Перейти до змісту

обережно ОЛХ

sveta.anna3710

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Продаю через Сландо не перший рік. Коли до мене передзвонили такі шулєра вперше - послав на етапі "продиктуйте 3 цифри на звороті карти". Станом на сьогодні в моєму телефоні є контакт, куди зберігаю всі номери. І що ви думаєте? Вже двічі мені телефонували з тих номерів, які вже в мене були збережені)) Тепер посилаю відразу. Тобто вони навіть рідко сімки міняють... Схеми приблизно однакові, бізнес із розряду "10 невдалих дзвінків запорука до 11-го успішного"

050 2242291

093 4560558

066 7896491

066 1799534

095 8742352

• Відповідей 732
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Схоже, вони не читають "Оплата тільки по номеру карти ПриватБанку"?

Якось позвонили, а я ж вперто відмовляю всім в називанні "зайвих" циферок-буковок. Хіба ще можу попросити щоб зробили переказ по системі Contact (якщо ще не писала номер карти) для якої вказується для отримання тільки П. І.Б і місто проживання отримувача, а від відправника тільки номер переказу- і все. Залишається отримувачу забрати грошики в касі.

То мені останній раз було заявленно криком "Давайте вже продавайте так як хочем ми, зараз підем у віділення платить. Ми в банківських системах нічавонепанімаєм!А інакше так у Вас ніхто не купить ніколи! Ми так зробимо вам! Людям нада давірати!"

Опубліковано

Мене сьогодні намагались розвести. Телефонували з номера 091-940-18-79

Представились працівником дніпропетровськово відділення приватбанку № 4, Сікорський Андрій Петрович.

Розводили взагалі цікаво, я спочатку аж повівся.

Почали розказувати, що мені, як фізичній особі, намагається зробити грошовий переказ якась юридична особа.

Назвали суму, при чому на цю суму я зараз дійсно чекаю оплату від однієї людини.

Сказала, що щоб отримати переказ потрібно або написати заяву в банку і отримати його через 3 дні. Або через банкомат, якийсь-там годен переказ.

Ну я кажу, давайте через банкомат. Він каже, через скільки ви можете бути біля банкомату. Я - 10-15 хвилин.

Він каже: ок, підходьте до банкомату і через 10 хвилин я вам перетелефоную щоб проконсультувати як отримати переказ.

Біля банкомату ми пробуємо зайти в той голден-переказ, але отримуємо відповідь, що зараз тимчасово заблоковані ці перекази через банкомати.

Шахрай пропонує спробувати через термінал, при цьому довго розказує, щоб я нікому не називав свій пін код і інші секретні дані, бо зараз багато шахраїв.

Далі я вставляю картку, він розказує мені: зайдіть в меню грошові перекази, натисніть "відправити переказ". Я кажу, я ж хочу отримати, а не відправити.

Він: так-так, ви так отримаєте. Я, посміхаюсь: ну ок.

Далі він каже, ви знаєте, в майбутньому, щоб отримувати такі перекази, ви можете скористатись вашим особистим паролем, і називає мені цифри (4343).

Я кажу: та я все одно не запам'ятаю. Він: я вам скину на смс.

Далі на терміналі потрібно ввести суму переказу, він каже: введіть свій особистий пароль. Я кажу: який нафіг пароль, термінал просить суму.

Він: нічого-нічого, вводьте пароль.

Далі на терміналі з'являється вікно, куди треба вводити номер картки отримувача, він диктує мені номер.

Тут я його ще раз прошу чітко назвати своє ім'я і місце роботи. Прощаюсь і кладу трубку.

От тільки, я забув зафіксувати номер його картки.

У ПБ заявку про шахрая уже подав.

Опубліковано

Та хз. Я ніколи не отримував переказів від юридичних осіб.

І до того ж він назвав суму переказу, яку я дійсно зараз очікую від людини. Хоча, можливо це просто співпало, адже сума кругла.

Опубліковано

ПОКИ Є ТАКА ТЕМА - розповім свою історію про новий "развадняк" від сландо-олх

не знаю чи новий, але я такий зустрів перший раз

історія наступна..:

на сландо продавав знайомий з Луцька ноутбук

телефонує покупець..представляється..каже що мене цікавить Ваш ноутбук

знайомий каже не питання апарат є ще в продажі - можу надліслати наложним платежем, або по передоплаті на картку Привата

жіночка покупець в свою чергу каже - в мене в Луцьку зараз знаходиться мій знайомий, він може до Вас підїхати і забрати ноутбук. а гроші я Вам скину на картку - як він приїде до ВАс.

знайомий погодився..

через певний час дійсно приїзджає мужчина..знайомий телефонує жіночці покупцю щоб та скидала гроші..

через хвилину знайомому з номеру 10600 приходить на телефон смс, що Ваша картка привата поповненна на такуто суму.- вартість ноутбуку. і ноутбук віддається мужчині..

через певний час знайомий приходить в банкомат зняти гроші, а грошей на картці немає..смс-ка виявилась підробкою

телефонуємо на номер жіночки покупця - телефон зрозуміло поза зоною

в приват ходили, ті кажуть ми нічого не знаємо - ідіть в міліцію

будьте уважні!!! перевіряйте наявність бабла на карточці

до продаж через нет будьте дуже уважні..

як казав Хаус - всі брешуть))

Опубліковано

А можливо той, від кого чекав, і хотів розвести?

От я щойно про це теж подумав...

Це у мене хотіли купити вилку.

Позвонили, попросили номер картки. Одразу скинули свої реквізити для відправлення.

Опубліковано

Назвали суму, при чому на цю суму я зараз дійсно чекаю оплату від однієї людини.

"Працівник" банку і та людина, яка дзвонила по оголошенню, "працюють" разом :)

Опубліковано

Номер 10600 фейковий, правильний 10060. І зазвичай після поповнення, в смс-ці має відображатися кінцевий баланс картки.

Опубліковано

Запорукою вдалої покупки є післяплата, наложений платіж! Зазвичай, нормальні продавці не відмовляють. А нещодавно бачив оголошення де вкінці маленькими буквами написано: "Не ведитесь это развод!". Там здаэться продавалась хороша мат.плата на 775 сокеті за якихось 200 з копійками гривень., адреса продавця з Донецької області.

Опубліковано

Ще один розводняк з OLX:

знайшов телефон за досить непоганою ціною, починаю спілкуватися з продавцем на рахунок наложки

приходить відповідь - так, можна, але оплатіть наперед за доставку

зразу виникла підозра, але вирішив подивитись чим все закінчиться - попросив вказати потрібну суму

прийшла відповідь - 55 грн (типу за доставку + пересилку грошей)

пишу - так давайте я сам при отриманні і заплачу за все

продавець звісно почав морозитись щось на зразок - та я сам, мені не складно, скидай гроші, причому або номер Київстар або на картку Дельта банку

на цьому я з ним попрощався

на скільки я зрозумів - продавець тупо заробляє на таких от передоплатах, а потім або нічого не відправляє, або відправляє якусь фігню, яка і даром не треба

Опубліковано

Це нормальне явище., брати передоплату за доставку. А якщо ви передумаєте забирати посилку? в такому разі продавець попадає на гроші, і прийдеться йому платити за доставку товару та його повернення. а ще й за зберігання ,якщо пройде більше 5днів.

Опубліковано

Та хз. Я ніколи не отримував переказів від юридичних осіб.

І до того ж він назвав суму переказу, яку я дійсно зараз очікую від людини. Хоча, можливо це просто співпало, адже сума кругла.

А нічим особливо переказ не відрізняється тільки коли з картки на картку перекидаються гроші, то вказується лише номер карткового рахунку (номер, вибитий на картці), а коли юридична особа перераховує кошти, то вказує рахунок банку, прив'язаний до карткового рахунку (взнається в банку), МФО і ЄДРПОУ банку, а в коментарях на платіж вказується - поповнення карткового рахунку № хххх-хххх-хххх-хххх Степаненка Степана Степановича. ну і сума звісно. Платіж в кращому випадку приходить на наступний день.

Опубліковано
а в коментарях на платіж вказується - поповнення карткового рахунку

Абож якщо юридична особа прислала рахунок - можна конкретно вказати "Призначення платежу: оплата такого то товару згідно рахунку (або навіть рахунку-фактури) №..."

Це нормальне явище., брати передоплату за доставку. А якщо ви передумаєте забирати посилку? в такому разі продавець попадає на гроші, і прийдеться йому платити за доставку товару та його повернення. а ще й за зберігання ,якщо пройде більше 5днів.

І ще не всі продавці хочуть відправляти кур'єрською службою. Буває що за посилку поїздом/автобусом продавець має платити при відправці.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

іщо один разваділа русскаязичний

згодився купити у мене товар, але по предоплаті на карту приватбанк

переводити мав через ощадівську карту і щоб я був присутній біля банкомату

послав нах

його номер

0962399967

Одного мене дратує той чісто русскій язик с кацапським акцентом ? :0131: скільки живу, ніколи за собою такого не замічав.

Опубліковано

дурник-дурником, не може глянути в гуглі, що його номер вже неоднорозаво засвічений, і відгуки сумарно однакові - шахрай та разводіла...

Опубліковано

Дзвонили до мене в Неділю. Номер нажаль не зберіг.

Каже -Я з приват банку і т.д. по накатаній схемі.

-Хотіли б ви збільшити кредитний ліміт?

Кажу не вийде бо вже зняв всі гроші з кредитки і не віддаю бо не хочу( шутка, на всіх кредитках по моїйм заявам ліміт 0.)

А він: - Не повезло їм!

Кажу чого ї? ВАМ! Ви ж приват банка дзвоните!

А він такий:-Ну да , ну да...приємного дня і т.д.

Послав нахер. Більше не дзвонив.

Опубліковано

Не смогла промолчать. Попадалась, к сожалению..(( С названием темы про сайт - согласна, потому что на нем чаще кидают. Можно было бы ввести регистрацию аккаунтов через паспортные данные, как на аукро и часть проблемы была бы решена.

Ще один розводняк з OLX:

знайшов телефон за досить непоганою ціною, починаю спілкуватися з продавцем на рахунок наложки

приходить відповідь - так, можна, але оплатіть наперед за доставку

зразу виникла підозра, але вирішив подивитись чим все закінчиться - попросив вказати потрібну суму

прийшла відповідь - 55 грн (типу за доставку + пересилку грошей)

пишу - так давайте я сам при отриманні і заплачу за все

продавець звісно почав морозитись щось на зразок - та я сам, мені не складно, скидай гроші, причому або номер Київстар або на картку Дельта банку

на цьому я з ним попрощався

на скільки я зрозумів - продавець тупо заробляє на таких от передоплатах, а потім або нічого не відправляє, або відправляє якусь фігню, яка і даром не треба

Раньше было нормально с предоплатой. Но FunTom, к сожалению, прав. Перевела 100 грн., как же - что бы не забрали ноут по хорошей цене, а без предоплаты он не согласен - (говорит как-то раз наложкой товар не забрали), продавец еще день парил мозг по телефону, что вот мол дела - скоро иду на почту отправлять вам товар. И видимо собрал не мало стольников... После номер отключили... А в милиции заявление на сумму сто грн не принимают...

На подозрительно "классную" цену бесполезно вестись. Особенно если объявление проплачено и висит впереди - вещь и так бы забрали. Я уже зная это - позвонила. Продавец начал чесать, что низкая цена, потому что это ломбард, что наложкой он прислать не может, т.к. вынесет вещь только после полной оплаты. Может выслать документы. Но что-то не получается с ящиком - они аж 5Мб весят. Дал карту ощадбанка (а не привата почему-то). Я перезвонила и говорю - назовите свой адрес - я к вам еду. Он назвал какой-то городок, что не найти на карте и сказал, когда выеду - тогда и звоните. А в переписке написал - что пока я думала ноут продан. Пишу с другого ящика - да в продаже. После лот исчез - значит накидался на нужную сумму (цена больше 2000грн была). Режет глаза то, что объявление написано правильно, в заголовке ошибка и переписка - очень безграмотная. Т.е. текст просто скопирован, а сам 2 слова связать не может.

У меня еще была мысль, а давайте задолбаем их в ответ звонками и будем разводить, что мы бежим в банк оплачивать?)))) Вот это объявление ну очень похоже на тот ломбард. И еще надпись - время работы и девочки на мониторе... только другие были) и фото любительские, еще и предлагал в скайпе показать его... и куча других лотов - телефоны были... хорошо, что не попалась, но за других обидно, что они безнаказанно кидают... http://tyachev.zak.olx.ua/obyavlenie/noutbuk-lenovo-g570-IDaTR1P.html#c79de98e56;promoted извините, если ошибаюсь...

Еще читали про такой развод? Покупатель звонит - берет у вас номер карты, что бы оплатить. Деньги приходят, вы отправляете товар куда вам написали. А после на вас заявление в милицию - вам перечислены деньги, но товар не отправлен. При этом ваш номер карты мошенник дал постороннему человеку, который на сландо хотел купить что-то у мошенника с такой же суммой. Этот посторонний человек оплачивает на вашу карту, а ваш товар уходит мошеннику... И вы остаетесь крайним в милиции... Только как с отправкой интересно - ФИО то паспортные они должны давать....

Почитайте в инете - разводов очень много. И не только возле банкомата (читала подобную темку) - вам приходит просто смс, вы говорите код с нее "банковскому работнику" - и в банкомате снимают деньги за вас по услуге без карты. Девочке еще сказали, что операция не удалась и 2 раза так по кредитке сняли...

Может кому мои наблюдения помогут.

Опубліковано

Перевела 100 грн., как же - что бы не забрали ноут по хорошей цене

сорі пані, але це класична схема загону оленів роздування неіснуючого попиту, можна посилати одразу таких продаванів.

точно так само з купою на ходу придуманих казкових історій про ломбарди\конфіскати\бла бла.

якщо назрівають озвучені продавцем мутнуваті схеми з Ощадбанком - посилати.

на рахунок задовбати звінками - стартовий пакет коштує в роздріб ~$1\шт, думаю тут все ясно.

раніше була трава зеленіша, ковбаса по 2.20 і тд.... :)

Якщо станом на сьогодні, лише на одному olx крутиться 8.5 млн оголошень, напевно більше шансів клюнути на шахрайство, аніж рік-два тому, ага?

п.с. неодноразово казав, супер ціна\халява\лапша на вуха - в людей відключає здоровий глузд і вміння подумати\аналізувати, ну що ж тоді, приходиться линяти на кровні і псувати собі нерви...

Опубліковано

Щодо Ощадбанка, то ось є така інфа.

Повідомляємо, що в банкоматах АТ «Ощадбанк» є послуга переказу коштів з картки, вставленої в банкомат, на картку, номер якої Ви вказуєте самостійно.

Вставивши Вашу картку в банкомат АТ «Ощадбанк» Ви не зможете здійснити переказ з картки іншого клієнта на Вашу, вставлену в банкомат.

Послуги «підтвердження переказу через банкомат, вставивши картку отримувача переказу» не існує!

Опубліковано

sveta.anna3710, в ощаді ніколи такого і не було

Подумати логічно: АТМ(банкомат) це автомат видачі готівки. В нього заправляють готівку і він її вам видає...

Інша справа депозитні кіоски(айбокси) куди ви кладете гроші і вони вам приходять

всі перекази, в т.ч. міжнародні і внутрішньобанківські отримуються виключно через касу!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...