Перейти до змісту

Поясніть механізм, чому рубль тягне за собою гривню?

foxx77

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

фігня то все. не може курс завалитися на 150% від торгівлі з сусідом, який займає лише 25% експорту.

• Відповідей 96
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

фігня то все. не може курс завалитися на 150% від торгівлі з сусідом, який займає лише 25% експорту.

Ну й слава Богу. Значить хоть в цьому (в падінні гривні на 150 %) немає вини сусіда.

Але перед тим як вішати всіх собак на "жидів по-новому" в особі президента/прем*єра/голови НБУ, які, як ви стверджуєте, надрукували хуліард тріліонів гривень і купили на них собі всі долари, дайте відповідь на одне запитання:

Бандіт, ви - Фірташ (Ахмєтов, Коломойський, Єрємєєв, Палиця чи виберіть собі іншого персонажа).

Одним словом ви - бандит, єврей і потужний експортер української продукції. Ринок збуту без різниці (Європа, США чи Московія). Який курс гривні сьогодні вигідний для вас особисто (вибір з 4ох варіантів): 1) 8 грн. 2) 12 грн. 3) 16 грн. 4) 20 грн.

Вибрали? Добре. Тепер уявіть, що ви цей самий персонаж, але зараз 2010-2013 роки. Який вам курс вигідний? А чому ж він тоді в реалі був 8, а не 20? Може янукович був не лише крєпкій хазяйствєнік, але й геніальний економіст? Чи можливо він крав менше, ніж сьогоднішня верхівка? Ні? Тоді як інакше йому вдавалось одночасно друкувати гривню і втримувати курс? А він таки друкував, і при тому не слабо. Не полінуйтесь, а гляньте на сайті НБУ, як зростала грошова маса в країні за останні декілька років, і, можливо, перестанете повторювати мантри про друк грошей як єдину причину такого падіння, яке ми спостерігаємо сьогодні.

Опубліковано

я ось теж запдався цим питанням чому рубль потягнув нривню на дно.

всі ваші заяви про війну, ато і політику я не приймаю!

ми розглядаємо падіння гривні не в часовому проміжку на пів року чи рік, а за останні 2-3 дні!

що у нас сталося за 3 дні? впала атомна бомба? були якісь переговори надважливі? вибори ? ну єдине що так це нова програма Яйценюка з урізанням бюджету. Але я не думаю що вона спровокувала такий ефект.

Я, як і топікстарте, вважаю що рос банки. або інші важливі фін. гравці на ринку Україи навмисне переводять свій капітал у долари, тобто скуповують їх у нас. іншого пояснення я не бачу. хоча я можу і помилятись, не фінансист.

було б дуже цікаво подивитись логи торгів валюти між банками. на місці гонтаревої я б зробив би цю інфу публічною, і постив у фейсбуці, нехай країна знає "своїх хероїв".

так як падіння уже не уникнути, виникає 2 додаткових питання:

— чи це падіння призупинять. аби пом'якшити посадку на дно?

— і чи буде курс "підніматись з колєн"?

враховуючи що у нас кредитів уже стільки що й держави може не хватити в заставу, аби їх повернути, і ще беруться сьогодні нові... на носі зима з усіма витікаючими (це я про світло і газ), то думаю буде нам "весело".

але коли у рашці прийде пі**єц, то хоч буде на так обідно, і зловтішання безумовно зігріватиме душу.

пережили 98, 2008 - переживем і цей раз. як не як не в нас одних таке трапляється. а в масштабах світу та історії це цілком нормальна практика.

Опубліковано

хтось там ще казав що коли один втрачає , то інший заробляє. так ось не завжди

коли я іду по дорозі з впевненою харьою "кручє всіх", і в цей час спіткаюся, падаю і вибаваю 2 зуба, то інший пішохід на цьому в цей момент нічого не заробить.

тут тільки стоматолог через пару днів візьме свій куш.

тому бувають випадки коли пролітають усі.

Опубліковано

я ось теж запдався цим питанням чому рубль потягнув нривню на дно.

всі ваші заяви про війну, ато і політику я не приймаю!

ми розглядаємо падіння гривні не в часовому проміжку на пів року чи рік, а за останні 2-3 дні!

що у нас сталося за 3 дні? впала атомна бомба? були якісь переговори надважливі? вибори ? ну єдине що так це нова програма Яйценюка з урізанням бюджету. Але я не думаю що вона спровокувала такий ефект.

Я, як і топікстарте, вважаю що рос банки. або інші важливі фін. гравці на ринку Україи навмисне переводять свій капітал у долари, тобто скуповують їх у нас. іншого пояснення я не бачу. хоча я можу і помилятись, не фінансист.

було б дуже цікаво подивитись логи торгів валюти між банками. на місці гонтаревої я б зробив би цю інфу публічною, і постив у фейсбуці, нехай країна знає "своїх хероїв".

так як падіння уже не уникнути, виникає 2 додаткових питання:

— чи це падіння призупинять. аби пом'якшити посадку на дно?

— і чи буде курс "підніматись з колєн"?

враховуючи що у нас кредитів уже стільки що й держави може не хватити в заставу, аби їх повернути, і ще беруться сьогодні нові... на носі зима з усіма витікаючими (це я про світло і газ), то думаю буде нам "весело".

але коли у рашці прийде пі**єц, то хоч буде на так обідно, і зловтішання безумовно зігріватиме душу.

пережили 98, 2008 - переживем і цей раз. як не як не в нас одних таке трапляється. а в масштабах світу та історії це цілком нормальна практика.

яка світова практика? 450 лодарів які обдирають як липку країну? (це ше не враховуючи "Чорних кардиналів" які побажали остатись в тіні)

то так треба да? а ну тоді ясно.... США тоже в 2008 таке пережила.... весь світ таке пережив!

Опубліковано

РУБЛЬ тягне за СОБОЮ ГРИВНЮ тому, що

...

5) ЯКА частка нашого українського бізнесу не залежить від Росії???????????????? КРУПНОГО БІЗНЕСУ, а не середній клас!!!

і тільки недавно ми почали качати газ з Європи, шукати альтернативні світові ринки ЕНЕРГЕТИКИ!!!

...

в Білорусії, мабуть, бізнес ще більш "залежний" ві Росії, але по курсу там все стабільно ;)

http://www.nbrb.by/statistics/rates/ratesDaily.asp?fromdate=2014-12-17

Опубліковано

читаю це все і все більше стаю впевненим у тому, що з 300 університетів необхідно залишити максимум 100, бо 75% вчились за сало або взагалі прийшли лише отримати диплом. :_14:

Опубліковано

читаю це все і все більше стаю впевненим у тому, що з 300 університетів необхідно залишити максимум 100, бо 75% вчились за сало або взагалі прийшли лише отримати диплом.

Типу "Я - Д'Артаньян, всі - пі......"? :_02:

Розумний - не той, хто обізве когось дурнем, а той, хто може переконати когось у своїй правоті. Якось так.

Опубліковано

читаю це все і все більше стаю впевненим у тому, що з 300 університетів необхідно залишити максимум 100, бо 75% вчились за сало або взагалі прийшли лише отримати диплом.

Типу "Я - Д'Артаньян, всі - пі......"? :_02:

Розумний - не той, хто обізве когось дурнем, а той, хто може переконати когось у своїй правоті. Якось так.

нікого ніхто не обзивав, лише констатація факта, ми ж за кількістю людей з дипломами впЄрЄді планЄти всЄй :_33::_36: якщо 2+2=4, а мені говорять, що це 3, то переконувати, що це 4 вже не допоможе, потрібно було вчитись :_39:

Опубліковано

нікого ніхто не обзивав, лише констатація факта, ми ж за кількістю людей з дипломами впЄрЄді планЄти всЄй якщо 2+2=4, а мені говорять, що це 3, то переконувати, що це 4 вже не допоможе, потрібно було вчитись

Так ми ж не про елементарні / очевидні речі ніби говоримо. Тобто, якщо мені "2 (+/-0,5) + 2 (+/-0,5)" говорять, що "=4", то я б ще посперечався на рахунок цього.

Стосовно дипломів. Згадалося відео одного стриптизера / культуриста, який ще перед виборами у ВР давав прогнози стосовно курсу гривні . Як не дивно, його прогнози справдилися на відміну від дипломованих експертів-економістів, які тоді розпиналися по телевізору і у різних ЗМІ :_02:.

Опубліковано
Бандіт, ви - Фірташ (Ахмєтов, Коломойський, Єрємєєв, Палиця чи виберіть собі іншого персонажа).

Одним словом ви - бандит, єврей і потужний експортер української продукції. Ринок збуту без різниці (Європа, США чи Московія). Який курс гривні сьогодні вигідний для вас особисто (вибір з 4ох варіантів): 1) 8 грн. 2) 12 грн. 3) 16 грн. 4) 20 грн.

Вибрали? Добре. Тепер уявіть, що ви цей самий персонаж, але зараз 2010-2013 роки. Який вам курс вигідний? А чому ж він тоді в реалі був 8, а не 20? Може янукович був не лише крєпкій хазяйствєнік, але й геніальний економіст? Чи можливо він крав менше, ніж сьогоднішня верхівка? Ні? Тоді як інакше йому вдавалось одночасно друкувати гривню і втримувати курс? А він таки друкував, і при тому не слабо. Не полінуйтесь, а гляньте на сайті НБУ, як зростала грошова маса в країні за останні декілька років, і, можливо, перестанете повторювати мантри про друк грошей як єдину причину такого падіння, яке ми спостерігаємо сьогодні.

Причому тут експортери? Влада хто зараз ? Якщо в них немає яєць чи їм жити перехотілось то звичайно ними будуть керувати всі хто хочуть.

При Янику спускались нац резерви + там взагалі прикол був з бумагами які нічого не варті були. + хто хотів взяти 15 лярдів в Росії і в ЄС просив ? Хотів взяти бо була вже жопа велика.

А рефінансування прямий вплив. Якщо банку видають гроші і він знає що йому толку з тих гривень 0. Він краще закупить сьогодні валюти а взавтра її перепродасть. І чим більше гривень тим слабший курс.

І на останок я називав декілька факторів які впливають на курс. АЛе рефінансування найголовніше

Опубліковано

Поясніть, люди, скільки треба часу, щоб віддати кредити МВФ і щоб зробити пристойний курс валют, десь щоб 4-5грн за долар?

От шукаю цю інфу в інтернеті, і ніяк не можу знайти, щось тут не так.

Бо у мене складається таке враження, що з українців зробили безправних рабів, і скоро пустять нас на ковбасу.

Опубліковано

Поясніть, люди, скільки треба часу, щоб віддати кредити МВФ і щоб зробити пристойний курс валют, десь щоб 4-5грн за долар?

От шукаю цю інфу в інтернеті, і ніяк не можу знайти, щось тут не так.

Бо у мене складається таке враження, що з українців зробили безправних рабів, і скоро пустять нас на ковбасу.

Треба головою НБУ зробити Соскіна

Він говорить,що може курс бакса 3 грн зробити

З урахуванням,хто зараз керує НБУ - то думаю гірше він не зробив би

А можливо якраз і допоміг би вирішити проблеми насущні

Опубліковано

Украине понадобится не менее 10-15 лет для погашения государственного и гарантированного государством внешнего долга, на что указывает практика других европейских стран, реформировавших собственные экономики в кризисных условиях.

Такое мнение во вторник во время пресс-конференции выразила ведущий научный сотрудник отдела валютно-финансовых отношений Института мировой политики и международных отношений Елена Слезко, передает корреспондент Укринформа.

"Чтобы понять, сколько времен займет погашение внешнего долга, необходимо посмотреть, как другие страны выходили из подобной ситуации. Венгрия, Польша, Чехия, - страны, поводившие реформирование своих экономик. Им понадобилось 10-15 лет, и для Украины это лучший пример. Они были готовы, что будет плохо некоторое время, а затем начнутся улучшения", - сказала она.

По мнению аналитика, компенсация внешних кредитов и долговых обязательств не может быть проведена внезапно в рамках единого транша даже при наличии ресурсов для проведения такой выплаты.

"Внешний займ можно минимизировать и сокращать только постепенно. Все то, что нам дают, мы должны грамотно и мудро распределять. У нас уже были резервы, чтобы погасить внешние долги. В ноябре 2004 года с трибуны Верховной Рады Премьер-министр Украины Сергей Тигипко заявил, что Украина готова одномоментно погасить все кредиты МВФ. Однако, миссионеры МВФ ответили, что такой практики в работе фонда нет, и что мы должны выплачивать кредит равными частямис соответствующими процентами", - добавила Е. Слезко.

Напомним, по данным Министерства финансов Украины, государственный и гарантированный государством внешний долг с начала года снизился на 285 млн долл, или на 0,69%, достигнув отметки в 41,143 млрд долл.

Роман Устименко, КИЕВ. 12 августа 2014 года (с)

але то було ще аж у серпні...

Опубліковано

А що буде якщо він провалить таку роботу ?

За його словами він хочу вивести гривневу масу з ринку і не давати рефінансування банкам...Інша сторона медалі це те що дуже багато банків збанкрутує і прийдеться їх утримувати. Також ще ризик у тому що не факт що зарплатня залишиться в грн така як зараз є а долар стане 3 грн . Також хлине величезний імпорт. Небачених масштабів.

Опубліковано

Також ще ризик у тому що не факт що зарплатня залишиться в грн така як зараз є а долар стане 3 грн .

Та хай та зарплата буде в десять раз менша, ніж зараз, якщо хліб був би по 20 копійок))).
Опубліковано

суть нашої економіки в неефективності тому якщо навіть мати бакс по 3, то відповідно і зп може бути десь 450 грн (якщо брати мінімалку за основу 1200 грн )

Опубліковано

А що буде якщо він провалить таку роботу ?

За його словами він хочу вивести гривневу масу з ринку і не давати рефінансування банкам...Інша сторона медалі це те що дуже багато банків збанкрутує і прийдеться їх утримувати. Також ще ризик у тому що не факт що зарплатня залишиться в грн така як зараз є а долар стане 3 грн . Також хлине величезний імпорт. Небачених масштабів.

А що в нас банки не банкрутують зараз ,і з рефінансуванням ?

Можливо,варто допустити на ринок світові банки ,хоча зараз вони в Україну точно не підуть

Ой,в нас все через одне місце ,щоб тільки олігархам було добре

Опубліковано

Інша сторона медалі це те що дуже багато банків збанкрутує і прийдеться їх утримувати.

Ні. Борги перепродаються іншому банку - так вже зробили в Криму.
Опубліковано

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що однією із причин падіння курсу гривні є знецінення російського рубля.

"Це спровокувало виникнення панічних настроїв на валютному ринку України. Зараз ситуація покращується", - цитує слова Гонтарєвой на зустрічі з керівниками найбільших українських банків в понеділок прес-служба НБУ.

ЖЕСТЬ!!! Коли вже ту Гонтарэву заберуть або точніше КОЛИ ЛЮДИ ЛАПШУ з вух познімають!!! Наші економісти сплять?

Чи хто в економічній сфері має владу??? Чому там нема революції???

Наразі революція відбулась тільки в політичній площині, а точніше в площині спілкування!

Майже відбулась військова революція - хоча кошти теж багато не знає де йдуть?

Банкіри терплять, фінансисти терплять, їх мабуть влаштовує піраміда, чи їх більше влаштовує ринок підприємців???

Опубліковано

На телепередачі (в ютубі) був присутній і Олег Соскин дійшли висновку, що РФ знімають з "газової голки" (осн. Їх ВВП нафта/газ), а Україна пов'язана з махінації на газу. Згадайте ціни, мабуть з тих грошей хтось добре заробив.

Всі висотки побудовані на долари з газу. І тут раптом обвал цін і нового заробітку вже не має.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...