Перейти до змісту

Нова хвиля санкцій щодо лічильників гарячої води

foma144

Рекомендовані повідомлення

Вчора перевірив рахунок оплати комунальних послуг (плачу через интернет - http://www.komunal.lutsk.ua, мені дуже зручно) і виявив, що за минулий місяць нараховано майже 363 грн. за гарячу воду з припискою в низу: "ДКП `ЛуцькТепло` повідомляє У зв’язку із закінченням міжповірочного терміну лічильника(-ів) обліку гарячої води, встановлених у вашій квартирі, Вам необхідно терміново провести державну метрологічну повірку лічильників. У разі не проходження повірки (до 25 тpавня 2014p.) нарахування за гарячу воду буде проводитись за нормативом (тел. 773220, 773208)."

Знаю, що Закон України "Про метрологію та метрологічну діяльність", а точніше ст.28 передбачає, що фізична особа не сплачує за перевірку, не проводив особисто перевірку.

Сьогодні перевірив цей закон та побачив, що є зміни від 5 червня 2014 року № 1314-VII. Згідно з новим законом є стаття:Стаття 17. Повірка засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, в якій є пункт:

4. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Виходить, що і після внесення змін фізична особа не сплачує за перевірку лічильників.

Отже питання:

1. В кого є такі самі проблеми, може якось будемо вирішувати разом, можливо через суд.

2. Як тепер простіше розібратись з Луцьктеплом і не платити 363 грн.

3. Можливо є інші питання-пропозиції

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Провести люстрацію в Луцьктепло :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки діло дійде до люстрації я без квартири залишуся. Що зараз робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вся фішка в тому: хто власник лічильника — той платить за повірку.

Я недавно це питання моніторив. Хоча поправка свіжа, я з цим стикався зимою.

Заплатив шось біля 80 грн за повірку, прийшов дядя зняв-повірив-вцепив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У разі не проходження повірки (до 25 тpавня 2014p.) нарахування за гарячу воду буде проводитись за нормативом (тел. 773220, 773208)

Згідно чого? Чому в повідомленні не зазначено пункт договору/закон/наказ/розпорядження і тп, згідно якого нарахування буде проводитись за нормативом? Якщо це прописано в договорі про надання послуг - платіть 363 грн і несіть на повірку бігом.

Знаю що дехто "залупляється" платити за послугу повірки, судиться і успішно доводить своє. Якщо впрягатимуть оплачувати - без суду спробуйте прямо при тій людині зателефонувати на "гарячу лінію" МінІнфраструктури (чи як там воно зараз). Звісно наперед дізнайтеся туди номер + запишіть прізвище і посаду працівника який всупереч закону вимагає оплату. Може проканає.

На власному досвіді знаю що "гаряча лінія" здатна творити чудеса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люструвати-неперелюструвати.

Як розказува один знайомий з південних країв про німців: "зачем баштан сторожить? 1 виселица!" (positive ON :))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У разі не проходження повірки (до 25 тpавня 2014p.) нарахування за гарячу воду буде проводитись за нормативом (тел. 773220, 773208)

Згідно чого? Чому в повідомленні не зазначено пункт договору/закон/наказ/розпорядження і тп, згідно якого нарахування буде проводитись за нормативом? Якщо це прописано в договорі про надання послуг - платіть 363 грн і несіть на повірку бігом.

Знаю що дехто "залупляється" платити за послугу повірки, судиться і успішно доводить своє. Якщо впрягатимуть оплачувати - без суду спробуйте прямо при тій людині зателефонувати на "гарячу лінію" МінІнфраструктури (чи як там воно зараз). Звісно наперед дізнайтеся туди номер + запишіть прізвище і посаду працівника який всупереч закону вимагає оплату. Може проканає.

На власному досвіді знаю що "гаряча лінія" здатна творити чудеса.

Дякую, попробую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отже питання:

1. В кого є такі самі проблеми, може якось будемо вирішувати разом, можливо через суд.

2. Як тепер простіше розібратись з Луцьктеплом і не платити 363 грн.

3. Можливо є інші питання-пропозиції

Треба ще розібратися, що то за 363 гривні чи це точно нараховано по нормам (при не повіреному лічильнику) чи якусь заборгованність придумали чи тарифи зросли і т.д.

Дзвони в Луцьктепло. А тоді будеш думати - платити/неплатити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Ддя тих, хто отримав рахунки за гарячу воду не по тарифам лічильника, Лучанин виграв суд - http://www.volynnews.com/news/authority/-lutskteplo-rozkruchuye-horodian-na-hroshi-y-pohrozhuye-sudamy/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ддя тих, хто отримав рахунки за гарячу воду не по тарифам лічильника, Лучанин виграв суд - http://www.volynnews...rozhuye-sudamy/

Дуже актуальна ситуація!!! В мене теж мабуть назріває така проблема! Скиньте свій номерок в ПП будемо разом вирішувати цю проблему!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ддя тих, хто отримав рахунки за гарячу воду не по тарифам лічильника, Лучанин виграв суд - http://www.volynnews...rozhuye-sudamy/

Дуже актуальна ситуація!!! В мене теж мабуть назріває така проблема! Скиньте свій номерок в ПП будемо разом вирішувати цю проблему!!

Всі мої телефони в подписі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто дерти гроші за повірку вже ну ніяких підстав немає

Залишилося ще взнати чи включили повірку у тариф Водоканалу також чи лише Луцьктепло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...