не ДЕРЖустанова.

Ви теоретик, а не практик. Все, що я хотів сказати - я сказав. Якщо щось не зрозуміло - перечитайте ще раз. Мені до своїх слів немає більше чого додати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви теоретик, а не практик.

Якщо щось не зрозуміло - перечитайте ще раз

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Той, хто добре знає топікстартера - так само добре знає про те, що "рєшати" щось він дуже не любить, тим більше, якщо є можливість зробити по-закону.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та я не проти щоб робити "по-закону", але "по-закону" йому просто не дозволять зробити саме так, як він хоче.

Мені теж голову морочили різними "причинами", щоб почав "рєшати"... То "тому не можна", "треба зробити спочатку те-то"... зробив - "а тепер те не підходить"...(а, гроші, звичайно, потратились)... і так "десять кругов ада"... Короче, врешті-решт вийшов на "рєшалу", відразу закрились очі на все, і все стало "по-нормах" і "по-закону".

І я кажу не про один-єдиний випадок, щоб дехто не казав, що мені "не повезло"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, народ, не сваріться.

З газовою трубою все ясно. Ще думаю, чи буду її переносити, чи просто проб'ю проєм лівіше.

Тепер краще про сам проєм в стіні скажіть:

1. Вартість робіт

2. Якщо в стіні є вентиляційні канали -- як їх краще заглушити над проємом.

3. Порадьте людей, які можуть нормально і недорого це зробити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...