Перейти до змісту

RAMDisk чи є користь ?

bormotuha

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю 6 гіг памяті на борту ddr2, процесор E8400, але так як є проблеми з драйверами на старе обладнання, хочу встановити 32 bit Windows. Чи доцільно використати Ramdisk для створення розділу в оперативній памяті ? Який розмір розділу створити ? Чи варто перенести файл підкачки на цей диск ? У когось є досвід у цьому питанні ?

• Відповідей 73
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

зазвичай файл підкачки = оперативка помножена на 2.

При 6 гігах ОЗУ - файл підкачки фактично втрачає свою доцільність. Я на ХР при 2-х ГБ - вимикав. Шустріше, бо вінта не смикає.

32-бітна вінда не побачить більше 3,5 гіг оперативки. А звідси - і використовувати не буде.

Я б ставив х64 і не парився. Дрова знайти РЕАЛЬНО! на крайняк допоможе DriverPack Solution. Мене частенько виручає, хоча не являюся його прихильником.

РАМ-диск використовував би для ТМП файлів.

Колись, коли частоти процесорів міряли Мегагерцами в межах кількох сотень. А жорсткі диски вартували як іномарка. Я створював Рамдиск з оперативки, щоб погратися в Дуум:)

Оперативки було 48Мб. MsDos вміщався в 12мб а 36 - рамдиск. З дискетки розпаковував дум на рамдиск і грався! Бо розпакований дум важив більше ніж кілька дискет. Не пограєшся.

Так от, погратися із Рамдиском є сенс, навіть для того, щоб зрозуміти, чи нада воно тобі.

Опубліковано
  В 02.09.2015 в 07:25, alexvvv сказав:

як варіант поставити Windows Server 2003 Datacenter Edition або Windows Server 2003 Enterprise Edition

Яким чином це вирішить проблему з драйверами до старого обладнання?

Опубліковано

Моя думка - ніяких RAM-дисків, своп має бути. Система сама чудово розбереться, як краще розпорядитись реальною та вітртуальною пам'яттю.

Опубліковано
  В 02.09.2015 в 07:35, Саня сказав:
  В 02.09.2015 в 07:25, alexvvv сказав:

як варіант поставити Windows Server 2003 Datacenter Edition або Windows Server 2003 Enterprise Edition

Яким чином це вирішить проблему з драйверами до старого обладнання?

драйвери від xp 32 bit працюють і пам'яті бачить більше 4

Опубліковано
  В 02.09.2015 в 07:37, Harddriver сказав:

Моя думка - ніяких RAM-дисків, своп має бути. Система сама чудово розбереться, як краще розпорядитись реальною та вітртуальною пам'яттю.

Тобто по-твоєму хай краще взагалі та пам'ять не використовується? Більше 2 Гб хай краще простоює?

imho, краще поставити x64 і вирішити проблему з драйверами, але якщо цього зробити не вдасться, то поексперементувати варто. Зрештою це досвід.

Опубліковано

Спасе. Але все одно не так ефективно, як вінда х64.

Грубо кажучи РАЕ - не панацея. Це швидше "затичка", коли є 32-бітна вінда, і доставили до неї ОЗУ, бо переставляти її не можна.

ну ы знову ж таки, все залежить від задач. Якщо крутитиметься SQL сервак, де база 4 гіга. Чи якийсь SolidWorks, де робочий файл в озу може мати кілька гіг, то РАЕ - точно не вихід.

Опубліковано
  В 02.09.2015 в 08:03, Zheny@ сказав:

Грубо кажучи РАЕ - не панацея. Це швидше "затичка", коли є 32-бітна вінда, і доставили до неї ОЗУ, бо переставляти її не можна.

та чому ж, наприклад така вінда дає змогу запускати кілька програм і кожна буде брати свою пам'ять, наприклад той же хром працює декількома процесами і може забирати більше 4Gb. Ви мабуть хром 32 бітний використовуєте?
Опубліковано
  В 02.09.2015 в 08:03, Zheny@ сказав:

ну ы знову ж таки, все залежить від задач. Якщо крутитиметься SQL сервак, де база 4 гіга. Чи якийсь SolidWorks, де робочий файл в озу може мати кілька гіг, то РАЕ - точно не вихід.

Здається що Microsoft SQL для певних релізів підтримує AWE і може брати більше 4 ГБ
Опубліковано
  В 02.09.2015 в 08:34, dj_design сказав:

і яким чином ви збираєтесь поставити Хром х64 на Вінду х32 (навіть якщо ви її навчите бачити більше 4-х ГБ) ?

Де я писав що треба хром64 ставити ? :) У мене на win64 стоїть хром32 і розбивається на процеси :)

коли вінда буде бачити більше 4 гіга - спокійно роздасть кожному процесу

Опубліковано
  Цитата

хром32 і розбивається на процеси

Хром в принципі на процеси розбивається. Така специфіка його роботи

кожна вкладка - окремий хром. "геніальне" рішення.

Опубліковано
  В 02.09.2015 в 08:52, Zheny@ сказав:

цілком правильне рішення.
Опубліковано
  В 02.09.2015 в 09:07, alexvvv сказав:
  В 02.09.2015 в 08:52, Zheny@ сказав:

цілком правильне рішення.

ну не знаю, жерти 500-600мб при відкритті декількох вкладок, це канібалізм опкративної памяті) жаль з альтернативами поки туго.

Опубліковано

Необхідність використання РАМ диску мабуть повинна бути продиктована якоюсь потребою.

Наприклад доцільно тримати темпи СУБД в рам диску. Можливо якісь ще дані які потребують швидкого відклику і кешування.

На рахунок свопу .... мм ну своп це память пише на диск ... і тут ми замість диска запишем його знову в память .... ну якщо іншого виходу нема тільки х32 то таки мабуть можна так зробити, память принайні непростоюватиме ...

Опубліковано
  Цитата

ну своп це память пише на диск ... і тут ми замість диска запишем його знову в память ....

А різницю в швидкодії RAM диску і HDD диску вловлюєш? ;)

Цитата

юзаю навіть в парі з SSD

А ось це дуже правильно, хоча б тому що в SSD обмежена кількість циклів перезапису і перенесенням свопу і темпів на RAM-диск можна суттєво продовжити життя SSD.

Опубліковано

Як правильно прив'язати РАМ і ССД?

Звичайною утиліткою, яка створить РАМдиск. А потім в свою чергу руцями перенести Своп-файл на той диск?

так я розумію ? (темпи перенесені (поки що) на інший жорсткий)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...