Перейти до змісту

Як підключити пральну машинку автомат без водопроводу?

Rosomaha

Рекомендовані повідомлення

У кого є досвід підключення пральноі машини в селі?Вода знаходиться в криниці.Чи вистачить тиску,якщо ємкість з водою помістити над машинкою?Машинку ще не вибрав.Буду брати щось б/в із Європи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а не простіше насосну станцію купити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а не простіше насосну станцію купити?

"мінібашту"?

активно користуються і все працює

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як варіант є пралки які працюють без підключення водопроводу

http://gorenje-ua.com/krupnaya-bytovaya-tehnika/stiralnye-mashiny/stiral-naja-mashina-uzkaja-gorenje-w-62y2-s.html

налили в бак води (біля 100 літрів) і перете

але є нюанс: такі пралки теоретично (не знаю чи всі) потім до водопроводу підключити не вийде

ВОни розраховані на подачу води лише з того бачка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки коштує мінібашня?І як вона підключається до пралки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

підключається просто шлангом, воно просто тиск підтримує щоб насос постійно на працював

тобто є ємність яку насос накачує, вимикається, а тиск підтримується за рахунок ємності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якось так)))

1286879420_shema_ustanovki_big-400x393.jpg

http://strmnt.com/dom/comm/d-water/nasosnaya-stanciya-dlya-doma-i-dachi-svoimi-rukami.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якось так)))

1286879420_shema_ustanovki_big-400x393.jpg

http://strmnt.com/do...imi-rukami.html

Все правильно як на малюнку тільки замість мінібашні купуєте самий бак а замість насоса купуєте глубинний насос який опускається в криницю і подає воду в бак, така схема краща тим що глубинний насос подасть вам воду в бак який буде в отеплюваному місці далеко від крениці а мінібашта не зможе витягнути воду якщо відстань буде великою. Загалом раджу знайти перевірених майстрів з монтажу таких систем і вони вам все зроблять виходячи з ваших умов та можливостей.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В пральну машину вода потрапляє без всяких насосів, на вході стоїть соленоїдний клапан який відповідає за подачу води в пралку (в водопроводі є свій тиск, тому насоси непотрібні). Найпростіше зробити так, як описано вище, Поставити над пральною машиною велику ємність з водою, і вода сама заллється туди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поставити над пральною машиною велику ємність з водою, і вода сама заллється туди.

Якщо мова про звичайну машинку-автомат, то не меліть! Для роботи пралки потрібна вода під мінімальним тиском 1Бар, тобто тазік з водою потрібно повісити на висоті 10м... Не думаю, що Ви це мали на увазі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо мова про звичайну машинку-автомат, то не меліть! Для роботи пралки потрібна вода під мінімальним тиском 1Бар, тобто тазік з водою потрібно повісити на висоті 10м... Не думаю, що Ви це мали на увазі

не факт, з трьох які я бачив розібраними, на вході дійсно - електроклапан, який блокує\дозволяє подачу води, і те як вона набігає, швидко чи помало, машинці пофік...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще один електроклапан розташований на виході з баку, який відкривається при ввімкненні помпи, що зливає воду, пралка-автомат досить проста штука, нічого архівумного там немає ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

oleroy для тих хто на бронепоїзді, для пральної машини тиск не потрібен, воду можна залити навіть через шухляду в яку сиплять порошок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для пральної машини тиск не потрібен, воду можна залити навіть через шухляду в яку сиплять порошок.

саме так, просто вкинув шланг у воду і все, насос сам все закачає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

саме так, просто вкинув шланг у воду і все, насос сам все закачає.

повторюсь ще раз, нема там ніяких насосів на вході, насос стоїть тільки на відкачування води з бака в каналізацію після прання

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

простий насос + емність для води на горищі і все!

В мене кум в селі так само собі зробив, взяв кубову ємність поставив її на горищі і шлангом за допомогою помпи з криниці закачує собі води в ту ємність, ємність з"єднана з пралкою ПВХ трубою і того "самотічного тиску" хватає з головою для пралки... куба води чи то на 4 чи на 3 прання хватає, така система в нього діє коли тепло.... коли холодно я не знаю шо він робить...

можна взяти ше 200 літрову бочку якшо вже взагалі проблема з грошима... або ванну стару варіантів масса!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У розумних пралках може бути вхідний датчик тиску, як додатковий контроль присутності води у водопроводі.

Тому бажано щоб вода подавалась під тиском від 0.5 бар.

Мінібашня це вже повноцінний водопровід в будинку. Якщо встановити лише насос то йому потрібно буде постійно качати воду у систему, мінібашня це своєрідний акумулятор води + вона створює мінімальний тиск у системі для побутового водопостачання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну нарахунок того, що чи повільно чи швидко вода заливається в пральну машину частково не погоджуся. В мене засмітився вхідний клапан і при наборі води пралка просто через деякий час викидала помилку і відмовлялася далі працювати. Чи потрібен якийсь тиск чи ні у вхдіній системі точно не скажу, але думаю якщо пралка розрахована для підключення до трубопроводу то відповідно і отвори на заливання води також розраховані на якусь певну пропускну здатність за одиницю часу (в кращому випадку замість 2 годин прання думаю буде прати 3-4). Заливати через шухляду 20-40 л (не знаю скільки точно) 3-6 раз за прання також не варіант. Тому також схиляюся до мінібашти чи насоса в колодязь або пралки з вбудованою ємністю. Остання саме розрахована на такі випадки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все правильно як на малюнку тільки замість мінібашні купуєте самий бак а замість насоса купуєте глубинний насос який опускається в криницю і подає воду в бак, така схема краща тим що глубинний насос подасть вам воду в бак який буде в отеплюваному місці далеко від крениці а мінібашта не зможе витягнути воду якщо відстань буде великою. Загалом раджу знайти перевірених майстрів з монтажу таких систем і вони вам все зроблять виходячи з ваших умов та можливостей.

В батьків в селі стоїть мінібашня за 15-20 метрів від колодязя, все качає на ура, якщо рівень води нижче від мінібашні 8 і більше метрів тоді не качає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В селі також ставили пралку автомат. Поставили пластмасову бочку рядом на десь на 150 л. Знизу зробили краник для подачі води, підключили пралку і "вуаля".... все працює без проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Rosomaha, в принципі тобі вже все підказали, тільки якось сумбурно і ... ну, борда така борда :)

Короче, зазвичай в пралках-автоматах на вході стоїть електроклапан (чи два), який (коли треба) відкриває дірочку для води. В тій дірочці також стоїть фільтрик. Отже, щоб вода потрапила всередину потрібно подати її під ну хоч-якимось тиском. Можна навіть і з тазика через лійку в шланг, як тут підказували :) Просто чим більший тиск, тим швидше заповниться бак пралки до потрібної висоти. Якщо вода нормальна, то той фільтрик на вході можна й викинути (це полегшить потрапляння води всередину).

Тепер задача - як подавати воду в пралку... Можна тупо наливати відром прямо всередину (якщо "вертикалка"), можна лійкою в шланг :) А якщо по нормальному, то можна десь на горищі облаштувати ємкість з водою, звідки і підключитись.

Наступна задача - як наповнювати ту ємкість... Можна руками і відрами наносити коли треба... Дешево, але важко. Можна будь-яким насосом з криниці наливати. А можна і придбати насосну станцію і заодно зробити взагалі нормальну розводку води на кухню. Як вище вже радили, з малюнком.

Тобто, все залежить від гаманця.

Про злив теж потрібно подумати, бо зливає вона трохи більше, ніж "неавтомат" :)

Гарно для таких цілей підходять пралки, де є можливість увімкнення функцій "половинного завантаження", "вимикання зливу"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Rosomaha, в принципі тобі вже все підказали, тільки якось сумбурно і ... ну, борда така борда :)

Короче, зазвичай в пралках-автоматах на вході стоїть електроклапан (чи два), який (коли треба) відкриває дірочку для води. В тій дірочці також стоїть фільтрик. Отже, щоб вода потрапила всередину потрібно подати її під ну хоч-якимось тиском. Можна навіть і з тазика через лійку в шланг, як тут підказували :) Просто чим більший тиск, тим швидше заповниться бак пралки до потрібної висоти. Якщо вода нормальна, то той фільтрик на вході можна й викинути (це полегшить потрапляння води всередину).

Тепер задача - як подавати воду в пралку... Можна тупо наливати відром прямо всередину (якщо "вертикалка"), можна лійкою в шланг :) А якщо по нормальному, то можна десь на горищі облаштувати ємкість з водою, звідки і підключитись.

Наступна задача - як наповнювати ту ємкість... Можна руками і відрами наносити коли треба... Дешево, але важко. Можна будь-яким насосом з криниці наливати. А можна і придбати насосну станцію і заодно зробити взагалі нормальну розводку води на кухню. Як вище вже радили, з малюнком.

Тобто, все залежить від гаманця.

Про злив теж потрібно подумати, бо зливає вона трохи більше, ніж "неавтомат" :)

Гарно для таких цілей підходять пралки, де є можливість увімкнення функцій "половинного завантаження", "вимикання зливу"...

Дякую за змістовну відповідь.Будем починати з найдешевшого варіанту,а далі буде видно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У розумних пралках може бути вхідний датчик тиску, як додатковий контроль присутності води у водопроводі. Тому бажано щоб вода подавалась під тиском від 0.5 бар.

там такого нема і ніколи не було, принаймні у тій техніці яку доводилось крутити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У розумних пралках може бути вхідний датчик тиску, як додатковий контроль присутності води у водопроводі. Тому бажано щоб вода подавалась під тиском від 0.5 бар.

там такого нема і ніколи не було, принаймні у тій техніці яку доводилось крутити

коли я вибирав пралку для села з водопостачанням низького тиску (ємність з водою на чердаку), то в принципі в деяких пралках було вказано мінімальний необхідний тиск води. в деяких це було 0.25, але бачив і 0.5 і 0.8

чи це просто рекомендація, чи без того тиску пралка не працювала б - оцього не знаю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...