Перейти до змісту

Відключили гарячу воду на невизначений термін / Як не дати дармоїдам комунальникам на собі нагрітись

AndreViktorovi4

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

З крану де має бути гаряча вода регулярно тече ледь літня водичка, яку і для купання немовляти потрібно було іще підігрівати. А гроші то скотиняки деруть, як за нормовану температуру.

Але сьогодні і взагалі різниці немає, який кран відкриваєш... І там холодна і там холодна. Телефонний диспечер ЖКП №11 надали таку відповідь: "Відключили гарячу воду на невизначений термін у зв'язку із нестачею виділеного газу на комунальні підприємства".

Тому й вирішив сворити таку от тему, для тих кому допекло... Думаю, що не один я такий.

Тому і є ряд питань (можливо хто підскаже):

1. Чи можливий варіант відмовитись від постачання гарячої води у квартирі шляхом перекривання крану та його опломбування. (плюси та мінуси, орієнтовна вартість, які документи потрібно оформляти)

2. Яка актуальна ціна на встановлення лічильників. Цікавить скільки коштує робота, які потрібно оформляти документи, вартість оформлення. Також цікавить, чи можливе встановлення під ключ (тобто із оформленням документів)

Є встановлений бойлер, яким і плануємо користуватись... Ось тільки не маємо достатньої інформації, як можна зробити по закону, та як буде дешевше...

• Відповідей 422
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

З крану де має бути гаряча вода регулярно тече ледь літня водичка, яку і для купання немовляти потрібно було іще підігрівати. А гроші то скотиняки деруть, як за нормовану температуру.

Але сьогодні і взагалі різниці немає, який кран відкриваєш... І там холодна і там холодна. Телефонний диспечер ЖКП №11 надали таку відповідь: "Відключили гарячу воду на невизначений термін у зв'язку із нестачею виділеного газу на комунальні підприємства".

Тому й вирішив сворити таку от тему, для тих кому допекло... Думаю, що не один я такий.

Тому і є ряд питань (можливо хто підскаже):

1. Чи можливий варіант відмовитись від постачання гарячої води у квартирі шляхом перекривання крану та його опломбування. (плюси та мінуси, орієнтовна вартість, які документи потрібно оформляти)

2. Яка актуальна ціна на встановлення лічильників. Цікавить скільки коштує робота, які потрібно оформляти документи, вартість оформлення. Також цікавить, чи можливе встановлення під ключ (тобто із оформленням документів)

Є встановлений бойлер, яким і плануємо користуватись... Ось тільки не маємо достатньої інформації, як можна зробити по закону, та як буде дешевше...

Потрібно також ставити лічильник на газ.Коли відключають гарячу воду,газ рахують з коефіцієнтом.

Опубліковано

МОжливо. В мене саме так і є.

Що значить "по закону". Не хочеш користуватися гарячим водопостачанням - заява - пломба. Все.

Бойлер постав і лічильники. І матимеш реальний розхід холодної води. І електрика для її нагріву. 7 років користуюся. З яких 2 опломбована гаряча вода.

Потрібно також ставити лічильник на газ.

А оце взагалі не вигідно.

Опубліковано

А тут потрібно рахувати. Знаю, що раніше для користувачів без лічильників норми споживання зменшили в 1.5 рази, нещодавно ще зменшили в 2 рази, тому потрібно враховувати.

Опубліковано

МОжливо. В мене саме так і є.

Що значить "по закону". Не хочеш користуватися гарячим водопостачанням - заява - пломба. Все.

Бойлер постав і лічильники. І матимеш реальний розхід холодної води. І електрика для її нагріву. 7 років користуюся. З яких 2 опломбована гаряча вода.

Потрібно також ставити лічильник на газ.

Підскажіть, якщо не секрет: яка кількіть членів сім'ї та скільки платите за світло + холодна вода + стоки? Чи вірно я зрозумів: у Вас на холодну воду стоїть лічильник? Як часто бойлер з ладу виходить при постійному користуванні?

Опубліковано

яка кількіть членів сім'ї та скільки платите за світло

- 5

- за 450-480КВт

холодна вода + стоки?

Треба дивитися. 10-12 кубів ванна+туалет і 2 кухня.

Стоки не помню. Так як і ви, певно.

Вас на холодну воду стоїть лічильник?

Ну да.

Як часто бойлер з ладу виходить при постійному користуванні?

За 7 років 1 чистка. 100 літровий Арістон. Самий простий.

Опубліковано

Лічильник на гарячу воду є? Якщо немає то встановіть, нехай Луцьктепло приймуть його у вас до обліку, а тоді користуйтесь/не користуйтесь - ваша справа, є один недолік, лічильник необхідно кожних 4-ри роки повіряти, але це копійки в порівнянні з економією

На рахунок бойлера, особих інструкцій як таких немає, головний момент, нехай сантехнік який вам буде його підєднувати правильно та уважно віднесеться до підєднання бойлера в систему гарячого водопостачання, оскільки бойлер буде так званим "кільцем" зєднання між холодною водою і гарячою!

Основна задача не пустити воду з бойлера в централізований стояк гарячоі води, в даному випадку: будете гріти сусідам воду

Лічильник гарячоі води буде мотати в зворотньому напрямі, що зробить вам додаткові проблеми з комунальниками+ до того переведуть на нарахування згідно кількості приписаних, а не по лічильнику, останній сприймуть як несправний(мотає назад всетаки)

Постійно буде мотати лічильник холодноі води

Взагалі якщо у вас є лічильник на гарячю воду, а точніше вузол обліку гвп то там передбачено вентель на вводі в квартиру та зворотній клапан(запобігає руху води в зворотньому напрямі) хоча останні не рідко виходять з ладу і всетаки вода біжить в зворотньму нопрямі, навіть якщо і так то вентель на вводі завжди перекривайте як користуєтесь бойлером

А взагалі Женя правий ввід опломбовується, хоча зараз не знаю, Луцьктепло монополіст послуг, тому по закону не можуть відключити Вас від своєі гарячоі води(типу якщо ми вам перекриємо гарячу воду то чим ви тоді будете користуватись, адже другого луцьктепло немає), треба якусь вагому причину, щоб була підстава, бойлер це не підстава оскільки його встановлення це по логіці адмін-порушення, в тому розумінні, що втручаєтесь в існуючу систему гвп, не маючи на це ніяких законних підстав, погоджених документів і т.п.

Опубліковано

У самого бойлер і гар. вода.... Не розумію навіщо опломбовувати гар. воду.... Нехай собі буде для страховки.... Мало лі щось з бойлером станеться і треба буде вийти з положення.... Лічильники стоять... платиш лише якшо користушся... (На газ теж є ліч-к)...

Хто зна як що повернеться в нашій країні.... зараз вигідно бойлером... може настане час що на електроенергію загонять таку ціну і буде вигідніше барти централізовано гар. воду....

я б не поспішав так кардинально від усього відмовлятись....

Троха не по темі

Zheny@ Ви бойлера чистили самі? чи звертались до когось? квартира чи будинок? у самого теж арістон 50л от думаю не мішало б заглянути уже в нього, але ніколи не займався то поняття не маю...

Опубліковано

На карбишева зупинили котельню, хто знає як на довго?

можливо це зробили після тиску громадскості?

ось:

Сергій Чуріков:

Согодні на міськвиконкомі звітував керівник КП «Луцьктепло» про завершення опалювального сезону. Міський Голова Дуже здивувався, чому активісти в такій кількості прийшли на виконком.

Ширяться чутки про десятки мільйонів заборгованості підприємства та загадковий, суперсекретний, комерційно-таємничий договір з ТОВ «Захід ТЕГ»(власник котельні на Карбишева), який не можуть витребувати ні народні депутати, ні члени виконавчого комітету.

Мене особисто цікавили цифри. в.о. керівника Василевський сказав, що все з розрахунками добре, заборгованість підприємства 70 млн., Луцьктеплу винні таку ж суму, так що якщо розрахуються з підприємством то й воно погасить свої борги. Вийдуть в «0».

Важко сприймати цифри з голосу. Але я порахував борги підприємства (рахую в мільйонах) - НАК «Нафтогаз» - 68, Газ України - 2, Волиньобленего - 3,8, Водоканал 6,5. Разом виходить більше - 80. А тепер скільки боргують «Луцьктеплу» : Населення + 47. Бюджет + 16. Виходить + 63. Навіть за умови 100% стягнення усіх боргів з населення та бюджета, щоб погасити всю заборгованість «Луцьктепла» бракує – «всього» 17 000 000 грн. Ось така цікава арифметика. Друзі, можете мене перепровірити цифри на 47 хв. відео.

Одне з двох : або підприємство, яке належить громаді Луцька, свідомо доводять до банкрутства, щоб потім продати за безцінь, або керівник, від якого залежить тепло в оселях лучан та постачання гарячої води, «загубився» в цифрах на 17 000 000.

Щоб не гадати - треба провести незалежний аудит компанії і провести відкритий та прозорий конкурс на заміщення керівника «Луцьктепло». Чим скоріше – тим краще. Разом з Громадою Луцька, будемо вимагати цього від міської влади.

П.С. Відкрив кран – гарячої води немає. Це тільки мені відключили?

і ось:

Богдан Климчук:

Результат сьогоднішнього міськвиконкому:

1. Провів черговий свій проект рішення міськвиконкому. З липня мешканці міста зможуть бачити на сайті міськради, куди пішли гроші за утримання будинків і прибудинкових територій. Маленька, але все-таки перемога.

2. В.О. керівника КП "Луцьктепла" вчергове відмовився надавати договір на давальницьку сировину між компанією Єрємєєва "Західна теплоенергетична группа". Виходить, що люди у кого центральне опалення платять не зрозуміло чим вмотивовану ціну. Складається враження, що меру начхати на це, бо не хоче злити головного спонсора.

3. Домоглися дати доручення, щодо прозорості встановлення на чергу по дитячих садочках. Відтепер буде змога бачити, коли хто зареєстрував на сайті міськраді і не було 2 списка, один у керівника і інший на сайті. Будемо надалі домагатися, щоб радянську вимогу, щодо позачергового влаштування дітей прокурорів, суддів, міліціонерів тощо, замінити до співвідношення 1 до 10, як це для прикладу у Вінниці та в першу чергу віддавати перевагу дітям учасників АТО.

4. Сьогодні колега по міськвиконкому, кум заступника мера Яковлєва - Юрій Циганюк був стурбований, що я прийшов у футболці Ukraine Fuck Corruption. Пожалівся на мене іншим членам міськвиконкому...

Ну вважаю я, що корупція не менший ворог ніж Путін, тому буду і надалі ходити коли матиму бажання у цій футболці.

Ну не хоче мер працювати прозоро.

Опубліковано

Лічильник на гарячу воду є? Якщо немає то встановіть, нехай Луцьктепло приймуть його у вас до обліку, а тоді користуйтесь/не користуйтесь - ваша справа

Саша, ти самого головного не зрозумів, або не хочеш. Лічильник води не не нагріє! Він порахує ХОЛОДНУ воду по ціні ГАРЯЧОЇ! (Бо саме така проблема Топікстартера)

Вумного лічильника, який буде рахувати воду не менше 46 градусів, не дадуть поставити. Бо це не вигідно Луцьктепло!

Zheny@ Ви бойлера чистили самі?

чи звертались до когось?

квартира чи будинок?

у самого теж арістон 50л от думаю не мішало б заглянути уже в нього, але ніколи не займався то поняття не маю...

Самі.

Звернувся до сусіда. Він пралки ремонтує, але має поняття і досвід чистки бойлера.

Квартира

Є люди, які то вміють зробити. Я б другий раз сам не взявся б. Та й удвох зручніше і легше набагато.

Все залежить від води. В нас вода хренова.

Опубліковано

Лічильник на гарячу воду є? Якщо немає то встановіть, нехай Луцьктепло приймуть його у вас до обліку, а тоді користуйтесь/не користуйтесь - ваша справа

Саша, ти самого головного не зрозумів, або не хочеш. Лічильник води не не нагріє! Він порахує ХОЛОДНУ воду по ціні ГАРЯЧОЇ! (Бо саме така проблема Топікстартера)

Вумного лічильника, який буде рахувати воду не менше 46 градусів, не дадуть поставити. Бо це не вигідно Луцьктепло!

+ коли немає гарячої води інфраструктура, на яку витрачаються шалені гроші, просто простоює - а це погано, і з технічної точки зору і з фінансової

ті чудікі дограються що централізоване водопостачання відімре, але може вони цього і домагаються

Опубліковано

Саша, ти самого головного не зрозумів, або не хочеш. Лічильник води не не нагріє! Він порахує ХОЛОДНУ воду по ціні ГАРЯЧОЇ! (Бо саме така проблема Топікстартера) Вумного лічильника, який буде рахувати воду не менше 46 градусів, не дадуть поставити. Бо це не вигідно Луцьктепло!

дивно. В мене перед лічильником гарячої води стоїть кран. Коли користуюсь бойлером - то кран на гарячу воду перекриваю, і лічильник нічого не рахує. В чому проблема?
Опубліковано

Користуюсь бойлером і якби не тема в топіку певно і не здогадався, що гарячої води немає.

4 людини (2дітей) витрата 580кВт на витрату 25куб.м. холодної води. Щомісячна економія 90-130грн в порівнянні з витратами на централізоване водопостачання гар.води + незалежність від умов. Є лічильник на гарячу воду за яку плачу 0 куб/міс (просто не плачу) + неплачу за стоки гар. води.

Опубліковано

В чому проблема?

Facepalm.

Проблема топікстартера полягає в тому, що централізоване водопостачання постачає не гарячу воду, а теплу, літню. А платити доводиться за гарячу.

Тому лічильник на воду гарячу (централізовану) проблему не вирішить. А тільки ускладнить.

Бойлер тут ні до чого. Це як один із варіантів вирішення.

В мене також перед лічильником кран. І він опломбований. А поки він не був опломбований, я водою не користувався, і лічильник нічого не рахував.

Опубліковано

Щомісячна економія 90-130грн в порівнянні з витратами на централізоване водопостачання гар.води + незалежність від умов

Хочу знайти твій пост, де ти писав, що поставив бойлер, але не бачиш переваг (ще). :)

Опубліковано

Було таке, але тоді я комбіновано користувався, а зараз на постійні основі, тому вже за 3 місяці постійного користування маю деяку статистику: 80-130грн/міс

тобто: окупність мого бойлера по нинішнім цінам 1,5-2 роки

Опубліковано

Zheny@ Ви бойлера чистили самі?

чи звертались до когось?

квартира чи будинок?

у самого теж арістон 50л от думаю не мішало б заглянути уже в нього, але ніколи не займався то поняття не маю...

Самі.

Звернувся до сусіда. Він пралки ремонтує, але має поняття і досвід чистки бойлера.

Квартира

Є люди, які то вміють зробити. Я б другий раз сам не взявся б. Та й удвох зручніше і легше набагато.

Все залежить від води. В нас вода хренова.

Все я зрозумів, на рахунок лічильника я мав на увазі що його встановлення, спростить ТС-у проблему небажання користуватись централізованою гарячою водою, тобто проставив лічильник, луцьктепло прийняли його до обліку, а далі ТС може не користуватись водою, коли з луцьктепло прийдуть знімати показники, показник буде незмінний, в той час ТС може користуватися бойлером, або іншим методом підігріву води, так простіше ніж ходити та доказувати конторі що йому централізована вода непотрібна, відключіть мене!!

один недолік як я писав раніше - повірка лічильника раз в 4-ри роки

а на рахунок багатотарифних лічильників я в курсі, навіть якщо і купити такий який внесено в держреєстр то встановити його та добитись щоб прийняли до обліку практично неможливо

тут треба немалий пакет документів, починаючи з технічних умов на монтаж лічильника, далі найняти фірму з ліцензією на розроблення проекту, та проведення монтажних робіт, а тоді вже прийняття до обліку

просто по логіці, контролюючі особи разом із інженером сертифікованої фірми(в обовязки якого буде входити післямонтажне обслуговування приладу, проведення налаштуваня та калібрування ), у даному випадку будуть до вас заходити як до себе додому дуже часто, для контролю чи правильно лічильник рахує, чи налаштування правильні і т.п

але це буде можливе тільки після того як його у вас приймуть до обліку, як правило ще на стадіїї техпроекту вас закидають бумажками, які неможливо буде зрозуміти, і у вимогах поставлять- обовязково надати документи, які вам як бажаючому встановити багатотарифний лічильник, просто ніде буде достати, або взагалі неіснуючі!

Опубліковано

ЛІчильники - це похідна. Він спонукає до економії! І їхнє встановлення - не така вже й проблема, як і їх повірка.

Хоча навіть не спонукає, а економить (стосується води). Без лічильна: норма хз-звідки-висмоктана на кожну прописану людину.

З лічильником - рахуємо літри. І хоч рота солдатів прописана!

Опубліковано

Sashapetrash це ви з власного досвіду говорите? Ви його пробували встановлювати, чи так аби поговорити? Бо знаю людину яка все ж таки встановила його (не в Луцьку), але ще не мав нагоди з ним про це поговорити.

Опубліковано

Sashapetrash це ви з власного досвіду говорите? Ви його пробували встановлювати, чи так аби поговорити? Бо знаю людину яка все ж таки встановила його (не в Луцьку), але ще не мав нагоди з ним про це поговорити.

ні не встановлював, але порядок до отримання дозволів на встановлення знаю, отож бо не в Луцьку, ще в нашому місті ніхто не встановив такий лічильник

ні не встановлював, але приблизний порядок до отримання дозволів на встановлення знаю, отож бо не в Луцьку, ще в нашому місті ніхто не встановив такий лічильник

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...