fisherman friend Опубліковано 6 Липня, 2015 в 15:54 #26 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 15:54 на самому вимикачі проводи поміняйте, там можливий варіант, коли спільний для двох груп провід( по факту мала би бути фаза) підключений не правильно, тоді і лампи на світильнику вийшли по послідовній схемі, звідти можуть бути і ваші півнакали і т.д. варіантів перекидки три-на спільний контакт на вимикачеві почергово сажайте проводи, якщо конструкція вимикача з специфічна-варіантів буде ще декілька.Автомат виключили, поміняли проводи і так поки не зловите вірний варіант, а якщо при перебиранні всіх варіантів не вийде, трема лізти до світильника, а потім, можливо і прийдеться до розгалуджувальної коробки
jack74 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 17:30 #27 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 17:30 Коробки немає - певно замуровали або просто скрутка в стіні. В бік тих лампочок з найближчої коробки іде банально дві жили. До вимикача підведено три проводи. ??? Якщо коробки немає (чи вона замурована і ти її не відкривав), то звідки ти знаєш, скільки дротів йде з неї?Якщо ти десь на шляху "ймовірна коробка - лампи" розковиряв штукатурку і знайшов дві жили, то це ще не значить, що до самих ламп більше не підведено жил. Наприклад, могло просто не бути трижильного провода і кинули двома двожильними, а другого ти просто не наковиряв. А могло бути навіть таке, що "нуля" до ламп підвели з іншого місця... Тому що та ситуація, яку ти описуєш (з кнопками і накалами) неможлива з лише двома жилами до ламп. (Неймовірні варіанти з прихованими діодами до уваги брати не будемо ) Електрик з тої ж контори години дві ковиряв коробку Всім учасникам дякую - в місці проекції вірогідної коробки варто розколупати стіну то коробку не знайшли? А що тоді ковиряв електрик??? чи я щось не зрозумів? Питання, чи може хтось сказати як зараз зроблено, щоб получилася така "...."? Щоб це сказати - замало ввідної інформації Насамперед, вмикач звичайний? Чи з контролькою? Лампи накала? Чи "економки"? Коли вимкнутий вмикач, що є на лампах? А що є на дротах у вмикачі? А якщо викрутити лампи - між собою якісь дроти звоняться? А на яких дротах є фаза? (на яких лампах) і т.д. Короче, сенсу фантазувати нема, потрібно брати в руки "контрольку", тестер і щупати. А тоді вже й схема сама вималюється. Бо так я, наприклад, вже шість схем ймовірного "дибільного" включення накидав, але ні одна толком не відповідає твоїм симптомам.
SAS Опубліковано 6 Липня, 2015 в 19:44 Автор #28 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 19:44 Приїхав на місце. Вибачаюсь, уточнюю ситуацію: Кл1 нажата - горить впівнакала Л1 і тліє спіраль Л2. Л3 не горить. Кл2 нажата - горять впівнакала Л2 і Л3. Л1 не горить. Кл1 та Кл2 нажаті - горить впівнакала Л2 і тліють спіралі Л1 та Л3. Л1 - 100Вт. Л2, Л3- 60 Вт Додаю малюнок, де є які дроти. (до малюнка - коробка в одному приміщенні, Л1 - в іншому, Л2, Л3 - на вулиці) 8-)
sergK Опубліковано 6 Липня, 2015 в 19:59 #29 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 19:59 2 провода из коробки это предположу питание (220В) в следующею коробку в комнате где выключатель. А коробка это думаю находится над выключателем. Найти ее можно легким постукиванием молотком по стене. В этой коробке по вашей схеме 11 проводов. А должно быть 12 шт. Если их будет меньше Ваша схема работать не будет. На тройной выключатель должно подходить 4 провода, на двойной 3 провода, на одинарный 2 провода. По логике там должен стоять двойной выключатель и 2 светильника включатся одновременно!
SAS Опубліковано 6 Липня, 2015 в 20:08 Автор #30 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 20:08 2 провода из коробки это предположу питание (220В) в следующею коробку в комнате где выключатель. А коробка это думаю находится над выключателем. Найти ее можно легким постукиванием молотком по стене. В этой коробке по вашей схеме 11 проводов. А должно быть 12 шт. Если их будет меньше Ваша схема работать не будет. На тройной выключатель должно подходить 4 провода, на двойной 3 провода, на одинарный 2 провода. По логике там должен стоять двойной выключатель и 2 светильника включатся одновременно!Выключатель на две клавиши (кл1, кл2). Входит три провода. Кл1 должен включать Л1, Кл2 - Л2 и Л3. А есть, так как есть.П.С. постукивание и пробное бурение на уровне коробок над выключателем результата не дало.
sergK Опубліковано 6 Липня, 2015 в 20:15 #31 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 20:15 должна быть коробка! Она правда может быть и в стороне! иначе ни как!
volker78 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 21:11 #33 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 21:11 должна быть коробка! Она правда может быть и в стороне! иначе ни как! видишь коробку? И я не вижу. А она есть SAS ну с лампочками таки не 3х100Вт, потому и накал разноцветный ну начинай уже или долбать стену или проверять кто, где и куда, а то уже попкорн заканчивается
Адміністратори serega Опубліковано 6 Липня, 2015 в 21:33 Адміністратори #34 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 21:33 Приїхав на місце. Вибачаюсь, уточнюю ситуацію: Кл1 нажата - горить впівнакала Л1 і тліє спіраль Л2. Л3 не горить. Кл2 нажата - горять впівнакала Л2 і Л3. Л1 не горить. Кл1 та Кл2 нажаті - горить впівнакала Л2 і тліють спіралі Л1 та Л3. Л1 - 100Вт. Л2, Л3- 60 Вт Додаю малюнок, де є які дроти. (до малюнка - коробка в одному приміщенні, Л1 - в іншому, Л2, Л3 - на вулиці) 8-) Помоєму ось ваша схема: Це ж як треба голову поломати, щоб ось таке придумати і зробити. ps: Фаза та нуль можуть бути навпаки, тут воно не суттєво.
Scorpio Опубліковано 7 Липня, 2015 в 07:58 #35 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 07:58 Світильник правильно підключіть
Scorpio Опубліковано 7 Липня, 2015 в 08:16 #36 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 08:16 serega, Так буде зрозуміліше
SAS Опубліковано 7 Липня, 2015 в 08:34 Автор #37 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 08:34 Дякую serega. У схемі Scorpio, вірогідно, треба поміняти місцями Л2 та Л3.Виходячі з такої схеми, якщо замість Л2 зробити скрутку, можна буде включити в повну силу окремо Л1 або Л3, або ж впівнакала Л1 та Л3 разом. Лампи економки не поставиш. Для кращого рішення треба довбати і шукати коробку. Так?
Scorpio Опубліковано 7 Липня, 2015 в 08:59 #38 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 08:59 SAS, Треба ось так підключити
alexvvv Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:09 #39 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:09 Дякую serega. У схемі Scorpio, вірогідно, треба поміняти місцями Л2 та Л3.Виходячі з такої схеми, якщо замість Л2 зробити скрутку, можна буде включити в повну силу окремо Л1 або Л3, або ж впівнакала Л1 та Л3 разом. Лампи економки не поставиш. Для кращого рішення треба довбати і шукати коробку. Так?ні не довбати - Вам писали - підключіть правильно світильник.
SAS Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:11 Автор #40 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:11 SAS, Треба ось так підключитиТа я ж хіба проти, але ж сказано на початку - це три окремих світильники, доступу до коробки немає, так як замурована хто-зна де. 8-)
jack74 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:18 #41 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:18 Scorpio, тільки Л2 і Л3 поміняти місцями. SAS, ті два дроти від відомої коробки - це, швидше за все, приходящі 220 (фаза і нуль), і йдуть вони до потрібної тобі коробки. Нема чого гадати, шукай ту коробку. Бо, по-перше, тільки в ній ти зрозумієш дійсну схему помилки, а головне (по-друге) тільки в ній ти зможеш це виправити. Знайти коробку міг би електрик з досвідом. Так як він може уявити хід думок попереднього колеги (ну типу "а де б я замутив коробочку"), і плюс в нього може бути шукач прихованої проводки, що теж може допомогти в пошуку (мені ніколи не допомагав )...
SAS Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:19 Автор #42 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:19 Якщо замість Л2 зробити скрутку, можна буде включити в повну силу окремо Л1 або Л3, або ж впівнакала Л1 та Л3 разом. Лампи економки не поставиш. Для кращого рішення треба довбати і шукати коробку. Так? Вже сам заманався - виходить якщо замість Л2 зробити скрутку, можна буде включити в повну силу окремо Л1 або Л3, або ж Л1 та Л3 разом. Втрата лише Л2 неприємна, але не смертельна - буду пробувати, відпишусь завтра. Або ж, якщо помилився, коли з реанімації випишусь
jack74 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:23 #43 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:23 краще не пробуй Бо я ж тобі писав - потрібно спочатку все продзвонити! Тестером і "контролькою"! А хочеш перепалити існуючу проводку і тоді взагалі набратися проблем - тоді вперед. Тоді вже точно доведеться довбати стіни
volker78 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:40 #44 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 09:40 SAS давай, роби скрутку, автомат виб'є, якщо є яка висота стелі там де вимикач і на якій висоті вимикач?
Unknown Опубліковано 7 Липня, 2015 в 16:39 #45 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 16:39 Якщо якісь лампи включені послідовно, але невідомо точно як саме, то можна безболісно вирахувати, маючи на руках тестер і кілька різних ламп розжарювання (різної потужності бажано з великою різницєю (100-ки і 40-ки).Вкручуєте різні комбінації ламп, і заміряйте падіння напруги на кожній окремій лампі в різних варіантах, усе позаписуйте, а тоді можна і схему вирахувати точно.Це якщо без скруток.Але якщо автомати нормальні, то роби скрутку, автомат виб'є, швидше буде.
SAS Опубліковано 8 Липня, 2015 в 06:07 Автор #46 Опубліковано 8 Липня, 2015 в 06:07 "Я ЖИВОЙ!!!" ©Вчора не було можливості провести дослід. Але виникла ідея вкрутити замість лампочки Л2 цокольну пробку з запобіжником на 1 ампер. Поки шукаю девайс питаю думки чи варто?
VovkleV Опубліковано 8 Липня, 2015 в 06:12 #47 Опубліковано 8 Липня, 2015 в 06:12 прикольно буде якщо не виб"є........ а в плані офтопа - практично всі хто робить "єврАремонт" зараз і електрик і плиточник і сантехнік в одному флаконі. І після них такого надивишся що просто капець! І мідь з алюмінієм скручена і все що навіть неможе собі уявити сама збочено-хвороблива уява. В трьохкімнатній квартирі - офісі один "розумник" власнику розчесав що потрібно з кожної розетки вести окремого трижильного провода..........24 розетки в кімнаті (в одній точно пам"ятаю) , плюс світло яке теж трьохжилкою, плюс пару помилок по коробках - біля 100 кінців у розподільчому...... Потім у того "майстра" нехватило розуму то все підключити-розібратись
jack74 Опубліковано 8 Липня, 2015 в 09:55 #48 Опубліковано 8 Липня, 2015 в 09:55 SAS, вибач, але ти хєрньою займаєшся. В тебе індикатор є? Думаю, мусить бути (а якщо нема, то краще йогО йди купи, а не фіг зна шо вишукуєш). От то візьми того індикатора і промацай в патронах ламп і на дротах вимикача ДЕ сидить фаза.Тоді візьми контрольку (окрема лампа в патроні з дротами) і відносно знайденої фази (один дріт з контрольки на цю фазу) знайди ДЕ сидить "0" (тикаєш всюди другим дротом контрольки де засвітиться).Далі клацаєш вимикача і шукаєш, що де змінилося. В результаті так ти вирахуєш що, куди і як з'єднано
fisherman friend Опубліковано 10 Липня, 2015 в 06:21 #49 Опубліковано 10 Липня, 2015 в 06:21 От почитав я вашу темку, там вже і писав раніше, та то таке. Давайте назбираємо 50грн і ви виклечите на 15хвилин електрика, і цю тему закриємо. І ще , просто цікаво: для чого на вашу думку люди здобувають професійну освіту, закінчують вузи, накопичують досвід, підтвержують і перепідтвержуть профгрупи...? Якщо ви не електрик, чого ви туди лізете??? Виходить як у анекдоті: я не гінеколог та глянути можу)))
taurus07 Опубліковано 10 Липня, 2015 в 06:31 #50 Опубліковано 10 Липня, 2015 в 06:31 І ще , просто цікаво: для чого на вашу думку люди здобувають професійну освіту, закінчують вузи, накопичують досвід, підтвержують і перепідтвержуть профгрупи...? Якщо ви не електрик, чого ви туди лізете??? проблема в тому що якщо він не електрик, то чого його наймаєте?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.