Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
  В 18.04.2015 в 20:22, jack74 сказав:

А як те, що ти не отримав, може бути твоїм доходом? ;)

по чинному на сьогодні порядку оформлення субсидій - в дохід включається вся "грязна" зарплата, яка була нарахована, незалежно від того, скільки утримань було з неї ще зроблено (те, що "ти не отримуєш" з нарахованої ЗП - ПДФО, ЄСВ, і ВЗ).

з 1.05.2015р. в дохід для розрахунку субсидії включається "грязна" ЗП за мінусом утриманого ПДФО.

• Відповідей 962
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
  В 18.04.2015 в 20:39, natalka) сказав:
  В 18.04.2015 в 20:17, BARAKUDA сказав:

Питання - з з/п вираховується три різних податки... В декларації про доходи подається "чиста" з/п, чи тільки за мінусом податку з фізосіб ?

З загальної суми ЗП, підприємство платить ЄСВ, а ми платимо пдфо, ЄСВ (3,6%) і ВЗ.

Логічно було б показувати в свій дохід - те що ти реально отримав на руки. Але це не в нашій країні ))).

Якщо читати інструкцію - то дійсно виходить що потрібно від загальної нарахованої ЗП (грязної) відняти пдфо...

Ну от і я про те... :-(

Опубліковано

Прочитала що декларацію заповнює особа на яку відкрито особовий рахунок по сплаті ком. послуг. Знаю що цю особу міняють в обчислювальному центрі на Ковельській, а там обов'язково потрібно мати з собою будинкову книгу ну і договора з водоканалом, газом, енерго і т.д.

Я наскільки розумію будинкова книга є лише в одному екземплярі. І в мене таке тупе питання. Що робити якщо є фактично 3 власника в квартирі (які між собою не спілкуються). Вообщем як зробити щоб будинковіі книги були у всіх?

Проблема така: будинкова книга в особи, яка зараз закордоном (не відомо наскільки і не відомо де), а інші власники нічого не можуть зробити...

Опубліковано

Якщо нема штрафів за неоплачену комуналку, то краще на ці гроші купувати долари, й не платити, а коли почнуть щемити, то піти заплатити.

Нехай ті уроди побачать що в людей просто реально нема грошей на оплату, а то щемлять як можуть, це реальне знущання над людьми.

Опубліковано
  В 18.04.2015 в 21:01, natalka) сказав:

Прочитала що декларацію заповнює особа на яку відкрито особовий рахунок по сплаті ком. послуг. Знаю що цю особу міняють в обчислювальному центрі на Ковельській, а там обов'язково потрібно мати з собою будинкову книгу ну і договора з водоканалом, газом, енерго і т.д.

Я наскільки розумію будинкова книга є лише в одному екземплярі. І в мене таке тупе питання. Що робити якщо є фактично 3 власника в квартирі (які між собою не спілкуються). Вообщем як зробити щоб будинковіі книги були у всіх?

Проблема така: будинкова книга в особи, яка зараз закордоном (не відомо наскільки і не відомо де), а інші власники нічого не можуть зробити...

Якщо в обчислювальний центр (ОЦ) приходить особа, яка має правовстановлюючі документи на житло (витяг з реєстру прав власності, свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, дарування, спадщина і т.д.) і має укладені договори з Луцьктепло, Волиньобленерго і Волиньгаз на ту ж особу - то домова книга їм (ОЦ) не дуже то й потрібна.

На усіх - три домові книги бути не можуть, може бути тільки одна на трьох співвласників )))

Мене більше цікавить питання, як буде з особовим рахунком і орендарем житла при призначенні субсидії, чи не буде це тільки декларацією від влади про те, що орендарі мають право на субсидію (як, наприклад, з пропискою в дачних будинках - право є, механізмів реалізації досі немає).

Опубліковано
  В 18.04.2015 в 21:13, rrid сказав:

Мене більше цікавить питання, як буде з особовим рахунком і орендарем житла при призначенні субсидії, чи не буде це тільки декларацією від влади про те, що орендарі мають право на субсидію (як, наприклад, з пропискою в дачних будинках - право є, механізмів реалізації досі немає).

ну якщо Ви офіційно орендуєте квартиру, сплачуєте орендну плату на розрахунковий рахунок орендодавця, є договір оренди, а орендодавець по цьому доходу від здавання в оренду сплачує податки - то проблем не буде. В іншому ж випадку - нічого не вийде ).

Опубліковано

На рахунок субсидій, це ще одна корупційна схема, може промтіше людям вирівняти пенсії, та зарплати, створити нові місця робочі, чим вираховувати те, що в принципі не вираховується ніяк, Кролік тільки очі всім замилює тими субсидіями.

Може нехай всім тим, в кого нема лічильників безкоштовно ставили б їх, а ціну за них частково включили б в комуналку. І коли зимою не достатня температцра тепла в квартирі, ціна б за опалення не знімалась, а то зимою гріють всіх собак на вулиці. А в квартирах дубарь, тоді б гроші йшли на модернізацію, а не в кишені грязноруких чинуш.

Опубліковано

Якщо в обчислювальний центр (ОЦ) приходить особа, яка має правовстановлюючі документи на житло (витяг з реєстру прав власності, свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, дарування, спадщина і т.д.) і має укладені договори з Луцьктепло, Волиньобленерго і Волиньгаз на ту ж особу - то домова книга їм (ОЦ) не дуже то й потрібна.

На усіх - три домові книги бути не можуть, може бути тільки одна на трьох співвласників )))

особа, яка прийде в ОЦ, має лише документи на свою частку, а не на всю квартиру, а укладені договори всі і особовий рахунок відкритий на особу що вже померла... а для того щоб змінити це необхідно будинкову книгу, якої немає... Замкнуте коло.

А якщо написати кудись заяву про те що будинкова книга втрачена? Хто знає яка процедура далі? Оформлять нову книгу без фактичної присутності всіх співвласників?

Опубліковано
  В 18.04.2015 в 21:05, MACCEN сказав:

Якщо нема штрафів за неоплачену комуналку, то краще на ці гроші купувати долари, й не платити, а коли почнуть щемити, то піти заплатити.

Нехай ті уроди побачать що в людей просто реально нема грошей на оплату, а то щемлять як можуть, це реальне знущання над людьми.

я тут собі "прикинув" - якщо я прописаний тільки з неповнолітньою дитиною, то при документованому сьогоднішньому доході і при сьогоднішніх тарифах - в мене вже є право на пару гривень субсидії. при відвищенні вартості опалення - якщо мені дадуть субсидію, то мої витрати на комуналку не зростуть, а зменшаться. я не розцінюю це як знущання, швидше навпаки ))) звісно, що ситуації бувають різні - я можу бути підприємцем зі сплатою єдиного податку, коли вся виручка рахується як чистий дохід, і т.п.

і щодо валюти я не згідний. в 2009-му гривня укріпилась з "9" до "8", в 2008-му з "5.05" до "4.5", в 2015 з "35" до "23" (тут беру курси валютчиків) - можна доволі невдало потрапити як на момент входу у валюту, так і на вихід з неї. валютні качелі - це можливість заробити для організаторів, а не всіх учасників.

Опубліковано
  В 18.04.2015 в 21:25, natalka) сказав:

особа, яка прийде в ОЦ, має лише документи на свою частку, а не на всю квартиру, а укладені договори всі і особовий рахунок відкритий на особу що вже померла... а для того щоб змінити це необхідно будинкову книгу, якої немає... Замкнуте коло.

А якщо написати кудись заяву про те що будинкова книга втрачена? Хто знає яка процедура далі? Оформлять нову книгу без фактичної присутності всіх співвласників?

поки все впирається не в будинкову книгу, а в договори з постачальниками ком.послуг. Спочатку треба укласти нові договори, а вже з договорами йти в ОЦ (мінімальний набір я написав; в мене договір з ЖЕКом не вимагали, хоча теоретично могли б).

тепер два факти. 1) домові книги вже фактично втратили чинність - робити їх не обов'язково, бо вже є реєстр прописаних осіб (наприклад, через ЦНАП); 2) я в ОЦ не показував домової книги взагалі (ні старої, яка вже втратила чинність, ні нової, якої я ще не зробив).

Домова книга - показує проживаючих. Основні документи - це техпаспорт (новий!) і свідоцтво про право власності (чи витяг з реєстру). Звісно, що можна і зараз піти в БТІ і запитати, яка процедура відновлення домової книги, і зробити нову. Теоретично - можуть зробити і без присутності всіх співвласників, адже в нову книгу вони все-одно впишуть всіх співвласників, а не тільки заявника. Але гарантувати не буду - не знаю, яка в них там зараз практика з цього питання.

Щодо ситуації. Я б для початку пішов у Волиньобленерго з документами на свою частку і спробував переоформити договір на себе. Якщо успішно - то в "газ" і "тепло" (при потребі - тиснути тим, що "світло" договір вже переоформили), і з договорами - в ОЦ. Якщо "світло" відмовляється - пробувати переоформити "газ" або "тепло" - щоб хоч один договір мати на руках. А тоді вже легше говорити і з іншими постачальниками, і з ОЦ (хоча якщо всі договора будуть на руках - то 99.9% ОЦ без проблем перепише прізвище в квитанції з наступного місяця).

Опубліковано
  В 18.04.2015 в 21:51, natalka) сказав:

rrid,

ок, спробуєм. Але я сама звонила десь 8 чи 9 квітня в ОЦ - там сказали будинкова книга - обовязково.

Без будинкової книги нічого не вийде. Сама не так давно все оформляла, скрізь просять будинкову книгу.

Опубліковано

Можливо, щось змінилось. Минулого року робив переоформлення. Прийшов в ОЦ з правовстановлюючими документами. Мене послали за договорами на світло, газ, тепло. Договір на газопостачання в мене був, зробив на світло, на Луцьктепло мене послали прийти через місяць. Я не став чекати місяць, в той же день знову пішов в ОЦ, і з двома договорами і правовстановлюючими переоформив прізвище в квитанції. Нової будинкової книги в мене не було. Але це було минулого року.

Можливо, зараз запитують будинкову книгу, щоб бачити кількість прописаних в квартирі, адже при призначенні субсидії будуть враховуватись доходи всіх прописаних в квартирі.

І ще. Коли вимагають щось, чого в мене немає - я прошу письмову відмову. Частенько спрацьовує - її не хочуть давати, бо треба зазначити причину, а далеко не кожен бюрократ вміє знайти першоджерела.

І щось мені інтуїція підказує, що першооснова тут - це особові рахунки в кожного постачальника ком.послуг, а функція ОЦ - тільки звести все до купи. На третій сторінці в зразках заповнення - різні номери особових рахунків для різних організацій. Тому мені доведеться все-таки укласти договора на своє ім'я і з ЖЕКом, і з Водоканалом, і на вивіз сміття... Теоретично - будь-яка неточність (невірний №ос.рах., договір на старе прізвище) можуть бути причиною відмови в субсидії чи вимоги повернути вже призначену субсидію. Хоча якщо всі доходи в декларації були показані вірно, то "старе" прізвище не призводить до збитків держави.

Треба буде погуглити ще про особові рахунки.

Бо в аспекті оренди мені цікаво - особові рахунки залишаться на власнику, чи орендарю доведеться переоформляти всі договора на себе на час дії договору оренди, щоб отримати субсидію.

Опубліковано
  В 19.04.2015 в 07:14, espert сказав:

народ, хтось уже заповнював той бланк? Все вийшло з першого разу?

вище Natalia Blagovirna писала, що вже подавала декларацію, і що її завернули на травень

Опубліковано
  В 19.04.2015 в 19:09, ipua сказав:
  В 19.04.2015 в 18:07, natalka) сказав:

Я не згодний з інфою з цього "источника". Заробітну плату необхідно брати за мінусом податку з доходів і ніякого військового збору і ЄСВ "приплітати" сюди не потрібно. Звірятимуть з 1Дф. Кумедно також читати про 3 довідки за годину. Нещасний бухгвлтер котрий 20 хв. на одну довідку витрачає.

В "джерелі" сказано те ж саме, тільки іншими словами - в дохід включається ЗП, отримана на руки, плюс ЄСВ і ВЗ. Хоча в порядку надання написано - вся нарахована ЗП за вирахуванням ПДФО. Математично - це одне й те ж.

Мені стаття не сподобалась тим, що "експертом" покликали Охрененка.

І по тексту - написано, що особовий рахунок - єдиний, а в зразку в цій темі вище - були різні ОР для різних постачальників ком.послуг

Опубліковано
  В 19.04.2015 в 19:32, rrid сказав:

...

Мені стаття не сподобалась тим, що "експертом" покликали Охрененка.

І по тексту - написано, що особовий рахунок - єдиний, а в зразку в цій темі вище - були різні ОР для різних постачальників ком.послуг

з цим погоджуюсь

Цитата

...

Заробітну плату необхідно брати за мінусом податку з доходів і ніякого військового збору і ЄСВ "приплітати" сюди не потрібно. Звірятимуть з 1Дф. К

приплітати не потрібно, воно саме приплітеться ;). Ми про суть складових доходу говоримо: зп нарах-пдфо = зп на руки+єсв+вз

Цитата
Кумедно також читати про 3 довідки за годину. Нещасний бухгвлтер котрий 20 хв. на одну довідку витрачає.

а це не кумедно, більшість бухгалтерів поняття не має як та довідка має виглядати і що там виділяти а що ні (так як в очі інструкції не бачили), за які періоди і т.д. і т.п. Так що нічого смішного немає.

Опубліковано

Бонуси від Приватбанку, що нараховані за розрахунок в магазині кредитною карткою також в прибуток вносяться ???

Якщо на картку закинули гроші за щось (наприклад за продаж товару якогось) - це також прибуток ???

Опубліковано

народ, досить флудити! По теперішним субсидіям самі соцслужби ще не роздуплились! І толку, що ви тут фантазії розводите. Прийде травень, от тоді може що й стане прояснюватись. А поки - то все лише домисли.

Опубліковано
  В 20.04.2015 в 06:47, BARAKUDA сказав:

Бонуси від Приватбанку, що нараховані за розрахунок в магазині кредитною карткою також в прибуток вносяться ???

Це декларується як знижка при покупці - і не мало б бути доходом. Хоча насправді Приват монетизує ці знижки - списує з карти всю суму покупки, а суму "знижки" закидає на бонусний рахунок, з якого можна повноцінно розрахуватись в магазинах-партнерах програми. За економічним змістом - це не мало б включатись в дохід. Теоретично - можуть бути клопоти з цим. Практично, імхо, ризики на порядок нижчі, ніж приховування процентних доходів по депозитах.

Цитата

Якщо на картку закинули гроші за щось (наприклад за продаж товару якогось) - це також прибуток ???

В розумінні Податкового кодексу - так, це дохід від продажу рухомого майна, і підлягає оподаткуванню (і тут нікого не хвилює, що усб-флешку на 2Гб було придбано колись за 65грн., а зараз її можна продати хіба за 30грн. - застосовується ставка податку до всієї суми виручки, тобто 30грн.; по телефонах чи компах ще більші "збитки"). Почитати можна, наприклад, такі матеріали: http://tc.asta.edu.ua/dkpku/komentar/4_s173/index_2.htm

При призначенні субсидій - за чинним на сьогодні Порядком, інші доходи, які підлягають оподаткуванню (ПДФО, наприклад) - включаються в загальний дохід при нарахування субсидії. Діюча на сьогодні Методика обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги

з 01.05.2015р. - посилання на цю методику з тексту Положення про призначення субсидій - прибрали. Але, швидше за все, нею будуть користуватись і далі.

Що цікаво. Згідно з цією Методикою, в дохід включаються "інші доходи, які підлягають оподаткуванню відповідно до законодавства". До літа минулого року, доходи по депозитах не оподатковувались. І в методиці про ці доходи ні слова. Тому їх (%%) цілком законно можна було не враховувати при призначенні субсидій.

В 20.04.2015 в 08:06, jack74 сказав:

народ, досить флудити! По теперішним субсидіям самі соцслужби ще не роздуплились! І толку, що ви тут фантазії розводите. Прийде травень, от тоді може що й стане прояснюватись. А поки - то все лише домисли.

До "прояснень" соцслужб тако треба бути готовим. Щоб, наприклад, бути готовим відстоювати свої права, якщо соцслужби їх будуть десь порушувати. Пора будувати громадянське суспільство, а не тільки чекати, поки держ.органи будуть "роздуплятись".

Опубліковано
  Цитата

А поки - то все лише домисли.

просто ці домисли можуть вартувати подвійної суми наданих субсидій про що зазначено внизу декларації, а так як у нас законодавство фіскалізовано і будь-яка (навіть незначна) помилка вважається крадіжкою грошей із бюджету, то можуть ще і життя попортити судовими справами.

Опубліковано
  В 20.04.2015 в 08:06, jack74 сказав:

ну якби, це вже не зовсім фантазії і домисли: в людей є бланки на руках, люди вже йдуть беруть довідки за 2014 рік (які і пізніше будуть актуальними). Так що процес пішов )))

Цитата
...При оформленні субсидій на воду та водовідведення в номері особового рахунку вказувати прочерк.

також сьогодні чула від колеги, яка ходила по субсидіях консультуватись, що в полях для номерів особових рахунків (в розрізі послуг) не вказувати нічого (ну це поки що чутки :))

Опубліковано
  В 20.04.2015 в 10:11, ipua сказав:

...

Це була конкретна відповідь відповідального працівника водоканалу на запитання про номер особового рахунку для заповнення декларації про призначення субсидії.

Та я зрозуміла. Мій коментар щодо чуток, стосувався мого повідомлення, а не Вашого.

І тоді до Вас питання, а той відповідальний працівник водоканалу буде нести якусь відповідальність у випадку якщо Мінсоцполітики (чи кому там іншому) не сподабається як заповнена декларація з його слів? ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...