Перейти до змісту

СМИ: налоговики Украины допрашивают граждан о “лишних” деньгах

SanyaTT

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Под проверку со стороны налоговых органов попадают люди, которые имеют небольшие доходы и неожиданно кладут на банковскую карту или снимают крупные суммы денег, пишет украинская газета “Вести”.

1005893877.jpgНалоговые органы Украины звонят гражданам страны, расспрашивая их о том, откуда у них появились крупные суммы денег на банковской карточке, пишет украинская газета “Вести”.

Раньше людям, собирающимся оформлять визы для поездки за границу, достаточно было положить на банковскую карточку необходимую сумму денег и принести отчет в посольство о том, что деньги имеются. После этого граждане могли снимать деньги с карточки. Теперь финансовые учреждения страны проводят проверки происхождения этих средств.

Украинцы уже жалуются на звонки из налоговых органов. Издание приводит слова 22-летней жительницы Харькова Елены, которая летит на майские праздники в Будапешт. По словам девушки, после того, как она положила 8 тысяч гривен на карточку для того, чтобы расплатиться с гостиницей, ей позвонили из налоговых органов.

“Все прошло хорошо, я заплатила за отель. А потом мне на работу позвонили из налоговой и спросили, откуда у меня, человека с годичным трудовым стажем и зарплатой в 2,1 тыс. грн, такие деньги. Я опешила и ответила, что взяла деньги у родителей. Отец говорит, что ему не звонил никто — он частный предприниматель, в случае чего, сможет сказать, что 8 тыс. грн его, но все равно странная ситуация”, — цитирует газета слова жительницы Харькова.

Жительница Запорожья Елена, которая собирается лететь в Париж вместе со своим молодым человеком, также рассказала, что ей позвонили из налоговых органов.

“Я нигде не работаю, учусь в университете. Парень положил мне на карточку 10 тыс. грн, чтобы я могла подать документы на визу… Они спросили, откуда деньги, если никакого официального дохода у меня нет. Я сказала про парня, но переживаю — ведь он мне не родственник”, — приводит газета слова девушки.

Как отмечает издание, на днях в финансовые учреждения от Национального банка Украины пришло письмо, в котором сотрудникам рекомендуется проверять подозрительные операции с валютой. Проверять будут людей, которые имеют небольшие доходы (студенты, пенсионеры, безработные, бюджетники) и неожиданно кладут на счет или снимают крупные суммы денег.

“При получении наличных со счетов людям стоит готовиться к расспросам со стороны финансистов, а в некоторых случаях — и к предоставлению дополнительных документов. Не исключено, что задавать их (вопросы — ред.) будут и правоохранители”, — заключает издание.

infa.kharkov.ua - новости Харькова

Фейк чи правда комусь дзвонили???

Опубліковано

А загалом було б не погано якби у нас нарешті почали порівнювати рівень життя людини з її офіційними доходами. Тоді б я нарешті повірив би у боротьбу з корупцією чи люстрацію ...

Опубліковано

ІМХО фейк, податківцям пофігу де ти ці гроші взяв, головне щоб ти з них податок заплатив. Вони якщо і отримують інформацію про такі операції, то запитають про них вже після періоду подачі декларацій, заодно і штраф впаяють, якщо виявиться що податок незаплачений.

Опубліковано

А загалом було б не погано якби у нас нарешті почали порівнювати рівень життя людини з її офіційними доходами. Тоді б я нарешті повірив би у боротьбу з корупцією чи люстрацію ...

ану-ка, розкажи, яка у тебе офіційна зарплата???

Опубліковано

Ну якщо хочеш вивести мене на чисту воду то краще запитай про мої витрати :)

ану-ка, розкажи, яка у тебе офіційна зарплата???

До речі це б могло б сприяти і легалізації зарплат ...

Опубліковано

Якщо чесно деякі речі правильні роблять. Да важче жити бізнесу буде... але чесно багато хто з знайомих офіційно влаштували працівників після нових штрафів в 40 тис грн. І якщо ці штрафи не почнуть впаювати іншим буде несправедливість. Да фігово... але в нас пів країни і не тільки олігархи клали на закони і накалювали державу...

Опубліковано

Якщо чесно деякі речі правильні роблять. Да важче жити бізнесу буде... але чесно багато хто з знайомих офіційно влаштували працівників після нових штрафів в 40 тис грн. І якщо ці штрафи не почнуть впаювати іншим буде несправедливість. Да фігово... але в нас пів країни і не тільки олігархи клали на закони і накалювали державу...

тільки чомусь починають "правильні речі" з й так леть виживаючих, а потім ще й будуть питати як і чому ти вижив (типу:де гроші взяв?).

Опубліковано

тільки чомусь починають "правильні речі" з й так леть виживаючих, а потім ще й будуть питати як і чому ти вижив (типу:де гроші взяв?).

Ледь виживаючий зможе це пояснити. А от той хто ховається за його спиною - ні :)

Опубліковано

Ледь виживаючий зможе це пояснити. А от той хто ховається за його спиною - ні :)

Пенсіонер зможе пояснити де взяв гроші на дорогу операцію, якщо все життя пропрацював офіційно на 1000грн?

PS а гроші він наприклад заробив на неофіційній роботі будівельником (+ ще вирахують податок з неофіційних доходів?)

спочатку потрібно зробити нормальний людський податок (10-15%, а не понад 35-45%, і соціальні гарантіі, а потім запитуватись в людей звідки в них доходи, а то якось навпаки закони роблять)

Опубліковано

Боротись з бідністю ніхто не бажає, зате розкуркулювати куркулів як ще з 20-х років повелось, добровольців тьма. От в днр-лнр зараз куркулів немає, в хатах бізнесменів, прокурорських, суддівських живуть прості дауни з калашами. От пацанчики куди вам. Їде машинка зупинив, хазяїна-суку, який ту машинку якимось чином отримав - розстріляти. Тачку собі. Ібо нєфіг видєлуватись. У нас в булошною на таксі нє єздят. Будуєм прогресивне общество?

Ви кричите про сплату податків, про наповнення бюджету, про сильнішу державу, з якої щоб усі боялись і не насміхались, не розуміючи одного. Бюджетні гроші - це не ваші гроші, це гроші на корупцію держави. Заплативши поповній, патріотично, якуєвропах - ти стаєш реально бідним, але країна не стає багатою, бо в держави інший вектор розвитку. Дивуюсь як ви читати навчились.

Опубліковано

Правильно сплачувати податки самим отримувачем доходів - не сплатив отримав пілюлю продавай отримане або сиди в тюрязі.

1. Поки буде діяти совкова система податків на 1 зароблену гривну сплатити більше 1 гривні податку.

2. Сучасні виведення в офшори доходів.

Україна буде в Z0pі.

Опубліковано

Все ніби так, але тут мова йде про найцікавіше для держави: облік і використання ще невиловленої риби, якої навіть немає в ставку. А от хто має запускати в ставок малька, годувати, доглядати, щоб він виріс до розміру риби - спеціалістів в державі немає. Натомість держава розбудовує цехи по обробці, консервуванню ще не зловленої риби, орієнтуючись очевидно, що був би ставок а риба знайдеться.

Опубліковано

Пенсіонер зможе пояснити де взяв гроші на дорогу операцію, якщо все життя пропрацював офіційно на 1000грн?

PS а гроші він наприклад заробив на неофіційній роботі будівельником (+ ще вирахують податок з неофіційних доходів?)

спочатку потрібно зробити нормальний людський податок (10-15%, а не понад 35-45%, і соціальні гарантіі, а потім запитуватись в людей звідки в них доходи, а то якось навпаки закони роблять)

Ти поставив питання і сам дав на нього відповідь :) Фактично погодився з моєю думкою (Хоча чесно кажучи, я не уявляю хворого пенсіонера, якому потрібна дорога операцію, вкалуючим на будівництві. Але, це таке. можливо такі і є :)) Але тут починається саме цікаве: коли цього нещасного пенсіонера беруть за одне делікатне місце - він чесно і добросовісно признається де взяв гроші, після чого перевіряюча структура переключається на роботодавця і ставить йому просте питання: ти приховуєш зарплату? Значит приховуєш податки. Значить потрібно тебе добряче штрафонути, а можливо дати директору зо 3 роки умовно, а можливо і реально і т. д. и т.п. Після цього повір мені кількість бажаючих платити зарплату в конвертах значно зменшиться. Я вже не говорю про те що перевірка відповідності доходів витратам здатна виявити не одного корупціонера ... Але це звичайно при політичній волі верхів :)

Не зрозуміло як повязані з податки з перевіркою рівня доходів та витрат?

Опубліковано

Ти поставив питання і сам дав на нього відповідь :) Фактично погодився з моєю думкою (Хоча чесно кажучи, я не уявляю хворого пенсіонера, якому потрібна дорога операцію, вкалуючим на будівництві. Але, це таке. можливо такі і є :)) Але тут починається саме цікаве: коли цього нещасного пенсіонера беруть за одне делікатне місце - він чесно і добросовісно признається де взяв гроші, після чого перевіряюча структура переключається на роботодавця і ставить йому просте питання: ти приховуєш зарплату? Значит приховуєш податки. Значить потрібно тебе добряче штрафонути, а можливо дати директору зо 3 роки умовно, а можливо і реально і т. д. и т.п. Після цього повір мені кількість бажаючих платити зарплату в конвертах значно зменшиться. Я вже не говорю про те що перевірка відповідності доходів витратам здатна виявити не одного корупціонера ... Але це звичайно при політичній волі верхів :)

так життя поставлено, що спочатку ми працюємо для заробляння грошей при цьому витрачачаємо здоров'я, а потім витрачаємо тіж гроші для відновлення здоров'я.

Мабуть ви не були давно в лікарні і не знаєте, що дуже багато людей помирають так і не дочекавшись дорогих ліків, чи наддорогої операції, а давай ще на них перевірку так як вони корупціонери по вашому, раз мали змогу дійти до лікарні і навіть потратили 5-10тис грн на діагностику хвороби.

Не зрозуміло як повязані з податки з перевіркою рівня доходів та витрат?

а для чого перевірка доходів і витрат, якщо не для відрахування податків з них???

Опубліковано

Навіть як що це і правда, то, на мою думку, обмежаться отакими Еленами....... До "нормальних пацанов" навряд чи будуть дзвонити і цікавитись звідки мільйони... ІМХО.

Опубліковано

Под проверку со стороны налоговых органов попадают люди, которые имеют небольшие доходы и неожиданно кладут на банковскую карту или снимают крупные суммы денег, пишет украинская газета “Вести”.

Мене цікавить інше, закон про банківську таємницю в нас уже недійсний? Яким чином податкова бачить рух грошей на рахунках фізичних осіб? За законом, це можливо тільки за рішенням суду, наскільки мені відомо. Чи я помиляюся? Панове банкіри, проясніть ситуацію, пліз.

Опубліковано

так життя поставлено, що спочатку ми працюємо для заробляння грошей при цьому витрачачаємо здоров'я, а потім витрачаємо тіж гроші для відновлення здоров'я.

Мабуть ви не були давно в лікарні і не знаєте, що дуже багато людей помирають так і не дочекавшись дорогих ліків, чи наддорогої операції, а давай ще на них перевірку так як вони корупціонери по вашому, раз мали змогу дійти до лікарні і навіть потратили 5-10тис грн на діагностику хвороби.

Ну якщо цей пенсіонер отримав гроші чесно, що йому боятися? Він завжди зможе пояснити їх походження. Чи не так?

Але, чесно кажучи, у вашій відповіді мене зацікавило зовсім інше. Таке враження, що за турботою про пенсіонерів у вас ховається щось інше. Можливо є що приховувати?

Цікаво що всю проблему ви звродите лише до пенсіонерів ...

Опубліковано

NetSerpent

Не ведіться на фейки та провокації.

Їхні автори та сценаристи прорахувалися в одному - споживачами даної інормації є не ватники, а думаючі українці.

Опубліковано

Але, чесно кажучи, у вашій відповіді мене зацікавило зовсім інше. Таке враження, що за турботою про пенсіонерів у вас ховається щось інше. Можливо є що приховувати?

Цікаво що всю проблему ви звродите лише до пенсіонерів ...

ObBGZK4JCHc_500.jpgi.gif

Опубліковано
]

Мене цікавить інше, закон про банківську таємницю в нас уже недійсний? Яким чином податкова бачить рух грошей на рахунках фізичних осіб? За законом, це можливо тільки за рішенням суду, наскільки мені відомо. Чи я помиляюся? Панове банкіри, проясніть ситуацію, пліз.

Здається ці закони поправили в новій редакції в кінці минулого року. Називається антикризовий закон і нові податкові реформи.. Тому можливо все і я вже не здивуюсь

Опубліковано

а нема ліпшого джерела, ніж посилання на "українскую газєту Вєсті"?

більше того, пропоную за Вєсті ї.ашити банити :) Нєфіг паніку розводити.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...