Перейти до змісту

4 реформи для України


Nokian

Рекомендовані повідомлення

Підтримую всі пункти ,чим швидше, тим краще.

Четыре реформы для Украины

- Вы работали в разных технологических компаниях. Не только в телекоме, но и в области науки, жизнедеятельности человека, медиа, биотехники. Выделите, пожалуйста, несколько технологий, которые обязательно следует внедрять в Украине в ближайшее время, чтобы экономика пошла вверх.

- Думаю, главное - это технологии образования. Речь не только о цифровых технологиях. Я бы ставил перед собой задачу сделать школы в Украине лучшими в Европе. Я бы брал пример с Финляндии. Финская система образования лучшая в мире. Ее гениальность в том, что нет прописанных курсов. Есть только результат.

Фото unian.net

Финны говорят, что в школе дети должны уметь считать, писать и мыслить на таком-то уровне, а как вы это сделаете - это ваше дело. Поэтому в Финляндии развиваются сотни разных стилей, как обучать ребенка, и родители могут выбирать.

Я бы улучшил эту практику. В Украине 50 тыс школ. Я бы пригласил 50 тыс преподавателей из Китая, Великобритании и Испании, чтобы каждый ученик свободно говорил по-китайски, по-английски и по-испански. Не просто говорил, а понимал чужую культуру, чтобы строить международные бизнес-отношения.

Такие учительские программы может финансировать, например, Европейский союз. Ведь у нас в Европе тоже высокая безработица.

- С образованием все ясно. А где еще нужно менять подходы?

- В Германии есть организация Stiftung Warentest, которая тестирует качество всех услуг и продуктов с стране. Я бы договорился с ними создать подобный институт в Украине, чтобы информировать потребителя о том, что качественное, а что барахло.

Я замечаю в Украине и России много дорогих товаров, но соотношение цена-качество - на низком уровне. Независимый институт образовывал бы потребителя. Это модернизация государства, улучшение качества жизни обычного человека.

Третье - я изменил бы подход к здравоохранению. Интересная система - это минимальное участие государства, когда оно просто пишет правила игры.

В Швейцарии, например, каждый человек должен иметь медстраховку. Государство определяет ее минимальный уровень. Страховщики все частные. Люди обязаны купить страховку за свои деньги, кроме социально необеспеченных.

Вторая система, которая меня впечатляет, это сингапурская. В России, я вижу, плохая, но бесплатная медицина. Старухи ходят на прием каждый день и загружают систему. В Сингапуре у них не получилось бы каждый день ходить, потому что каждый должен платить хотя бы минимальную плату за посещение врача.

Ставки зависят от доходов граждан. Система здравоохранения не резиновая, и нужно правильно делить этот ресурс между всеми людьми.

Четвертая вещь, где в Украине следует применять новый технологический подход, - это политика. Например, парламент в демократических странах существует, потому что раньше было невозможно физически спросить каждого гражданина его мнение о каждой законодательной инициативе на стадии каждого чтения каждый день.

Поэтому и есть парламент: миллион человек избирает одного человека. Скоро все может измениться, ведь у каждого человека появится биометрический телефон. Зачем нужны эти посредники? Ведь от них исходит вся коррупция. Я говорю о применении интернета к демократии. О полной отмене парламента.

Народ предлагает законные решения и принимает их сам. Это не значит смерть партий. Такая система просто заставит их быть верными своим принципам.

Кстати, в Швейцарии давно много решений принимают все граждане через референдумы. Это не совпадение, что Швейцария - самая богатая страна в мире, и там прямая демократия. Просто принимаются гораздо более качественные политические решения.

Если бы то, что осталось от Украины, кантонизировать, это было бы неплохое решение. Одесса отвечала бы за Одессу, Киев - за Киев, Харьков - за Харьков. Это развивает чувство ответственности за принятие решений у местных.

В общем, слово "технологии" - интересное. Это не только цифровые вещи, не только компьютеры, это слово, которое имеет гораздо более широкое и объемное значение. В первую очередь, речь идет о технологиях взаимодействия самих людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То шо тепер робить, кожен хто прочитав шось толкове( як він вважає і нове) то нада " бігти" на борду і відкривати нову тему?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

давно пора зробити толкову освіту,

але де ж, ми програму зміним і все буде "гут"

я за описану освіту руками і ногами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Освіта - міняти потрібно.

Захист споживача - відкритість та прозорість тестів, краще онлайн.

Медицина - купа страхових не кращий варіант, можна по іншому.

Пряма демократія - так, вона потрібна, але із іспитами (на права здаємо, у виші здаємо а на право керувати державою ні?).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зокрема на Борді можна було б відкрити розділ присвячений освіті в Луцьку.Ну і далі теж.

Рейтинги шкіл, викладачів.Нові методики та технології.

Як навчити дітей швидко та якісно навчатися самим тому, що пригодиться в житті.

Як правильно зорієнтуватися у різних виборах.Мається на увазі вибір у самому широкому сенсі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачте за песимізм, але немає ніякого сенсу говорити за подібні реформи, допоки в україні не залічена така важка і кровоточаща рана як корупція.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачте за песимізм, але немає ніякого сенсу говорити за подібні реформи, допоки в україні не залічена така важка і кровоточаща рана як корупція.

Повинен бути план дій: завтра поборемо корупцію, післязавтра що робити? Гадаєте якщо замінити людей при владі то жити будемо краще? Чи можливо потрібно міняти систему, що допустила корупцію в такому масштабі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну в Північній Кореї нема корупції взагалі, і що?А в Японії є мафія, а значить і корупція. Різницю відчутно?

" Є корупція і є корупція.Одне діло, коли чиновник бере собі 10% , але розвиває регіон та рухає прпогрес.

І навпаки, толку з кришталево чистого чиновника, якщо він не може нічого організувати, Ні собі ні людям.

Перфразовучи Ісуса ,.Якщо я дав тобі гривню, а через рік ти приніс мені ту саму гривню- вважай я тобі нчого не давав.,.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Користь буде лише з перших двох реформ. Четверта "реформа" абсолютно не потрібна. Респондент якийсь невіглас, який не розбирається навіть в теоріях представництва влади. Більшість українців взагалі не мають громадянської освіти, що в результаті дасть нам скасування податків в перший же день.

Парламент і створений для того, аби представники, які мають хоч якусь вищу освіту та уявлення про механізми держави діяли за вашою довіреністю, за вашим делегуванням або ж за чітко прописаною програмою, від якої вони відштовхуються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо реформ медичних і освітніх - вони вже є, просто чекають коли їх вже узаконять. Думаю довго чекати не прийдеться. Знаю лише щодо освіти:

- буде безкоштовний 1-9 клас - це буде початкова і середня школа.

- далі 3 роки йде коледж - за який треба буде платити.

- і якщо дитина хоче отримати вищу освіту - тоді вона поступає у виш, але він буде дуже дорогий і якщо батьки не назбирають грошей (є звичайно шанс що дитина попаде під державне місце, але це ж яким генієм треба буде виростити дитину)то піде одразу працювати.

Це все звичайно підвищить рівень освіти, рівень випусників після випуску і ці люди зможуть працювати по професії, але для цього ще багато чого треба в країні міняти. Доречі вже почали скорочувати ВУЗи, так що не за горами. Доречі дитсадок теж буде повністю платний, тому батьки готуйте вже гроші на навчання своєї дитини, кажу як фінансовий консультант.

Медична реформа нічого не змінить в Україні перших 10-15 років, я так думаю, тому що в Росії медичну прийняли в 2007 році, (у мене там бабуся живе і я знаю як воно працює) все через одне місце. Поки медичне страхування і медичні заклади дійдуть до европейського рівня - ми цього можемо навіть не застати. Але звичайно варто її впроваджувати, можливо навіть з 2016 року вже вона буде введена, тому також готуйтесь до того що найдешевший пакет буде коштувати 500-600 грн на рік на одну людину, але повірте те що він забезпечує більшості не сподобається, а хороші медичні пакети коштують від 1000 грн.

Окремо ще треба буде дивитися пакети на критичні хвороби, які взагалі дорогущі. Але все ж таки коли знаєте куди і до кого звертатись то можна звичайно придбати якісний продукт за доступною ціною =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тому й то діло, що дітей треба навчити заробляти нормальні гроші.При будь якій владі, в будь якій країні.

Причому чекати це від держави можна довго.

Невже в користувачів Борди нема бажання, чи думок, як вдосконалити освітній процес ВЖЕ. і СВОЇМИ силами.

Може тому, що більшість людей , занятих справою ,працюють, а тут пишуть і читають лише кому цікаво папістеть про довжину члена та засилля нігерів і геїв?

Підтримую думку, що в суспільстві лише кожен сьомий має активну життєву позицію та робить щось сам.Решта сидить і чекає роззявивши рота . від держави, президента, Заходу і т.д.

Але звертаюся до активних людей-Якщо за постійною занятістю не займемося освітою-наші діти і далі будуть некрнкуреноспроможні, а отже лишні у жорстоких реаліях сьогоднішнього світу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...