Перейти до змісту

Як повісити аквас на стіну?

mix_forever

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Власне, шукаю рішення, бажано готове, щоби повісити свій аквас на стіну. Аквас 120літрів. Розгляну варіант виготовлення підвісу, або мо є які промислові варіанти?

Чому на стіну? Бо стіл не вписується в новий інтер"єр офісу. Тре або підмуровку робити, типу тумби, або кріплення анкерне на стіну. Схиляєсь до кріплення на стіну.

Опубліковано

консольне кріплення, схоже на те, що роблять на зовнішній блок кондиціонерів. власне, в тих самих хлопців можна й замовити, тільки під свої розміри. стіна має бути потужна, бо важіль для акваріума 120л досить сер'йозний, але немає вібрації як з кондеєм, то можна використати звичайні довгі дюбеля. та й консолей може бути не дві, а 3-4 щоб зменшити навантаження.

Опубліковано

От на рахунок "потужності" стіни то хз.... підвал... як сверлив, то там цегла, але яка... як триматиме...

Взагалі то я креслення для себе накидав... Якби хто взявся порахувати\зробити... Консолька для кондея має L подібну форму, а я би ще додав одну розпорку знизу і продовжив кріплення яке контактує із стіною... Тоді і навантаження зменшиться і конструкція стійкіша буде... ІМХО.

Опубліковано

У мене бойлер на 90 літрів висить на двох дюбелях. Думаю для акваріума мега тримача не потрібно.

Не зовсім коректне порівняння! Тут потрібна металева конструкція, яка триматиме акваріум знизу і кріпитиметься до стіни в одному міці, тому і навантаження значно більше і конструкція складніша.

У мене також бойлер на стіні висить, на несучій стіні, 120л і на 4х добрячих дюбелях, але вони кріпляться через потужні металеві пластини-кріплення, які вварені в корпус бойлера! Акваріум за скляні стінки дюбелями до стіни не прикрутиш :_40:

Опубліковано

потрібна конструкція типу L-подібної полички, як мікс і писав. Але б я додав би ще кріплення знизу. Таке ж. матиме якийсь такий вигляд : (соррі, ліньки малювати як слід).

aMBkC.png

Опубліковано

Є готові консолі для мікрохвильовок, думаю і для акваса підійде, якщо спеціальних для акваса немає. І естетичніше ніж самопал для кондиціонера.

Опубліковано
Є готові консолі для мікрохвильовок

під навантаження 150-170 кг?

Правильна консоль витримує такі навантаження. проблема зазвичай в стіні.

Ось стаття, по таких же принципах бачив багато підвішених акваріумів.

ada440fd4bf0afe7719f020e892464d6.jpg

4def8aed5f507f720b4608560ae44d10.jpg

post-56-0-31003300-1430936499_thumb.jpg

а варіант стільниця закріплена до стіни + 2 "ноги" з іншого боку не розглядаєш?

такі підставки теж виглядають доволі стильно

2886_img.jpg

• 3 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...