Перейти до змісту

Чому в нас такі дорогі ліки

Nokian

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Аптекам скасовують мінімальний соціальний асортиментpensiya-lekarstvo-tsenyi-apteka.jpg

Міністерство охорони здоров'я України скасує обов'язковий мінімальний асортимент соціально орієнтованих лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів.

Рішення про скасування наказу №1000 "Про затвердження обов'язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів", підписане міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі, опубліковано на сайті Верховної Ради України.

Відзначимо, що документ зобов'язує аптеки мати в наявності більше 102 лікарських препарату і 15 виробів медичного призначення, зокрема, лейкопластири, гірчичники, перев'язувальні матеріали, презервативи, термометри.

Аптекам тепер необов'язково буде мати в наявності аспірин, нітрогліцерин, парацетамол, валідол, амізон, ібупрофен, валер'янку і зеленку.

Опубліковано

Аптекам тепер необов'язково буде мати в наявності аспірин, нітрогліцерин, парацетамол, валідол, амізон, ібупрофен, валер'янку і зеленку.

Бек ту ЮЕСЕСАР. Тіко навпаки.

Будемо їздити по місту пошуках грьобаної зеленки чи йоду.

Хоча якщо розібратися, то апткам самим не вигідно не мати нічого - це їхні гроші! Більший асортимент, кращі ціни - залог (ще більш) успішної торгівлі!

Опубліковано

Весь цей асортимент у них і так є в 99% випадків. Не знаю, хто зітхне з полегшенням навіть, може якісь маленькі сільскі аптеки?

Просто ще один регулюючий акт USSR-style відмінено, а це - позитив )

Опубліковано

Весь цей асортимент у них і так є в 99% випадків. Не знаю, хто зітхне з полегшенням навіть, може якісь маленькі сільскі аптеки?

Просто ще один регулюючий акт USSR-style відмінено, а це - позитив )

якщо хтось не зрозумів - після скасування, аптеки НЕ будуть зобов'язані мати в наявності дешеві препарати.

асортимент дешевих "радянських" препаратів БУВ в 99% випадків тому, що аптеки були зобов'язані мати їх в наявності.

дешеві ліки невигідно виробляти, і невигідно продавати.

для кишені більшості, наприклад, пенсіонерів - це 100% негатив від скасування цього рег.акту.

Опубліковано

На асортимент "розумних" аптек цей закон аж ніяк не впливатиме, навпаки аптека тепер зможе формувати раціональний асортимент, і на ціни це теж аж ніяк не вплине, а от для аптек де дані препарати застоювались і не мали попиту , але згідно з законодавством мусили бути в наявності, нарешті зітхнуть з полегшенням... Цей закон уже давно варто було відмінити, ще коли наші всі аптеки перейшли у приватну власність, зразу його актуальність нівелювалась... Так що ці зміни явно на краще..

Опубліковано

аптеки "Подорожник"

Підкажіть де шукати?

і не тільки подорожник а й всі соціальні аптеки товариства "Волиньфарм"

Опубліковано

На асортимент "розумних" аптек цей закон аж ніяк не впливатиме, навпаки аптека тепер зможе формувати раціональний асортимент, і на ціни це теж аж ніяк не вплине

Відміна цього наказу не вплине на ціни.

rrid, Аптекам вигідно мати те, що купують. Не буде в цій аптеці, пенсіонерка піде в іншу. Все просто.

буквально через декілька місяців після набуття чинності - матимемо змогу переконатись, як такий крок уряду вплине на асортимет і ціни (чи не вплине). тому дискутувати не буду :)

тільки нагадаю (чи повідомлю?) ненависникам "совка", що в багатьох розвинутих країнах регламентується рівень максимальної торгової націнки.

Опубліковано

На асортимент "розумних" аптек цей закон аж ніяк не впливатиме, навпаки аптека тепер зможе формувати раціональний асортимент, і на ціни це теж аж ніяк не вплине

Відміна цього наказу не вплине на ціни.

rrid, Аптекам вигідно мати те, що купують. Не буде в цій аптеці, пенсіонерка піде в іншу. Все просто.

буквально через декілька місяців після набуття чинності - матимемо змогу переконатись, як такий крок уряду вплине на асортимет і ціни (чи не вплине).

народ є таке поняття регульовані ціни це і стримувало

Опубліковано

Від зубного болю є пакетики Німесил. Знімають запалення, тамують біль. Саме цей препарат мені і порадив лікар. Ціни взлетіли, щось стало стрьомно оцей Німесил купувати. Подивився яка діюча речовина, знайшов український аналог і... ох...в. У 8 (вісім) разів дешевше виходить.

Ой, забув написати назву: Німід називається.

Опубліковано

Лише здорова конкуренція  зможе скинути ціни на ліки. Зобовязати аптеки тримати низькі ціни не можна. Але можна зобовязати їх викладати весь свій асортимент та ціни в інет.І тоді все таємне стане явним, а покупці зможуть вибирати, де дешевше, де ближче, де надійніше.

Опубліковано

Від зубного болю є пакетики Німесил. Знімають запалення, тамують біль. Саме цей препарат мені і порадив лікар. Ціни взлетіли, щось стало стрьомно оцей Німесил купувати. Подивився яка діюча речовина, знайшов український аналог і... ох...в. У 8 (вісім) разів дешевше виходить.

Ой, забув написати назву: Німід називається.

і ви хочете сказати що індійський німід вам знімає біль так само на 12 годин як німецький німесил, ніколи не повірю німід максимум тягне на 6-8 годин, а ви подумали про шкоду німесуліда на організм у випадку якщо пити більш ніж 2 таблетки на добу.. (якщо раптом вам не вистачить знеболюючого ефекту)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...