Перейти до змісту

Жити по НОВОМУ!

Galiant

Рекомендовані повідомлення

Яценюк предлагает новый налог для украинцев по ставке 30%

Это уже не тайна, что в Украине катастрофически не хватает денег в госбюджете.

Поэтому Арсений Яценюк в целом поддержал идею Игоря Белоуса с 1 января 2015 года внедрить новый метод удержания налогов с физлиц.

Это европейский опыт обложения налогами, и в целом внедрение этого метода полностью соответствует требованиям ЕС и содержится в приложении к соглашению об ассоциации с ЕС. Суть этого метода довольно таки простая: теперь украинцы будут платить 30% от суммы покупки дорогих товаров, если не смогут доказать легитимность происхождения дохода.

На практике это будет выглядеть следующим образом. Например, украинец купил автомобиль стоимостью 150 тыс. грн.

Согласно новому закону, любые покупки товаров на сумму более 10 минимальных заработных плат, а это около 12 810 грн можно будет сделать только по безналу и при наличии паспорта и кода. Торговым организациям нужно будет передавать информацию о покупках выше этой суммы по каждому покупателю в фискальные органы.

На основании этой информации государственная фискальная служба будет иметь возможность рассчитать сумму налога.

Если, например, заработная плата покупателя автомобиля была около 3,5 тыс. грн, то его годовой легальный доход составил 35,7 тыс. грн.

Отнимаем из 150 тыс. грн сумму легального дохода и из суммы 114,3 тыс. грн нужно будет доплатить 34,29 тыс. грн.

При этом фискальная служба получит право самостоятельно начислять сумму налога, если даже физлицо не подало декларацию.

И, самое главное, что теперь фискальная служба будет иметь право накладывать арест на имущество физлица и привлекать налоговую милицию для документарной проверки доходов и расходов украинцев.

Раньше такого не было. Налоговая милиция могла проверять только юрлиц, а теперь и физлиц. Это еще больше расширит возможности фискальной службы по правильному и своевременному удержанию налогов в Украине.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вброс?

Об этом в блоге написал президент Украинского аналитического центра Александр Охрименко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вброс?

Це не вброс, це європейський метод, то ж написано і ще в бюджеті немає грошей!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось ВАМ наглядний приклад того, що люди "ХОЧУТЬ ЗБЕРЕГТИ ВЕРТИКАЛЬ", вертикаль в фінансових відносинах країни!!!

Тобто політично ніби всі незалежні, але економічно людей роблять залежними!!!

Чекаєм, які перли будуть далі!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от цікаво, чому рахується річний дохід, а не за 3-5 років?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Новина з розряду "Чув дзвін та не знаю де він". Вон вже пенсійну реформу вводять років з десять і що толку. Тут так же чекає. В найкращому варіанті вони можливо розглянуть це питання і все

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

НЕВЖЕ ЇМ НЕ ЗРОЗУМІЛО, що

1) зробивши рівні економічні можливості і свободи для всіх, тобто зменшивши і відпустивши тиск, вони автоматично підсилять свої позиції

2) бо вони крупніші у фінансовому плані, і буде бізнессередовище, середовище грошей з вільним плаванням людей

3) хто наразі має більше грошей, буде мати більше сили

4) єдине, що ті хто мають ідеї зможуть теж швидше формувати свої бізнеси

5) тобто їхня робота заключається в пошуку ідейних, розумних і переманювати до себе і бути інвесторами

6) натомість закупорюють можливості людям, вже рік часу після майдану

7) підсилюють повинності і збори, бо система прямолінійна, вертикальна, пірамідальна

а те що прямолінійне тягне за собою як по цепочці наслідки

8) сповільнюють рух коштів у державі між людьми! саме між людьми, що дуже важливо!

9) бо люди це фундамент! менше рухаються люди, гірше живеться так званим водіям, бізнес-олігархам і політикам

10) наразі ШИРОКІ ЕКОНОМІЧНІ НОВШЕСТВА - це не прихіть людей! а НАГАЛЬНА ПОТРЕБА!!!

11) а верхівка хоче воювати по-совковому, прямолінійно! Якщо вони тим, то ми тим!

12) і ще й контролювати процес, типу я от нагляну і тоді все вирішиться! ДА СТВОРИ УМОВУ, а результат зявиться - ЦЕ ЗАКОН ПРИРОДИ!!!

якщо рушити закон природи, то це система приречена на загибель!

СТВОРИТИ СЕРЕДОВИЩЕ ПОТРІБНО! тобто правила, а процес сам здійсниться, а якщо ще не досліджені ці умови, то дати ВІЛЬНЕ ПРАВО НА СТВОРЕННЯ УМОВ!!!

задав певні рамки і далі все вирішиться вже в бізнессередовищі! між людьми, що працюють!!! але тоді багато може розоритись бізнесменів, що тупі,

не тупі бо не вчились, а тому що є нові покоління, розумніші!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кроме того, по словам самого Арсения Яценюка, этот налог позволит восстановить социальную справедливость и обложить налогом доходы тех лиц, которые получают деньги за границей и сейчас не платят налоги в Украине. Ибо теперь украинские гастарбайтеры при покупке автомобилей, а особенно недвижимости, будут платить, как минимум 30% от суммы покупки этих активов, так как у них нет легальных источников дохода в Украине, и соответственно, они не смогут доказать легальности своих доходов.

И це зі слів Яценюка "справедливість"!?!? Падли! Дайте роботу людям, щоб не стикались по світу заробляючи на життя! Або, хоча б, не мішайте самим заробляти! Спробуй вибити дозволи на таку-сяку власну справу.

Люди на свій ризик і страх їдуть за кордон, привозять в державу валюту, за яку державі не потрібно платити, з цієї валюти беруть податки при обміні на національну, то ще й 30% хочуть на них накласти!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І взагалі, якщо я заробив в Польші гроші, то де я маю залишити податок на дохід? Як на мене в Польші. Яким боком Україна до того доходу відношення має!? Так, я українець, живу в Україні, трачу тут зароблені за кордоном гроші, відповідно даю заробити державі, бо в кожному товарі закладено ПДВ.

А як же олігархи, можновладці, які грабують державні гроші, вивозять їх за кордон, купують там нерухомість і там же тратять награбоване!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Galiant, взагалі-то для таких "новин" вже є відповідна ЗАГАЛЬНА тема. Потрібно форум трохи і читати, а не тільки вброси троллити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки що тема виглядає, як вброс, і репутація автора це підтверджує. Давайте почекаємо якісь офіційні дані, а тоді і будемо "перемивати кості".

Та ні, не вброс, стаття на сайті Ліга є

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чорті-шо і збоку бантік

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://tvi.ua/new/2014/12/08/minfin_proponuye_zaprovadyty_novyy_podatok?fb_action_ids=744194615657439&fb_action_types=og.likes

підтвердження цього чортішо і збоку бантіка, це так звана їхня децентралізація! тобто можливість для людей бути середнім класом!

тільки під контролем!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://tvi.ua/new/20..._types=og.likes

підтвердження цього чортішо і збоку бантіка, це так звана їхня децентралізація! тобто можливість для людей бути середнім класом!

тільки під контролем!

Поки що тема виглядає, як вброс, і репутація автора це підтверджує. Давайте почекаємо якісь офіційні дані, а тоді і будемо "перемивати кості".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І взагалі, якщо я заробив в Польші гроші, то де я маю залишити податок на дохід? Як на мене в Польші. Яким боком Україна до того доходу відношення має!? Так, я українець, живу в Україні, трачу тут зароблені за кордоном гроші, відповідно даю заробити державі, бо в кожному товарі закладено ПДВ.

А як же олігархи, можновладці, які грабують державні гроші, вивозять їх за кордон, купують там нерухомість і там же тратять награбоване!?

я думаю що тут має бути якась довідка про сплату податку за кордоном.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я думаю що тут має бути якась довідка про сплату податку за кордоном.

так і є.

Доходи, отримані за кордоном оподатковуються в Україні. Для того, щоб не було подвійного оподаткування тих доходів, з яких сплачено податок в РП, при подачі декларації про доходи за рік, додаєте довідку від податкової служби РПпро сплату там податку. тоді, не буде підстав для оподаткування в Україні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

rl72, це за умови що з цією країною є угода про уникнення подвійного оподаткування. Якщо ні, то прийдеться платити і там і тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сподіваюся, дебілізму на зразок збирання і зберігання кожного чека при покупці пачки цмгарок і квитка на тролейбус не буде? І ще - от маючи невелику офіційну зарплату (БЕЗ конвертів) назбирав за рік-два на, скажімо, дорогого ноута, чи ще чого, так десь тисяч за 10-15-20 і т.д.... Як їм довести, що ти НАЗБИРАВ ті гроші з зарплати (з дурною системою декларування, щоб не зробити собі лишньої біготні - невигідно на картці в банку копити - потім вираховуй до копійки відсотки, бігай за довідками....), і відповідно, послати подалі податкову, Кабмін і т.д. "нахлібників" зі сплатою податків з вже оподаткованого і чесно заробленого? Чи буде "як завжди" - без бумажки ти "какашка", хоч і заробив ти ту суму за 2 скажем роки і навіть більше....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПОКИ НЕ БУДЕ ЕЛЕКТРОННОГО ОБЛІКУ ВСІХ, і ЛЮДЕЙ І ВЕЛИКОГО БІЗНЕСУ!!!

буде дибілізм, безлад, папірці і тд і тп і ОБІЦЯНКИ РЕФОРМ((( що дуже паскудно

або ОДНАКОВЕ ПРОСТЕ ОПОДАТКУВАННЯ всіх, що спростить ситуацію!

п.с. ускладнювати завжди просто, а найскладніше і найбільша робота - це спростити! роз'яснити туман.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сподіваюся, дебілізму на зразок збирання і зберігання кожного чека при покупці пачки цмгарок і квитка на тролейбус не буде? І ще - от маючи невелику офіційну зарплату (БЕЗ конвертів) назбирав за рік-два на, скажімо, дорогого ноута, чи ще чого, так десь тисяч за 10-15-20 і т.д.... Як їм довести, що ти НАЗБИРАВ ті гроші з зарплати (з дурною системою декларування, щоб не зробити собі лишньої біготні - невигідно на картці в банку копити - потім вираховуй до копійки відсотки, бігай за довідками....), і відповідно, послати подалі податкову, Кабмін і т.д. "нахлібників" зі сплатою податків з вже оподаткованого і чесно заробленого? Чи буде "як завжди" - без бумажки ти "какашка", хоч і заробив ти ту суму за 2 скажем роки і навіть більше....

Я думаю міг би бути такий вихід: робимо початок відліку 01/01/2015. До якоїсь встановленої дати (скажімо 1 березня) подаємо ВСІ (і підприємці, і наймані працівники, і пенсіонери, і студенти) декларації про майно, заощадження (станом на 01/01/2015 року) і дохід за останній рік. Створюємо базу даних. А далі щороку подаємо декларацію про доходи і витрати. Рахуємо чи співпадає, а далі різні варіанти - чи додаткове оподаткування, чи відповідальність за законом за несплату податків.

Чи варто збирати чеки за хліб і сигарети - не знаю, але якісь значні витрати напевно що потрібно декларувати. і ще непогана була ідея (на пригадаю де, здається в Нідерландах), заходячи в порт, власник судна декларував вартість самого судна та цінностей які на ньому знаходяться на свій розсуд і з цієї суми сплачував мито. Ніхто цього не перевіряв, але держава залишала за собою право в будь-який момент конфіскувати майно, відшкодувавши задекларовану вартість. То й подумаєш тоді чи варто щось приховувати.

Але це мій варіант, є ж досвід інших країн, є в кого вчитись, не потрібно вигадувати велосипед.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...