BanderaLutsk Опубліковано 13 Липня, 2011 в 13:39 #26 Опубліковано 13 Липня, 2011 в 13:39 Відносно осмотичних,чи будь-яких інших фільтрів - все залежитьвід виробника.Можливо набивка картриджів перших ступеніві затримає механічні забруднення, але не відомо що до водидодасть корпус мембрани і трубки, та інші складові.Більшість з нас не потягнуть дійсно якісні фільтри.А в сертифікати українські я не вірю, як і не вірю в те,що більшість виробників більше турбує наше здоров'я, а не прибуток.От в світлі соєї недовіри хочу запитати в бордівців - які ви знаєте джерела, де можна було бнабрати смачної і чистої води.Сам декілька разів набирав в криниці на джерелі в с. Гірка-Полонка,поблизу мосту через Чорногузку,але місцеві знайомі відраджували, мовляв несвідомі місцеві(діти) забруднюють джерело...
vampirich Опубліковано 13 Липня, 2011 в 14:29 #27 Опубліковано 13 Липня, 2011 в 14:29 ну в нас з тієї криниці багато хто набирає воду.І місцеві, і з Луцька приїжджають... То якби побачили таких бешкетників що воду псують то по вухах би надавали.Ще є джерело в селі Баїв.Там поряд ставочок - то вода там має цікавий бірюзовий відтінок. І холоднюща що аж пальці зводитб.І там є колонка чи щось на кшалт того, звідки у ставочок біжить вода.Але давно там був, то так по пам"яті не розповім як туди дістатися
deluxkangoo Опубліковано 26 Червня, 2012 в 11:58 #28 Опубліковано 26 Червня, 2012 в 11:58 висновок: твій знайомий молодець, що посавив собі осмос, але фільтри треба частіше міняти )))Як часто міняються фільтри? Через скільки літрів води?
Vadimm Опубліковано 26 Червня, 2012 в 15:14 Автор #29 Опубліковано 26 Червня, 2012 в 15:14 а як ви фіксуватимете певну кількість літрів? поставите ще 1 лічильник? Зазвичай або на середню сім"ю раз в пів-року, або як почорніють (див. топстарт)
zluden' Опубліковано 26 Червня, 2012 в 15:42 #30 Опубліковано 26 Червня, 2012 в 15:42 якщо бачиш, що зверху почорніли, рахуй що вже прогавив )))висновок: твій знайомий молодець, що посавив собі осмос, але фільтри треба частіше міняти )))Як часто міняються фільтри? Через скільки літрів води?не знаю, ми міняємо раз на пів року, скільки то літрів ніхто не міряв, але на вході стоять 2Х20 мікрон, то ті 1раз на місяць міняємо
deluxkangoo Опубліковано 27 Червня, 2012 в 05:53 #31 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 05:53 не знаю, ми міняємо раз на пів року, скільки то літрів ніхто не міряв,але на вході стоять 2Х20 мікрон, то ті 1раз на місяць міняємоДе краще купити осмос, який? Самому не проблема встановити (Типа змішувачі, мойку можу сам).
Vadimm Опубліковано 27 Червня, 2012 в 06:27 Автор #32 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 06:27 Наприклад на вході в Пакко на Клима Савура.
deluxkangoo Опубліковано 27 Червня, 2012 в 06:58 #33 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 06:58 Раз в пів року чи через місяць міняти картриджі і все. Немає більше расходников
Vadimm Опубліковано 27 Червня, 2012 в 07:03 Автор #34 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 07:03 Раз в пів року чи через місяць міняти картриджі і все. Немає більше расходников Ти не забув знаки питання розставити? Інакше ніпанятна.
jack74 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 07:51 #35 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 07:51 Яку воду ми п'ємо Пив, п'ю і буду пити воду звичайну воду з крана. Мені вона і смачна і мокра І, думаю, завдяки цьому, попадаючи в інші міста чи місцевості (у відрядженнях чи по інших причинах), мене не турбують розлади шлунку (бо водичка не така, до якої звикло ніжне тільце) І всюди можу погасити спрагу НІ в якому іншому місті України, де я бував, не попадалось такої смачної води в кранах, як у нас. Максимум, чим вона буває забруднена - це іржа труб (що на фото і видно), але це не отрава і організму не шкодить І дивуюся з людей, які витрачаючи купу грошей на ОСМОСи, установки очистки та мінералізації (спочатку зробили "мертву" воду, а потім роблять її "живою" ), і тут же йдуть на базар і купують чебуреки, сосиску в тісті, дітям чіпси, перші кавуни, газовану воду з фарбників і т.д. Ну, це, звичайно, ІМХО Нікого переконувати не збираюся і в полеміку вступати не буду Кожен травиться ЯК собі хоче і ЧИМ собі хоче P.S. Єдина обмовка - я писав про воду з кранів старої частини Луцька... А в інших "нових" районах, коли вода з крана відверто смердить, то, звичайно, шотанададєлать
Zheny@ Опубліковано 27 Червня, 2012 в 08:00 #36 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 08:00 Пив, п'ю і буду пити воду звичайну воду з крана. Мені вона і смачна і мокра І, думаю, завдяки цьому, попадаючи в інші міста чи місцевості (у відрядженнях чи по інших причинах), мене не турбують розлади шлунку (бо водичка не така, до якої звикло ніжне тільце) І всюди можу погасити спрагу НІ в якому іншому місті України, де я бував, не попадалось такої смачної води в кранах, як у нас. Підпишуся під кожним словом.
Pavelix Опубліковано 27 Червня, 2012 в 08:16 #37 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 08:16 Зараз у зв"язку із забороною Хлору по країні перейшли на інший вид очищення води... сіллю... установки уже працюють в Луцьку на водозаборах... Але бачивши їх на власні очі скажу власну думку....далеко не по тій технології вони працюють що мають...наприклад порівнюючи нашу на Дубнівському водозаборі і ту що в Житомирі.... небо й земля.... Зараз вода стала мягша, для стірки звісно добре.... на смак особливої різниці не відчуєте... але для здоров"я не думаю що гуд....Хоча наш організм він такий...пристосовується....й сам п"ю з крана коли приспічить...
Serpent Опубліковано 27 Червня, 2012 в 09:02 #38 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 09:02 Зараз у зв"язку із забороною Хлору по країні перейшли на інший вид очищення води... сіллю... установки уже працюють в Луцьку на водозаборах...Замінили хлор на гіпохлорит натрію. Який не який, а крок вперед. Хоча в "продвинутих" країнах воду знезаражують озоном та ультрафіолетом.
deluxkangoo Опубліковано 27 Червня, 2012 в 09:40 #39 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 09:40 Раз в пів року чи через місяць міняти картриджі і все? Немає більше расходников?Вода із свердловини, на мою думку багато заліза. Аналіз води поки робити не буду. Цікавлять осмоси, їх расходники чи дорого?
Гість Опубліковано 27 Червня, 2012 в 10:29 #40 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 10:29 Раз в пів року чи через місяць міняти картриджі і все? Немає більше расходников?Вода із свердловини, на мою думку багато заліза. Аналіз води поки робити не буду. Цікавлять осмоси, їх расходники чи дорого?Без аналізу води нема сенсу щось з фільтрів підбирати.Робите аналіз - і зразу бачите, які фільтри треба ставити, як часто міняти картриджі, яка ціна 1 л. водиА осмос на воду зі свердловини мабуть немає сенсу ставити (моя думка), достатньо наприклад дві колби - на залізо і пом'якшення (аналіз покаже). Ні нітратів, ні хлору, ні бактеріального забруднення, ні іржі там точно не повинно бути :-)
Pavelix Опубліковано 27 Червня, 2012 в 10:47 #41 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 10:47 Зараз у зв"язку із забороною Хлору по країні перейшли на інший вид очищення води... сіллю... установки уже працюють в Луцьку на водозаборах...Замінили хлор на гіпохлорит натрію. Який не який, а крок вперед. Хоча в "продвинутих" країнах воду знезаражують озоном та ультрафіолетом.Крок вперед є в Житомирі...де усе по технології і як треба зробили і 25років обслуговування німці чи хто там дали... а у нас...гроші виділили...переполовинили пару раз... поставили аби відчитатись... і тіпо очищуєм воду.... добре ще що на Волині вода дуже хороша... що з водоканальських скважин можна пити відразу...вже пройшовши по системі вона загрязняється швидше.... Хоча з часом і скважинам буде ппц....на Рованцях наприклад хатки біля скважин повиростали і поробили усіляки дядінькі там собі ями...пару метрів від скважини....от і буде водичка.....
Vadimm Опубліковано 27 Червня, 2012 в 10:51 Автор #42 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 10:51 Natik, погоджуюсь, вода із свердловини має зовсім інший склад і потреби використання осмосу немає. Спробуйте звернутись на "Імперію води" (тиць), вони займаються фільтрами для таких потреб.на Рованцях наприклад хатки біля скважин повиростали і поробили усіляки дядінькі там собі ями...пару метрів від скважини....от і буде водичка..... Вода добувається значно глибше горизонту грунтових вод з фекаліями дядіньок.
deluxkangoo Опубліковано 27 Червня, 2012 в 12:29 #43 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 12:29 А осмос на воду зі свердловини мабуть немає сенсу ставити (моя думка), достатньо наприклад дві колби - на залізо і пом'якшення (аналіз покаже). Ні нітратів, ні хлору, ні бактеріального забруднення, ні іржі там точно не повинно бути :-)Дві колби заберуть залізо і помякшуть воду? Пропонують комплексне очищення від 8000грн. Але це як би занадто.
Гість Опубліковано 27 Червня, 2012 в 13:23 #44 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 13:23 роби аналіз водибез аналізу ніяк.завези пляшку півторачку води.. наприклад до СЕС.. чи у водоканал.. тільки зранку (починають аналізи робити зранку. Привезеш пізніше - будуть робити на другий день)
Zheny@ Опубліковано 27 Червня, 2012 в 13:46 #45 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 13:46 завези пляшку півторачку води.. наприклад до СЕС.. чи у водоканал.. тільки зранку ага, поки холодна.. бо їх сушить з вечора!
Vadimm Опубліковано 27 Червня, 2012 в 17:33 Автор #46 Опубліковано 27 Червня, 2012 в 17:33 Дві колби заберуть залізо і помякшуть воду? Пропонують комплексне очищення від 8000грн. Але це як би занадто. Знезалізнення води не така вже й дешева штука, особливо якщо ви збираєтесь це робити з усією водою яку споживатиме ваш будинок. Як мінімум там буде постійний розхід спеціальної солі. Чи ви думаєте що для цього достатньо купити чудо-лохо-насадку-магніт за 150 грн? Або очищайте лише воду для пиття осмосом, або витрачайте 8000 і змивайте унітаз фільтрованою водою. Так чи інакше почніть з аналізу, може й фільтрувати не треба.
deluxkangoo Опубліковано 28 Червня, 2012 в 07:06 #47 Опубліковано 28 Червня, 2012 в 07:06 Або очищайте лише воду для пиття осмосом, або витрачайте 8000 і змивайте унітаз фільтрованою водою.Так і унітаз не хочеться забруднювати, а ще більше ванну жовтими потьоками.
Vadimm Опубліковано 28 Червня, 2012 в 07:34 Автор #48 Опубліковано 28 Червня, 2012 в 07:34 Так і унітаз не хочеться забруднювати, а ще більше ванну жовтими потьоками. Розрізняйте комплексно очищену воду від профільтрованої, наприклад, піщаним фільтром.Тобто коли звернетесь у фірму вкажіть, що вашою потребою є очистити всю (в тому числі і технічну) воду від крупних часточок того ж заліза щоб не було жовтих потьоків на сантехніці та окремо воду для пиття. А то виходить що ви питною водою будете митися і змивати унітаз. Так повинно бути дешевше.
deluxkangoo Опубліковано 28 Червня, 2012 в 17:37 #49 Опубліковано 28 Червня, 2012 в 17:37 Розрізняйте комплексно очищену воду від профільтрованої, наприклад, піщаним фільтром.Тобто коли звернетесь у фірму вкажіть, що вашою потребою є очистити всю (в тому числі і технічну) воду від крупних часточок того ж заліза щоб не було жовтих потьоків на сантехніці та окремо воду для пиття. А то виходить що ви питною водою будете митися і змивати унітаз. Так повинно бути дешевше. мабуть очищати воду не від крупних часточок заліза. Вода йде чиста на вигляд (тим більше, що стоїть фільтр одна колба), а коли наповнюю ванну стає жовта.
Vadimm Опубліковано 28 Червня, 2012 в 19:31 Автор #50 Опубліковано 28 Червня, 2012 в 19:31 не від крупних часточок залізаМаю на увазі відносно крупних, а скільки там мікрон ті часточки - не скажу. Налийте у прозору склянку водички і дайте відстоятись. Тоді погугліть або киньте сюди фото, може колективний розум допоможе.Як варіант - поставити окремо перед ванною фільтр, ну і само собою окремо для харчової води.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.