Saddy Опубліковано 1 Листопада, 2015 в 21:33 #26 Опубліковано 1 Листопада, 2015 в 21:33 приватний будинок. ЧИтайте вище.ну і що? на приватні будинки не розповсюджуються Закони, норми та вимоги?в приватних будинках можна наражати на небезпеку проживаючих, сусідів та оточення?
yucore Опубліковано 1 Листопада, 2015 в 21:44 #27 Опубліковано 1 Листопада, 2015 в 21:44 Проєм в несучій стіні, замуровування вентканалів, газові труби під гіпсокартоном і все це самовільно, без проектів . Якби я знав, що мої сусіди таким займаються, то спав би в кошмарних снах.приватний будинок. ЧИтайте вище.І взагалі - мої помідори - чим хочу тим і поливаю.Тут ви не праві взагалі. Читайте, а потім будете говорити про помідори
Zheny@ Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 06:06 #28 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 06:06 приватних будинках можна наражати на небезпеку проживаючих, сусідів та оточення?Впевнений, що чоловік мав на увазі сусідів за стіною.Тут ви не праві взагалі. Читайте, а потім будете говорити про помідориУ нашій "правовій" та "демократичній" державі - будь-який закон написаний простим олівцем на білому папері.А Григорій Сковорода - той взагалі творить чудеса.Ви реально крізь пальці читаєте?Вам чоловік з практичної точки зору розписав вище! Перенесіть і баста. А потім покличте - хай внесуть зміни в проект. Дешевше оплатити "штраф" аніж робити все "по закону"!
seolutsk Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 06:42 #29 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 06:42 В Волиньгазі є інженерний відділ (саме так називається, якщо не помиляюсь), йдете туди, кажете, що у зв'язку з ремонтом, потрібно переробити схему труб/колонки. До Вас виїзжає спеціаліст, вирішуєте питання схеми, роблять проект, їдете на Львівську до самих робочих, де також вирішуєте всі ці питання легально. Вони приїзжають і перероблюють все, що потрібно. Грошей це все не так багато коштує, як думаєте, єдине що - приїдеться походити до них + куча паперів.
seolutsk Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 06:55 #30 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 06:55 В Волиньгазі є інженерний відділ (саме так називається, якщо не помиляюсь), йдете туди, кажете, що у зв'язку з ремонтом, потрібно переробити схему труб/колонки. До Вас виїзжає спеціаліст, вирішуєте питання схеми, роблять проект, їдете на Львівську до самих робочих, де також вирішуєте всі ці питання легально. Вони приїзжають і перероблюють все, що потрібно. Грошей це все не так багато коштує, як думаєте, єдине що - приїдеться походити до них + куча паперів. О вони більше бумаг тобі продадуть ніж теї реальної роботи Мені зробили без проблем, єдине що - прийшлось проект трохи довго чекати (десь до місяця приблизно, точно не памятаю, пару років назад було). З таким підходом то два варіанти - або робити все самому і потім платити штрафи, або робити по закону, довго, але дешевше в рази
jack74 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 07:02 #31 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 07:02 В Волиньгазі є інженерний відділ (саме так називається, якщо не помиляюсь), йдете туди, кажете, що у зв'язку з ремонтом, потрібно переробити схему труб/колонки. До Вас виїзжає спеціаліст, вирішуєте питання схеми, роблять проект, їдете на Львівську до самих робочих, де також вирішуєте всі ці питання легально. Вони приїзжають і перероблюють все, що потрібно. Грошей це все не так багато коштує, як думаєте, єдине що - приїдеться походити до них + куча паперів. Ага! "вирішуєте питання схеми"! О, скільки криється в цьому "вирішуєте"! І часу, і нервів, і грошей! Спочатку ти бігаєш за ними, вислуховуєш, які вони нуДУЖЕдуже зайнятіі, тоді своєю машиною (ну щоб хоч якось прискорити процес) везеш його до себе, а от далі! ... Він слухає, ЯК і ЩО хочеш ти, а тоді починає розповідати, чому саме так НЕ МОЖНА, бо ж розуміє, що тобі саме ТАК потрібно і ти будеш якось "вирішувати питання схеми" І на рахунок "Грошей це все не так багато коштує, як думаєте" - ну то озвуч, скільки для тебе "не так багато", бо все відносно! Комусь і 10тис "не так вже й багато"
seolutsk Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 07:07 #32 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 07:07 Ага! "вирішуєте питання схеми"! О, скільки криється в цьому "вирішуєте"! І часу, і нервів, і грошей! Спочатку ти бігаєш за ними, вислуховуєш, які вони нуДУЖЕдуже зайнятіі, тоді своєю машиною (ну щоб хоч якось прискорити процес) везеш його до себе, а от далі! ... Він слухає, ЯК і ЩО хочеш ти, а тоді починає розповідати, чому саме так НЕ МОЖНА, бо ж розуміє, що тобі саме ТАК потрібно і ти будеш якось "вирішувати питання схеми" З таким підходом Вам в жодну держ установу краще не ходити, бо там сидять одні "нєгадяі і падлєци" І на рахунок "Грошей це все не так багато коштує, як думаєте" - ну то озвуч, скільки для тебе "не так багато", бо все відносно! Комусь і 10тис "не так вже й багато" Якщо не помиляюсь, то десь до 1.5к грн за все пішло, але Ви ж освідчена люди, як я розумію, і маєте розуміти, що все індивідуально (розмір проекту, матеріали, робота).
jack74 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 07:42 #33 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 07:42 З таким підходом Вам в жодну держ установу краще не ходити, бо там сидять одні "нєгадяі і падлєци"це не "такий підход", це досвід неодноразового "вирішування питань схеми" у Волиньгазі. І така ситуація не від моїх бажань чи мого сприйняття, а від так поставленої системи в нашому Гондурасі в монополістичних давачів послуг, де кожна сошка в кабінеті хоче отримати якийсь зиск, а не тобі допомогти. І 1,5к - це по-твоєму мало?! За те, що він перемалював квадратик і лінієчку???До речі, ПАТ "Волиньгаз" - не ДЕРЖустанова.
Yarchik Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 08:43 #34 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 08:43 Вам чоловік з практичної точки зору розписав вище! Перенесіть і баста. А потім покличте - хай внесуть зміни в проект. Дешевше оплатити "штраф" аніж робити все "по закону"!Женя, вибач, але ти заганяєшся.Я кілька років тому особисто мав справу з газовиками по двох житлових об"єктах. Тому з власного досвіду можу сказати, що твої поради... застосовуй їх сам, в своєму житлі, а не радь іншим.Якщо перенести труби самому і при цьому порушити щось в нормативах - наслідком буде:- штраф;- перекритий і запломбований газ;- переробка проекту;- перенесення труб;- ремонт (як мінімум - стіну після зварювальних робіт побілити).- ходіння у "Волиньгаз" (може, й хабарі), щоб швидше зняли пломбу.Знаю випадок, коли людина зробила квартиру-студію, поклала болт на нормативи... і отримала перекритий газ. Хабарі не допомогли. Тепер живе на електриці.Як юрист і як людина, яка двічі приходила до тями в реанімації із-за неправильного встановлення газових приладів, не раджу вийо...ватися, а зробити нормально. Тим більше, що "Волиньгаз", як на піврадянську структуру, працює в цілому непогано. Та й, як писали вище, і приватники є, які зроблять все згідно норм.
Zheny@ Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 08:54 #35 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 08:54 Женя, вибач, але ти заганяєшся.Є трохи, не заперечую.Колись, продана мною схема (і не тільки мною) - працювала на ура. Тепер же ситуація трішечки не така. Хоча не так вже й кардинально змінилася.Стосовно квартир-студій, ну тут взагалі маразм, там , зазвичай, ламають все всупереч не тільки проектам і нормам, а ще й всупереч здоровому глузду.Тому те, що його "відрізали" - це нормально.Є ідіоти які болгаркою кромсали газову трубу, бо вона, бачте, інтер'єр псує. Коли запахло жареним, тобто газом (ой пздц, як йому повезло) - викликав газовщиків.Коротше кажучи. Автору топіка варто для очистки совісті поїхати у ВГ, привезти їх до себе - показати і розпитати, що і до чого.Поки вони будуть переробляти проект )а на це піде чимало часу) за той час, варто зробити усе бажане. Двері, труби і т.д. Хто робитиме - це вже залежатиме від бажання автора теми. Чи самі газовщики, чи хлопці з вулиці.Згадав за якийсь там закон Яничарський ,який взагалі багато чого забороняв робити самотушки. Особливо, якщо справа торкалася будівництва і втручання у проектну документацію.Щось там типу 3 роки.. Поправ мене, якщо я не правий.
seolutsk Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:34 #36 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:34 це не "такий підход", це досвід неодноразового "вирішування питань схеми" у Волиньгазі. І така ситуація не від моїх бажань чи мого сприйняття, а від так поставленої системи в нашому Гондурасі в монополістичних давачів послуг, де кожна сошка в кабінеті хоче отримати якийсь зиск, а не тобі допомогти. І 1,5к - це по-твоєму мало?! За те, що він перемалював квадратик і лінієчку???До речі, ПАТ "Волиньгаз" - не ДЕРЖустанова.Ви теоретик, а не практик. Все, що я хотів сказати - я сказав. Якщо щось не зрозуміло - перечитайте ще раз. Мені до своїх слів немає більше чого додати.
jack74 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:39 #37 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:39 Ви теоретик, а не практик.це не "такий підход", це досвід неодноразового "вирішування питань схеми" у Волиньгазі.Якщо щось не зрозуміло - перечитайте ще раз
Yarchik Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:44 #38 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:44 це не "такий підход", це досвід неодноразового "вирішування питань схеми" у Волиньгазі.Той, хто добре знає топікстартера - так само добре знає про те, що "рєшати" щось він дуже не любить, тим більше, якщо є можливість зробити по-закону.
jack74 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:52 #39 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 09:52 Та я не проти щоб робити "по-закону", але "по-закону" йому просто не дозволять зробити саме так, як він хоче.Мені теж голову морочили різними "причинами", щоб почав "рєшати"... То "тому не можна", "треба зробити спочатку те-то"... зробив - "а тепер те не підходить"...(а, гроші, звичайно, потратились)... і так "десять кругов ада"... Короче, врешті-решт вийшов на "рєшалу", відразу закрились очі на все, і все стало "по-нормах" і "по-закону".І я кажу не про один-єдиний випадок, щоб дехто не казав, що мені "не повезло"
Plum Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 15:09 Автор #40 Опубліковано 2 Листопада, 2015 в 15:09 Так, народ, не сваріться.З газовою трубою все ясно. Ще думаю, чи буду її переносити, чи просто проб'ю проєм лівіше.Тепер краще про сам проєм в стіні скажіть:1. Вартість робіт2. Якщо в стіні є вентиляційні канали -- як їх краще заглушити над проємом.3. Порадьте людей, які можуть нормально і недорого це зробити.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.