Перейти до змісту

LGA1151(шо? опять? ,зміна сокета)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

@dj_design в нас мабуть різні поняття тихий ПК. В мене в дома 3770 в хорошому корпусі, з ноктовською башньою і ноктовськими кулерами в корпусі, і під нагрузкою я чую як ця вся шняга починає шуміти.

А 125 ватного атлона, навіть без розгону охолоджуквати то ще та морока, знаю проходив.

• Відповідей 72
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
9 minutes ago, Deemon said:

може комусь стане цікаво, комплект буде продаватись...

Max TDP 115W? Це ж в порівнянні з "холодним" процом він з'їсть електрики за місяць на цілий долар більше. Ні, на борді олігархів немає, не продасиш ти його тут :) 

Опубліковано
5 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ні, на борді олігархів немає, не продасиш ти його тут :) 

Я, для прикладу, уже давно не надіюся на продаж на Борді. 

все пєчально...

Опубліковано

6 годин тому, Zheny@ сказано:

ніде не помилився?

АПД.

Це повинна була б бути цілодобова робота ПК.

Ось - грамотні розрахунки.

Та ніби ні, навіть колись тестером перевіряв від розетки, було щось: простій 1,5А під навантаженням 3дмарком 2,1А

Якщо говорити про розгін то мій Q6600  2роки трудився з розгоном на стабільній частоті 3,64гГц. щоб показати хоч якусь продуктивність в ПЗ. І працював він з вимкненою функцією енергозбереження (пониження частот в простої.) постійно частота трималася такою. (овер ру в статистиці є 2 мої результати розгону, на той час 3 і 6те місце:) ), ціна електрики була копійчана.

Заради зниження енергоспоживання, а скоріш з появою більшої кількості програм оптимізованих під багатопотоковість, потреба задирати частоти відпала. Тому  я понизив частоти до 3,3гГц і знову увімкнув функцію енергозбереження. Але навіть з увімкненою цією функцією, мінімальна частота становить 2,4гГц., силу струму при цьому не заміряв.

р.с. корпус Zalman Z9+ (3+3 120мм кулери + перфорація) 

Опубліковано

Ми відхилилися від темки...

Є тут такі, хто реально гнав заблоковані Skylake, чи лиш будемо обговорювати написане кимось?

Опубліковано
7 годин тому, Ukrainec сказано:

Ми відхилилися від темки...

Є тут такі, хто реально гнав заблоковані Skylake, чи лиш будемо обговорювати написане кимось?

http://prntscr.com/cwv0kk
http://prntscr.com/cwv5vj

Опубліковано

Сиджу на 4770 і не бачу жодних причин апгрейдитись. Швидка DDR3 теж досі практично нічим не поступається DDR4. Краще відео взяти 1070 замість 770.

Опубліковано
10 хвилин тому, Plum сказано:

Сиджу на 4770 і не бачу жодних причин апгрейдитись. Швидка DDR3 теж досі практично нічим не поступається DDR4. Краще відео взяти 1070 замість 770.

бачиш. кому і для чого. мені наприклад часто 32 гб не вистачає для роботи. тому брав скайлейк, щоб по можливості поставити 48 або 64

Опубліковано

Це, певно, єдиний суттєвий аргумент на сьогодні, хоча і дуже вузькоспеціалізований. І то, можливо краще взяти старіший Xeon, які теж працюють з 64 гігами. Ну а мені моїх 32 вистачає поки, тому і не рипаюсь :) 

Опубліковано

мені, поки, для домашніх задач мого і3 4160 + 16Гб - цілком.

Хоча, мамка з білого компа, і вона 32 не вміє. Хоча, в мене просто не було 2х16гіг, щоб перевірити.

На майбутнє є плани перейти на кращу мамку.  щоб уже було 4 слота під пам'ять.

Ну і, бажано, М.2 (або хоча б мСата, як на існуючій).

• 1 місяць потому...
Опубліковано

апну темку, так як є цікавість що до 1151.
На разі маю таку систему
Asus P8B75M-LX PLUS
Intel Core i5-3470
8Gb DDR3 G.Skill Ripjaws (2x4Gb)

Чи варто апгрейдити на 1151 і ДДР4.
По бюджету можу докинути 1000-1500грн, в сумі вийде 5000-5500грн, якщо продати своє залізо.
От цікавить думка\досвід, чи дійсно є продуктивність? чи варто розігнати свій і5?

Кулер мій дозволяє, стоїть на разі полірований Noctua NH-C12P SE14.
В простої температура проца 32 градуси, в нагрузці 100% - 54.
Термопаста GD900.

Також цікавить максимальна температура (реальна, а не заявлена на сайтах виробника).

Опубліковано
10 часов назад, pasha1207 сказал:

От цікавить думка\досвід, чи дійсно є продуктивність? чи варто розігнати свій і5?

Івікі погано гоняться по BCLK. Та й навряд чи твоя лоу-левел мамка дозволить нормально налаштувати необхідні показники.

Чи варто апгрейдити на 1151 і ДДР4.

Все залежить від поставлених задач. Якщо працюєш з важким ПЗ, де реально не вистачає проца, тоді так. В іншому разі, краще докласти до відеокарти / SSD чи ще чогось, що більш відчутно вплине на швидкодію компа.

Також цікавить максимальна температура (реальна, а не заявлена на сайтах виробника).

В Скайлейках термоінтерфейс кращий, ніж у Івіків, та й техпроцес тонший. Тож і в реальності вони повинні бути холоднішими.

Опубліковано

Так а чим незадовільняє існуюча система? 5,5к тільки процесор обійдеться, причому з нижчою частотою. Особливих плюшок від ддр4 тоже не буде.

ІМХО зараз апгрейдитись сенсу нема, якщо звісно непрацюєш з "важким" софтом, типу відеоредакторів чи 3д редендерів. З нового року інтел обіцяє показати 7-ме покоління процесорів, варто дочекатись і глянути шо за звірі, та і після виходу 7 покоління 6-те впаде в ціні.

Опубліковано

18 минут назад, Savage сказал:

Якщо працюєш з важким ПЗ, де реально не вистачає проца, тоді так. В іншому разі, краще докласти до відеокарти / SSD чи ще чогось, що більш відчутно вплине на швидкодію компа.

SSD є (МЛЦ), 500+ зчитування і запис. Відео 6950 (анлок в 6970 не робив). 
З важким ПЗ не працює комп, але як є можливість то й думаю чи варто затіяти апгрейд.
Якщо приріст буде не великий, то дійсно може краще вкинути в кращу материнку та підігнати і5. 

Опубліковано
20 хвилин тому, Lisovic сказано:

Так а чим незадовільняє існуюча система? 5,5к тільки процесор обійдеться, причому з нижчою частотою. Особливих плюшок від ддр4 тоже не буде.

ІМХО зараз апгрейдитись сенсу нема, якщо звісно непрацюєш з "важким" софтом, типу відеоредакторів чи 3д редендерів. З нового року інтел обіцяє показати 7-ме покоління процесорів, варто дочекатись і глянути шо за звірі, та і після виходу 7 покоління 6-те впаде в ціні.

думаю більше варто чекати тих міфічних ZENів)

intel зажрався. додадуть знову 5% як і в всіх попередніх)) купуйте і радійте)

Опубліковано
15 минут назад, pasha1207 сказал:

SSD є (МЛЦ), 500+ зчитування і запис. Відео 6950 (анлок в 6970 не робив). 
З важким ПЗ не працює комп, але як є можливість то й думаю чи варто затіяти апгрейд.
Якщо приріст буде не великий, то дійсно може краще вкинути в кращу материнку та підігнати і5. 

Я б на твоєму місці обмежився просто апгрейдом відеокарти. 

Опубліковано
9 хвилин тому, pasha1207 сказано:

В такому разі неварто переходити, приріст буде непомітний при звичайній роботі.

14 хвилин тому, Dima4s сказано:

думаю більше варто чекати тих міфічних ZENів)

intel зажрався. додадуть знову 5% як і в всіх попередніх)) купуйте і радійте)

Ну тут ще плюс в тому що всі попередні впадуть в ціні, і можна буде трохи зекономити, взявши старіше покоління.

Опубліковано
40 хвилин тому, dj_design сказано:

цікаво :) 

"Обзор инженерного процессора Core i7-6400T: оверклокерский Skylake из Китая"

http://www.3dnews.ru/943526

6400T.jpg

Заплатити 125+$ за участь в такій лотереї? Ну не знаю...

Опубліковано
9 хвилин тому, dj_design сказано:

ну так розгін це завжди лотерея .. може і "гарантійний" проц вилетіти

Якщо береш офіційний проц із індексом "К", то єдина лотерея - це наскільки багато він зможе вижати. А у цьому випадку, крім того, що "китаєць" не завжди візьме в розгоні навіть стокові для і7-6700 3,4Ггц, так ще й гріється значно більше, а то й згорить, або взагалі не захоче стартувати на твоїй мамці. А це дві великі різниці. Від інженерників всього можна очікувати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...