Перейти до змісту

Є тут вчителі інформатики?

MACCEN

Рекомендовані повідомлення

Хотів запитати чому деякі з вас не правильно вчать дітей користуватись віндовсом.

Вчать друкувати одною рукою, практично всі операції робити мишкою.

Може варто вчити такому що пригодиться в житті, а то потім фіг перевчиш, після вашої роботи дитину ефективно використовувати комп'ютерну техніку.

Стикаюсь з цим не тільки в дітей, а й проблеми в тих, хто на курси ходив до горе вчителів.

З одним малим задачку робили по інформатиці, так він всі великі букви друкував натискаючи "капс", навіщо такого вчити, краще б він не знав що "капс" робить, а все натискав через шифт, елементарні комбінації не знав, каже що не вчили такого, я йому показав пару раз, то почав використовувати, каже що так швидше чим мишкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кто здесь?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

win+r cmd і по руках коли до мишки тянуться=)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хотів запитати чому деякі з вас не правильно вчать дітей користуватись віндовсом.

Вчать друкувати одною рукою, практично всі операції робити мишкою.

Може варто вчити такому що пригодиться в житті, а то потім фіг перевчиш, після вашої роботи дитину ефективно використовувати комп'ютерну техніку.

Стикаюсь з цим не тільки в дітей, а й проблеми в тих, хто на курси ходив до горе вчителів.

З одним малим задачку робили по інформатиці, так він всі великі букви друкував натискаючи "капс", навіщо такого вчити, краще б він не знав що "капс" робить, а все натискав через шифт, елементарні комбінації не знав, каже що не вчили такого, я йому показав пару раз, то почав використовувати, каже що так швидше чим мишкою.

як колишній вчитель інформатики скажу - Ваша дитина унікум.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це не дитина унікум, це просто підхід до навчання правильний, якщо вчити комбінаціями, то дитина й знати не буде для чого "капс" (наприклад) для того щоб скакати по полям, і все...

Це не складно, я вчив колись бабусь, і вони все ретельно записували й повторяли, тому не думаю що така велика складність саме в цьому.

PS: я нікого не хочу образити, й "навчати" просто може змініть підхід, кажу вам як айтішнік, який стикається з користувачами кожен день.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Возникает вопрос: - А почему бы самому не научить ребенка? Это будет быстрее и результативнее , чем переучить и критиковать учителей информатики.

P.S. Ничего лично, это мое мнение, к науке отношения не имею!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не критикую, просто кажу в якості підказки, і все, батьки не навчать, тому що в школі перевчать, якщо вчитель всім показує що так правильно, а ваша дитина прийде й буде вдавати з себе "пєрца", який тіпа все знає краще вчителя, то отримає в кращому випадку "парафіна" від друзів, які будуть доказувати що вчитель правильно каже, а ті всі твої "фішки" то єрундовіна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

деяким обдарованим пояснити неможливо,

деяким пофіг,

ходили чи неходили до вчителів скажу так я як майбутній вчитель соло проходив сам із цікавості на скільки мене вистачить,

в книжці з інформатики читав лише про гарячі клавіші вінди,

в 8мому класі я своїм однокласникам немаючи дома ні компа ні ноута міг розказати любу тему з навчального плану,

так шо якшо дитина схольна до гуманітарію може не треба мучити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну чому мучити, і звідки ви знаєте до чого дитина схильна?

може то тупий вчитель не може правильно пояснити дитині?

тому й проблема, дитина здібна будь-яка, при умові якщо вона без вад, з першого класу попадеться кийсь "дурень" вчитель, і відіб'є охоту до навчання з якогось предмету, чи всіх предметів одразу.

кожен згалає улюблений предмет, і чому він став саме таким, бо вчитель був нормальним та адекватним, нормально все пояснював, та й требував знань, і все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З власного досвіду скажу, що в класі де є більш як 10 учнів завжди знайдеться один, який буде стверджувати, що їх вчили тільки так і не інакше або ж що взагалі не вчили. От коли таких учнів до вас прийде з десяток і всі з однаковими навиками, тоді можна впевнено стверджувати, що то вчитель - неук.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну по перше з дитоню постійно потрібно вести діалог у грайливвй формі,

постійно питати що подобається що вдається

мені в 3роки поставили діагноз електрик,

поки що не промахнулись

електрика і електроніка близькі речі

тому краще розвивати в міру можливостей

і да тупих викладачів треба якось направляти на путь ітини ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не знаю рівень ІТ освіти сучасних вчителів, але у мій час частина учнів з вчителем легко могла поспорити в деяких питаннях. і спори ці були небезпідставними. її рівень був слабким, на жаль.

вчитель інформатики у школі - це в першу чергу теоретик і зокрема вчитель, а от рівень його ІТ знань залежить лише від його особистого бажання знати основи на практиці використання

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не забувайте що є така штука як навчальний план , з витікаючими обмеженнями у часі і не тільки і т д ... Але звичайно є факультативи де дійсно можна показувати і розказувати багато чого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так він всі великі букви друкував натискаючи "капс"

6af2427f363f813734c08a0ec2f6d7b4.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вам щось конктретно не подобається у роботі вчителя - ідіть до нього, до директора і поговоріть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вам щось конктретно не подобається у роботі вчителя - ідіть до нього, до директора і поговоріть.

Повністю погоджуюсь. Це те ж саме якби сказати "Лікарі, ви задовбали, почніть нормально лічити!!!"

Повністю погоджуюсь. Це те ж саме якби сказати "Лікарі, ви задовбали, почніть нормально лічити!!!"

А ще є такий фактор як неуважність учня, який прохлопав матеріал і научним методом "тик" шукав відповіді...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лічать економісти і бухгалтери, а лікарі за звичай лікують ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лічать економісти і бухгалтери, а лікарі за звичай лікують ;)

Якраз таки наші лікарі навчились нормально лічити а не лікувати;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кількість учнів не важливо в принципі, все від вчителя залежить, програма так згоден, її як правило пишуть взагалі далекі люди від предмету, для галочкі, і так далі, але в кожному класі є "спринтніші" учні, так можна з ними кооперуватись, їм давати якісь "плюшки", за те що проконтролюють роботу інших, чи повчать їх як і що.

вчителі в нас і так, їм треба сказати велике дякую, що в таких умовах, хоть якось вчать тих оболтусів, більшість з них розбалувані так, що в школі вилазять вчителям на голову, і спробуй кринкути, ордазу прибіжить якась дурнувата мамаша, яка буде кричати що це не "педагогічно".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я з автором теми реально погоджуюся. Як ІТ-шник ,який щодня бачить овер 50 юзерів. І вони всі різні. Деяким, коли робиш зауваження підказку, то ще й починають возмущатися. Типу "не умнічай!"

А хто умнічає? Коли юзер набирає на цифровій клаві (калькулятора) пароль, і забирає руку до мишки, щоб натиснути ОК. Замість того, щоб просто відвести палець і натиснути Ентер.

І це зазвичай бухгалтера... Які постійно мають справу з калькулятором, і кнопка "=" - те ж саме, що кнопка "ентер" на клавіатурі.

Куди? Який вчитель? Який директор? Мова йде не про конкретного вчителя, а про взагалі !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво, от чого-чого, а робити операції всіма можливими операціями в школі мене вчили добре. Якось склалось, що скрізь користуюсь якоюсь зручною для себе схемою роботи (тоталом, власне, якщо говорити про файлові операції), і увесь той асортимент використовував лише для демонстрації комусь тих можливостей. Але ті уроки пам'ятаю дуже добре)

Чи то щось кардинально помінялось в системі освіти, чи вчитель такий попався, чи учень прослухав.

Загалом, вважаю, що на усіляких курсах і в школі, треба присвячувати трохи часу питанням користувацької культури і ергономіки. Але це важко зробити, маючі морально і фізично застарілі залізяки із відповідно морально та фізично застарілими операційними системами. Людина не повинна замикатись у філософії будь-якої із ОС, будь то няшна макось, мегауніверсальних лінукс чи магапопулярний і такий рідний віндовс. Вона повинна осягнути трохи логіки, трохи історії, побачити різні приклади, різні середовища, щоб потрапивши у незнайоме, не губилась, а розуміла, які подібні елементи є і як орієнтуватись.

Тоді, виконуючи якусь операцію, вона вибиратиме найбільш зручний для себе спосіб із асортименту знань, інтуїтивно знаходитиме необхідні кнопки, комбінації і пункти меню, а не тикати одним пальцем в клаву, а другим — у мишку (чи меджик трекпад :) ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Людина не повинна замикатись у філософії будь-якої із ОС

Точно ! Консоль рулить. Бо є скрізь! В будь-якій ОС!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене така ситуація в пятницю ЗВІЗДА зберегла attach в форматі ODT (Libreoffice) відповідно MSoffice не розуміє що воно таке за файл та в результаті за вихідні в мене тел ЧЕРВОНИЙ і ЗВІЗДА на хоче визнати своєї помилки, криком кричить: "це Ваші проблеми!!!".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

win+r cmd і по руках коли до мишки тянуться=)

archlinux і робота в терміналі... :0165::_05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...