Перейти до змісту

Шахраї

strahovka.lutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня, бордівчани.

Хочу попередити про новий вид шахрайства з Приватом (думаю що новий, я про такий не чула).

Спочатку дзвонять чи маячать вам, питають про якусь послугу чи товар який ви продаєте, просять щоб ви передзвонили. Потім поповняють рахунок на невеличку суму. Через оператора заблоковують вашу мобільну карту, відновлюють її, а потім знімають кошти через Приват 24. І не тільки з карток. У мене з копілки перевели гроші на мою карту, а потім з моєї карти на чужу.

Будьте уважні. Ці всі операції від заблокування карток до зняття коштів зайняли 1 годину 30 хв.

При написанні заяви в правоохоронні органи сказали, що я друга з таким видом шахрайства. З таким вони не стикалися.

Будьте обережні, адже це тілки починається...

Опубліковано

та було вже таке... в таких випадках добре мати інший номер, який не "прев"язаний" до картки, тоді його можна давати в об'яви

Опубліковано

відновлюють її

це як?

Без пашпорта та останніх номерів, не так просто іі відновити та при відновленні вичислять Вашу карту виникнуть питання.

Опубліковано

як то можливо, щоб хтось заблокував мій номер, розблокував, ще й потім не приват мій заліз? яким чином це можливо маючи серед усіх даних лише мобільний номер людини?

Опубліковано

Недавно, знайомий попав на такий розвод:

-кілька раз маячили з різних номерів на його номер, він передзвонював.

-потім перевели 1грн

-потім прийшла смс, що протягом 30хв ваша карта буде заблокована (він не зреагував вчасно), і карту заблокували.

Три набраних номера + дату останнього поповнення, вони таким чином взнали, а це необхідно для відновлення номеру.

Думаю тут без знайомого оператора не обійшлось.

Добре що у нього приват 24 не прив'язаний до цієї карти, а так тільки 90грн з рахунку сімки зняли.

Сімка МТС

Знайомий також розповів, що на сайті МТС, десь можна зв'язати паспортні дані з сімкою, щоб її не можна було відновити чужим людям.

Опубліковано

Єдиний вихід тут мабуть тільки прив'язувати важливі номера до паспорта, ну і бути пильними з подібними передзвонами й здійснювати виклики після такого будь-кому для страховки, реагувати на смс про блокування номера.

Опубліковано

теоретично так можливо, але ж напевно працівник оператора зразу має їхати в КПЗ. Інформація про те де відновили сімку, хто відновлював і які документи здавав, має ж десь реєструватись? як мінімум відеокамери в офісах стоять

Опубліковано

Відновити сімку то одне, але ще треба знати пароль на вхід у приват24. Або якщо навіть оплатити якусь покупку через платіжні системи треба знати номер картки і CVV2 код.

Опубліковано

Dieselsmart,

усе так само просто

Необходимые данные для получения услуги «Замена SIM-Карты»

три номера, на которые осуществлялись исходящие звонки с ориентировочной датой их осуществления, и один из последних переводов средств с указанием даты, суммы и номера на который был осуществлен перевод средств;

з документами також думаю проблем не багато (для шахраїв), викраний паспорт навіть не дійсний

і сімку відновлюють, відповідно гроші можуть з сімки зняти запросто.

щодо пароля привата, не знаючи його, але маючи повний номер картки (таке вони часто можуть по телефону попросити, ну типу для платежу через супер пупер систему)

пароль можна відновити

https://privat24.pri...ue#registration

це мають придумати щось оператори і банки також

ну і звичайно нікому не давайте номер картки (не плутати з номером рахунку, він необхідний для платежів),

крім того просто побачивши вашу картку з даними, цифрами і датами валідності, будь-яка людина може налаштувати собі поповнення мобільного з неї,

так що в даних питаннях обережність не завадить.

Опубліковано

так що в даних питаннях обережність не завадить.

Я,наприклад,заклеїв бумажним скотчем дату на карточці і на іншій стороні CVV2 код, так як часто розраховуюсь карткою. Їм це не потрібно щоб провести по терміналу, а мені безпечніше.

Опубліковано

Я,наприклад,заклеїв бумажним скотчем дату на карточці і на іншій стороні CVV2 код, так як часто розраховуюсь карткою. Їм це не потрібно щоб провести по терміналу, а мені безпечніше.

А якщо маркером замалювати?

Опубліковано

дуже слушна ідея, зараз сам так зроблю, упустив цей момент

тільки беріть бумажний скотч, а то такий потім,якщо треба глянути код самому, може відірватись разом із надписами. Або записати попередньо десь всі дані (тільки не в телефоні).

А якщо маркером замалювати?

Можна і замалювати, але певно тільки CVV2 код получиться. Бо дата вибивається і вона об"ємна. Я заклеїв бо записувати не хотів ніде, а так можна підглянути самому коли треба )).

Опубліковано

ну і звичайно нікому не давайте номер картки (не плутати з номером рахунку, він необхідний для платежів),

а тут, будь ласка, детальніше. От має людина картку, щоб щось продати вона дає номер картки, щоб на неї скинули гроші. Чи я щось плутаю?

Опубліковано

дуже слушна ідея, зараз сам так зроблю, упустив цей момент

єдине питання, як банкомати на це реагують?

Банкоматам всеодно, їм головне щоб магнітка стрічка була нормальна. Ну і товстий шар не клеїти а то ще застряне.

Опубліковано

Єдиний вихід тут мабуть тільки прив'язувати важливі номера до паспорта, ну і бути пильними з подібними передзвонами й здійснювати виклики після такого будь-кому для страховки, реагувати на смс про блокування номера.

Це не єдиний вихід і не найкращий в плані безпеки. Я собі зробив інакше. Зараз, мабуть, у всіх є по декілька різних номерів від різних операторів. Я прив'язав Приват24 до однієї сімки, а при продажі якогось товару в інтернеті, вказую номер іншої сімки. Номер телефону "фінансової" сімки нікому не даю. Сплю спокійно. :)

п.с. ТС варто користуватися пошуком, таких тем на Борді є достатньо.

Опубліковано

Це не єдиний вихід і не найкращий в плані безпеки. Я собі зробив інакше. Зараз, мабуть, у всіх є по декілька різних номерів від різних операторів. Я прив'язав Приват24 до однієї сімки, а при продажі якогось товару в інтернеті, вказую номер іншої сімки. Номер телефону "фінансової" сімки нікому не даю. Сплю спокійно. п.с. ТС варто користуватися пошуком, таких тем на Борді є достатньо

ну тоді потрібно кілька телефонів в кишенях совати бо в таких ситуаціях і двухсімні не дуже виручать :_31:

лайф, київстар, мтс, сімка для прив'язки картки, а якщо ще й картка не одна.

Опубліковано

ну тоді потрібно кілька телефонів в кишенях совати бо в таких ситуаціях і двухсімні не дуже виручать :_31:

Нащо?

Опубліковано

Навряд переказ коштів у випадку ТС робився через П24 є інші способи. Або ТС десь засвітила свій статичний пароль до П24.

Опубліковано

якась туфта виходить - не вийшло б так це все замутити

хіба на П24 паролем той же телефон стояв чи ідентифікаційний (як ПБ любить ставити по замовчуванню)

ну і як варіант для продавців, не вдушіться за 0,5% з оплат - оформіть собі безкоштовну дебетову картку

оплатили тобі -0,5% - пішов зняв чи перевів на основну

треба оплатити щось забугром (у випадку GOLD) - закинув на неї і оплатив

не тримаєте залишку - спите спокійно і не треба нічого придумувати

P.S.: ну і не полінуйтесь хоча б книжечку від карточки прочитати, бо я щось ще не чув щоб наіпали когось, хто знає навіщо йому картка і вміє нею користуватись

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...