Перейти до змісту

ПДР і велосипедисти

Lexx_Giant

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я не проти самої ідеї. Я проти оцього типового шонібудь-втілення.

Я над цим " шонібудь-втілення" подумав, коли на Т-подібному перехресті на моїх очах завалилось двоє дітей, вони їхали проти руху, да ще й без дотримання дистанції і інтервалу між собою, що і призвело до падіння, а всього їх було шестеро. Інші поїхали, а двоє хлопчик та дівчинка залишились лежати посеред дороги. Навпроти андоніще на машині почав їхати ніби їх там і не було. Довелось заблокувати йому дорогу собою на велосипеді, поки діти не піднялись і не відійшли до тратуару. Думаю краще пояснювати в класах великій кількості дітей одразу, про те як рухатись по дорозі, ніж після скоєння ними порушення, розказувати одиницям і на дорозі, як вони мають їздити. Добре, що все добре обійшлося.

Повністтю згідний! 100% не завадить,

Коли плануєте приступати?

• Відповідей 215
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Щодо фото..

Бувають і складніші випадки. Приклад: приміром, відбувається правопорушення, яке ви хочете зафіксувати на фото. Ви намагаєтеся це зняти, а порушник каже: «Не треба мене знімати. Я не даю своєї згоди». Він цілком правий за Цивільним кодексом. Але якщо ви станете поруч з ним і будете фотографувати себе, або людей чи об’єкти поруч з порушником, то правий уже той, хто знімає, адже фотографувати можна заборонити тільки себе.

З.І. Я ж наголосив..!! Впіймаємо ПОВТОРНО будуть застосовані методи впливу. Поки це все буде на рівні профілактики.. Ну хіба вже буде "упороте" в кашу створіння.. тоді обійдемось без попереджень.)

З.І.І.

1.Діти мало їздять саме вночі

2. Дуже правильно мислите, приходьте подумаємо як ваше питання втілити в життя.

Опубліковано

Цит: Повністтю згідний! 100% не завадить,

Коли плануєте приступати?

Приступати треба з початком навчального року. Я сам погано вмію оповідати, треба винести на обговорення в Асоціації велосипедистів Луцька , щоб підібрали вдало людину, яка має великий досвід і вміла зацікавити дітей, а далі домовитись з директорами шкіл, про тематичний урок.

Опубліковано

А які є законні підстави для зупинки велосипедиста веломайданом чи самообороною? Тим паче фоткання фейсу???

Ти їздиш ввчері/вночі без фари, мигалки та катафотів ?

по-перше, на ти ми не переходили;

по-друге, я їзжу на авто як ялинка в новий рік навіть вдень, зі всіма габаритами, ближнім світлом і ДХО, колись зимою велосипедист підскознувся і впав мені під колеса, обминув його чудом;

по-третє, в мене байк з мигалками і катафотами, і уяви це DH байк, в горах я знімаю все лишне від того, що воно розлітається все при спуску.

Тому, якого біса ТИ задаешь мені таке питання? я спитав про законність зупинки, Лекс відповів, усе!

Я вів до того, що якщо не буде порушення, будуть катафоти, фара, мигалка то ніхто зупиняти і фотати не буде.

В цю тему відписувати я б взагалі не став, якби не попадав на "нічних гонщиків" кожного разу, як виїду по справах де ввчері.

Опубліковано

Приступаєм сьогодні. Я про патруль і профілактичні розмови.

Є така людина, і я сам в АВЛ..) так що все ок. Зверніться до ОДНОЇ в приват точно разом щось прикольне придумаєте.

З директорами це питання, думаю, вирішити проблем н ебуде.

Опубліковано

Лекс идея хорошая. Но цитировать закон нужно полностью:

"Стаття 10. Права громадських формувань з охорони

громадського порядку......

.........мають право:

1) брати участь у забезпеченні охорони громадського порядку і

державного кордону разом з працівниками міліції.......

2) вживати спільно з працівниками міліції заходів до

припинення адміністративних правопорушень і злочинів;

Стаття 11. Форми і методи роботи громадських формувань з

охорони громадського порядку......:

.....під контролем органів внутрішніх справ,.....

1) спільного з працівниками органів внутрішніх справ,.......

.....

3) участі у заходах правоохоронних органів, спрямованих на

боротьбу з окремими видами правопорушень........." (с)

И так далее.

Так что более, чем "проводить профилактическую работу" звыняйте зась.

Развешивайте объявления, собирайте народ на площади хотя бы - рассказывайте.

Применение силы.....хм, ну то чем Вы будете лучше.....

Я вспоминаю как ты потянул группу на набережную с моста на красный и вы толпой рассыпались перед поворачивающими машинами (со стороны рынка) на две полосы, я чуть не поседел последними темными волосинками, когда около 20-ти веломэнов петляли между двигающимися машинами. :)

Опубліковано

Щодо ТИ і ВИ.. це форум ображатись тут на когось собі дорожче.))

Кажуть ТИ.. балдій.. рахують молодим..))) кажуть ВИ.. балдій.. поважають.)))

Опубліковано

Лекс идея хорошая. Но цитировать закон нужно полностью:

"Стаття 10. Права громадських формувань з охорони

громадського порядку......

.........мають право:

1) брати участь у забезпеченні охорони громадського порядку і

державного кордону разом з працівниками міліції.......

2) вживати спільно з працівниками міліції заходів до

припинення адміністративних правопорушень і злочинів;

Стаття 11. Форми і методи роботи громадських формувань з

охорони громадського порядку......:

.....під контролем органів внутрішніх справ,.....

1) спільного з працівниками органів внутрішніх справ,.......

.....

3) участі у заходах правоохоронних органів, спрямованих на

боротьбу з окремими видами правопорушень........." (с)

И так далее.

Так что более, чем "проводить профилактическую работу" звыняйте зась.

Развешивайте объявления, собирайте народ на площади хотя бы - рассказывайте.

Применение силы.....хм, ну то чем Вы будете лучше.....

Я вспоминаю как ты потянул группу на набережную с моста на красный и вы толпой рассыпались перед поворачивающимися машинами (со стороны рынка) на две полосы, я чуть не поседел последними темными волосинками, когда около 20-ти веломэнов петляли между двигающимися машинами. :)

Звичайно спільно. Звичайно з працівниками міліції, як жеж без них.) Але учасник ГФ, який бачить правопорушення може його припинити і безміліції, як і будь який громадянин.. доречі.

Каюсь. Таки да.. сам їжджу не по правилах і вже почав виправлятися з вашою допомогою.) Думаю, так всі разом і поборемо для початку рух в темну пору доби без маяків і ліхтариків і катафотів.)

Застосування сили? Де я писав про те що ми до когось будемо чи плануємо застосовувати силу.

Опубліковано

Статут:

3.1.1. брати участь у забезпеченні охорони громадського порядку на території м. Луцька

разом із працівниками органів внутрішніх справ;

3.1.2. вживати разом з працівниками органів внутрішніх справ заходів до припинення

адміністративних правопорушень та злочинів;

3.2. Формування провадить свою діяльність під контролем органів внутрішніх справ шляхом:

3.2.1. спільного з працівниками органів внутрішніх справ патрулювання і виставлення постів

на вулицях, майданах, залізничному вокзалі, в аеропорті, у місцях компактного проживання

громадян, розташування підприємств, установ, організацій, навчальних закладів; участі в

забезпеченні охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, погоджених

у випадках, передбачених законом, з міською радою;

Опубліковано

Каюсь. Таки да.. сам їжджу не по правилах і вже почав виправлятися з вашою допомогою.

Особи порушників ПДР будуть встановлені, фейси відфоткані

агаааааа!!! :)

photo-1920.gif?_r=0

Опубліковано

Де я писав про те що ми до когось будемо чи плануємо застосовувати силу.

"Можна культурно попросити, самі зупиняться.)" (с) Лекс

:) Зная тебя совсем немного иногда просто пролетающего мимо - это таки угроза. :)

С меня 250 на мигалки киньте карту в личку.

Опубліковано

Якщо ти попався.. то вже є підстави перевіряти все, в тому числі освідувати в наркодиспенсері, а особливо буйних і неадекватних доставити в чергову частину.

Тобто якщо в мене нема бокових оранжевих катафотів то Самооборона може загнати мене в аж в наркодиспансер? А якщо буду умнічати то отримаю дубінкою і в міськвідділ?
Опубліковано

ще б було добре щоб, предявляти копії документів на право володіння вело... як для машин)) а то думаю багато хто на крадених їздить

це стосується тільки злісних порушників))

Ше якимось далба00000 в яких з головою не все добре документи показувати?

Опубліковано

люди на добровільних засадах захотіли навести порядок з велосипедами, але і тут затролили капєц :(

ще б було добре щоб, предявляти копії документів на право володіння вело... як для машин)) а то думаю багато хто на крадених їздить

це стосується тільки злісних порушників))

Ше якимось далба00000 в яких з головою не все добре документи показувати?

А у Вас справка є в наявності?

Опубліковано

Та воно і так видно! Дуже багато люди з себе возомнили!

В країні війна, а мужикам нема що робити ловлять велосипедистів без катафотів... дальше категорія в правах на водіння велосипедом?

Опубліковано

Якщо ти попався.. то вже є підстави перевіряти все, в тому числі освідувати в наркодиспенсері, а особливо буйних і неадекватних доставити в чергову частину.

Тобто якщо в мене нема бокових оранжевих катафотів то Самооборона може загнати мене в аж в наркодиспансер? А якщо буду умнічати то отримаю дубінкою і в міськвідділ?

:_07:

В країні війна, а мужикам нема що робити ловлять велосипедистів без катафотів... дальше категорія в правах на водіння велосипедом?

..."З зернини - хліб, з промінчика - зоря"...

Опубліковано

дальше категорія в правах на водіння велосипедом?

Не завадила б точно. Я коли здав на права, почав їздити на велові по дорозі реально трохи по-іншому.

Опубліковано

тому що є така теорія розбитих вікон - https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%8F_%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%85_%D0%B2%D1%96%D0%BA%D0%BE%D0%BD
Опубліковано

Ну чому всі так вважають що мета даної ініціативи буде покарати долбо-велосипедистів? Мета ставиться допомогти їм виправитись і вказати на недоліки, які потрібно виправити. Що не так?

В Німеччині наприклад: в легковому авто, на автобані викинув товариш з передньої сідушки пасажира недопалок ввікно, товарш на задній сідушці побачив це і зателефонував в поліцію, повідомив про інцидент. За 2-3 км зупиняє авто поліція і питає в товариша на передньому, чи був такий факт. Той товариш німець і для українця в дикість підтвердив факт, що так, він кинув недопалок. Йому виписують штраф. компанія їде далі і ніхто ні на кого не ображається. Просто товариш на задньому, допоміг товаришу на передньому виправитися і в такій формі вказав на його недоліки.

2 Videodeka, ініціюй, внеси на обговорення, пройдися по школах.

Опубліковано

Комусь знову не має чимось зайнятися! Спиняти має право тільки міліція, а не якась там велооборона! Вже в Ужгороді насамооборонялися всякі правосєкі, розвелося! І не подумаю не відомо кому зупинятися, звідки я знаю шо за одні і що хочуть від мене!

Опубліковано

Спиняти має право тільки міліція

тобі ж написали, що припиняти правопорушення може будь-який громадянин, в тому числі виправдано застосовуючи силу. Будь це катафот чи ПС із кулеметом))). Наприклад, ти гуляєш по парку з дівчиною/жінкою, хтось вихоплює в неї сумочку і на тапки - ти будеш наярювати 102 чи спробуєш догнати?

Опубліковано

Яка цікава тема!!!

Я категорично підтримую вимогу дотримання ПДР не тільки велосипедистами, але й пішоходами з ОБОВ"ЯЗКОВИМ каранням порушників грошовими стягненнями. Не вмієш їздити як нормальний законослухняний громадянин - плати штраф. Не заплатив - конфіскувати вел нах!

А що ж таке б конфіскувати у пішохода?... Зараз придумаю!

Опубліковано

Спиняти має право тільки міліція

тобі ж написали, що припиняти правопорушення може будь-який громадянин, в тому числі виправдано застосовуючи силу. Будь це катафот чи ПС із кулеметом))). Наприклад, ти гуляєш по парку з дівчиною/жінкою, хтось вихоплює в неї сумочку і на тапки - ти будеш наярювати 102 чи спробуєш догнати?

я буду їхати без катафота і що ти будеш за мною лупити і мене валити з велосипеда дальше, вязати і везти на рамі у відділок міліції. Помоєму ви тут займаєтеся підміною поннять, викрасти сумочку і виїхати без катафота то є ніби різниця. І ще навіть гаі зараз не вимагає документ на володіння авто, а тут ще й доки на вел треба возити.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...